اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد avr وکاردر سرما وگرما

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در مورد avr وکاردر سرما وگرما

با سلام
    از دوستان کسی مداری با میکرو avrساخته که تو سرما وگرما کار کنه وعیبی تو کارش دیده نشه؟
    منظورم از سرما سرمای یخجالی نیسیت ومنظورم از گرما گرمای بالا نیست
    مثلا این پروژه قفل رمز برای بازکردن درخونه اگه این مدار ساخته شه ورو دیوار نصب بشه
    سرمای زمستون تاثیری تو کارش داره؟یا اگه مثلا یه مداری واسه یه چراغ راهنمایی ساخته شه
    گرمای تابستون اختلال تو کارش ایجاد میکنه؟
    از دوستان که عملی کارکردن لطفا از کارای خودشون مثال بزن که تو این زمینه (سرما وگرما)تجربه دارن
    وانجام دادن وتاثیرشو دیدن راهنمایی بفرماییند
    با تشکر
    معلولیت محدودیت نیست

آنکس که عاجز از خلق لحظه هاست، معلول است. نه من...روح بلند آدمیت فراتر از هر معلولیتی است.

پاسخ : راهنمایی در مورد avr وکاردر سرما وگرما

سلام
    با عرض معذرت من تجربه عملی در این موردی که شما گفتین ندارم ولی با توجه به دیتاشیت avr ، تو اون دما هایی که شما گفتین مشکلی از نظر عملکرد نخواهد داشت.. :smile:
    به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

همینطور که دوستمون گقتن هیچگونه موردی پیش نمیاد به شرطی که ملاحضات نویز رو هم در نظر داشته باشید
      2سال پیش واسه ماشینم یه ساعت با avr درست کردم تو تابستون اگه ماشین تو آفتاب باشه دما تا 60 درجه هم میرسه تو زمستون هم -1 -2 تا الان هیچ مشکلی نداشته
      The harder I work, the luckier I get

دیدگاه

من تو تابلو روانها اسفاده میکنم که وقتی در تابستون آفتاب مستقیم بهش میتابه طبق دماسنج داخلیش 80 درجه و تو شبای سرد زمستون دمای 20- نشون میده و هیچ مشکلی نداره و الان نزدیک چهار ساله مدام و بدون حتی یک بار هنگ کردن و مدام و بدون خاموشی مگر بدلیل قطع برق کار میکنه
        پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

با درود . . .
          یکی از دستگاه های من در حدود 4 ساله که داره نزدیک درب ورودی خونه کار میکنه. تابستون که هیچ ولی در زمستون دمای شهر ما تا 20 درجه زیر صفر هم در بدترین شرایط رسیده. ولی هنوز خطایی ازش ندیدم. و یا چند تای دیگه هم هست که برای مشتری ها زدم تا حالا برگشتی حتی برای تعمیر هم نداشتن. آمارشون هم که گرفتم مورد خطایی گزارش نشده.
          در کل میشه بهش امیدوار بود.
          چیزی هم که ممکنه نگران کننده باشه اینه که آیسی چینی هست و با چیزی که داخل دیتاشیت گفته تفاوت فاحشی داره. پس باید ملاحظات خاص رو هنگام ساخت در نظر گرفت

موفق باشید
          درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
          بدرود . . .

دیدگاه

سلام
            آقای نصیری من یه راهنمایی میخواستم

درمورد قفل رمز دیجیتالی
            این lcdکه استفاده میکنیدآیا اگه 24 ساعته روشن باشه
            خراب نمیشه؟
            یعنی همیشه تغذیه اش وصله وپبام مورد نظر همیشه نمایش داده میشه؟
            ویه سوال در مورد دستور IDLE داشتم میشه به صورت ساده یه توضیح با یه مثال بفرمایید
            آیا شما از مد بیکاری در مدارتون استفاده کردین؟
            من هرچی از اروی کتابا میخونم نمیفهمم مرسی
            ببخشید یه سوال دیگه آیا میکرو ای وی آر که به طور پیش فرض رو بک مگا داخلی تنظیم شده آیا فقط همین کرستال داخلیش 1مگ رو داره؟
            بعنی مثلا برای استفاده از دو مگ باید از کریستا خارجی استفاده کنیم؟
            اگه کریستال داخلی داره یه موقع ما بیاییم این پیش فرض رو مثلا بزاریم 5مگ بعد میکرومون توسط برنامه
            شناخته میشه؟ آخه تو کریستال خارجی به ابن مشکل برخوردم آیا تو کار با کرستال داخلی هم اینطوریه؟
            با تشکر

دیدگاه

با درود . . .

اتفاقا من هم کارهام همگی 24 ساعته هستند.
              تا حالا هم فقط 1 بار ال سی دی یکی از دستگاه ها خراب شد که اونم شک دارم که خود مشتری خراب کاری کرده باشه!
              نصف ال سی دی از کار افتاده بود که خیلی اتفاقی درستش کردم(از رطوبت و موارد دیگه هم نبود)
              در کل اگر جنس بنجل چینی نباشه میشه روش حساب باز کرد.
              بک لایتش هم چون ال ای دی هست هیچ مشکلی پیش نمیاد. من خودم همیشه طوری برنامه رو مینویسم که به محض فشار دادن یکی از کلیدها بک لایت روشن بشه(مثل ال سی دی موبایل) و پس از 30 ثانیه اگر کلیدی فشار داده نشه خاموش میشه. اینکار در مصرف جریان مدار تاثیر بسزایی خواهد داشت.

برای استفاده از مدهای اسلیپ شما باید نوع برنامه تون رو ابتدا بررسی کنید و با توجه به کار قسمتهای متفاوت از مدها استفاده کنید. بطور ساده بگم: مدهای اسلیپ مثل این میمونن که شما به یه نفر بگید بخوابه ! و بعد از این که خوابید باهاش حرف بزنید نمیشنوه و کارهای عمومیش رو انجام نمیده. و زمانی که شما بهش احتیاج پیدا کنید کافیه توسط روشهای: لگد زدن!- پاشیدن آب - سر و صدای زیاد - پرتاب اجسام به سمتش! و ... اون بابا رو بیدار کنید
              مطلب بالا صرفا یه شوخی بود و برای این بود که بهتر متوجه موضوع بشین. اما در کل همون خوابیدن هستش.

این مدها تنها با آوردن دستور مناسب فعال میشن و برای برگشت از این مد کافیه که توسط وقفه های موجود میکرو رو بیدار کرد.
              به دلیل مصرف جریان پایین میکرو در این مدها، به راحتی میشه با یه باطری میکرو رو تغذیه کرد و از بابت اتمام باطری نگران نبود. در سری تینی مصرف جریان در حد میکرو آمپر خواهد رسید. برای مگا استفاده کردم اما تا حالا اندازه نگرفتم.
              بهترین مثال هم در هلپ بسکام و یا کتابهای مربوطه موجود هست:

The mode depends on the micro processor.

Some valid options are :

- IDLE

- POWERDOWN

- STANDBY

- ADCNOISE

- POWERSAVE

So for standby you would use : POWER STANDBY

It is also possible to use POWERDOWN, IDLE or POWERSAVE. These modes were/are supported by most processors. It is recommended to use the new POWER command because it allows to use more modes.
              POWER has nothing to do with the POWER() function.

...

In the idle mode, the system clock is removed from the CPU but not from the interrupt logic, the serial port or the timers/counters.

The idle mode is terminated either when an interrupt is received(from the watchdog, timers, external level triggered or ADC) or upon system reset through the RESET pin.

Most new chips have many options for Power down/Idle. It is advised to consult the data sheet to see if a better mode is available.

اسیلاتور داخلی میکرو توانایی کار در فرکانسهای 1 - 2 - 4 - 8 مگاهرتز رو داره و تنها کافیه که فیوز بیت مناسب رو انتخاب کنید. البته این فرکانسها به هیچ وجه دقیق نبوده و وابستگی شدیدی به دمای محیط و ولتاژ تغذیه دارند.
              در صورتی که شما کریستال رو متناسب با برنامه تنظیم نکنید مشکلاتی مثل اجرای تند و یا کند برنامه رو دارید و مشکل دیگه ای برای خود میکرو پیش نمیاد. بطور مثال شما یک ال ای دی به یکی از پایه ها متصل کردید و هر 1 ثانیه 1 چشمک زده میشه. در برنامه نویسی هم با 4 مگ محاسبات رو انجام دادید. حالا میاید و کریستال رو روی 1 مگ قرار میدید. این کار باعث میشه که هر 4 ثانیه یکبار چشمک بزنه و بعبارتی کند میشه و یا در نقطه برعکس مثلا رو 8 مگ بگذارید، فقط باعث میشه که هر 0.25 ثانه چشمک بزنه

موفق باشید

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
              بدرود . . .

دیدگاه

با تشکر از شما
                ببخشید این قسمت سوالم رو نفمودین چطوری میشه
                تو برنامه ای که توش از کریستال خارجی استفاده کردیم وقتی با یه پروگرامر stk200/300
                برنامه ریزیش مبکنبم موقع برنامه ریزی دوباره دیگه میکرو شناسایی نمیشه میخواستم بدونم آیا
                وقتی کرستال داخلی میکرو رو هم دست کاری کنیم وبرنامه ریزیکنیم بعد اگه خواستیم دوباره میکرو رو از نوع برنامه ریزی کنیم
                مشکل تنظیم کریستال خارجی برا اینم پیش میاد؟
                یعنی تو اینم شناخته نمیشه؟
                آیا شماتیک به پروگرامری که عملا کارکنه ومشکل این قفل شدن رو نداشته باشه رو دارین؟
                ببخشید یه سوال دیگه چطوری از یه فایل هگز استفاده کنیم وبریزیمش تو میکرو من فقط برنامه ای که نوشتم ریختم تو میکرو و
                فایل هگزخالی ویدون سورس رو فقط تو پرتیوس استفاده کردم
                تا حالا فایل هگز خالی رو استفاده نکردم چطوری وارد محیط بسکام میشه ووارد میکرو میکنن؟
                آخه بعضی از پروژه ها فقط فایل هگز رو در اختیار هستش
                سوال ها زیاد شد به بزرگی خودتون ببخشید :redface:

دیدگاه

به قول دایی کوهستانی، سالاری دایی

من خودم این رو ساختم و الان چندین ساله که داره کار میکنه و مشکلی هم نداره:

اطلاعات تکمیلی تر:
                  http://hedayati.ir/?cat=16

دقیقا" متوجه منظورت از قفل شدنش نشدم. شما در صورتی که بخوای از کریستال خارجی استفاده کنی باید مطابق فرکانسی که در برنامه تعریف کردی کریستال روی Xtal1 و Xtal2 قرار بدی:

حتی در هنگام تنظیم فیوزبیت روی کریستال خارجی هم باید کریستالت به میکرو وصل باشه وگرنه میکرو کار نمیکنه و پروگرمرت ارور میده.

من خودم همیشه در آخرین مرحله و بعد از اینکه پروگرم کردن تموم شد فیوزبیتهای مربوط رو عوض میکنم(برای خارجی من روی 101111 میزارم)

این دو تا آدرس رو یه نگاه بنداز دایی بعد اگر سوال داشتی من در خدمتم:
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56862.0
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56847.0 (توی این مراحل پروگرم هگز خارجی رو تصویری گفتم)

موفق باشید.

بدرود . . .

دیدگاه

مرسی آقا لطف کردی خیلی ممنونم جواب سوالامو گرفتم :wow:

آقای نصیری یکی از امکانات avrمقایسه گری هستش
                    جمله کتاب
                    1-17مقایسه کننده آنالوگ داخلی
                    دو پین از تراشه های AVRبه نام های AINOوAINIاز نظر میزان ولتاژ (نسبت به زمین)روی انها مقایسه شده و درصورت برابر بودن پایه ای به نام ACO(خروجی مقایسه کننده)صفر می شود.
                    حالا کجا میشه از این استفاده کرد؟میشه یه مثال بزنید نهوه نوشتن دستوری شو نمیگما
                    در عمل ازش چه استفادهای میشه اینو میخوام بدونم.
                    کاش همه مثل شما جواب میدادن :rolleyes: کامل ودر عین حال ساده خیلی ازتون ممنونم @};- @};-

دیدگاه

سالاری دایی :biggrin:
                      یادته تو OPAMP ها یه مبحث بنام مقایسه کننده با OP داشتیم!
                      یادته چه کاری میکرد!؟
                      ساده تر بگم
                      قضایای فتوسل و روشن شدن خودکار لامپ تیر برقها نزدیک غروب رو که دیگه بلدی دایی!
                      اینم یه چیزی تو همون مایه هاست.

وقتی یه OP رو بصورت مقایسه کننده میبندی خروجیش وابسته به ورودیش میشه. یعنی اگه ولتاژ پایه منفی بالا رفت خروجی صفر و اگه ولتاژ پایه مثبت بالا رفت خروجی یک میشه .
                      البته شاید به خودت بگی خب چه کاریه! وقتی نمیشه بیشتر از 5 ولت به پایه میکرو برای مقایسه داد که محدودیت پیش میاد!
                      باید بگم کاملا درست فکر میکنی. چون به راحتی و با گذاشتن یه OP میشه دقت و قدرت رو بالا برد! اما فکرش رو بکن که شما داری یه محصول صنعتی میزنی و زیاد هم خوشت نمیاد که کسی با یه نگاه به مدارت رو هوا برات کپیش کنه! این هنر تو هست که بتونی از اون 2 پایه استفاده کنی و خرج یه OP رو کم کنی و هم اینکه اون شخصی که میخواد مهندسی معکوس کنه کمی گیج بشه. البته این مزیت در کنار چیزی مثل ADC زیاد به چشم نمیاد و راحت میتونی با اون پیادش کنی. کارایی های دیگه ای هم داره که میره تو قضایای تایمر و ... که من خودمم هنوز اونطوری راهش ننداختم.

کاش همه مثل شما جواب میدادن کامل ودر عین حال ساده خیلی ازتون ممنونم
                      کاربرای فعال هم همین طورن دایی.=)) :biggrin:

بدرود . . .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X