اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

در خواست کمک از کسانی که در زمینه تابلوروان فعالیت میکنند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : در خواست کمک از کسانی که در زمینه تابلوروان فعالیت میکنند

نوشته اصلی توسط hmdtop

روش های مختلفی وجود داره. و انتخاب اونا بستگی به نوع کاربری ، سایز ، ولتاژ کاری ، نوع LED و ... داره.
    تابلویی که مد نظرته قراره با ی کنترل بشه( منظورم اینه که با کامپیوتر فرمان می گیره یا از رو حافظه یا از طیق صفحه کلید و ...).
    اما در کل دو روش مد نظر ممن هست. یکی با استفاده از لچ و یکی از طریق شیفت رجیستر.
    اگه دوستان همراهی کنند می تونیم ادامه بدیم و به یه نقطه مناسب برسیم

من میخوام تو تابلو از حافظه ها و یا کیبرد استفاده کنم البته میخوام بدونم کدوم زود تر به نتیجه می رسه حافظه ها و یا کی برد، من میخوام یک تا بلو 16*64 با استفاده از دات ماتریکس درست کنم و تا اونجائی که دیدم فکر کنم اگه از لچ و ULN استفاده کنم بهتر باشه ؟؟؟ و در مورد رفرش می خواستم ببینم بهترین روش رفرش تو این تابلو رفرش ستونی یا سطری؟
    [/quote]

با سلام

در اینجا ، در مورد درایو یک led matrix 8x8 بحث شده
    http://www.best-microcontroller-projects.com/led-dot-matrix-display.html
    و در اینجا !!!!!!!
    http://itsdisplays.com/
    و همینطور یه شماتیک در مورد صفحات rgb led display module
    web.mit.edu/6.111/www/f2005/projects/wyatt_Project_Proposal.pdf
    انشا الله که مفید باشد .

دیدگاه

چقدر خوب شد امیر معیری هم اضافه شد به جمع ما. :applause:
      اونایی که نمی دونن بدونن که خیلی وارده ولی رو نمی کنه. بگیرینش نذارین بره بیرون.

اگه می خواین حرفه ای کار کنین تجربیات امیر معیری هم خیلی کارسازه. استفاده از FPGA یا قطعات دیگه رو می تونه توجیه کنه.
      میگم امیرخان یه کم توضیح بده برامون :applause:

دیدگاه

با سلام

در اینجا ، در مورد درایو یک led matrix 8x8 بحث شده
        http://www.best-microcontroller-projects.com/led-dot-matrix-display.html
        و در اینجا !!!!!!!
        http://itsdisplays.com/
        و همینطور یه شماتیک در مورد صفحات rgb led display module
        web.mit.edu/6.111/www/f2005/projects/wyatt_Project_Proposal.pdf
        انشا الله که مفید باشد .

[/quote]

آقا امیر سلام ، با توجه به صحبت های آقا حامد ، شما هم در مورد تابلو روان و سخت افزار و نرم افزار هم اگه توضیح بدید ممنون میشم.
        در مورد نشون دادن همزمان متن بر روی تابلو یا ال سی دی و استفاده از وقفه برای این کار یه کم بیشتر توضیح بدید؟

" علت هر شکستی عمل کردن بدون فکر است" الکس مکنزی

[move](---> موسیقی ایرانی <---) [/move]

دیدگاه

پاسخ :در مورد تابلو روان

من میخواهم یک تابلو به طول 1.5 متر وعرض 60cm بسازم ولی نمیدونم از جند دات ماتریس 8*8 باید استفاده کنم تعداد از حه روشی بدست میاد در ضمن اکر بخواهم از لج استفاده کنم جطور باید این کار انجام بشه در ضمن خود دات ماتریس ها به هم متصل میشن

دیدگاه

میخواهم از فاصله دور با کیفیت خوبی دیده بشه در مورد نحوه اتصال دات ماتریس ها کسی کمک نکرد همجنین در مورد لجها

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mmch
              میخواهم از فاصله دور با کیفیت خوبی دیده بشه در مورد نحوه اتصال دات ماتریس ها کسی کمک نکرد همجنین در مورد لجها
              اگه از راه دور میخواهید خوب دیده بشه سایز بزرگ رو بهتون پیشنهاد میکن. من تو خونه این سایز رو ندارم که بتونم بگم چند در چنده (اندازشو میگم)
              ولی سایز کوچک رو دارم اندازش 3.3 * 3.3 سانتی متر هستش. سایز بزرگش تقریبا 2.5 برابر همینه.

برای اتصالات هم بگم که تو پیچ های قبل آقا جعفری توضیح کامل دادند. سخت افزار دات ماتریس با led هیچ فرقی نمیکنه.
              www.icesi.ir

دیدگاه

اندازه دات ماتریکس 5*7 3.8 در 5.2 هستش حالا اگه بخوای 1.5 متر طول داشته باشی حدود 45 تا از این دات ماتریکس 7*5 باید بذاری.
                آقا حامد ما که گفتم آقا امیر جواب نداد شما بگو شاید جواب بده.

دیدگاه

با سلام

یه نمونه از مداری رو که مورد نظرتونه 64 * 16 ( البته بدون روش مالتی پلکسینگ ) !!
                  در این روش نیازی به ریفرش نمودن ستونها نبوده و فقط کافیست مراحل زیر توسط برنامه شما بترتیب ، اجرا گردد .

همونطور که میدونید ، 74595 یه مبدل سریال به پارالل 8 بیتی میباشد . در دیاگرام داخلی این آی سی ، دو عدد رجیستر 8 بیتی قرار دارد که خروجهای فلیپ فلاپهای رجیستر اول به ورودی فلیپ فلاپهای رجیستر دوم ، نظیر به نظیر وصل میباشد و دارای پینهای کنترل بشرح زیر :

1 - SRCLR : برای ریست کلی فلیپ فلاپهای آیسی بکار میرود ، به این ترتیب که با یه پالس high to low and low to high ، تمامی فلیپ فلاپهای آن ریست میشود q = 0 ،، پس از ریست آیسی و در طول عملیات تبدیل ، این پین باید HIGH بماند .

2 - SER : روی این پین( DATA ) ، اطلاعات از منبع ( micro ) بصورت سریال قرار میگیرد و تا قبل از اعمال CLOCK ، هیچ تغییری نباید روی محتویات این پین ، صورت پذیرد .

3 - SRCLK : پس از قرار گیری اطلاعات یک بیتی روی پین SER ، و برای اینکه این اطلاعات وارد فلیپ فلاپ ها شود ، پین SRCLK باید بدین ترتیب تغییر وضعیت دهد > low to high and high to low .

4 - RCLK : پس از اینکه 8 مرتبه مراحل 2 و 3 اجرا شد ( 8 بیت اطلاعات در خروجی رجیستر اول و در ورودی رجیستر دوم ، مهیاست ) ، برای کپی نمودن اطلاعات در رجیستر دوم ، این پین باید بدین ترتیب تغییر وضعیت دهد > low to high and high to low .

5 - E : این پین فعال کننده خروجی رجیستر دوم میباشد output enable و پس از اجرای مرحله 4 ، این پین باید در وضعیت low قرار گیرد .

دیدگاه

آقا امیر تشکر،
                    برای هر ستون باید فقط دو تا شیفت رجیستر بذاریم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hmdtop
                      ......
                      برای هر ستون باید فقط دو تا شیفت رجیستر بذاریم؟
                      با سلام
                      شما فرمودید >> یک تا بلو 16*64 با استفاده از دات ماتریکس << پس هر ستون این تابلو دارای 16 led باید باشه ، برای هر ستون ، دو عدد 74595 ، برای 64 ستون ، 128 عدد .

دیدگاه

[color=navy][size=+2] oo:
                        128 عدد شیفت رجیستر ایجوری که خرج میزنه [move]بالا .......[/move]

سخت افزار آقا حامد چی؟ اون چطوره؟حالا نور اینا چطوریه؟

دیدگاه

خب اگه قرار باشه با شیفت رجیستر طراحی بشه من اینجوری پیشنهاد میدم( ایراداشو بگین لطفا)
                          شیفت رجیستر ها برای درایو ستونها استفاده میشند. یعنی چون 64 ستون داریم پس 8 تا شیفت رجیستر نیاز داریم. خروجی آخر هر شیفت رجیستر به ورودی SER شیفت رجیستر بعدی وصل میشه. تو سطرها هم مطابق اونی که شکلشو کشیدم عمل می کنیم. دیکدر 74154 که به ترانزیسترها وصل شده.
                          این طوری جریان مورد نیاز تامین میشه. نور دهی مناسبه و قطعات کمتری استفاده میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد جعفری
                            خب اگه قرار باشه با شیفت رجیستر طراحی بشه من اینجوری پیشنهاد میدم( ایراداشو بگین لطفا)
                            شیفت رجیستر ها برای درایو ستونها استفاده میشند. یعنی چون 64 ستون داریم پس 8 تا شیفت رجیستر نیاز داریم. خروجی آخر هر شیفت رجیستر به ورودی SER شیفت رجیستر بعدی وصل میشه. تو سطرها هم مطابق اونی که شکلشو کشیدم عمل می کنیم. دیکدر 74154 که به ترانزیسترها وصل شده.
                            این طوری جریان مورد نیاز تامین میشه. نور دهی مناسبه و قطعات کمتری استفاده میشه.
                            منظوره من 128 عدد شیفت رجیستری که آقا امیر گفتن بود؟
                            آقا حامد شماتیک سخت افزار تابلو رو که گفتی حالا برای یه دات ماتریکس اگه بذاری ممون میشم ؟

دیدگاه

من تا حالا مدار با 128 تا ic ندیدم.اگه به این روش یه تابلو روان بسازیم خرجش میره بالا..
                              www.icesi.ir

دیدگاه

اینو یه نگاه بنداز
                                شماتیک ، PCB و توضیحات ساخت یک تابلو روان 8*60 با استفاده از شیفت رجیستر 74164 .
                                فکر می کنم خیلی از مشکلات رو حل کنه.

فایل های پیوست شده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X