اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل در درایو کردن bd135 به یک ترانزیستور pnp

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مشکل در درایو کردن bd135 به یک ترانزیستور pnp

الان تست کردم دیدم دقیقا صفر میشه مشکل از جای دیگه هست .
    چون الان pwm برعکس شده وقتی روی 255 هست (کامل 100%) باید جریان بین کلکتور و امیتر bd135 قطع بشه اما باز هم یک مقداری جریان عبور میکنه و قطع نمیشه :cry2:
    چیکاز کنم مثل بچه ادم عین سوئیچ عمل کنند ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tofan8
      درود دوستان :
      ما امدیم واسه اینکه bd135 جریان زیاد نکشه از میکرو پایه میکرو رو به یه ترانزیستور pnp وصل کردیم و بعد کلکتور رو به bd135 وصل کردیم اما الان pwm هرچی که باشه bd135 کامل جریان میده تا قبل از ترانزیستور pnp تست کردم pwm کاملا تاثئیر گذار هست (نور led کم و زیاد میشه)
      اما وقتی پایه رو میدم به bc557 و کلکتورشو میدم به 135 هیچ تاثیری رو جریانی که از 135 میگزره نداره (مقاومت قبل از بیس رو هم درست میزارم)

این اتفاق زمانی میفته که ؛ ولتاژ خروجی میکرو در حالت یک ، کمتر از امیتر ترانزیستور مثبت باشه!

از جناب Baby_1 و بقیه دوستان هم ممنونم ،

کلاً درایو کردن ترانزیستور منفی با منفی توی شرایط شما کار بهتریه !

البته به این ترتیب ...

دیدگاه

سلام
        دقیقا حق با جناب "مهدی مشرقی " هست چون در اکثر کاربردها سعی می شه ترانزیستورهای npn مورد استفاده قرار بگرین و مهمترین فاکتورشون قرار داد منابع غیر فعال و همچنین راه اندازی بایاس با مقادیر مثبت ولتاژی هست

البته گرم شدن و افت جریان به دلیل افزایش جریان بیس نیست ، بلکه به دلیل مصرف جریان مصرف کننده و یا استفاده از کل جریان bd135 در حالت شبیه اتصال کوتاه در برابر بار هست
        من مقادیر رو برای حالتی به دست آوردم که ماکزیمم جریان ازbd135 کشیده می شه اما در صورتی که جریان خروجی bd135 مشخص باشه مدار تصحیح می شه(چون در طراحی مناسب برای حد اطمینان جریان کل سویچنگ باید نصف جریان کل ترانزیستور باشه).
        برای پی بردن به مشکل دقیق ، این مدار رو ببندین و با میکرو مقاومت 28 اهم رو فعال کنین ، اگر مجددا bd135 گرم شد بدان معناست که بار جریان زیادتری در این حالت مصرف می کنه یا bd135 چون در ماکزیمم جریان واقع شده بیشترین توان مصرفی رو دارد.پس جریان بار رو مشخص کنین تا مدار رو بهتر تصحیح کنیم
        هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1
          سلام
          دقیقا حق با جناب "مهدی مشرقی " هست چون در اکثر کاربردها سعی می شه ترانزیستورهای npn مورد استفاده قرار بگرین و مهمترین فاکتورشون قرار داد منابع غیر فعال و همچنین راه اندازی بایاس با مقادیر مثبت ولتاژی هست

البته گرم شدن و افت جریان به دلیل افزایش جریان بیس نیست ، بلکه به دلیل مصرف جریان مصرف کننده و یا استفاده از کل جریان bd135 در حالت شبیه اتصال کوتاه در برابر بار هست
          من مقادیر رو برای حالتی به دست آوردم که ماکزیمم جریان ازbd135 کشیده می شه اما در صورتی که جریان خروجی bd135 مشخص باشه مدار تصحیح می شه(چون در طراحی مناسب برای حد اطمینان جریان کل سویچنگ باید نصف جریان کل ترانزیستور باشه).
          برای پی بردن به مشکل دقیق ، این مدار رو ببندین و با میکرو مقاومت 28 اهم رو فعال کنین ، اگر مجددا bd135 گرم شد بدان معناست که بار جریان زیادتری در این حالت مصرف می کنه یا bd135 چون در ماکزیمم جریان واقع شده بیشترین توان مصرفی رو دارد.پس جریان بار رو مشخص کنین تا مدار رو بهتر تصحیح کنیم
          گرم شدنش واسه جریان بیس هست تست کردم حتی با کشیدن 0.1 امپر هم جوش میاره حتی بدون بار هم جوش میاره مداره مشکل داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tofan8
            الان تست کردم دیدم دقیقا صفر میشه مشکل از جای دیگه هست .
            چون الان pwm برعکس شده وقتی روی 255 هست (کامل 100%) باید جریان بین کلکتور و امیتر bd135 قطع بشه
            برنامه رو جوری نوشتین که باید NPN به عنوان درایور میکرو استفاده بشه تا PWM بر عکس نشه! درایور PNP خروجی رو اینورت میکنه!

نوشته اصلی توسط baby_1

برای پی بردن به مشکل دقیق ، این مدار رو ببندین و با میکرو مقاومت 28 اهم رو فعال کنین ، اگر مجددا bd135 گرم شد بدان معناست ...
            این تست درستی نیست ؛ به احتمال زیاد میکرو آسیب میبینه :NO:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
              برنامه رو جوری نوشتین که باید NPN به عنوان درایور میکرو استفاده بشه تا PWM بر عکس نشه! درایور PNP خروجی رو اینورت میکنه!
              منم همین رو گفتم که الان که برعکس شده وقتی pw میشه 100% یعنی کامل 5 ولت میده باید bc557 جریان رو قطع کنه (تست کردم وقتی بیست 557 رو 5v میکنم قطع میشه ) که این اتفاق نمیفته یعنی یه مقدار کمی جریان میده که واسه نیمه فعال شدن 135bd کافیه .

دیدگاه

سلام
                نگاه کنین ، اگر افت پتانسیل بر دو سر پیوند be بیشتر از حد تحمل باشه چنین مشکلی رخ می ده
                دقیقا جریان و ولتاژ بارتون مشخص نیست که مقادیر به صورت صحیح تست بشن ، شما به جای مقاومت 28 اهم مقاومت یک کیلو اهم قرار بدین و مجددا تست بگرین ، ببینین که این مشکل هنوز پابرجاست یا بدون مشکل مدار کار می کند

این تست درستی نیست ؛ به احتمال زیاد میکرو آسیب میبینه
                جریان 150 میلی آمپر برای تست چند لحظه ای برای میکرو قابل ملاحضه نیست ، اگر تداوم در مرور زمان داشته باشه در این صورت می تونه یکی از بخش های میکرو رو مختل کند ، یعنی مثلا pwm از کار بیفتد اما وضعیت i/o مناسب باشه و دقیقا منظور من اتصال با io بوده هست نه PWM

برای اینکه به قول جناب "مهدی مشرقی" گرامی مشکل پیش نیامده باشه شما مقاومت 1 کیلو رو مستقیما به 5 ولت منبع متصل کنین
                هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.

دیدگاه

سلام

که این اتفاق نمیفته یعنی یه مقدار کمی جریان میده که واسه نیمه فعال شدن 135bd کافیه .
                  نیمه غیر فعال شدن ، منظورتون قرار گرفتن ترانزیستور در حالت فعال هست؟در این حالت توان مصرفی چندین برابر حالت خاموشی کامل و حالت اشباع هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط baby_1
                    جریان 150 میلی آمپر برای تست چند لحظه ای برای میکرو قابل ملاحضه نیست ، اگر تداوم در مرور زمان داشته باشه در این صورت می تونه یکی از بخش های میکرو رو مختل کند ، یعنی مثلا pwm از کار بیفتد اما وضعیت i/o مناسب باشه و دقیقا منظور من اتصال با io بوده هست نه PWM
                    تا اونجایی که من میدونم ؛ جریان خروجیهای میکرو محدوده و 150 میلی نمیده! برای بررسی به دیتاشیت مراجعه بشه!

برای اینکه به قول جناب "مهدی مشرقی" گرامی ...
                    baby_1 جان ؛ یه جوری اسم منو میگی انگار ، خبریه... :mrgreen:

دیدگاه

سلام
                      دقیقا حق با شماست ماکزیمم جریان خروجی 20 میلی آمپر و در صورتی که از بیش از 3 پایه استفاده شده باشه 10 میلی آمپر هست ، اما در صورتی که جریان بیشتری احتیاج باشه میکرو قادر به تامین بار نیست و افت پتانسیل خواهیم داشت ، در خانوداه PIC و AVR که کار کردم میکروها در این حالت ساعتها کار کرده ان(البته برای تست مدار )پس ان شالله با وضعیت این میکروها مشکلی ایجاد نخواهد شد برای یک تست دقیقه ای

baby_1 جان ؛ یه جوری اسم منو میگی انگار ، خبریه...
                      آقای مشرقی چون برای اکثر کاربرها همچنین حالتی می نویسم، اما هر طور که راحت تر هستین اشاره به شما داشته باشم بفرمایین من در پست های بعدیم با این حالت بنویسم

دیدگاه

اقا درست شد :nice:
                        قبل از بیس bc557 یه دیود گزاشتم تا ولتاژ کمتر از 5 ولت بشه تا واسه ولتاژ قطع شدن توسط پالس های pwm واسه 557 بیشتر از صفر باشه .
                        خدارو شکر درست شد و جواب داد :icon_razz:
                        راستی الا 20 میکرو امپر بیشتر از پایه میکرو نمیکشه :redface:
                        ممنون از همه ی دوستان :applause: منم توی پوست خودم نمیگنجم :icon_razz:

دیدگاه

به هر دو صورت بالا میتونستی مشکل رو حل کنی ...

من بودم از همون درایور NPN استفاده میکردم :nerd:

دیدگاه

راستش خیلی حوصله نداشتم همه پست ها رو بخونم ولی فکر کنم که به نتیجه رسیدید اما یه چیزی یادم امد که بهتر دونستم ارایه کنم و اونم اینکه در حالت سوییچ و زمانی که می خواهیم ترانزیستور را سوییچ کنیم برای خاموش کردن بهترین راه و مطمئن ترین راه استفاده از مقاومت و خازن موازی با ان در ورودی بیس ترانزیستور هست .

دیدگاه

ممنون میشه بیشتر توضیح بدید ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X