اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصلاح ضریب توان با AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اصلاح ضریب توان با AVR

با سلام
    استاد توی خروجی lm393 یه پالس با دامنه ی 2 دهم ولت میاد.
    دیگه نمیدونم چیکار کنم.
    استاد خواهش میکنم یه راهنمایی بفرمایید.
    ممنون.
    به طواف کعبه رفتم به حرم رهم ندادند
    که برون در چه کردی که درون خانه آیی

دیدگاه

فقط وقتی که مقاومت پول پ خروجی نباشه یا مقدارش اشتباه باشه این اتفاق می افته. مقاومت پول پ مقاومتیست که بین خروجی و 5+ ولت وصل میشه. البته من شک دارم که 5+ مدارت سر جاش باشه و پایه ی 8 آی سی رو بهش وصل کرده باشی. شایدم پایه ی 4 آی سی رو به زمین وصل نکردی.

انگار اشتباهات کوچیکی داری که ناشی از بی دقتیه
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

من به جای CT همون تروئید قبلی را وصل کردم و مقاومت 10 اهم را با یه 1 کیلو اهم عوض کردم .
        پالس تولید میشه ، دامنه اش هم خوبه فقط با توجه به بار سلفی غیر واقعیه(چون اختلاف فاز 180 درجه میشه.)
        نظرتون چیه؟

اگه مدار را روی PCB ببندم خطای ناشی از بی دقتی به صفر خواهد رسید.

دیدگاه

oo:
          دامنه ی پالس خوبه یعنی چه؟ پالس باید صفر و 5 ولت باشه.

چون فرکانس پایینه باید روی بردبورد هم جواب درست را گرفت. خطای 180 درجه معنی نداره. خب جای سر سیم های خروجی CT رو معکوس کن تا صفر بشه.

اگه موبایلت دوربین داره یه عکس از مدار روی برد بورد و سیم کشی و همه ی چیزای دیگه بگیر تا بررسی بشه داری چیکار می کنی.

انگار سادگی بیش از حد کار رو خرابتر میکنه.

دیدگاه

با سلام
            من از شکل موجها عکس گرفتم ببینید و نظرتونا بگید.
            محور افقی توی شکلها به صورت نرمالیزه مدرج شده و فکر کنم مقادیر باید در 10 ضرب شوند.

1-در این حالت از تروئید استفاده کردم و یه مقاومت 1 کیلو اهم دو سرش قرار دادم.
            شکل بالایی خروجی lm393 مربوط به تروئید هستش و شکل پایینی خروجی lm393 مربوط به ترانس ولتاژ هستش.

اینم شکلش:

2-این حالت مشابه حالت قبلیه فقط دو سر تروئید را با هم عوض کردم.
            اینم شکلش:

3-در این حالت نیز از تروئید استفاده کردم و یه مقاومت 10 اهم دو سرش قرار دادم.
            شکل بالایی خروجی lm393 مربوط به تروئید هستش و شکل پایینی خروجی خود تروئید هستش.

اینم شکلش:

4-این حالت مشابه حالت 1 هست به این صورت که شکل پاییینی خروجی خود تروئید هست و شکل بالایی خروجی lm393 مربوط به تروئید هستش.

اینم شکلش:

5-در این حالت از CT استفاده کردم و یه مقاومت 1 کیلو اهم دو سرش قرار دادم.
            شکل بالایی خروجی lm393 مربوط به تروئید هستش و شکل پایینی خروجی lm393خود CT هستش.

اینم شکلش:

6-این حالت مشابه حالت 5 است با این تفاوت که یه مقاومت 10 اهم دو سر CT قرار دادم.

اینم شکلش:

دیدگاه

منظورم این بود که از کارات عکس بگیر!!!

هرچند خیلی از موجها معلوم نیست چه شکلیه اما انگار یه جورایی حق داری. :angry:

من هم یکی از سیم های یک لامپ 100 وات رو یک بار دور CT پیچیدم. در خروجی CT مقاومت 10 گذاشتم. ولتاژ کاملا سینوسی بود اما دامنه ی بسیار کم یعنی 100 میلی ولت پیک تو پیک بود.

بدون مقاومت، و حتی با مقاومت 100 اهم با اینکه دامنه زیاد میشد اما شکل موج افتضاح میشد که کاملا منطقیه چون CT برای کار نرمال باید اتصال کوتاه بشه.

وقتی پیک تو پیک 100 میلی ولت باشه، دامنه 50 میلی ولت میشه که روی مقاومت 10 اهم می شود 5 میلی آمپر. چون لامپ 100 حدود 0.5 آمپر جریان دارد پس نسبت CT می شود 1:100

یعنی به ازای یک آمپر-دور در اولیه جریان 10 میلی آمپر در ثانویه خواهیم داشت که روی مقاومت 10 اهم 100 میلی ولت ولتاژ ایجاد می کند.

پس برای بارهای کم ولتاژ بسیار پایین خواهد بود. در نتیجه باید تقویت بشه.

یه مدار تقویت کننده برات می کشم.

دیدگاه

تقویت خروجی CTآ‌ با گین 100:

مدار شامل یک آی سی LM358آ‌ و چند مقاومت و خازن است. LM358آ‌ یک آی سی با دو پ امپ است(مثل LM393 که دو مقایسه کننده دارد)

یکی از پ امپ ها برای ساخت ولتاژ 2.5 ولت استفاده شده است. زیرا در این مدار تغذیه ی 5- نداریم تا پ امپ بعدی بتواند ولتاژ منفی هم داشته باشد. پس ولتاژ حول 2.5 ولت بالا و پایین می رود.

پ امپ های دوم داخل LM358آ‌ برای تقویت استفاده شده است. مقاومت فیدبک 1 کیلو و مقاومت ورودی 10 اهم باعث بهره ای برابر 100 می شود. یک خازن برای حذف نویز فرکانس بالا در مسیر فیدبک قرار گرفته است.

مقاومت 1 اهم در خروجی CT هم خطی بودن آن را تضمین می کند هم باعث می شود 0.1 جریان CT به ورودی پ امپ وارد شود و از آسیب به آن جلوگیری کند.

از پ امپ های بهتری مثل AD8572 یا OP279 یا ... هم میشد استفاده کرد اما پیدا کردن آنها در شهرستان دشوار یا غیر ممکن می گردد.

دیدگاه

با سلام
                  استاد من اون تقویت کننده را بستم شکل خروجی با دامنه ای کم و مغشوشتر از قبل شد.
                  جسارتا عرض میکنم : اون مداری که کشیدید را یه نگاهی بندازید ببینید کم و زیاد نداره.
                  چون من دقیقا همون مدار را بستم.

نمیدونم چرا سایت فیلتر شده.
                  این فیلترچی کن های مخابرات این روزها دیگه هر چی از دستشون میاد فیلتر میکنن.
                  خدا به دادمون برسه.

دیدگاه

درباره ی فیلترینگ: http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=29704.0;topicseen

اما درباره ی مدار تقویت کننده. متاسفانه مدار بدرستی کار می کنه. اصلا اغتشاشی هم نیست که تقویت بشه. شکل موج در اسکوپ من سینوسی کامله. البته من یک لامپ 100 رو بعنوان بار گذاشتم. دامنه هم دقیقا درسته!

یه عکس از LM358آ‌ و LM393 بزار اینجا. شاید تقلبی باشند!

دیدگاه

با سلام
                      مشکل از lm393 نیست چون برای ترانس ولتاژ به خوبی کار میکنه.
                      جسارتا میگم: وقت کردید روی اون PCB کار کنید.
                      ممنون.

دیدگاه

با سلام
                        استاد اون تقویت کننده معجزه کرد دستتون درد نکنه. مدار کار کرد.

قبلا که مدار را بسته بودم به جای مقاومت 10 اهم در ورودی lm393 مقاومت 10 کیلو گذاشته بودم واسه همین کار نمیکرد.

این دفعه خطا هم کمتر بود (در حد 10 درجه).

فقط عیبش این بود که خازن (4.4 میکرو) که اضافه میکردم ضریب توان را صفر نمیکرد و تا 15 درجه کاهش میداد.

وقتی هم یک لامپ 100 وات به عنوان بار استفاده میکنم 5 درجه اختلاف فاز میده.

فقط اگه اون PCB را با توجه به اضافه شدن این تقویت کننده ادیت کنید خیلی ممنون میشم.

استاد جان اگه وقت کردید و pcb را ادیت کردید اون پوش باتن ها را حذف کنید چون میل ندارم ازشون استفاده کنم.

من در حال طراحی اسلایدهای پاور پوینت واسه ی دفاع از پروژه ام هستم شما هم از لطفتون در مورد اون PCB ما را محروم نکنید.
                        خیلی ممنون.

یه مورد دیگه:
                        من یه تماس با استادم گرفتم و در مورد پروژه باهاشون مشورت کردم ایشون گفتند اگه بتونی از خازنهای با ظرفیتهای مختلف استفاده کنی خیلی بهتره و این جوری میتونی ضریب توان را برای بارهای مختلف به صفر برسونی.
                        نظر شما در این مورد چیه؟
                        خوبه روش کار نکنم چون فکر کنم وقت گیر باشه چون استادمون اجبارم نکرده.

دیدگاه

با سلام خدمت همه ی دوستان
                          من دیروز از پروژه ام دفاع کردم و فارغ التحصیل شدم.
                          این پست را دادم که از همه یکسانی که مرا در این پروژه کمک کردند تشکر کنم.
                          از اساتید آقای کوهستانی و آقای باقرانی متشکرم به خاطر کمکهای فراوانشان.
                          با تشکر.

دیدگاه

ما هم با این اختلاف فاز و Ct گیر افتادیم انشاالله ما هم به کمک استاد کوهستانی فارغ التحصیل بشیم
                            معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

دیدگاه

سلام
                              یکی هست که به من در مورد پروژه کسینوس فی متر و اصلاح ضریب توان با AVR و به زبان بسکام کمک کنه

خیلی ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadi_gh
                                سلام
                                یکی هست که به من در مورد پروژه کسینوس فی متر و اصلاح ضریب توان با AVR و به زبان بسکام کمک کنه

خیلی ممنون میشم
                                سلام
                                یعنی این 12 صفحه کافی نیست دایی جان؟! oo:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X