اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فیلتر 40khz برای گیرنده IR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

فیلتر 40khz برای گیرنده IR

سلام
    برای روبات فوتبالست یه سری توپ هست که اینا نور IR با فرکانس 40KHZ و کرییر 1.2KHZ ساطع میکنه این روبات باید هم این توپ رو تشخیص بده هم فاصلش رو .
    این لینک اون توپها http://www.elekit.co.jp/material/english_product_html/RCJ-05.php
    از این فیلتر ها میشه استفاده کرد؟

یا اگه مدار بهتری هست لطفا معرفی کنید.
    فکر کنم اگه 40KHZ رو تشخیص بده و کریییر رو آشکار کنه بشه فاصله رو تشخیص داد.نه؟
    AYRIC

پاسخ : فیلتر 40khz برای گیرنده IR

این هم یه pdf از شکل موج نور این توپ ها http://s1.picofile.com/file/7902714729/RCJ_05_waveform.pdf.html
    ما با مد d کار میکنیم
    دوستان لطفا کمک کنید :redface:
    AYRIC

دیدگاه

اون مدار فیلتر نیست که!
      همون طور که خودش گفته یه قسمت عمل تقویت و دمولاتور رو انجام میده و یه قسمت هم دیتکت.
      اینجا نوشته که فرکانس اوسیلاتورش 10khz هستش. من فکر نکنم شما بتونی ازش استفاده بکنی:

Infrared Proximity Sensor Circuit Diagram Based On The MAX4230 IC

و همین طور من فکر نکنم بتونی باهاش فاصله توپ رو بدست بیاری!

دیدگاه

بله اون شماتیکی که گذاشتم 10khz هستش من هم میگم یه همچین چیزی.
        خب اگه بخوام 40khz باشه باید فیلتر رو با چه مقادیری ببندم؟ اصلا چطور باید ببندم؟
        و یه سوال دیگه این که چطور میشه فاصله توپ رو تشخیص داد؟
        AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
          واقعا همه روباتهای فوتبالی تشخیص میدن(فاصله توپ رو از خودشون)؟
          با میکرو کار میکنی؟
          نه خیلی ها فقط تشخیص میدن که توپ هست یا نه بعد با تعداد سنسورایی که توپ رو تشخیص دادن فاصله ی تقریبی توپ رو تشخیص میدن
          بعضی هام کلا سنسوراشون رو آنالوگ درایو میکنن ولی اینجوری نور خیلی تاثیر میذاره رو سنسور
          حالا من میخوام فقط به فرکانس 40 کیلوهرتز حساس باشه و اگه شد فاصله رو هم تشخیص بده.شنیدم تعداد کمی از تیم ها هم همین کارو میکنن
          چون توپ ها کرییر داره فکر کنم بشه فاصله رو هم تشخیص داد.
          بله با میکرو هم کار میکنم اما تشخیص فرکانس با میکرو زمان میگیره و چون سنسورا زیاده فکر کنم خیلی طول بکشه تا همه سنسورارو چک کنم
          AYRIC

دیدگاه

میکروتون چیه؟
            می تونی چند تا عکس از این نوع روباتهایی که فاصله رو تشخیص میدن بذاری ببینیم؟
            یه همچین چیزی.... چی بگم؟
            اگه بردهاشون رو هم بتونم ببینم خیلی خوبه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
              حالا من میخوام فقط به فرکانس 40 کیلوهرتز حساس باشه و اگه شد فاصله رو هم تشخیص بده.شنیدم تعداد کمی از تیم ها هم همین کارو میکنن
              چون توپ ها کرییر داره فکر کنم بشه فاصله رو هم تشخیص داد.
              بله با میکرو هم کار میکنم اما تشخیص فرکانس با میکرو زمان میگیره و چون سنسورا زیاده فکر کنم خیلی طول بکشه تا همه سنسورارو چک کنم
              ببین عزیز من تمام گیرنده های IR فرکانس حدود 36Khz-52Khz رو پوشش میدن به طور مثال لوازم صوتی و تصویری روی فرکانس حدود 38Khz کار میکنن پس مشکلی در آشکار سازی نیست ولی فاصله رو باید یا از روی کریر یا پارامتر دیگه ای متوجه شد.
              با قرار دادن چند سنسور دور گیرنده با فاصله معین از همدیگه و فیلتر کردن و محدود کردن سنسور ها در جهت دیدشون و تشخیص زمان سنس کردنشون هم شاید بشه یه کارایی کرد.
              امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
              از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
                میکروتون چیه؟
                می تونی چند تا عکس از این نوع روباتهایی که فاصله رو تشخیص میدن بذاری ببینیم؟
                یه همچین چیزی.... چی بگم؟
                اگه بردهاشون رو هم بتونم ببینم خیلی خوبه!
                با pic کار میکنم
                از این عکسا بهتر پیدا نکردم
                این مال قویترین تیم دنیاست.اون بخشی رو که دورش رو قرمز کردم برد سنسورشونه. یه فیلم هم ازش دارم که توپ رو دور روبات میچرخونه و همزمان دور و نزدیکش میکنه و و روی یه lcd گرافیکی مکان و فاصله توپ رو با نمودار میله ای نشون میداد.نمیدونم از چه گیرنده ای استفاده میکنه اما باید یه همچین چیزی درست کنم

این یکی هم مال یه تیم خیلی خوبه که از گیرنده های 40khz اینم فاصله رو تشخیص میده که فکر کنم با کرییر این کارو میکنه

AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط student2011
                  ببین عزیز من تمام گیرنده های IR فرکانس حدود 36Khz-52Khz رو پوشش میدن به طور مثال لوازم صوتی و تصویری روی فرکانس حدود 38Khz کار میکنن پس مشکلی در آشکار سازی نیست ولی فاصله رو باید یا از روی کریر یا پارامتر دیگه ای متوجه شد.
                  با قرار دادن چند سنسور دور گیرنده با فاصله معین از همدیگه و فیلتر کردن و محدود کردن سنسور ها در جهت دیدشون و تشخیص زمان سنس کردنشون هم شاید بشه یه کارایی کرد.
                  مشکل همینه که گیرنده های داخل ایران همشون 38 کیلوهرتز هستند و گیرنده 40 کیلوهرتز گیرم نیومد پس باید از همین گیرنده های معمولی استفاده کنم و با فیلتر اون رو روی 40khz تنظیم کنم

AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                    مشکل همینه که گیرنده های داخل ایران همشون 38 کیلوهرتز هستند و گیرنده 40 کیلوهرتز گیرم نیومد پس باید از همین گیرنده های معمولی استفاده کنم و با فیلتر اون رو روی 40khz تنظیم کنم
                    مگه میشه؟
                    همونطور که گفتم همشون اون محدوده را پوشش میدن.ضمنا همشون فیلتر و تقویت کننده داخلی دارن.بعضی فقط صفر و یک و اکثرا دیتا هم میدن.
                    در عکس زیری سنسورای IR جهت و اولتراسونیک فاصله رو تشخیص میدن.احتمالادر اولی برای هردو از IR و برای فاصله از کریر استفاده میکنن.
                    http://www.arm9board.net/download/OK6410/docs/HS0038B.pdf
                    http://eshop.eca.ir/%D8%B3%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1-ir/1906-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B3%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2-hs838.html
                    http://iran-micro.com/product_info.php/cPath/296_28/products_id/90
                    امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
                    از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط student2011
                      مگه میشه؟
                      همونطور که گفتم همشون اون محدوده را پوشش میدن.ضمنا همشون فیلتر و تقویت کننده داخلی دارن.بعضی فقط صفر و یک و اکثرا دیتا هم میدن.
                      در عکس زیری سنسورای IR جهت و اولتراسونیک فاصله رو تشخیص میدن.احتمالادر اولی برای هردو از IR و برای فاصله از کریر استفاده میکنن.
                      http://www.arm9board.net/download/OK6410/docs/HS0038B.pdf
                      http://eshop.eca.ir/%D8%B3%D9%86%D8%B3%D9%88%D8%B1-ir/1906-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%B3%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2-hs838.html
                      http://iran-micro.com/product_info.php/cPath/296_28/products_id/90
                      بله تمام لینک هایی هم که گذاشتید مال سنسورای 38 هستش اصلا این سنسورا برای این تولید میشه که روی فرکانس دیگه ای کار نده
                      توی دیتاشیت هاشون هم نوشته شده
                      AYRIC

دیدگاه

شما برا چی فاصله توپا میخوای؟؟!!! اصلا نیازی به فاصله توپ نداری . برا سنسور هاتم میتونی یه امپلیفایر با یه فیلتر بالاگدر یا پایین گدر ببندی
                        چیزی را بگو که بتوانی بنویسی
                        چیزی را بنویس که بتوانی امضا کنی
                        چیزی را امضا کن که بتوانی به آن عمل کنی (ناپلئون)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lordsoroosh
                          شما برا چی فاصله توپا میخوای؟؟!!! اصلا نیازی به فاصله توپ نداری . برا سنسور هاتم میتونی یه امپلیفایر با یه فیلتر بالاگدر یا پایین گدر ببندی
                          خیلی ممنون
                          سوالم رو توی تاپیک روبات فوتبالیست پرسیدم اگه میشه جواب بدید :nice:
                          AYRIC

دیدگاه

از ic lm567 استفاده کن . جوری اونو تنظیم گن که پایه 5 اون 40 کیلو بده . حالا اگه به ورودی 40 کیلو رسید خروجی برابر 1 میشه.
                            ماکسیمم فرکانسش هم فکر کنم 500 کیلو باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X