اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه تصحیح شده مهندس لاچینی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کسی منبع تغذیه طراحی شده مهندس لاچینی رو ساخته؟

نوشته اصلی توسط حامد مهری
    مشکلی نداره ، فقط مقادیر مقاومت ها رو بسته به تغذیه ی اصلی مدارت تنظیم کن
    حامد جان ببخشید من کم سوادم . ولتاژ تغذیه مدارم از یک ترانس 12 ولت دوبل 3 آمپر گرفته میشه که من از سر اول و سومش استفاده کردم که درواقع 24 ولت 1.5 آمپر بمن میده . حالا برفرض 24 ولت میشه زحمت بکشید و مقاومتهاشو تنظیم کنید ویا اگه مشکلی نیست فرمول محاسبشو بمن بگید ممنون میشم.
    ضمنا من بعد از اینکه ولتاژو با بریج یکسو میکنم و از یک خازن 4700 میکرو 35 ولتی استفاده میکنم ولتاژ مدار35 ولت میشه و فکرمیکنم این ولتاژ کاذبه و وقتی 1 آمپر جریان میکشم میاد روی 24 ولت . حالا با این شرایط زحمتشو بکشید ممنون میشم .
    وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
    نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

جواد جان متاسفانه ایام امتحاناته :sad:

ولی میگم که چیز خاصی نیست...

در اصل این پ امپ ها یک سری تقویت کننده یا تضعیف کننده هستند که از دوران هنرستان و دانشگاه باهاشون سر و کار داشتیم...

برای مثلا پ امپ اولی یک تقویت کننده است که ولتاژ صفر تا 5 رو برای مدار من به صفر تا 36 تبدیل میکنه ، یعنی ضریب تقویتش میشه 7 ، پس مقاومت هاش باید طوری قرار بگیرند که ضریبش این مقدار بشه ...

پ امپ دومی هم مقایسه کنندس که هیچی....

پ امپ سومی که خروجی جریان رو میده یک تقویت کننده هست و ولتاژ دو سر مقاومتی که با خروجی سری شده رو تقویت میکنه (در محدوده صفر تا 5) و به یکی از کانال های ADC میده

پ امپ چهارم هم یک تضعیف کنندس که خروجی ولتاژ رو که بین صفر تا 36 هست رو به صفر تا 5 تبدیل میکنه...

سوالی بود در خدمتم :nerd:

دیدگاه

حامد جان برات توی امتحاناتت آرزوی موفقیت میکنم . امیدوارم بهترین نمرات رو بگیری.
        یه سئوال داشتم. میشه بگی من باید فرکانس pwm رو روی چند تنظیم کنم ؟ خودم فکرمیکنم فرکانس رو باید بصورت ثابت تنظیم کنم و دیوتی سایکل رو از 0 تا 100 درصد تغییر بدم برای کم و زیاد کردن ولتاژ پایه ocr1a
        حالا شما میگی چه فرکانسی باید داشته باشم و آیا درست فکر میکنم؟
        وقتی همه نیروهای جسمی و ذهنی متمرکز شوند توانایی فرد برای حل مشکلات به طور حیرت انگیزی چند برابر می شود .
        نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

درسته ، فرکانس رو یه عدد ثابت در نظر بگیر ، و دیوتی سایکل رو تغییر بده ،

مقدار فرکانس رو یادم نیست من چند دادم ، حدود 100 کیلو تست کن ببین خوب جواب میده ...

موفق باشید

دیدگاه

خوب باتشکر از دوستان بخصوص آقای مهری عزیز. من مدار آقای مهری رو که بدلیل نداشتن مقاومتها نتونستم ببندم ولی پروژه آقای لاچینی رو بستم و با کدی که خودم براش نوشتم جواب گرفتم و بزودی پس از تکمیل شدن پروژه اونو توی همین تاپیک میزارم .
            نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

(مطالب داخل پرانتز در زمان آخرین ویرایش نوشته شده است)
              منبع تغذیه کامل شد و مشکلات زیر مشهود است:
              1- بخاطر استفاده از PWM با فرکانس 15 کیلو هرتز(کریستال 8 مگ و Prescale = 1 ) در خروجی نیز همین فرکانس قابل دریافت گردیده است که برای تغذیه مدارات میکرو کنترلی مناسب نیست . (با تغییرات ایجاد شده مناسب شده است)
              2- با وجود استفاده از سلف و خازن در تغذیه مدار ولی بسیار نویز پذیر میباشد و اگر بوسیله این منبع تغذیه موتور الکتریکی را راه اندازی کنیم میکرو هنگ میکند. (با افزودن یک خازن 104 در خروجی منبع تغذیه این مشکل تا حد زیادی برطرف شد)
              3- با وجود استفاده از ولوم برای تنظیم ADC ودرنتیجه تنظیم ولتاژ ولی باز هم بخاطر نویز پذیر بودن کنترلر خطر کم وزیاد شدن ولتاژ وجود دارد .( با تصحیح برنامه این خطر تا الان پیش نیامده است )
              4- نتیجه نهائی اینکه اگرکسی میخواهد برای منبع تغذیه از میکرو استفاده کند من توصیه میکنم که فقط برای نمایش ولتاژ و جریان و دما استفاده شود و کنترل ولتاژ و جریان را بصورت سخت افزاری انجام دهد. (این مورد رو هنوزم بهش معتقد هستم)
              اینم عکس:

اینم لینک دانلودش
              Digitaly-Power-Supply-II.rar
              نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

با مطالعه نقشه قرار داده شده در پست ابتدایی تاپیک و نگاه اجمالی به برنامه بسکام نوشته شده در پست قبل(که با سخت افزار مطابقت ندارد)، مشخص می شود که ولتاژ مرجع مدار توسط خروجی PWM میکروکنترلر تولید می شود. البته با همین سخت افزار می شد به گونه ای نرم افزار را نوشت که تا حدی مکانیزم جبران سازی خروجی بر حسب عدد قرائت شده از ADC وجود داشته باشد.
                اما در شرایط فعلی اولین سوالی که مطرح می شود این است که اصولا چه لزومی وجود دارد که ولتاژ آنالوگ تولید شده توسط یک پتانسیومتر، توسط ADC قرائت شود و متوسط آن به یک PWM تبدیل شود(بنا بر عملکرد برنامه بسکام) و چرا این ولوم بصورت مستقیم به عنوان تغییر دهنده reference ورودی تغذیه عمل نمی کند؟ اگر شرایط Over current مد نظر بوده که به این صورت عمل شده که شاید با یک سوئیچ ترانزیستوری هم می شد در این شرایط ولتاژ خروجی را قطع کرد و لازم نبود نوسان ناشی از PWM به خروجی مدار تزریق شود.
                با فرض حفظ عملکرد فعلی هم بجای تلاش برای بالا بردن فرکانس PWM (که راه آن استفاده از Fast PWM و بالا بردن کلاک میکروکنترلر است) می توان درجه فیلتر پائین گذر واقع در خروجی PWM را از طریق مدارات ساده تقویت کننده عملیاتی بالا برد تا نوسانات PWM هرچه بیشتر تضعیف شوند.
                در هر صورت روش بکار رفته در این طرح چندان اصولی نیست و برای تبدیل شدن به یک منبع تغذیه با خروجی مناسب باید تغییراتی در آن اعمال شود.
                اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

پست قبلی مقداری ویرایش شد، زیرا با مراجعه دوباره به نقشه تغذیه مشاهده شد که فیدبک ولتاژ در منبع وجود دارد، اما اشکال اصلی مدار این است که ولتاژ reference که باید یک ولتاژ جبران سازی شده نسبت به تغییرات تغذیه و دما و مانند آن باشد، اینگونه نیست. مورد قابل تصحیح بعدی این است که به غیر از بحث پایدار کردن ولتاژ مرجع رگولاتور، می توان با استفاده از فیدبک ولتاژ خروجی، یک مکانیزم تصحیح PWM را پیاده سازی کرد که در اینصورت AVR بکار رفته به عنوان یکی از اجزای حلقه کنترل ولتاژ عمل خواهد کرد و مقدار خروجی PWM متناسب با فیدبک گرفته شده از ولتاژ تغییر خواهد کرد.
                  وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                  اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

آقای کی نژاد عزیز خیلی ممنون از دقت نظرتون . متاسفانه من این مدارو از روی نقشه ای که مهندس لاچینی درسایتش قرار داده بود ساختم و البته کاش قبل از ساخت نظردوستان رو دربارش میپرسیدم . حالا که ساختم تازه با برنامه ای که خودم براش نوشتم خیلی بهتر شده نسبت به برنامه ای که درخود پروژه قرار داشت . حالا اگر زحمتی نیست من نمیدونم دستور FAST PWM چطوری دربیسکام نوشته میشه (به هر جای pwm توی برنامم Fast اضافه کردم بیسکام ایراد گرفت ) برام دستورشو بنویسید ببینم با بالا بردن فرکانس تغییری در عملکرد خروجی داره یانه . متشکرم
                    نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

تا جایی که در Help توضیح داده شده، گزینه خاصی برای Fast pwm مشاهده نکردم. اما بجای خط Config Timer1 و ادامه آن می توانید خط زیر را قرار دهید:

Tccr1a = &H81 : TCCR1B = &H9

دیدگاه

یه نتیجه جدید درباره منبع تغذیه ای که ساختم گرفتم و اونم درباره نویزه. من میکرو رو برداشتم و چک کردم دیدم بازم با وجود برداشتن میکرو روی ولتاژ خروجی نویز داریم و مشخص شد که نویز مربوط به خود آی سی پ امپ 324 هستش و فکر نکنم قابل برطرف شدن باشه .براش فیلتر هم گذاشتم ولی بازم در خروجی صدای صوت مانندی دریافت میشه .ضمنا آی سی رو تعویض کردم ولی درنتیجه تغییری نداشتم.
                        نرمن وینسنت پیل

دیدگاه

پاسخ : منبع تغذیه تصحیح شده مهندس لاچینی

من هم این مدار رو ساختم و خوب ایرادهایی هم داره .
                          فقط یک ایراد داره ؟؟؟

من ترانس 32 وصل کردم با خازن 2200 که بی باری آن 42 ولت هستش.

با شروع کار مدار ولتاژ و جریان هم خوانی ندارد،ولتاژ 22.99 و جریان 54 میلی آمپر

اگر یک لامپ 12 ولت بهش وصل کنیم و با ولتمتر دیگری ولتاژ دو سر لامپ را بگیریم می بینیم که 13 ولت رو نشون میده و خودLCD ولتاژ صفر و جریان صفر رو نشون میده ؟؟؟؟
                          با قطع سیم لامپ صفحه به حالت قبلی بر میگردد.( ولتاژ 22.99 و جریان 54 میلی آمپر)

حالا اگر ولتاژ 12 ولت رو رو دستگاه تنظیم کنی بازمولتمتر 13 ولت رو نشون میده. و خودLCD ولتاژ صفر و جریان صفر رو نشون میده ؟؟؟؟

من ولتاژ 6 ولت رو هم تنظیم کردم همین اتفاق افتاد و با چند بار قطع و صل سیم لامپ به منبع تغذیه یک بار 13 ولت رو نشون میده و گاهی هم 4.45 ولت البته ولت متر اینو نشون میده و خودLCD ولتاژ صفر و جریان صفر رو نشون میده ؟؟؟؟

من ولتاژ 22.99 رو تو ال سی دی می بینم ولی 13 ولت بیشتر تو خروجی ندیدم.اونم وقتی سیم لامپ رو چند با قطع وصل کنم این ولتاژ یک بار4.45 میشه یهو 13 ولت میشه. این اتفاق رو من تو تمام ولتاژ ها تست کردم.

رو ال سی دی بیشتر از 22.99 نمایش نمیده.

امیدوارم توضیحاتم کامل باشه.

من دقیقا باید چکار کنم.میشه راهنماییم کنید.

دوست ما هم که این فایل را ارائه داره ، کار نمیکنه بسکام ایراد داره
                          اینم لینک دانلودش
                          http://www.4shared.com/file/BoPkfOS2/Digitaly-Power-Supply-II.html

از اساتید خواهش میکنم فایل بسکام و pcbو نقشه اصلاح شده رو در اختیار دوستان قرار دهند.ما نیز استفاده کنیم.

دیدگاه

این آزمایش رو من انجام دادم به این صورت که
                            مقاومت 7 11 کیلو اهم من یک 10 کیلو با یک کیلو رو سری کردم
                            مقاومت 19 480 اهم
                            مقاومت20 120 اهم
                            مقاومت10 68 اهم 5 وات
                            ترانس 32 ولت AC
                            حالا با این شرایط رو ای سی دی
                            ولتاژ : 35ولت
                            جریان : 380 میلی آمپر
                            ولی وقتی یک لامپ به خروجی وصل کنم و یک ولتمتر ،ولتمتر 21 ولت رو نمایش میده در صورتی که ال سی دی
                            ولتاژ 35 ولت
                            جریان 000
                            به محز این که بار را قطع میکنیم ال سی دی
                            ولتاژ : 35ولت
                            جریان : 380 میلی آمپر

کم و زیاد کردن ولتاز هیچ تاثیری در خروچی نداره؟؟؟؟
                            خیلی جالبه اگر ولتاز رو 12 انتخاب کنی زیر بار باز هم ولتمترم 21 رو نمایش میده؟؟؟؟

من دقیقا باید چکار کنم.
                            این مدار کار میده؟؟؟ :cry:

اگر مدار بهتری وجود دارد بگید بسازیم
                            PCBو نقشه رو ارائه دهید ممنون میشم

از اساتید خواهش میکنم فایل بسکام و pcbو نقشه اصلاح شده رو در اختیار دوستان قرار دهند.ما نیز استفاده کنیم.

یک مدار http://www.hlachini.com/modules.php?name=News&file=article&sid=25& amp;mode=&order=0&thold=0 هست

PCB ,نقشه آن در لینک دانلودش نیست.به نظر میاد این مدار کار آمدتر باشد.
                            خواهش میکنم PCB این مدار را هم ارائه دهید.

دیدگاه

همین جا از آقا جواد تشکر میکنم که مرا در تکمیل این پروژه یاری کردند

http://www.hlachini.com/ftopicp-3674.html#3674

mobah.org@gmail.com
                              09198510360

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mobah
                                همین جا از آقا جواد تشکر میکنم که مرا در تکمیل این پروژه یاری کردند
                                http://www.hlachini.com/ftopicp-3674.html#3674
                                mobah.org@gmail.com
                                09198510360]
                                خیلی عالی شده :applause: :applause: :applause:
                                دمت گرم...
                                یعنی این مدار دیگه هیچ مشگلی نداره ؟
                                مشگل های نویز پذیری - تثبیت ولتاژ یا جریان - هنگ کردن - دقت و....
                                همه حل شده ؟؟؟
                                :wow: :wow: :wow:
                                خودم که همین مدار آقای لاچینی رو pcb طراحی کردم...ولی ولتاژ خروجیش مشگل داشت...ترانزیستور سوییچ 3055هم میسوخت و...
                                هم به آقای لاچینی زنگ زدم و هم ایمیل دادم...ولی پشتیبانی نکردن...منم برد و همه تشکیلاتش رو انداختم یه گوشه و بیخیالش شدم.
                                عکسشم توی تایپیک دیگه ای گذاشته بودم ولی اگه خواستی بگو اینجا هم بزارم.
                                راستی....میشه لطف کنی pcb یا شماتیک مدار رو به همراه فایل هگز یا بَس بزاری ؟؟؟
                                پیشاپیش ممنون :nice:
                                هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X