اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کار کردن با Avt

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کار کردن با Avt

سلام
    رشته من کامپیوتر و علاقه زیادی هم به برنامه نویسی سی و اسمبلی دارم و تجربه خوبی هم دارم . تا حالا سراغ الکترونیک و میکرو ها نرفتم الان میخوام شروع کنم . خیلی تحقیق کردن ولی به نتیجه ای نرسیدم .
    می خواستم بدونم که پروگرامر AVR با USB رو چطور باید خریداری بکنم اینجا که ما هستیم نیست .
    در ضمن از کجا باید شرو کنم و نرم افزار های ایدیتور اون رو هم معرفی کنید که بتونم یک چند تا برنامه آزمایشی یا اسمبلی بنویسم . در ضمن الکترونیکم فکر میکنم صفر در حد کامپیوتر و تعمیرات سخت افزاری بلدم . حالا اگر شبیه سازی هم باشه بهتره. ممنون

پاسخ : کار کردن با Avt

سلام دوست عزیز
    بستگی به این داره که شما هدفت از یادگیری میکرو چی باشه. اگر میخوای از میکرو استفاده کنی و پروژه انجام بدی میتونی از زبانهای سطح بالا مثل بیسیک یا سطح متوسط مثل C استفاده کنی که معمولترین کامپایلرها به ترتیب Bascom و Codevision هستند. در این حالت نیاز چندان به یادگرفتن الکترونیک و پروتکل کاری وسایل جانبی به اون صورت نیست، و میتونی بدون اینکه خیلی وقتت رو صرف یادگیری خود میکرو و الکترونیکش و نحوه کار کردن وسایل جانبی بزاری پروژه های خوبی رو در وقت نسبتا کمی انجام بدی. اما اگر هدفت فقط استفاده از میکرو نیست ومیخوای که میکرو رو حرفه ای یاد بگیری و به ساختمانش وارد بشی و وارد مباحث الکترونیکش بشی پیشنهاد میکنم با اسمبلی شروع کن و الکترونیکت رو سعی کن قوی کنی درس های سخت افزار کامپیوتر کمک خوبی میکنه مطالب دیجیتال رو اگر خوب متوجه بشی خیلی توی میکرو کمک میکنه در ضمن انجام پروژه با اسمبلی نسبت به بیسیک و سی زمان و حوصله بیشتری نیاز داره و یادگیری آهسته تر پیش میره اما در عوضش چیزهای دیگه به دست میاری.
    برای برنامه نویسی اسمبلی بهتر هست از AVR Studio استفاده کنی خیلی مهم نیست کدوم نسخه باشه، برای بیسیک معمولا از Bascom استفاده میشه و برای C هم معمولا از CodeVision .
    برای شبیه سازی میکرو ها اکثرا از برنامه Proteus استفاده میکنند که نسخه آخری آن فکر کنم 7.2 باشه من خودم دارم با 6.9 کار میکنم کارم رو هم راه میندازه ولی اگر جدید ترش گیرت بیاد بهتره. لینک دانلودش هم دوستان توی همین انجمن قرار دادند.
    شاد و موفق باشی.
    از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
    هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
    اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
    اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
    شاد و موفق باشید

دیدگاه

الان باید چکار کنم Proteus دارم دنبال یک پروگرامر با usb می گردم .

دیدگاه

چرا پروگرامر با USB میخوای؟

خیلی راحت با کمتر از 2000 تومن میتونی خودت یه پروگرامر با پورت LPT بسازی. نقشه اش هم اگه بگردی پیدا می کنی. توی HELP نرم افزار BASCOM هم هست.
        البته مدلهای دیگه ای هم وجود داره. ولی این یکی هم ساده است و هم ارزون.

دیدگاه

لینک زیر رو برای ساختن یه پروگرامر usb نگاه کن :
          http://www.fischl.de/usbasp/

البته این پروگرامر روی خودش یه میکروکنترلر avr داره که باید با یه فایل هگز خودش پرورگرام بشه که میتونی با یه پروگرامری که مثلا به پورت پرینتر میخوره اونو پروگرام کنی .

لینک زیر هم نحوه ساخت یه پرورگرامر هست که به پورت پرینتر میخوره :
          چون لینک اصلی الان بالا نمیاد مقاله رو خودم واست پلود میکنم :
          http://hamid.r1988.googlepages.com/Sample_programmer.pdf
          ( مقاله متعلق به سایت www.avr.ir هست )

امیدوارم هویه داشته باشی :biggrin:

البته اگه دوستی داری که پروگرامر avr داشته باشه و بهش بگی که اون میکروکنترلری که برای پروگرامر usb لازم هست رو واست پروگرامر کنه راحت تره و دیگه نیاز به ساختن اون پروگرامری که به پورت پرینتر میخوره نیست !
          ( چی گفتم !! )

توی همین سایت هم اگر avr usb programmer سرچ کنی مطالب خوبی گیرت میاد.
          لینک زیر رو هم یه نگاهی بکن :
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=9438.msg39949#msg39949

اگه سوالی بود بپرس. در خدمتیم .
          چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

ممنون از همه که دارن کمکم می کنن لطفا تنهام نذارید چون سوال زیاد دارم.
            گفتم که زیاد الکترونیک بلد نیستم و از نقشه و این چیزا زیاد سر در نمی یارم دادم به دوستم که پروگرامر درست کنه . خوب حالا باید چکار کنم یک کاری بگید که من بتونم درستش کنم البته با زبان اسمبلی نه سی . برای آموزش چی باید بخرم یک جوری بگید که از دوست الکترونیکم کمک نگیرم ممنون .

دیدگاه

اگر با اسمبلی میخوای برنامه بنویسی:
              اول از همه AVR Studio رو نصب کن، Proteus هم که گفتی داری.
              من خودم زمانی که میخواستم شروع کنم کتاب فارسی نبود برای همین مجبور شدم از روی اینترنت برای یادگیری استفاده کنم، اگر فکر میکنی زبانت در حدی هست که نوشته های انگلیسی رو بخونی و درست متوجه منظور بشی میتونی از اینترنت چیزهای خوبی گیر بیاری. از این سایت ها استفاده کن:
              www.avrbeginners.net www.avr-asm-tutorial.com
              چندتا سایت خوب دیگه هم هست ولی حالا توی ذهنم نیست. یک فایل PDF توی سایت avr-asm هست که انگلیسی هست و فارسیش هم چندوقت پیش دیدم یک نفر ترجمه کرده و توی همون سایت هست.
              اگر قبلا اصلا میکرو کار نکردی و میخوای اسمبلی کار کنی یه مقدار اوایلش مفاهیم ممکن هست سخت جا بیوفته برات چندتا برنامه که بنویسی راه میوفتی با کمال تاسف دیشب دیدم که تمام برنامه هایی که این مدت نوشته بودم پاک شده و خودم هم نفهمیدم چجوری پاک شده. حسابی حالم گرفته شد. اگر اونا بود نمونه برنامه هارو میفرستادم برات.
              چند روز پیش یک کتاب خریدم که تا اینجا که نگاه کردم برای یادگیری اسمبلی خیلی خوب هست، اسمش اینه: میکروکنترلرهای AVR سری Mega مولفان: سعید شجاعی و نادر مهرا. دیباگران تهران. کتاب خوبی هست پیشنهاد میکنم بگیرش چون هم با ساختمان میکرو آشنات میکنه هم با کد نویسی اسمبلی.
              کتاب میکروکنترلرهای AVR نوشته مهدی پرتوی فر، مظاهریان و یوسف بیانلو هم هست که هم C توضیح داده هم اسمبلی، که البته برای یادگیری اسمبلی از صفر به درد نمیخوره ولی مثالهایی داره که میتونه به دردت بخوره.
              دیتاشیت قطعات و لیست دستورات اسمبلی رو هم گیر بیار (Instruction Set)
              برای شروع یک برنامه بنویس که یکی از پورتها یا پینها رو که به یک LED وصل هست یک یا صفر کنه. اگر قبلا اصلا میکرو کار نکردی از این که جواب بگیری کلی ذوق میکنی، یادمه خودم که تازه 8051 شروع کرده بودم اولین برنامه که نوشتم چشمک زدن LED بود که فقط ربع ساعت داشتم این LED رو نگاه میکردم و هر 5 دقیقه یکبار میگفتم جل الخالق. :smile:
              من محل خرید تور و قلاب ماهیگیری رو برات نوشتم تهیه اونها و یادگیری ماهیگیری با خودت، البته هر جا کمک خواستی و میتونستم کمک کنم کمکت میکنم ولی ماهی بهت نمیدم.
              شاد و موفق باشی
              از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
              هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
              اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
              اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
              شاد و موفق باشید

دیدگاه

من از تشکر از شما خسته نمی شم چون واقعن دارید کمکم می کنید و من هم ذوق می کنم :nice:
                من لیست تمام دستورات رو از این سایت گرفتم که مربوط به اسمبلی هست .
                http://www.atmel.com/atmel/acrobat/doc0856.pdf
                یکم کمکم کن یک مداری بده یک چیزی بده اخه من پایه مثبت منفی هم به ظور می تونم تشخیص بدم
                چطور توی برنامه Prot... اون رو شبیه سازی کنم .

دیدگاه

شما بهتر که از یک برد آموزش برای یادگیری میکرو کمک بگیری

دیدگاه

من در اهواز هستم شاید باور نکنی ولی اینجا نیست . ابدا همه جا ها رو گشتم به همه الکتورنیکا گشتم از کجا بخرم مگر اینکه پست کنند برام ولی کدوم شرکت .

دیدگاه

راستی تمام برد ها مخصوص یک کاریند من کدوم برد رو بخرم

دیدگاه

ولی به نظر من بهتر هست به جای خرید برد آزمایشی وقت بزاری روی مطالعه و تحقیق و مدارت رو روی برد برد ببندی و امتحان کنی، چندتا کتاب که بگیری بخوانی راه میوفتی، توی همین سایت هم دوستان کتاب هایی گزاشتند که میتونی دانلود کنی.
                        پایه مثبت و منفی رو باید از روی DataSheet نگاه کنی همینجوری نمیشه تشخیص داد اگر یک نگاهی به دیتاشیت بندازی و یک کتاب هم بگیری با پایه ها و کارشون آشنا میشی، یکم که از سخت افزار میکرو یاد گرفتی میتونی برنامه نویسیش رو شروع کنی و به مرور هر چی کار میکنی باز هم بیشتر با سخت افزارش آشنا میشی. به شرطی که مطالعه داشته باشی.
                        شما الکترونیک در چه حدی بلد هستی؟ آزمایشگاه سخت افزار هنوز پاس نکردین؟ با این گیت های AND و OR و LED و Seven Segment توی آزمایشگاه کار کردین یا هنوز نه؟ اگر اینارو بلد هستی و کار کردی به نظر من نیازی نیست برد آزمایشی بخری و میتونی با صرف یه مقدار وقت و حوصله و پشتکار خیلی زود کار کردن با میکرو رو یاد بگیری، سوالی هم برات پیش اومد اینجا بنویس دوستان کمک میکنند. ولی نمیتونی فقط به این سایت بسنده کنی، باید خودت مطالعه و تمرین کنی و مدارات رو ببندی و از این سایت بیشتر برای حل مشکلات و سوال ها استفاده کنی.

شاد و موفق باشید

دیدگاه

من الان باید چه کتابی بخونم شما بگید من انجام می دهم در ضمن کیت های AND , OR , NOT این جور چیز ها هم بلدم مشکلی ندارم .
                          چه کتاب هایی باید بخرم

دیدگاه

ببخشید این همه سوال میکنم آخه سر ردگون شدم
                            پشیمون شدم از همه خرید ها میخوام خودم همه چیز رو بسازم از پروگرامر گرفته تا ...
                            میشه نقشه پروگرامر رو کامل بزاری اینجا یکم هم توضیح بدی اگر میشه یک چندا مدار ساده هم با توضیح بذار که توی نرم افزار Prot...کشیده شده باشی
                            و فایل های پروژه رو ممنون اگر میشه و زحمتی نیست

دیدگاه

Zoser جان توی اون پستی که سایت هارو نوشتم کتاب ها رو هم برات معرفی کردم دوباره بخونش.
                              اگر با اون گیت ها کار کردی که خوبه که، گفتی منفی و مثبت رو به زور تشخیص میدم گفتم شاید اصلا کار نکرده باشی سعی کن اول با خود میکرو آشنا بشی بعد برنامه نویسیش.
                              شاد و موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X