اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرستنده و گیرنده مادون قرمز و آشکار کردن نت&#

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرستنده و گیرنده مادون قرمز و آشکار کردن نت&#

من همینجوری یدونه هول هولکی ساختم بیشتر از 3 متر برد داشت.

تقویت کننده وصل کردی واسه فرستنده؟

این کاریم که گفتی فکر نکنم بشه.
    دلیل و برنامه نویسیت چیه؟
    ?Why not

دیدگاه

نوشته اصلی توسط xoncegame
      دوستان از tcrt5000 استفاده کردم ولی مسافت خیلی کمی رو پوشش میده ، میخوام این مسافت بیشتر باشه مثلا نیم متر . اینطوری که خوندم گیرنده های 3 پایه مثل TSOP1138 به فرکانس 38 کیلو هرتز حساسن ، اگه بیاییم یه موج 38 کیلوهتر درست کنیم و بدیمش به یه فرستنده مادون قرمز و بدون استفاده از دستور rc5send اونو راه بندازیم ، وقتی انعکاسش به گیرنده 3 پایه بخوره ، اتفاقی میافته ؟ یعنی مثلا اون گیرنده خروجی صفر بشه ؟
      با سلام،

همینطوره که میگی، گیرنده TSOP1138 یا مشابهاتش مثل HS0038 گیرنده ای 32 تا 40 کیلو هرتزی هستند و اگر شما با یه LED فرستنده IR امواج حدودا 38 کیلوهرتزی متصاعد کنی، با برخورد امواج به این گیرنده ها، خروجی اونها صفر میشه و در صورت نبودن امواج، خروجیشون یک میشه، تنها مشکل اینه که باید فرستنده و گیرنده روبروی همدیگه باشن که در اینصورت تا حدود 3 الی 5 متر رو جواب میده ولی اگر کنار هم باشن و قراره که انعکاسش رو بگیره، فکر نکنم بیشتر از یک متر رو جواب بده، باید تست کنی .....
      مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

این گیرنده و انواع مختلفشو من برای تشخیص مانع تست کردم و باید بگم هیچ وقت جواب ایده آلی ازش نگرفتم ...
        علتشم اینه که این سنسور نسبت به نور محیط و نویز شدیدا حساسه ... شما اگه یه ال ای دی به خروجی TSOP بزنین دقیقا متوجه میشینی که چقدر الکی در نور محیط روشن میشه !!!

تجربه من در مسابقات رباتیک متعددی که رفتم و نیاز به تشخیص مانع داشتم اینه که این راه خوبی نیست !!!!!
        زاویه ی نگاهتو عوض کن . . .

دیدگاه

با تشکر ویژه از همه دوستان
          خوب قضیه از این قراره که باید یه سیستم تشخیص مانع (جسم) تا فاصله 1 متر درست کنیم ، با استفاده از دیود و فوتو ترانزیستور به فاصله بیشتر از چند سانت نمیشه رسید. همون سنسور های جفت شده مثل tcrt5000 و cny70 . اما اگه دقت کرده باشید وقتی با کنترل tv کار میکنید ، اگه اونو مثلا به سمتی بگیرید که بعد از برخورد به دیوار انعکاسش به tv برسه ، باز هم کار میکنه.
          خوب با استفاده از فرستنده مادون قرمز 2 پایه و دستور rc5send یه کد با دستور مثلا 12 میفرستیم و اگه به جسم برخورد کرد و همون کد رو در گیرنده دریافت کردیم توسط یه led به ما اعلام کنه . از نظر تئوری همه چی جور در میاد ولی توی عمل کلا بساطیه
          بعد از اینکه فرستنده و گیرنده رو بصورت مجزا راه اندازی و تست کردم (فرستنده توسط دوربین موبایل و گیرنده توسط وصل کردن به lcd و کنترل tv ) اومدم این 2 میکرو رو کنار هم بستم و از یه رگولاتور تغذیهشون کردم که کلا مدار از کار افتاد .
          میکرو فرستنده رو که در آوردم از مدار ، دیدم که دوباره راه افتاد . خازن ها و مقاومت ها رو از مدار hs0038 جدا کردم دیدم که با وجود فرستنده توی مدار ، اینبار مدار کار میکنه ولی بعضی وقتا از کار میافته و خطا هم داره ، اومدم کلا از 2 آدابپتر جدا استفاده کردم که gnd های 2 میکرو کلا جدا باشه ، و نتیجه باز هم بهتر شد :agree: با کم کردن فرکانس از 8 مگ به 1 مگ ، باز هم بهتر تر شد :nice:

دیدگاه

[quote author=xoncegame]
            خوب قضیه از این قراره که باید یه سیستم تشخیص مانع (جسم) تا فاصله 1 متر درست کنیم ،
            [/quote]
            برای همچین کاری بهترین روش استفاده از اولتراسونیک هست . هم دقتش خیلی بالا هست . هم دیگه دردسر نویز و ... را به اون صورت مثل مادون قرمز نداره .

من یک نمونه از این پروژه را ساختم که به راحتی موانع را از مسافت بین 3 سانتیمتر تا 4 متر با دقت خیلی بالا تشخیص میداد.

خدایا هر چقدر دوست داری از عمر من کم کن و به طول عمر پدر و مادرم اضافه کن...

دیدگاه

با تشکر ویژه از همه دوستان
              خوب قضیه از این قراره که باید یه سیستم تشخیص مانع (جسم) تا فاصله 1 متر درست کنیم ، با استفاده از دیود و فوتو ترانزیستور به فاصله بیشتر از چند سانت نمیشه رسید. همون سنسور های جفت شده مثل tcrt5000 و cny70 . اما اگه دقت کرده باشید وقتی با کنترل tv کار میکنید ، اگه اونو مثلا به سمتی بگیرید که بعد از برخورد به دیوار انعکاسش به tv برسه ، باز هم کار میکنه.
              خوب با استفاده از فرستنده مادون قرمز 2 پایه و دستور rc5send یه کد با دستور مثلا 12 میفرستیم و اگه به جسم برخورد کرد و همون کد رو در گیرنده دریافت کردیم توسط یه led به ما اعلام کنه . از نظر تئوری همه چی جور در میاد ولی توی عمل کلا بساطیه
              بعد از اینکه فرستنده و گیرنده رو بصورت مجزا راه اندازی و تست کردم (فرستنده توسط دوربین موبایل و گیرنده توسط وصل کردن به lcd و کنترل tv ) اومدم این 2 میکرو رو کنار هم بستم و از یه رگولاتور تغذیهشون کردم که کلا مدار از کار افتاد .
              میکرو فرستنده رو که در آوردم از مدار ، دیدم که دوباره راه افتاد . خازن ها و مقاومت ها رو از مدار hs0038 جدا کردم دیدم که با وجود فرستنده توی مدار ، اینبار مدار کار میکنه ولی بعضی وقتا از کار میافته و خطا هم داره ، اومدم کلا از 2 آدابپتر جدا استفاده کردم که gnd های 2 میکرو کلا جدا باشه ، و نتیجه باز هم بهتر شد :agree: با کم کردن فرکانس از 8 مگ به 1 مگ ، باز هم بهتر تر شد :nice:
              با سلام،

به نظر من، این روشی که در پیش گرفتی خیلی خوبه، ولی باید رووش کار کنی.

این حالتی که برای ریموت TV گفتی، من خودم در مدارات گیرنده ای که خودم ساختم دیدم، البته فرستنده همون ریموت TV بود و گیرنده، مدار ساخت خودم، پس میشه نتیجه گرفت که اگر شما این حالت رو نداری، مشکل از فرستنده ات هستش و باید روی فرستنده کار کنی. اینجا رو هم ببین :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=61857.0

استفاده از اولتراسونیک هم خوبه، ولی گرون تموم میشه و شاید توجیه نداشته باشه ولی یه فکری به ذهنم رسید، شما این رو برای چه کاری میخوای؟ اگر اصراری نیست که خودت بسازی، از سنسورهای تشخیص مانع درب های پارکینگ استفاده کن، میتونی اطلاعات تکمیلی مثل قیمت و روش استفاده از اونها رو از کسانی که درب پارکینگ ها رو اتوماتیک میکنند ( جک براش میزارن ) بگیری. البته اینها هم مادون قرمز هستند!

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام دوباره خدمت همه دوستان

دوستان به مشکل اساسی خوردم :sad: همونطور که قبلا گفته بودم مثل اینکه نمیشه از دستور های send و get مادون قرمز همزمان توی 1 میکرو استفاده کرد .
                نیاز به 2 جفت فرستنده و گیرنده داریم که یه فاصله بینشون هست ، اگه جسم از اولی عبور کرد اعلام کنه و وقتی از دومی هم عبور کرد همین کارو کنه.
                اومدم فرستنده میکرو شماره 1 رو مقابل گیرنده میکرو شماره 2 قرار دادم و فرستنده میکرو شماره 2 رو مقابل گیرنده میکرو شماره 1 ، هر 2 میکرو هم 1 مدل هستن. اینطوری هم نتیجه نداد . با زمان های مختلف هم تست کردم باز فایده نداشت .
                تنها راه حلی که به ذهنم میرسه اینه که بیاییم یه فرکانس 38 کیلو با تایمر درست کنیم و اونو به فرستنده بدیم . گیرنده از نوع tsop1238 هستن که به فرکانس 38 کیلو مادون قرمز حساس هستن. حالا میتونیم یکی از گیرنده ها رو مدل 1238 و یکی دیگه رو مثلا 1230 بزاریم که 2 فرکانس مختلف باشن و با هم قاتی نشن.
                به میکرو شماره 1 روی یکی از پایه ها فرکانس 30 کیلو درست میکنیم و میدیم به فرستنده و گیرنده 1230 رو هم به این میکرو وصل میکنیم.
                میکرو شماره 2 هم که با 38 کیلو کار میکنه.
                اینطوری دیگه نیاز به استفاده از دستورات مادون قرمز نیست و فقط باید یه پایه رو بعنوان خروجی برای تولید فرکانس و یه پایه رو بعنوان ورودی برای خوندن خروجی گیرنده تعیین کنیم و این پایه ورودی رو هر لحظه چک کنیم.
                وقتی که مادون قرمز به گیرنده بخوره باید مقدار پایه ای که بعنوان ورودی تعریف کردیم و خروجی گیرنده رو به همین پایه وصل کردیم ، بخونیم . که فکر کنم اگه مادون قرمز رو دریافت کنه خروجی گیرنده 0 میشه .

بنظر شما میشه این تئوری رو عملی کرد ؟ :rolleyes: چاره ای جز استفاه از مادون قرمز نیست :sad:

دیدگاه

با سلام،

اشتباه میکنی اخوی!

شما باید حدود 20 میلی ثانیه فرستنده رو روشن کنی و بعد خاموشش کنی و بعدش شروع کنی به خوندن گیرنده، و 500 میلی ثانیه بعد این عمل رو تکرار کنی، حالا اگر دو تا فرستنده و گیرنده داری، بجای 500 میلی ثانیه استراحت، 200 میلی ثانیه استراحت بده و فرستنده و گیرنده دوم رو بخون....

اصلا هم لازم نیست که از دستورات RC5 استفاده کنی، شما که قصد نداری کدی رو بفرستی! دو تا خروجی PWM رو برای تولید 38 کیلوهرتز با دیوتی سایکل 50 درصد استفاده کن و دو تا ورودی هم برای سنس گیرنده ها....

یه شماتیک و پلنی در مورد کاری که میخوای انجام بدی بده ( دقیق باشه! ) .....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

خیلی ممنون دوست عزیز
                    این شماتیک مداری هست که میبندم :

هر میکرو واسه خودش یه گیرنده فرستنده داره . واسه این 2 میکرو استفاده کردم چون باید یه جسم رو توی یه محدود تعقیب کنم.

برای تولید فرکانس هم تا حالا از روش pwm استفاده نکردم . روش تایمر رو بلدم که یه زمان متناسب با 38khz درست میکنیم بعدش یه پاییه رو توی وقفه تایمر toggle میکنیم.
                    مثال ساده برای تولید فرکانس با pwm میزارید ؟ وقتی که گیرنده فرکانس رو دریافت میکنه خروجیش 0 میشه یا 1 ؟ برای گیرنده باید زمان تاخیر خوندن بزاریم ؟

دیدگاه

با سلام،

شماتیک مدار نظرم نبود، منظورم تعریف و یه شمائی از کاری که قراره انجام بدی بود.
                      مثلا اینکه روی یه نقاله یه جسمی داره میره و شما در یک عرض و طول یک یا چند متری قراره اندازش رو بسنجی یا عبورش رو تشخیص بدی و ایناها ...

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

سلام.

این 2 جفت فرستنده گیرنده مثل همون شماتیک کنار هم هستن به فاصله مثلا 10 سانت روی یه موتور نصب شدن . حالا مثلا یه جست از سمت راست وارد این باز میشه ، میکرو شماره 1 تشخیص میده که جسم وارد شده . حالا باید این جسم بین همین باز قفل بشه ، یعنی موتور رو یه طوری با حرکت جسم تنظیم کنیم ، یکمی تو برنامه نویسی پیچیده میشه ولی فکر کنم شدنی باشه .
                        مشکلم الان همون تولید فرکانس 38کیلو هست واسه راه اندازی مادون قرمز

دیدگاه

سلام.

این 2 جفت فرستنده گیرنده مثل همون شماتیک کنار هم هستن به فاصله مثلا 10 سانت روی یه موتور نصب شدن . حالا مثلا یه جست از سمت راست وارد این باز میشه ، میکرو شماره 1 تشخیص میده که جسم وارد شده . حالا باید این جسم بین همین باز قفل بشه ، یعنی موتور رو یه طوری با حرکت جسم تنظیم کنیم ، یکمی تو برنامه نویسی پیچیده میشه ولی فکر کنم شدنی باشه .
                          مشکلم الان همون تولید فرکانس 38کیلو هست واسه راه اندازی مادون قرمز
                          با سلام،

خوب، اگر فاصله سنسور با جسمی که از جلوش رد میشه میتونه زیر 25 سانت باشه، من یه مدار توپ و تست شده پیشنهاد دارم که با یک یا دو تا TCR5000 هستش ( بستگی به انتظاری که از سیستمت داری! )

ببین اخوی، دور از جونت، من یه خورده خنگم، تا موضوع برام درست و حسابی روشن نباشه، نمیتونم تز بدم!!! یه نقاشی از سیستم و کاری که میخوای بکنی، با ذکر اندازه ها بده، سخت نگیر، یه نقاشی اولیه از فکری که تویه سرته و سیستم مورد نظرت کافیه :mrgreen:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

این چه حرفیه استاد :cry2:
                            اینم نقاشی با paint

واسه شروع نیاز به راه اندازی فرستند گیرنده به روش تولید فرکانس 38 کیلو دارم ، فکر کنم از روش timer واسه تولید فرکانس استفاده کنم خیلی دقیق نباشه :sad:
                            مثالی از برنامه بسکام به روش pwm دارید ؟

دیدگاه

با سلام،

آهان، همین منظورم بود! شما برای سنس در یک طول بیشتر از 25 سانت، نمیتونی فرستنده و گیرنده رو در کنار هم بزاری...
                              پس به فکر قرار دادن فرستنده و گیرنده در مقابل هم باش.

واسه شروع نیاز به راه اندازی فرستند گیرنده به روش تولید فرکانس 38 کیلو دارم ، فکر کنم از روش timer واسه تولید فرکانس استفاده کنم خیلی دقیق نباشه :sad:
                              مثالی از برنامه بسکام به روش pwm دارید ؟
                              اگر با C میتونم کمکت کنم، در خدمتت هستم....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام دوباره

برای تولید فرکانس 38Khz از این روش استفاده کردم:
                                T=1/38000=26.31 us
                                حالا این 26.31 رو باید تقسیم بر 2 کنیم 13.15 ، یعنی به ازای هر 13.15 میکرو ثانیه خروجی باید 0 و 1 بشه.
                                برای این کار اومدم از تایمر 0 اینطوری استفاده کردم:
                                $crystal = 4000000

config timer0=timer , prescale=1

enable timer0
                                enable ovf0
                                enable interrupts

on ovf0 pulse
                                stop timer0
                                timer0=203 'F=4mhz/1 T=1/4mhz=0.25 us
                                start timer0

do
                                loop
                                end

pulse:
                                stop timer0
                                toggle portc.7
                                timer0=203
                                start timer0
                                return

portc.7 رو هم به فرستنده وصل کردم و با دورین موبایل چک کردم دیدم روشن شده ولی چشمک نمیزنه و ثابته.
                                خروجی گیرنده رو به پایه portd.2 دادم ،حالا میخوام بدونم این پایه رو باید بعنوان ورودی با مقدار 0 در نظر بگیرم یا پول پ شده؟
                                گیرنده از نوع tsop 1238 هستش. و اینکه کلا تئوری این کار تا اینجا درسته؟ :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X