اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مقایسه PIC با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مقایسه PIC با AVR

با سلام

AVR بهتر است یا PIC ؟

لطفا با توجه به پارامتر های زیر این دو خانواده را مقایسه نمایید و بگویید کدامیک را ترجیح می دهید ؟

1- سرعت
    2-حافظه
    3-راحتی پیاده سازی ( اسمبل کردن )
    4-اثر نویز محیط بر کارایی آن
    5-تعدد مدارات داخلی ....
    6-نرم افزار
    7-قیمت

لطفا اگر پارامتر مقایسه دیگری نیز مد نظر دارید ، ذکر کنید .

پاسخ : مقایسه PIC با AVR

سلام،

من قبلا با AVR و dsPIC ها کار می کردم، الان مدتیه که دارم رو PIC های سری 16 کار می کنم و چند پروژه هم با این خانواده انجام دادم. واقعیت اینه که از لحاظ امکانات و اون توقعاتی که داشتم اصلا به نظرم جالب نیومد. مثلا در مورد مواردی که شما مطرح کردید:

1- سرعت PIC کمتر از AVR است. (کلاک بر خلاف AVR تقسیم بر 4 می شود)

2- از لحاظ حافظه AVR وضعیتی بسیار عالی داره، 32 رجیستر CPU در مقابل 1 رجیستر در PIC. حافظه ی RAM، Flash و EEPROM هم در قطعات مشابه در AVR بیشتر است.

3. فرق عمده ای وجود نداره.

4. در مورد نویز هم بر خلاف اون چیزی که من همیشه توقع داشتم انقدر جالب نبود. مثلا در کنار یک GSM Modem (در فرکانس 900 مگاهرتز) که قطعه ی ATmega8515 داشت راحت کار می کرد، قطعه ی 16F877 در فاصله ی تقریبا 2 سانتی Hang می کرد!!! البته نویز صنعتی رو قبلا با سری dsPIC30 تست کردم که خوب کار می کرد اما هنوز با قطعات Mid-range آزمایش نکردم.

5. از لحاظ امکانات جنبی تقریبا وضعیت مشابه است، به استثنای چند مشکل عمده مثلا: تمام AVR هایی که من می شناسم مقاومت Pull-up قابل انتخاب دارند، در حالیکه PIC ها فقط PORTB شون مقاومت Pull-up داره و اون هم به صورت بیتی قابل انتخاب نیست. در مورد اسیلاتور RC داخلی بر خلاف AVR ها، خیلی از PIC ها این امکان رو ندارند و برخی نکات ریز دیگر ...

6. از لحاظ کامپایلرهای سطح بالا وضعیت تقریبا یکسانه اما زبان اسمبلی PIC در مقایسه با AVR و حتی 8051 بسیار ضعیفه. دستور العمل های کم و ساده. در حالیکه مجموعه ی دستورالعمل های AVR بسیار کامل و غنی است. مثلا یک مورد دستورالعمل RETLW در PIC است که برای خواندن یک ثابت از حافظه ی Flash است، این دستور اصلا قابل مقایسه با دستور LPM در AVR نیست. اشاره گر 16 بیتی Z با قابلیت Post-increment ارزش فوق العاده ای در این دستورالعمل داره که در دستور RETLW این قابلیت وجود نداره. در مجموع اصلا دستورالمعل های PIC جالب نیست.

7. در بازار ما سری 16 و 18 بسیار گرانتر از معادل AVR شان است.

یه مسئله ی دیگه اینه، من هرچی تو اینترنت دنبال پروگرامر 5 ولتی برای PIC گشتم، چیز درست وحسابی پیدا نکردم، یعنی 90 درصد پروگرامرها High Voltage بودند، این در حالیه که AVR رو با یه تکه سیم و یک کانکتور می تونید پروگرام کنید.

در ضمن اینو بگم که هدفم از این مقایسه فقط انتقال تجربیات بود و هیچ تعصبی روی هیچ مارکی ندارم. :job:
    There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

Mid-range چی؟
      هرکه خود را یک بار با اشکهایش شستشو دهد تا زنده است پاک و مقدس میماند

دیدگاه

تازه AVR اینقدر بچه خوبی هست که تا 30 ثانیه پلاریته معکوس رو تحمل کرد !! دیروز داشتم کار میکردم اشتباها روی برید بورد پلاریته تغذیه 5 ولت 2آ‌ امپری رو اشتباه بستم ! فکر کنم 30 ثانیه شد ،آ‌ AVRآ‌ کلی داغ شده بود خلاصه فهمیدم که پلاریته رو معکوس وصل کردم !!در این حادثه 3 تومن ضرر کردم ! یه LCD نو رفت اون دنیا :angry: ولی دم AVR گرم ! دفعه بعد با یه LCD دیگه زدم مثل بنز کار کرد .
        فتو بلاگ من
        کاردستی ها :
        روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
        فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
        کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

کسه دیگه ای نیست که یه سری دیگه از مزایا و معایب اینا توضیح بده ؟
          خیلی دوست دارم که به صورت کلی روش بحث بشه و دست آخر معلوم شه واقعا کدومشون بهتره !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nsm
            Mid-range چی؟
            PIC های 8 بیتی به سه خانواده تقسیم می شوند:

1. Baseline Core Devices که سری PIC10 هستند و حافظه ی برنامه اشون 12 بیتی است.
            2. Mid-Range Core که شامل سری PIC12 و PIC16 است و حافظه ی برنامه ی 14 بیتی دارند.
            3. High End Core که شامل دو سری PIC17 و PIC18 بوده و حافظه ی برنامه ی 16 بیتی دارند.

دیدگاه

من که ار کار با هر جفت شون لذت میبرم!

دیدگاه

به نظر من هرکدوم که روی اون مسلطتر باشیم وبا هر کمپایلری که روی ان مسلط تریم
                بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

یه مساله دیگه Development-Time هستش.
                  از زمانی که اراده کنین یک ایده تو ذهن رو پیاده کنین، به 20-min نمیرسه که با AVR پیاده میشه !!

این رو مرهون چند تا موضوعهآ‌: (میبخشین، از فارسیش بهتر بود)

- Full 3rd-Party Library Support
                  - Excellent Development Tools and IDEs
                  - Full Peripheral Support On The Chip
                  - Single-Cycle Execution(RISC) + Multiplier on the chip
                  - Only Few External Components
                  - ...

زبون اسمبلیشم به نظر من قشنگه.
                  اگر آن کس که باید باشد، نیستی ؟
                  پس چه فرقی می کند که کیستی ؟

دیدگاه

دقیقا تازه شما با نوشتن بیسیک میتونین اونو روی c هم اجرا کنید
                    بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

اسمبلی PIC ضعیف نیست به خاطر اینکه معماری داخلی آنها با AVR و 8051 فرق داره در مورد AVR و8051 معماری به صورت RISC می باشد اما در PIC به صورت CISC می باشد.

RISC-- Reduced Insruction Set Computer
                      حاوی دستورات ساده و سریع الجرا است که نوشتن برنامه را سریعتر اما مشکلتر می کند.

CISC--Complex Insruction Set Computer
                      شامل تعداد دستورات طولانی و پیچیده است و نوشتن برنامه را ساده تر ولی سرعت اجرا را کندتر می کند.

به نقل از کتاب مرجع کامل AVR انتشارات نص - محمد پرتوی فر - فرزاد مظاهریان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nsm
                        در مورد AVR و8051 معماری به صورت RISC می باشد اما در PIC به صورت CISC می باشد.
                        دقیقا بر عکس گفتید، معماری 8051 از نوع CISC و PIC به صورت RISC می باشد. :smile:

دیدگاه

ببخشید حق با شماست . جابه جا گفتم.

دیدگاه

در ضمن avr هم بر پایه risc است
                            ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست

وقتی یک ملت برای فرهنگ و نژاد و ملیت خویش ارزشی قائل نشد و حقی را که طبیعت برای نگاهداری نژاد پاکش به او ارزانی داشته بود پایمال ساخت و به بیگانگان روی آورد و تسلیم شد دیگر حق ندارد از شکست و بدبختی سیاسی که خودش باعث آن شده است شکایت کند .ادولف هیتلر

r.babazadeh@yahoo.com

دیدگاه

خیلی جالبه. باز هم ادامه بدید؛ مثلا :
                              1- پروژه برای انجام کارهای صنعتی
                              2- ساخت پروژه های تفریحی
                              کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X