با سلام
میخواستم بدونم کسی با پروتکل (Crc (Checksum آشنایی داره.و اینکه فرمول بدست آوردنش چطوریه.
متشکرم.
گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآهای پرپر است!-از آن زمان که آیینهآگردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآهاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآنشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآخبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآتان*رنگ جهنم است تمام بهشتآتان
"گزیده ابیاتی چند از بیداد خراسانی"
سلام
check sum با crc تفاوت داره.
در check sum همونطور که از اسمش پیداست چک کردن حاصل جمع
یعنی فرستنده حاصل جمع کل پکت رو متم میکمنه و در انتهای پکت قرار میده
طرف گیرنده کل پکت رو با هم جمع میکنه حاصلش رو متم میکنه اگر با مقداری که
فرستنده در انتهای پکت گذاشته، برابر بود یعنی دیتا درست دریافت شده .
در مورد crc تقریبا به همین صورته ولی بجایه جمع پروسه دیگه ای صورت میگیره ................
از جمله ی رفتگان این راه دراز
باز آمده ای کو که به ما گوید راز
هان بر سر این دو راهه از روی نیاز
چیزی نگذاری که نمی آیی باز
سلام
check sum با crc تفاوت داره.
در check sum همونطور که از اسمش پیداست چک کردن حاصل جمع
یعنی فرستنده حاصل جمع کل پکت رو متم میکمنه و در انتهای پکت قرار میده
طرف گیرنده کل پکت رو با هم جمع میکنه حاصلش رو متم میکنه اگر با مقداری که
فرستنده در انتهای پکت گذاشته، برابر بود یعنی دیتا درست دریافت شده .
در مورد crc تقریبا به همین صورته ولی بجایه جمع پروسه دیگه ای صورت میگیره ................
با تشکر از شما دوست عزیز
این مختصر که شما توضیح دادین تو کتاب 8051 مزیدی هم گفته شده.
من اینو تو دیتا شیت سنسور sht75 دیدم که اینجوری نوشته بود CRC-8 Checksum
حالا کار به اینش ندارم میشه بگین دقیقآ چیرو با چی جمع میکنند؟
چون یه جا دیدم 2 بیت 2 بیت با هم و حاصل جمع 2 بیت رو دوباره با هم جمع میکردن.
میشه دقیق و کامل روشنم کنید.
متشکرم
گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است/اما چه سود، حاصل گلآهای پرپر است!-از آن زمان که آیینهآگردان شب شُدید*آیینه دل از دَم دوران مکدر است-وقتی بهار، وصله ناجور فصلآهاست*وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است-وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار*بر صدر میآنشیند و قاضی و داور است-از من مخواه شعرِ تر، ای بیآخبر ز درد!*شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است!-ای از تبار هرچه سیاهی، سرشتآتان*رنگ جهنم است تمام بهشتآتان
با سلام
من یکمی اطلاعات دیتاشیت مخصوص همین Crc رو که خود سایتش جدا گانه گذاشته خوندم. چیزی جمع نمیشه بلکه xor میشه ولی بازم نتونستم درست سر در بیارم.
این آدرس همین دیتا شیت هستش. اگه کسی ازش سر در آورد ممنون میشم که منو هم راهنمایی کنه.حجمشم کمه 78 کیلو بایت
http://www.sensirion.com/pdf/product_information/CRC_Calculation_Humidity_Sensor_E.pdf
یا حق
سلام ...............
CRCمختصر Cyclic redundancy check می باشد و الگوریتمی است برای آشکار سازی خطا در هنگام ارسال دیتا بر روی لینک ها.
برای به دست آوردن کد های CRC هم یک روش و ساختار مشخص وجود داره که تقریبا شبیه یک بسط چند جمله ای روی رشته ی فریم دیتامونه .
روش کدینگ در ایستگاه فرستنده و گیرنده هم به این صورته که در فرستنده فریم دیتا رو که میخوان ارسال کنن ، information variable اون رو استخراج میکنن و بر حسب رشته ی دیتا و رابطه ی ریاضی که وجود داره ، یک فیلد CRC میذارن کنارش و این فیلد جدید رو در غالب فریم دیتا ارسال می کنن .
در ایستگاه گیرنده هم وقتی که فریم دیتا دریافت میشه، فیلد اطلاعات (information fiekd) استخراج میشه و رابطه ی CRC روی اون پیاده سازی میشه.
اگه کد CRC تولید شده در گیرنده با اون چیزی که از فرستنده ارسال شده تطابق داشته باشه که مشخصه که خطایی رخ نداده اما اگه این تطابق اتفاق نیفته، فریم دریافتی دور ریخته میشه و با ارسال یک پیغامRR با همون N درخواست ارسال مجدد فریم صورت میگیره .
کدهای معروف در CRC هم 16 و32 هست که در اکثر روال های ارتباطی در ایستگاه ها به کار میره . موفق باشید .
سلام ...............
CRCمختصر Cyclic redundancy check می باشد و الگوریتمی است برای آشکار سازی خطا در هنگام ارسال دیتا بر روی لینک ها.
برای به دست آوردن کد های CRC هم یک روش و ساختار مشخص وجود داره که تقریبا شبیه یک بسط چند جمله ای روی رشته ی فریم دیتامونه .
روش کدینگ در ایستگاه فرستنده و گیرنده هم به این صورته که در فرستنده فریم دیتا رو که میخوان ارسال کنن ، information variable اون رو استخراج میکنن و بر حسب رشته ی دیتا و رابطه ی ریاضی که وجود داره ، یک فیلد CRC میذارن کنارش و این فیلد جدید رو در غالب فریم دیتا ارسال می کنن .
در ایستگاه گیرنده هم وقتی که فریم دیتا دریافت میشه، فیلد اطلاعات (information fiekd) استخراج میشه و رابطه ی CRC روی اون پیاده سازی میشه.
اگه کد CRC تولید شده در گیرنده با اون چیزی که از فرستنده ارسال شده تطابق داشته باشه که مشخصه که خطایی رخ نداده اما اگه این تطابق اتفاق نیفته، فریم دریافتی دور ریخته میشه و با ارسال یک پیغامRR با همون N درخواست ارسال مجدد فریم صورت میگیره .
کدهای معروف در CRC هم 16 و32 هست که در اکثر روال های ارتباطی در ایستگاه ها به کار میره . موفق باشید .
با سلام و تشکر
حسام جان میدونم Crc واسه چیه وبرای چه کاری استفاده میشه.مشکل من این نبود.مشکل من فرمول کد کردن ودیکد کردن دیتا Crc بود.
البته من نمیخوام دیتا کد کنم بلکه میخوام دیتایه دریافتی از سنسور رو دیکد کنم.
بازهم رفتم سراغ روش آزومون و خطا و از این دیتا شیتش یه جورایی سر در آوردم و مثال خودش رو هم تونستم حل کنم. :wow:
ولی روی دیتایه دریافتی از سنسور جواب نداد. :cry2: احتمالاً چون خیلی عجله داشتم جواب درست در نیومد.باید بازم روش کار کنم.
حمید جان با تشکر
به اون آدرسها هم یه سر میزنم.
با سلام و تشکر از همه دوستان که وقت گذاشتن تا منو راهنمایی کنند.
طبق دیتاشیت خودسنسور (هر چند زیاد واضح نبود) پیش رفتم و جواب گرفتم. :wow:
این جواب گرفتن رو هم مدیون اوست کریمم.
با تشکر
یا حق
:bye
دیدگاه