اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل دور موتور AC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کنترل دور موتور AC

درود
    چطور میشه دور موتور ac رو کنترل کرد؟ با تغییر زاویه هدایت میشه؟ یک پروژه توی کتابی دیدم که با تغییر زاویه هدایت دور موتور ac رو قرار هست تغییر بده، اما وقتی که ما اونکار انجام میدیم، موتور با سرعت بسیار کم کار میکنه ( جون میکنه اما سرعتش کم و زیاد میشه ) جریان موتور هم از BT136 ( ترایاک ) میگذره. به نظر میرسه همه چیز مدار درست کار میکنه ( صفر درست تشخیص داده میشه و پالس تریگر دیاک هم درست و در زمان مورد نظر عمل میکنه ) اما چرخش موتور با سرعت خیلی کم هست. ( موتور رو از روی فن دستشویی نو باز کردیم و مشکلی نداره و در حالت عادی کار میکنه ). آیا کسی تا به حال دور موتور AC را به این روش کنترل کرده؟ جواب داده؟ اگر به این روش نمیشه، به چه روشی باید اینکار رو کرد.
    - موتور از نوع 220 ولت، 120 میلی آمپر، و کسینوس فی 75 صدم میباشد.
    اگر مورد خاصی به نظرتون میرسه لطفا راهنمایی کنید
    سپاس
    از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
    هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
    اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
    اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
    شاد و موفق باشید

پاسخ : کنترل دور موتور AC

study جان من خیلی وارد نیستم ولی یکی از راه های آن تغییر فرکانس است که حتی روی موتور های قفسه سنجابی هم جواب می ده.

دیدگاه

ممنون مجید جان در مورد روشهای دیگه جستجو کردم اطلاعاتی که میخواستم رو متوجه شدم. میخوام با همین روش کترل زاویه فاز متوجه بشم. ظاهرا با این راه هم میشه، موتور من تکفاز هست و مال فن های تهویه هست اما نمیدونم باید مشخصات خاصی داشته باشه؟ این 20 وات هست.
      از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
      هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
      اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
      اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
      شاد و موفق باشید

دیدگاه

شما از یک دیمر معمولی هم می تونید استفاده کنید . فقط گشتاور بسیار کم خواهد شد . اگه حساسیت خاصی ندارید ، برای موتور های قفسه سنجابی ( مثل فن تهویه )آ‌ ارزان ترین راه یک دیمر ساده است .

موفق باشید

دیدگاه

ممنون مجید جان لطف کردی. اتفاقا مشکل این کار هم همین هست، راستش باهاش کاری ندارم دوستم پروژه ای داشت تحت این عنوان، ما با این موتور انجام دادیم اینجوری سرعت کار اومد پایین گفتم شاید مشکل از مدار باشه ( البته بعید بود ) نگو ایراد بر میگرده به روش کار و موتور ما که خیلی برای این روش ضعیف هست.
          حالا جهت اطلاع، راهی که گشتاور پایین نیاد چی هست؟ پیچیده میشه؟ این پنکه ها که توی خانه استفاده میشه ( سقفی یا غیر سقفی ) از چه طریقی دور رو کم و زیاد میکنند؟
          شاد و موفق باشید

دیدگاه

امید جان

تا اونجایی که من اطلاع دارم تغییر فرکانس بهترین روش برای کنترل دور با کمترین کاهش گشتاور است . ولی بدی این روش اینه که شما باید فرکانس را با مدار بسازید.

این پنکه ها معمولا از چند سیم پیچ ( با تعداد قطب های مختلف )آ‌ استفاده می کنند .

اگه از موتور های یونیورسال (که روتور آنها هم سیم پیچی شده است ، مثل موتور سشوار ، دریل برقی) استفاده کنید می تونید با دیمر گشتاور خوبی از آنها بگیرید.

اگه بفرمایید دقیقا برای چه وسیله ای می خواهید استفاده کنید ممکنه چیز جدیدی به ذهن من یا بقیه دوستان برسه.

با تشکر

دیدگاه

ممنون مجید جان من نوید هستم.
              بابت راهنمایی ممنون خیلی مفید بود، راستش برای کار خاصی نمیخواد فقط مهم کنترل دور موتور AC هست و در واقع ما هم داریم به صورت تفریحی روش کار میکنیم یک با این موتورها هم آشنا بشیم.
              موتور یونیورسال چجور موتوریه؟ یعنی به طور کلی چه ویژگیهایی دارند؟
              باز هم ممنون
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

ببخشید نوید جان

این موتورها دارای گشتاور راه اندازی بسیار بالا و طراحی بسیار جمع و جور در سرعتهای بالا هستند

روتور این موتور ها سیم پیچی شده و از ذغال وکلکتور برای انتقال جریان الکتریکی به روتور استفاده می کنند
                بسیاری از این موتور ها قابلیت کار با ولتاژ AC و DC را دارند .

مانند موتور جاروبرقی ، دریل برقی ، سنگ فرز ، سشوار و کلا هر موتوری که به دور یا گشتاور خیلی زیاد نیاز داره .

دیدگاه

خواهش میکنم مجید جان شما هر اسمی بگی قبوله
                  بابت توضیحات ممنونم، مختصر و مفید بود و چیزایی که میخواستم رو متوجه شدم
                  شاد و موفق باشید

دیدگاه

من خودم یه پروژه در مورد کنترل سرعت و گشتاور موتور القایی دارم با روش کنترل برداری
                    این روش از همه روشها دقیق تر ه
                    تو این روش موتور القایی مانند موتور dc تحریک مستقل عمل می کنه که با جریان آرمیچر می تونی گشتاور و با جریان تحریک می تونی شار رو کنترل کنی
                    اساس این روش اینجوریه که می اد جریان استاتور رو به دو مولفه ی گشتاور ساز و فلو ساز تجزیه می کنه و با استفاده از بردار فضایی و ..... می تونی ماشین القایی رو حتی بهتر از ماشین dc کنترل سرعت و گشتاور بکنی
                    امروزه درایو های موتور القایی ای کار رو انجام می دن
                    اگه خواستی میتونم اطلاعات بیشتری بهت بدم و چند تا ای سی که تو کنترل ازش استفاده می شه بت معرفی کنم

دیدگاه

.

سلام به همگی دوستان
                      البته میبخشید وارد بحستون شدم من یه نکته واسم نامفهوم بود
                      اطلاعاتم در اون حد نیست که بخوام نظر بدم :redface:
                      این چیزی که اقا مجید فرمودند با استفاده از فرکانس میشه لطف می کنید یه توضیحی بدین اخه اگه فرکانسو
                      به تنهایی بالا ببریم باعث ایجاد تلفات فوکو و هیسترزیس میشه که هسته موتورو گرم میکنه (شایدم من اشتباهی میگم؟)

یه چیز دیگه فکر کنم پنکه سقفی رو با اتو ترانس کاهنده ولتاژ تنظیم دور میکنن درسته؟(روش کمپانساتور)

یه چیز دیگه ای که یادم اومد اینه که ساختمان موتورهای تهویه یا پمپ اب کولر کلا دارای گشتاور راه اندازی کمی هستند تا اونجایی که می دونم
                      برای راه اندازی این نوع موتور ها از حلقه های اتصال کوتاه که رو قطبای (برجسته) موتر هستش کمک می گیرن به ای صورت که جریان AC که می یاد
                      تو استاتور موتور تولید یه میدان متغییر کرده که باعث میشه تو حلقه های اتصال کوتاه یه جریان القایی بوجود بیاره جهت این میدان طوریکه با تاثیر اون
                      با میدان اصلی باعث ایجاد یه میدان نیمه دوار میشه که برای ایجاد یک گشتاور راه اندازی کوچک کافی

البته اینایی که گفتم نظر منه اگه اشتباه هستش ببخشید :rolleyes:
                      ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

به نظر شما درسته؟
                        ذکات علم یاد دادنه ....

دیدگاه

بچه ها سلام خوبین .
                          اقا من در مورد این نحوه کنترل موتور اطلاغات کاملی می خوام امکانش هست زحمت توضیح یا معرفی منبع فارسی مجله ای مقاله ای چیزی رو بکشین
                          1_v/f control
                          2_v/f control+encoder(vfpg)
                          3_sensorless vector control(avc) .
                          4_torque control+encoder(tqrpg)
                          5_foc pm control(focpm)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مجید نصراله زاده
                            امید جان

تا اونجایی که من اطلاع دارم تغییر فرکانس بهترین روش برای کنترل دور با کمترین کاهش گشتاور است . ولی بدی این روش اینه که شما باید فرکانس را با مدار بسازید.

این پنکه ها معمولا از چند سیم پیچ ( با تعداد قطب های مختلف )آ‌ استفاده می کنند .

اگه از موتور های یونیورسال (که روتور آنها هم سیم پیچی شده است ، مثل موتور سشوار ، دریل برقی) استفاده کنید می تونید با دیمر گشتاور خوبی از آنها بگیرید.

اگه بفرمایید دقیقا برای چه وسیله ای می خواهید استفاده کنید ممکنه چیز جدیدی به ذهن من یا بقیه دوستان برسه.

با تشکر
                            سلام خسته نباشید من میخوام سرعت یه دلر برقی را کنترل کنم بدون اینکه نیروی دلر کاهش پیدا کنه .لطفا کمکم کنید از کدوم روش استفاده کنم

دیدگاه

سلام به alll.
                              من هم یه همچین چیزی میخوام. اما راستش یه کم پیچیده تر.
                              راستش یه مدار دیدم که مال کولر گازی بود.
                              این مدار کارش این بود که به کمک خازن های زیادی که داشت جریان اولیه رو به موتور میداد و با سرعت کم لود میرد و کم کم به حداکثر دور می رسوند.
                              اما جالب اینجاست که با این کار مصرف برق به 2 آمپر میرسید! در حالی که کولرگازی 4 آمپر خرج داره.
                              کسی اطلاعی داره؟
                              تشکر لازم نیست!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X