با سلام :
اهمیت لامپ در فرستنده های رادیویی بر کسی پوشیده نیست در فرستنده های پرقدرت معمولا از لامپ برای تقویت استفاده میشه تمامی فرستنده های پرقدرت موج کوتاه بلا استثنا از لامپ استفاده میکنن در رادارهای پرقدرت که برد بسیار زیادی دارند از لامپ برای ایجاد توان استفاده میکنن بزرگان علم الکترونیک نتواستند زمانی را برای پایان استفاده از لامپ تیین کنند درسته که لامپ به حاشیه رفته و ترانزیستور جای اونا در اکثر مدارات گرفته ولی ترانزیستور هنوز نتونسته در یک زمینه که تقویت توان در محدوده فرکانس رادیویی هست را بگیره البته وارد حیاط خلوت این قول قدیمی شده ولی هنوز قهرمان بلا مناظره توان در فرکانس رادیویی لامپ هست. ممکنه گفته بشه که باتوجه به نبود لامپ در بازار نیازی به مطرح کردن و تحلیل مدار نباشه که باید در جواب بگم چون لامپ دارای ساختمان ساده ای هست میشه با قطعات ساده و کمی ابتکار نمونه ای از لامپ را خودمان بسازیم البته در اینترنت هم هستنده کسانی که این کار را انجام داده اند و دوم اینکه ما فقط به بخشی که هنوز در مدارات کار میکنه (بخش رادیویی) می پردازیم.
این ساده ترین نوع بایاس لامپ در تقویت کننده هست خازن های C2 و C1 خازن های کوپلاژ هستند
مقاومت R1 هم امپدانس ورودی تقویت کننده را مشخص میکنه که با توجه به توان ورودی مشخص میشه
RFC یا همون سلفه L1 هم از راه یافتن موج رادیویی به مثبت تغذیه جلوگیری میکنه و فقط اجازه عبور جریان DC به مثبت تغذیه میده
خوب من تاحالا نیازی به خرید لامپ رادیوئی نداشتم فرستنده هایی هم که ساختم توی سن16-17 سالگی بوده
چندتا مدار فرستنده fm & am برد تجاری و فرستنده گیرنده رادیوئی 4 و 8 کانال خاطرم هست برای یک مدار 12 واتی از کتاب جنگ بیسیم به تهران رفتم یک شبم مسافرخونه موندم و توپ خونه و امجد رو گشتم و قطعات و ترانزیستور های مدار رو خریداری کردم که فکر کنم 10 -12 سال پیش شد حدود 30تومان خلاصه فیبرو برگردون کردم انداختم تو اسید و بوبینهارو پیچیدم و مدار رو ساختم ولی بخاطر چند مشکل پایین:
1- در دسترس نبودن اسیلسکوپ وآشانا نبودن کار باهاش
2- در دست رس نیودن انتن مناسب و استفاده از آنتن یو اچ اف تلوزیونی روی بام
3-مصرف زیاد برق مدار و خالی شدن باطری12 ولتی موتور سیکلت "که باعث میشود از فرکانس خارج بشه"
و....
باعث شد نتیجه ای که باید رو نتونم بگیرم مدارو روشن میکردن تشع شو که میکرد روی اکثر تجهیزات صوتی رادئویی نویز میفرستاد
با اینکه کسی آموزشی به من نداده بود راجب الکترونیک و صرفا علاقه شخصی و خوندن کتاب بود اطلاعاتم یادمه مطلبی خوندم که انتخواب آنتن نا مناسب برای یک فرستنده مثل این میمونه که
ما آمپلی فایر قدرتمندی داریم مثلا 1000 وات حالا هرچقدر هم قوی باشه این آمپلی وقتی خروجی رو به یه بلندگوی اسپیکر موبایل وصل کنیم صدای که باید در نمیاد ازش
برای خرید قطعات مورد نیاز ساخت مدار پورتابل های ولتاژ قبل عید امسال به تهران رفتم اتفاقا طراحی مدار و قطعات روسی بود انقدر گشتم تا توی خیابون بعدی پاساژ امجد یک پاساژ گیر آوردم که دوسه تا مغازه بود که قطعات روسی میفروختند اونجا لامپ رادئویی هم چند مدل دیدم که فکنم مناسب رادار بود
در نقشه شما مدل لامپ با حروف KTمشخص شده که برای من واضح هست که لامپ روسی هست به احتمال99% که مغازه ای که گفتم داره شما گفتید کمیاب هست لامپ های رادئویی اگر کسی لاظم داشت این قطعه رو و نتونست گیر بیاره "که بعید میدونم"پیام بده اضافه شده در تاریخ :
نوشته اصلی توسط Goldsmith
با سلام به خدمت جناب با تجربه از نسل فراموش نشده ! چند نکته ی مهم برای گاهی همه ی دوستان :
ساخت فرستنده در توان ها بالا و فرکانس ها بالا برای بدن بسیار خطرناکه و در عرض سه سوت عقیم میشید و یا سرطان میگیرید .
از لحاظ قانونی جرم سنگینی است .
و اما یه مطلب برا اون نقشه ی 350 واتی : توان اون به زور به یک وات میرسه . اساسا در محدوده ی اف ام برای توان های بالا از این کار ها نمیکنیم ! ( اگه کنار یه فرستنده ی اف ام 150 واتی وایسید به مرغ سوخاری تبدیل میشید)
Best Wishes
Goldsmith
چند تا مطلب در کتاب هایی که مدارات فرستنده رادئویی در اختیار میگذاشتند خوندم که نوشته بود ساخت مدار فرستنده رادئویی با برد بیش از100متر در ایران ممنوع هست و ساختش پیگرد قانونی داره
خوب یکی از مهمترین علت هاش فکر کنم تداخل موج رادئویی و ارسال نوییز روی فرکانس بیسیم های پلیس آتش نشانی و غیره هست
10-15 سال پیش که موبایل تازه امده بود " زمان آمدن به بازار گوشی های بزرگ موبایل سا ایران 1200.000تومانی :biggrin:" گوشی های تلفن ثابت بیسیمی به بازار آمده بود که برد 20کیلومتری اونم توی شهر داشت یه آنتنهای سه پایه تلسکوپی داشت فرستندش فکنم خیلی زیاد شده بود توی شهر
بخاطر اینکه نویز میفرستاد روی بیسیم پلیس جمعش کردند و جریمه در نظر گرفتند
یک بار هم یه ماشین رد یاب رادئویی دیدم سطح شهر که دنبال کاوش و مکان یابی رایوئی فرکانس بود تازه این تجربه بصری من برای حدود 18سال پیش سال پیش بود حالا که خیلی راحت تر میشه طرف رو پیدا کرد
تنها راهی که به شکست می انجامد، تلاش نکردن است """کوروش کبیر""""
از کتاب جنگ بیسیم و چند تا کتاب دیگه یک سری مدار آنالوگ قدیمی دارم که میتونم اگر دوستان نیاز داشته باشند "واکی تاکی-تله کوماند-فرستنده اف ام- آ ام-گیرنده موج متوسط یا شاید هم موج های خواص رادئویی " تصویر مداررو بگذارم
البته اگر منع قانونی نداشته باشه
تنها راهی که به شکست می انجامد، تلاش نکردن است """کوروش کبیر""""
سلام...
ممنون از زحمت های شما
مدارات فرستنده گذاشتید خیلی خوب بودن فقط اگه امکان داره مدار گیرنده هم بذارید یا حد اقل یه برای یکی دوتا گیرنده معرفی کنید که با هم کار کنن. تو یه کانال باشن...
:job: :job: :job:
با سلام : با توجه به مهم بودن مدارات فرستنده تصمیم گرفتم که این پست را ایجاد کنم .
در این پست انواع مدارات قرار داده میشه چه ترانزیستوری و چه لامپی - فرکانس پایین و بالا- SSBو.....
من به این پست تا زمان مناسب(اشباء شدن از مدارات مختلف) وفادار هستم
آقای aswhu600 خواهش میکنم ادامه بدید و به قولتون عمل کنید
پیشاپیش ممنونم اقای خوووب
این مداراتی که شما معرفی کردن ماژول هستند و یا آنالوگ اند
من یک فرستنده گیرنده دیجیتال میخوام بدون ای سی و .. . . . میخوام با خازن و مقاومت بسازمش oo: خودم تنها
در مورد اون مقاله celp . اگر کسی از دوستان اطلاعاتی داره ممنون میشم راهنمایی کنه. (اصلا شدنی هست با این امکان ما)
ممنون از راهنمایی دوستان
آنان که خاک را به نـــــظر کیمیا کنند
آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند
دیدگاه