اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انتخاب نوع کنتاکتور و فیوز و بی متال

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

انتخاب نوع کنتاکتور و فیوز و بی متال

سلام دوستان

در یک مدار با موتور اتصال ستاره با توان و جریان نامی معلوم چگونه کنتاکتور و فیوز و بی متال را انتخاب می کنیم؟
    لطفا اگه می دونین جواب بدین :question:

پاسخ : انتخاب نوع کنتاکتور و فیوز و بی متال

سلام دوست عزیز ورودت به سایت تبریک می گم
    برای الکتروموتورها باید از فیوزهای تاخیری استفاده کرد تا بتوانند جریان راه اندازی را تحمل نمایند برای این کار می توانیم از جداولی که موجود است استفاده کنیم به طور مثال برای یک موتور30 کیلواتی در شبکه ایران برای راه اندازی مستقیم فیوز 80 آمپر و برای راه اندازی ستاره مثلث فیوز 63 آمپری ججریان نامی موتور اگر ضریب توان 0.8 بگیریم 57 آمپر است
    سخت ترین چیزی که می توان در زندگی یاد گرفت این است که از روی کدام پل
    باید رد شد و کدام پل را باید خراب کرد
    از سه چیز متنفرم 1- خیانت 2- دروغ 3- نامردی
    { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

متشکرم از کمکتون

این جدولی که موجوده چطوری می تونم ببینم.

دیدگاه

انتخاب تجهیزات انتقال و حفاظت در بحث موتورهای الکتریکی دارای شاخه های مختلفی است و اینکه مثلاً برای فیوز از کدام نوع استفاده شود بستگی به انتخاب تجهیزات بعدی مانند نوع کنتاکتور و بی متال میباشد. همچنین عامل اصلی مقدار قدرت موتور و شرایط و نوع محیطی که موتور در آن کار میکنند ، تعداد دفعات کارکرد در روز و ... بستگی دارد که به عقیده من فهمیدن این موارد فقط با انجام کار در کارگاه ها و استفاده از تجربیات استادان میباشد.
        صرف تعیین مقدار جریان و یا انتخاب یک کنتاکتور و بی متال همانطور که دوستمام اشاره نمودن با یک جدول میتوان بدست آورد .
        البته باز بستگی به مرجعی دارد که مشاور در یک پروژه به آن اشاره می کند چون بعدا متوجه می شوی که تجهیزاتی که نتخاب نموده ای هر جائی متفاوت میباشد . در این رابطه نشریه 110 سازمان مدیریت مثلاً جزئ نشریات استاندارد ایران میباشد که صد البته انتخاب تجهیزات با ضریب اطمینان 80 درصد به بالا قید شده مثلاً برای کنتاکتوری که 63 آمپر مناسب میباشد بر اساس استانداردهای IEC,DIN ... ىر این نشریه 100 انتخاب شده است.

جداول بسته به تولیدات هر سازنده و مبتنی بر استانداردهای ساخت و تست در کاتالوگ هر سازنده موجود میباشد و درصورت درخواست از نمایندگان فروش میتوانی به آنها دست یابی و از روی آن فیوز و کنتاکتور و بی متال مورد نیاز را انتخاب نمائی.

ولی هیچ کدام بطور اصولی در کشور ما و کیفیت تجهیزات دیگر مانند کابل که خود در تعیین مقدار افت جریان و .. موثر است، دقیق نمی باشد لذا همیشه انتخاب تجهیزات را با رنجی بالا تر انتخاب کنیم بهتر است.

با تشکر

دیدگاه

توی اکثر کتابهایی که مربوط به فیوز میشن هست یا به کتاب تاسیسات الکتریکی مراجه نمایید من اسکنر دم دست ندارم براتون اسکن می کردم و تو سایت می گذاشتم از بچه های سایت کسی بتونه اسکن کنه بذاره
          { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

مواردی که شما اشاره کردید درست است ولی در مورد اون 100 من باهاتون مشکل پیدات می کنم چه جوری موتوری که 57 امپر می کشه و در حالت ستاره مثلث نیز هستش شما می گی فیوز 100 امپری قرار بدیم در هر حال بهتره این دوستمون زیاد گیج نکنیم که بخواد فیوز را از روی منحنی انتخاب بکنه و در ضمن مقادیری که از روی کاتالوگ بدست میاد با جدوال زیاد فرقی نداره و باز هم اشکالی در حفاظت موتور بوجود نمیاد
            { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

با تشکر از راهنمائیتان
              من فکر می کنم کسی که سئوالی می پرسه نباید خیلی سریع بگوئیم این کار را بکن و به بقیه اش هم کار نداشته باش . چیزهائی که برای دوست عزیزمان گفتم در جهت فهمیدن مطلب انتخاب بوده نباید فکر کنیم که با در دست داشتن یک جدول دیگه کارمان حله همان مشکلی که من داشتم و به اندازه 100 ها صفحه جدول جمع کردم.
              در مورد 100 آمپر هم من که چاپ نکردم بهتره نشریه مرجع پروژه های ایران را تهیه کنید بعد تفاوت انتخاب ها را ببینید در ضمن ایشان سئوال کردند من هم به سهم خودم جوابی دادم خواه درست خواه نادرست ولی بهتره جوی ایجاد کنیم که همگان اجازه بیان داشته باشند نه اینکه شما یک چیزی را بگوئید و من هم با شما مخالفت کنم.

بهر حال به نظر من که حداقل 11 سال فقط توی کار اجرا هستم بعد از دانشگاه نظرم اینست که برای انتخاب هر محصول از جداول مربوط به همان سازنده استفاده شود بهتر است.

خیلی متشکرم .به امید موفقیت تمامی دوستان

دیدگاه

یعنی این مقداری که تو جدول نوشته اشتباه است .
                اولا شما مشخص نکردید در راه اندازی ستاره مثلث مقدار 100 آمپر است یا مستقیم هر چند مستقیم منطقی تر به نظر می رسه-حالا اگر کاتالوگ نداشت چی-اکثر کسانی تو کار تابلو برق هستن به صورت تجربی کار می کنن و من ندیدم اصلا از کاتالوگ استفاده کنن- به نظر شما برای یک موتور 30 کیلو وات که 57 آمپر می کشه در حالات راه اندازی ستاره مثلث فیوز 100 آمپری بگذاریم منطقی هستش این بحث ها برای بالابردن سطح معلومات هستش نه دعوا
                اگر جداول سازنده باشه که چه بهتر حتی از روی منحنی دقیقتر هستش
                { خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                X