میخواهم با یه ولتاژ بالا آرمیچر dc رو روشن کنم بدون اینکه بسوزه (مثلا روشن کردن ارمیچر شش ولت با دورازده ولت ) در اصل میخواهم از حد اکثر توان یک ارمیچر استفاده کنم
راستی اگه بخواهیم چند تا باتری به هم وصل کنیم و آمپر رو بالا ببریم باید موازی ببندیم یا سری ؟
دوست عزیز انتقال حداکثر توان ربطی به این موضوع نداره !
توان وقتی حداکثر به بار منتقل میشه که امپدانس بار شما با امپدانس تونن دیده شده کل مدار از دو سر بار برابر باشه
یا به عبارت دیگه در این مورد خاص ، وقتی مقاومت داخلی آرمیچر برابر باشه با مقاومت مدارات قبلش از دو سر آرمیچر که بهش مقاومت تونن میگیم برا تفهیم بهترش بگیم فرض کن آرمیچرت با ی مقاومت سری شده و زدی به برق! وقتی توان حداکثر بش منتقل میشه که مقدار مقاومت سیم پیچ آرمیچرت برابر اون مقاومت سری شده با آرمیچر باشه
ولتاژ و جریان باطه مستقیم دارن طبق قانون اهم ، با افزایش ولتاژ به 12 جریان هم افزایش پیدا میکنه چون مقاومت سیم پیچ آرمیچر شما ثابته همیشه
برای اینکه بتونی با 12 ولت این کارو بکنی باید جریانشو محدود کنی
اجمالا ساده میگم ولتاژ منبعت (12) رو از ولتاژ کاری آرمیچرت (6)کم کن
حاصل رو بر جریان آرمیچرت تقسیم کن ( مثلا آرمیچرت تو ولتاژ نامیش که 6 ولت هست 100 میلی آمپر میکشه پس 100 میلی آمپر میشه ماکزیمم جریان مجازت که استفاده کنی ) رابطه بالا ی KVL ساده در مسیر مدارت رو بیان میکنه
این مقدار برابر مقاومتی هست که نیاز داری تا در مسیر آرمیچرت سری کنی تا نسوزه روش کارشم اینه که منبعت 12 بوده آرمیچرت 6 ، با این محاسبه ساده مقاومتی رو پیدا میکنی که 6 ولت اضافه روی اون تلف بشه و جریان بار رو رو 100 بیاره
توجه کن که وات این مقاومت رو موقع خرید باید به فروشنده بگی ، که از جریان آرمیچر در اختلاف ولتاژ بین منبع و آرمیچر (6 - 12 ) بدست میاد که شما نیاز نداری احتمالا
آره موازی کن
اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است
دوست عزیز انتقال حداکثر توان ربطی به این موضوع نداره !
توان وقتی حداکثر به بار منتقل میشه که امپدانس بار شما با امپدانس تونن دیده شده کل مدار از دو سر بار برابر باشه
یا به عبارت دیگه در این مورد خاص ، وقتی مقاومت داخلی آرمیچر برابر باشه با مقاومت مدارات قبلش از دو سر آرمیچر که بهش مقاومت تونن میگیم برا تفهیم بهترش بگیم فرض کن آرمیچرت با ی مقاومت سری شده و زدی به برق! وقتی توان حداکثر بش منتقل میشه که مقدار مقاومت سیم پیچ آرمیچرت برابر اون مقاومت سری شده با آرمیچر باشه
ولتاژ و جریان باطه مستقیم دارن طبق قانون اهم ، با افزایش ولتاژ به 12 جریان هم افزایش پیدا میکنه چون مقاومت سیم پیچ آرمیچر شما ثابته همیشه
برای اینکه بتونی با 12 ولت این کارو بکنی باید جریانشو محدود کنی
اجمالا ساده میگم ولتاژ منبعت (12) رو از ولتاژ کاری آرمیچرت (6)کم کن
حاصل رو بر جریان آرمیچرت تقسیم کن ( مثلا آرمیچرت تو ولتاژ نامیش که 6 ولت هست 100 میلی آمپر میکشه پس 100 میلی آمپر میشه ماکزیمم جریان مجازت که استفاده کنی ) رابطه بالا ی KVL ساده در مسیر مدارت رو بیان میکنه
این مقدار برابر مقاومتی هست که نیاز داری تا در مسیر آرمیچرت سری کنی تا نسوزه روش کارشم اینه که منبعت 12 بوده آرمیچرت 6 ، با این محاسبه ساده مقاومتی رو پیدا میکنی که 6 ولت اضافه روی اون تلف بشه و جریان بار رو رو 100 بیاره
توجه کن که وات این مقاومت رو موقع خرید باید به فروشنده بگی ، که از جریان آرمیچر در اختلاف ولتاژ بین منبع و آرمیچر (6 - 12 ) بدست میاد که شما نیاز نداری احتمالا
آره موازی کن
میشه ساده تر توضیح بدید لطفا مقاومت ولتاژ رو پایین میاره یا آمپر رو ؟
اینطور بگم من یه ولتاژ دوازده ولت 100 میلی آمپر دارم میخواهم با اون یه آرمیچر شش ولت که میشه ازش 200 میلی آمپر کشید استفاده کنم
نوشته اصلی توسط smhhz
ببخشید دوستان لطفا کسی اگه مدار آژیر پلیس و بوق دوچرخه داره داره برا بزاره :biggrin: :biggrin:
میشه ساده تر توضیح بدید لطفا مقاومت ولتاژ رو پایین میاره یا آمپر رو ؟
اینطور بگم من یه ولتاژ دوازده ولت 100 میلی آمپر دارم میخواهم با اون یه آرمیچر شش ولت که میشه ازش 200 میلی آمپر کشید استفاده کنم کسی نداره ؟؟؟
مقاومت محدودکننده جریان هست و از طرفی میشه باهاش ولتاژ رو پایین آورد ( با ی تقسیم مقاومتی ایجاد کردن )
در مورد اون بحث الان چیزی که تو ذهنمه ترانسه و با ی ترانس کوچیک 12 به 6 که بپیچید میتونید مشخص کنید جریان به نسبت کاهش ولتاژ افزایش پیدا کنه
اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است
هرکاری شدنیه
فقط ی کم محاسبات میخواد در سطح دانشگاهی
ترانس پیچیدن به این سادگی نیس ی مقدار سیم بپیچیم روهم فکر میکنم کار عاقلانه اینه برین ترانس پیچی بگید بپیچه فوقش
ولی راه حلو عوض کنین چون ورودی ترانستون رو نمیتونید باتری 12 بزنید ترانس فقط در ac کار میکنه تو dc انگار اتصال کوتاس یا ی مقاومت خیلی کم نشون میده پس اگه باتریه باید ی مبدل dc به ac هم بعد باتری بزارید و بعد ترانس هم ی پل بزنید که خروجیش ac هست
خلاصه که این مشکل شما بخشی از ی کاره که احتمالا با ی روش جایگزین قابل انجام شدنه
من یه ولتاژ دوازده ولت 100 میلی آمپر دارم میخواهم با اون یه آرمیچر شش ولت که میشه ازش 200 میلی آمپر کشید استفاده کنم
سلام
برای تبدیل 12 ولت مستقیم به 6 ولت مستقیم، به راحتی و با استفاده از تکنیک PWM میتونید این کار رو انجام بدید.
با استفاده از میکروکنترلر و یا آی سی تایمر 555 یک پالس ساعت مربعی با فرکانس قابل قبول و دیوتی سایکل %50 بسازید و با این پالس موتور رو درایو کنید. با انجام این کار موتور ولتاژ 6 ولت رو در ورودیش خواهد دید.
*** یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت ... ***
سلام
برای تبدیل 12 ولت مستقیم به 6 ولت مستقیم، به راحتی و با استفاده از تکنیک PWM میتونید این کار رو انجام بدید.
با استفاده از میکروکنترلر و یا آی سی تایمر 555 یک پالس ساعت مربعی با فرکانس قابل قبول و دیوتی سایکل %50 بسازید و با این پالس موتور رو درایو کنید. با انجام این کار موتور ولتاژ 6 ولت رو در ورودیش خواهد دید.
دوست عزیز ، دوستمون گفتن که ولتاژ رو میتونید کاهش بدین جریانتونو نمیتونین با pwm افزایش بدین که
درضمن در تکمیل صحبت های ایشون عرض کنم برای میانگین گیری ولتاژ خروجی pwm یک فیلتر پایین گذر با ثابت زمانی 40 برابر کند تر از زمان پریود موج pwm باید استفاده کرد
من ی توصیه دارم شما مباحث پایه رو در ابتدا یادبگیرین اینجوری تیکه وصله ای کار کردن نتیجش این میشه ی ماه دیگه از الکترونیک زده میشین
سلام
من با الکترونیک پراکنده کار کردم و مطالبی که خوندم از لحاظ رده علمی اصلا با هم همخوانی نداشتن.لذا میخوام از این جا به بعد مباحث رو با نظم پیش برم تا یه چیزایی بفهمم.لیسانس ریاضی هستم و به تدریس ریاضی مشغولم.اگه ممکنه چند تا کتاب مناسب در زمینه الکترونیک بهم معرفی کنید.
سلام
من با الکترونیک پراکنده کار کردم و مطالبی که خوندم از لحاظ رده علمی اصلا با هم همخوانی نداشتن.لذا میخوام از این جا به بعد مباحث رو با نظم پیش برم تا یه چیزایی بفهمم.لیسانس ریاضی هستم و به تدریس ریاضی مشغولم.اگه ممکنه چند تا کتاب مناسب در زمینه الکترونیک بهم معرفی کنید.
سلام
بنده پیشنهادم کتاب آموزش تضمینی الکترونیک هست
چون : فارغ از معادلات و ریاضیات محض ، کاربرد قطعات ، قطعه شناسی ، تست قطعات نکات عملی رو آموزش میده و برای شروع از صفر خوبه
http://www.madaresabz.com/Products/Books/?ID=28
سلام
بنده پیشنهادم کتاب آموزش تضمینی الکترونیک هست
چون : فارغ از معادلات و ریاضیات محض ، کاربرد قطعات ، قطعه شناسی ، تست قطعات نکات عملی رو آموزش میده و برای شروع از صفر خوبه
http://www.madaresabz.com/Products/Books/?ID=28
خیلی ممنون بابت کتابی که معرفی کردید بخش های عملی این کتاب خیلی خوب بود ولی بخش های تئوریش چندان جالب به نظرم نیومد.من کتاب تحلیل مهندسی مدار نوشته هیت کمرلی دوربن ترجمه محمود دیانی رو تا آخر مدارهای rlc خوندم.این کتاب در زمینه تحلیل مدار به نظرتون خوبه؟کلا بهترین کتابی که در زمینه مدار و الکترونیک میبینید چیه؟خیلی مممنون میشم پاسخ بدید.
خیلی ممنون بابت کتابی که معرفی کردید بخش های عملی این کتاب خیلی خوب بود ولی بخش های تئوریش چندان جالب به نظرم نیومد.من کتاب تحلیل مهندسی مدار نوشته هیت کمرلی دوربن ترجمه محمود دیانی رو تا آخر مدارهای rlc خوندم.این کتاب در زمینه تحلیل مدار به نظرتون خوبه؟کلا بهترین کتابی که در زمینه مدار و الکترونیک میبینید چیه؟خیلی مممنون میشم پاسخ بدید.
خواهش میکنم
کتاب هیت رو منم خوندم کتاب واقعا عالی ای هست مخصوصا تقویت کننده های عملیاتیش و مثال های جالبی که داره
به نظر من برای باز شدن دید مهندسی در رشته الکترونیک کتاب هیت واقعا عالیه
ولی به نظر من خوندن این کتاب دو دلیل میتونه داشته باشه :
1- علاقه زیاد برای کنکاش الکترونیک
2- اطلاعات خیلی کم و شروع از صفر
اگه اطلاعات پایتون به اندازه کافی مناسبه کتاب الکترونیک 1 و 2 میرعشقی هم خیلی عالیه بهرحال کتاب درسی همه دانشگاه هاست
خلاصه و مفیده و خودآموزم میتونه باشه
الکترونیک 3 هم من زیاد کتاب ازش ندیدم ولی اگه علاقه دارین حتما الکترونیک 3 رشته مهندسی برق الکترونیکو هم بخونید طراحی تقویت کننده و پهنای باند ، اسیلاتور ها و مباحث مهم تخصصی ای رو میگه
دیدگاه