اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای ساخت ساعت و دماسنج

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک برای ساخت ساعت و دماسنج

سلام

یه در خاست داشتم از اساتید .من میخوام یه مدار درست کنم واسه ساعت ماشین که این ویژگی رو داشته باشه .1-روی lcd 16*2
    2-استفاده از ic 89c51
    برنامه نوشته شده برای پروگرام کردن این ای سی 89c51 میخوام که 1-بالا ال سی دی تاریخ رو نشون بده مثل => feb 2008/9/12
    2-ردیف پایین => * 12:03:06 *
    تا اینجا زیاد دیدم برنامه ولی این ویژگی هم میخوام اضافه شه
    3-با گذاشتن یه دکمه دیگه به شه حالت on یا off گذاشت که بشه نمایش درجه دمای تو وخارج ماشین رو نشون بده یعنی بازدن دکمه رو حالت on هر 10 ثانیه یک بار به مدت 3-4 ثانیه دمای داخل (قسمت بالای ال سی دی)و بیرون (پایین ال سی دی)رو نشون بده و دوباره تاریخ رو زمان رو همینطور ادامه داشته باشه و با زدن دوباره دکمه فقط تاریخ و ساعت رو نشون بده

حالا اگه امکان داره ادامه برنامه این رو برای پروگرام کردن و اگه دوستان لطف کنند مدارشو هم که این 3 کارو انجام بده بزارند واقعا ممنون میشن فقط اگه امکان داره نقشه مدار رو کامل بزارید چون من اماتورم و رشتم الکترونیک نیست تمام جزیات نقشه رو بگذارید و تمام قطعات رو بنویسید

اگه برنامه رو میشه قابل انعطاف کرد یعنی تایم مدت نمایش درجه حرارت رو با دکمه تنظیم کرد تازه بهتر هم کامل تر میشه

ممنون میشم کمکم کنید

در خواست من
    1-نقشه این مدار (ساعت و دما سنج)
    2- لیست قطعات
    3-برنامه نوشته شده برای این که بدم رو اون ای سی پروگرام کنند
    =====> اگه امکان داره نکنه ها و مسال پیش پا افتاده و غیر .. رو در نقشه مدار بذارید چون من اماتورم ممنون <======

نقشه مدار فقط ساعت دارم (تو همین سایت گرفتم .فقط اگه امکان داره دما سنج رو اوی این مدار سوار کرد که با یک ال سی دی دو کارو انجام بده)

در ضمن ایا نرم افزاری هست که بشه قبل از ساخت مدار با اون نرم افزار مدار رو شبیه سازی کرد یعنی ای سی رو پروگرام کرد و تو مدار بزاری و جوابش رو با نرم افزار ببینی

اگه هست ممنون میشم اسم و ورژنش رو بذارید

کلا سپاس گذارم

پاسخ : کمک برای ساخت ساعت و دماسنج

از اساتید کسی نیست مرا یاری کند :cry2: :cry2: :cry2:

دیدگاه

همش رو یک جا می شه انجام داد. خوب گفتید که ساعت و تاریخ رو دارید.
      پس میآ‌مونه دما .
      در مورد نرم افزار شبیه ساز هم بله وجود داره و بهترینش Proteus هست. بعدا در مورد نرم افزار هم صحبت می کنیم.
      خوب دما رو اگه بخوای با دقت نسبتا خوبی اندازه بگیری ، LM35 می تونه مناسب باشه. فکر کنم برای دمای داخل و بیرون اتومبیل خیلی خوبه. و این سنسور خروجی آنالوگ داره و باید از ADC استفاده بشه و تا اونجایی که من خبر دارم، میکروکنترلر های خانواده 8051 از این قابلیت بر خوردار نیستند و باید از IC های دیگری استفاده کرد. این یک مشکل و مشکل دوم اینه که من زبان برنامه نویسی 8051 بلد نیستم. من با AVR کار می کنم. و به شما پیشنهاد می کنم از AVR استفاده کنید. آی سی های خانواده 8051 قدیمی هستند و از امکانات کمتری برخوردارند.
      اگه قصد دارید از AVR استفاده کنید،آ‌ بخش دما رو می تونم کامل براتون بنویسم و مشکلی هم پیش نمی آد. فقط یه سوال دیگه که می مونه، اینکه شما می خواهید ساعت و دما رو در یک IC پروگرم کنید یا جداگونه باشه،آ‌با LCD جدا؟
      لطفا تمام سوالات رو پاسخ بدید تا زودتر به نتیجه برسید.
      کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

سلام

ممنون که شما بدادم رسیدید

راستش اول این که میخوام هم دما و هم تاریخوساعت رو یک ال سی دی 16*2 باشه که به این صورت شما اگه نقشه مدار پست اول من رو نگاه کنید
        روی 16 کاراکتر اول تاریخ و روی 16 کاراکتر پایین ساعت رو میزنه که این مدار دارای 4 دکمه است 3تاش برای تنظیم تاریخ وساعت یدونه واسه زنگ

حالا من میخوام دکمه زنگ رو حذف کنم و بجاش دکمه بزارم که اگر رو حالت on باشه ساعت وتاریخ رو 10 ثانیه نشون بده بعد 5 ثانیه دمای بیرون وداخل رو که همین طور ادامه داشته باشه

1387/08/02
        * 1430*

بعد از 10 ثانیه =>

TEMP IN 25c
        TEMP OUT 05c

بعد از5 ثانیه دوباره ساعت رو نشون بده این حلقه دائم با این زمان

اگه هم دکمه چهارم رو حالت off بود فقط تاریخ وساعت رو نشون بده

درمورد ای سی من نقشه اون مدار ساخت و برنامه اون ای سی رو دارم که فقط میخوام دماسنج رو به اون اضافه کنم برای نمایش روی یک ال سی دی

حالا اگه شما بطونید برنامه ای بنویسید که بشه روی هر مدل ای سی پروگرام کرد که این دو کار رو انجام بده عالیه فقط یه مشکل میمونه که اونم اینه برنامه او ای سی پروگرام شده رو داریم فقط مدار ساختش رو چکار کنم چون صد در صد شکل مدار تغییر میکنه

پس شما یه لطفی باید بکنید 1-اول مداری طراحی کنید که ساعت و تاریخ -دمای بیرون دمای داخل رو روی یک ال سی دی نشون بده
        2- برنامه برای پروگرام کردن ای سی مداری که طراحی کردید

نکته :اگه برنامه قابل انعطاف باشه میشه دکمه چهاروم رو پیشرفته تر کرد که بقیر از off ,on حالت دیگه ای داشته باشه که بشه بهش مدت زمان نمایش دما رو داد مثلا 5 ثانیه دما رو کم یا زیاد کرد (البته زیاد این حالت زمان مهم نیست اگه امکان داشت بدنمیشه )

خدا کنه بتونید کمکم کنید .نمیدونم این درخواستم انجام شدنی هست یانه.

اگه امکان داره درمورد برنامه شبیه ساز یه مقدار توضیح بدید که من مدار ها رو قبل از ساختن بتونم شهبیه سازی شدش رو بیینم ؟
        ایا میشه برنامه رو از چه سایتی دانلود کرد ؟

قیمت این مدار حول هوش چقدر در میاد

ممنونم

دیدگاه

خوب اگه بخوام در مورد برنامه شبیه ساز توضیحاتی بدم باید بگم برای این کار شما می تونه کاملش رو شبیه سازی کنه. اصلا این عکسی که از مدار گذاشتید،آ‌کاملا در این برنامه شبیه سازی شده. لینک دانلود Proteus VSM 7.2 SP2 ( دانلود ) یا با مراجعه به این آدرس دانلود کن : آدرس
          اول لینک اولی رو آزمایش کن چون لینک مستقیمه ، اگه نشد دومی.
          این برنامه رو می تونی برای دماسنجت استفاده کنی:
          کد:
          $regfile = "m8def.dat"
          $crystal = 8000000
          '----------------------
          Deflcdchar 1 , 2 , 5 , 2 , 32 , 32 , 32 , 32 , 32
          Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.0 , Db5 = Portb.1 , Db6 = Portb.2 , Db7 = Portb.3 , E = Portb.4 , Rs = Portb.5
          Config Lcd = 16 * 2
          Config Adc = Single , Prescaler = Auto , Reference = Internal
          Dim A As Word
          Dim B As Word
          Start Adc
          Wait 1
          do
          waitms 1000
          A=getadc(5)/4
          B=getadc(4)/4
          cls
          Lcd "Temp in : "
          Lcd A
          Lcd Chr(1) ; "C"
          Lowerline
          Lcd "Temp out : "
          Lcd B
          lcd chr(1);"C"
          loop
          end
          فعلا این رو برای دما داشته باش، بعد فکری برای کلید های حالتش هم می کنیم.
          خرجش ، کلا می شه 6 هزار تومن.
          اگه سوال دیگه ای بود، بفرمائید.

دیدگاه

سلام

ممنون که وقت گذاشتید واسه کار من . :applause:

یه سوال داشتم 1-این برنامه رو میشه پروگرام کرد روی ای سی مداری که من نقشه اون رو گذاشتم . علت این سوال من برای این بود که الان برنامه دماسنج رو شما به من دادید .فقط من نمی دونم روی چه ای سی باید پروگرام کنم و مدار سخت افزاری دماسنج رو ندارم :cry2:

2- یه سوال دیگه این که شما دارید زحمت میکشید ایا نمیشه برنامه ساعت و دماسنج رو باهم ادغام کرد به صورت یک برنامه و روی یک ای سی پروگرام کرد.
            که در صورت امکان مشکل ای سی و برنامه نویسیش حل میشه . فقط میمونه مداری که با گذاشتن این ای سی پروگرام شده کار کنه شما نقشه مدار سخت افزاری ندارید که با قرار دادن اون ای سی پروگرام شده کار ساعت تاریخ و دماسنج رو روی ال سی دی انجام بده؟ :nerd:

ببخشید که سوال های من غیر حرفه ای اخه من رشتم الکترونیک نیست (کامپیوتر) :nerd: برای همین فکر کنم زیاد به مشکل بر بخورم زیاد مزاحمتون بشم ببخشید

بنظر شما بلااخر این کار شدنی است (من که امید وارم) :nice: :nice:

راستی این کارو میشه کرد

این ها رو جدا تو همین سایت پیدا کردم

1-ساعت دیجیتالی با قابلیت تنظیم برنامه و نمایش بر LCD

اجزای مدار
            8051(AT89C51) – Real timer clock DS1307- LCD016L-Relay-Buzzer-Motor

زبان برنامه نویسی
            اسمبلی

محتوایات پوشه
            فایل پروتئوس، سورس کد و فایل هگز (HEX)
            عملکرد مدار
            یک ساعت دیجیتالی است که قابلیت برنامه ریزی دارد، یعنی میتوان از طریق دکمه های تعریف شده تغییراتی داد مثلا ساعت، دقیقه، آلارم و رله را تغییر داد. البته تمام اینها بر LCD نمایش داده میشود.

دانلود برنامه
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?a...9.0;attach=517

2-حرارت سنج

اجزای مدار
            8051(AT89C52)- ADC-8 - LCD LM032L

زبان برنامه نویسی
            ASM

محتوایات پوشه
            فایل پروتئوس، سورس کد و فایل هگز (HEX)

عملکرد مدار
            ولتاژ موجود بر روی یک مقاومت متغییر توسط ADC خوانده شده و بر روی LCD نمایش داده می شود.

دانلود برنامه
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?a...9.0;attach=570

مدار شماره یک 4تا دکمه داره که سه تاش برای تنظیم ساعت و تاریخ و چهرمی برای زنگ که حذفش میکنم

مدار 2 دکمه نداره

حالا در خواست من از شما این که 1-این دوتا برنامه رو جوری باهم ادغام کنید که روی اون ای سی قابل پروگرام بشه 2-نمایش دوتاشون روی یک ال سی دی 16*2 که زمان وتاریخ 10 ثانیه نمایش بدمه وبعد دما رو 5 ثانیه 3-اضافه شدن دکمه چهاروم برای اون on وoff دما سنج

یا اگه نمیشه ادغام کرد به دوتا مدارو جدا ساخت و روی هر ای سی پروگرام خودش باشه فقط 1-نمایش روی یک ال سی دی با همن رنج زمانی 2-گذاشتن دکمه خاموش و روشن برای حذف اضافه دماسنج

تو عکس دوم یه دکمه هست که فکر کنم برای این که صفحه refresh به شه دمای جدید رو نشونه بده گذاشتن درسته ؟؟ که این عیب مدار چون من میخوام سیستم پویا باشه نه ایستا .یا من اشتباه کردم دکمه برای کار دیگه ای
            نظر شما چی؟؟؟

دیدگاه

ببخشید که سوال های من غیر حرفه ای اخه من رشتم الکترونیک نیست (کامپیوتر) nerd
              شما فکر کردین که من رشته الکترونیکم؟ :smile: نه ، من اصلا دانشگاه نیستم و به علت علاقه فراوانی که به الکترونیک دارم،آ‌از اول راهنمایی شروع به یادگیری در زمینه مدارات آنالوگ کرده ام و حالا پس از 5 سال به دنیای الکترونیک دیجیتال وارد شده ام و می خواهم از الان خودم رو برای دانشگاه اماده کنم. :mrgreen: ( البته بهانه آماده شدن به دانشگاست، بلکه صبرم کمه که تا وقت دانشگاه صبر کنم . فقط اگه این حذف شدن کنکور مانع نشه که به دانشگاههای خوب بریم :rolleyes
              البته یه چیزی رو باید بگم، خیلی از کسانی که تو این انجمن می بینی رشتشون کامپیوتره و فکر می کنم از نزدیک بودن این دو رشته با همه که این همه کامپیوتریا به الکترونیک علاقه دارند و الکترونیکیا به کامپیوتر :smile:
              خوب بگذریم .
              یه سوال دیگه این که شما دارید زحمت میکشید ایا نمیشه برنامه ساعت و دماسنج رو باهم ادغام کرد به صورت یک برنامه و روی یک ای سی پروگرام کرد.
              می شه، چرا نشه. اتفاقا این چند روز خیلی دنبال این ساعت ها بودم ، چون می خواستم ساعت دقیق باشه، وگرنه چندان کار مشکلی نیست. اما این دکمه ها و... یکم کار رو مشکل میآ‌ کنه و باید اول برنامه ای رو از هر دو اینها بسازم، بعد کم کم گزینه های بعدی رو وارد کنم، چون شاید برنامه زیادی پیچیده بشه و من
              البته یکم سرچ کن شاید چیز بهتری گیرت اومد و مدار دقیق تری باشه.
              در مورد آی سی گفتم که آی سی خانواده AVR،آ‌که می تونی از آی سی ATMEGA8 که خیلی ارزونه استفاده کنی و باید در مورد سخت افزارش باید بگم،آ‌ نمی شه گفت سخت افزار بخصوصی داره. راه اندازیش خیلی سادس. مشکلی از نظر سخت افزار نخواهی داشت...
              من می رم دنبالش ، شما هم کمی سرچ کنید ببینید چی پیدا می کنید.

دیدگاه

سلام

شما کارتون درسته :applause:

اقا من این انترنت و اونترنت و هرجای که بگید رو زیر رو کردم مداری یا برنامه ای که ترکیبی از این دو (ساعت و دما باشد پیدا نکردم).

فکر کنم کار خودتونه من منتظر شما میمونم که کار منو راه بندازید

راستی برنامه دما سنج و ساعتی که گذاشتم رو نمی شه با تغییر تو برنامه نویسیش باهم ادغام کرد یعنی برنامه ساعت و دماسنج رو یک فایل هگز نوشت ؟

در کل جون من منو فراموش نکنید کار من رو راه بندازید انشا ا... هر دانشگاه ی که می خوای قبولشی چون توانایش رو داری. :nerd:

ممنون سپاس گذارم

منتظرما :wow:

دیدگاه

من گفتم فقط مدار ساعت با AVR به صورت ساده .
                  و نمی شه کد هگز رو ادغام کرد. زبان خانواده 8051 هم بلد نیستم و کلا باید به فکر AVR باشیم.
                  من سعیم رو می کنم. ولی خودت هم سرچی تو پروژه های انگلیسی بکنی بد نیست.
                  انشا ا... هر دانشگاه ی که می خوای قبولشی چون توانایش رو داری.
                  ممنون که بهم امید دادی.

دیدگاه

ببین برو تو انجمن AVR همه چیز رو کامل شرح بده، حتما به جواب می رسی.

دیدگاه

خوب من به مدیر انجمن گفتم تاپیک رو به انجمن avr انتقال بدن چون اونجا جمع زیادی هستند.
                      همچنین خودم هم قطعاتی رو سفارش دادم تا این پروژه رو درست کنم. شاید امکاناتش رو بیشتر هم کردیم. :wow: . حتما پیگیری می کنم چون خودم هم علاقه دارم ، پس این تاپیک رو پیگیری کن تا به جواب برسی.
                      چون برای تو فعلا کاربردی قراره باشه، من نظرم اینه که از آی سی بسیار محبوب ds1307 برای ساعت و تاریخ استفاده کنیم و این آی سی ویژگی های بسیار خوبی داره که اگه دوست داری بدونی ،آ‌بگو تا بیشتر توضیح بدم.
                      دما رو که گفتیم چه جوری ، فقط کافی تاریخ و ساعت رو از آیآ‌ سی ساعت بخونیم و پروژه ما تکمیل شدس. به همین راحتی.
                      اما اگه بخوایم از یک میکرو بدون آی سی ساعت استفاده کنیم، اون وقت به جز مهم بودن کاربرد،آ‌ با انجام این پروژه روی میکرو به خیلی چیزهای دیگه ای پی می بری، و می دونی چه جوری می شه چند تا برنامه رو در یک برنامه انجام داد. البته خیلی چیزها می شه راحت ادغام کرد، ولی چون ساعت از تاخیر ها تاثیر می گیره،آ‌در نتیجه برنامه نویسی دشوارتر می شه. باید بدونی که چجوری می شه این کار رو انجام داد، ولی از راه بهتر یعنی استفاده از آی سی ds1307 پروژتو انجام بدی. به طور خلاصه منظورمه اونطوری که از دوستان و استادان این سایت یادگرفتم، باید راه های متفاوت رو بدونی،آ‌ تا دستت برای انجام پروژه باز باشه، بعد، بهترین راه رو انتخاب کنی. همین.
                      یکم فرصت بده دوستان دیگه نظراتشون رو بدن، بعد یکی خودم هم درست می کنم و تو همین تاپیک یا تاپیک جدا گونه ،آ‌ پلود می کنم تا مقایسه کنی.

دیدگاه

سلام
                        ممنون که دنبال کار من هستی

ممنون میشم 1- مدار خودت درست کنی 2- توضیح مختصری در مورد این ای سی بدی مثل برنامه نویسیش به چه زبونی و پسوندی هست با چه روشی پروگرام میشه ایا میشه دستگاه پروگرامرش رو ساخت یا کابلی .دستگاه پروگرامرش چنده

من پا فشاری روی ادغام برنامه ندارم فقط میگم جواب بده برای این میگم ادغام بشه روی یک ای سی .برای این که اول سخت افزاری فکر کنم مدار کوچکتر بشه دوم این که اگه ادغام نشه و مدار ساعت تاریخ رو جدا بسازم و دماسنج رو جدا چه چوری میشه روی یک ال سی دی نمایش داد .اگه میشه بدون ادغام کردن برنامه دوتا مدار ور روی یک ال سی دی نمایش داد من مشکلی ندارم

فکر کنم بهترین راه همون ساخت مدار توصت خودتون هست .بهتر من منتظر باشم تا شما طراحی کنید و بسازید ببینم چی از کار درمیاد .با این بار علمی که شما دارید فکر کنم منو ناامید نمیکنید .موفق باشید .

منتظر کار شما میمونم

دیدگاه

یک اینکه بهتره بیشتر سر بزنی تا بتونیم بیشتر روش بحث کنیم. دو اینکه گفته بودم تو انجمن AVR تاپیک بزنی خیلی سریع به جواب می رسی. ولی اگه عجله نداری ، حتما خودمون درستش می کنیم. قطعاتم رسیده و دست به کار شدم. سعی می کنم نا امیدت نکنم. یعنی به نظرم چندان پیچیده نیست، وقتی از ds1307 استفاده کنیم. خوب.
                          - توضیح مختصری در مورد این ای سی بدی مثل برنامه نویسیش به چه زبونی و پسوندی هست با چه روشی پروگرام میشه ایا میشه دستگاه پروگرامرش رو ساخت یا کابلی .دستگاه پروگرامرش چنده
                          این آی سی ، مثل AVR و... نیست. یعنی قابل برنامه ریزی نیستند. این یک آی سی معمولیه، ولی با کاربرد زیاد. تاریخ و ساعت رو به صورت دقیق تو خودش حساب می کنه و به صورت دیجیتال خروجی داره. واقعا کار برنامه نویسی رو ساده می کنه. این از قسمت اول. قسمت بعدی هم دما که نوشتم. حالا می مونه ترکیبش و ویژگی هایی که باید داشته باشه.
                          سعی می کنم هر چه سریعتر به نتیجه برسم.

دیدگاه

سلام

عجله ای ندارم منتظر ساخت مدار توسط شما میمونم

این ای سی که شما گفتید تو مداری که من نقشه شو بالا گذاشتم از این ای سی استفاده کردن .خوب اگه این ای سی کار نمایش ساعت دقیقه پانیه در خط پایین انجام میده و تاریخ سال ماه روز اسم اون روز رو روی ال سی دی در خط بالا نشون میده پس چرا اون ای سی 8051 گذاشتن که احتیاج به پروگرام باشه ؟ حذفش میکردن راحتر بود که؟؟؟

خیلی خوبه ساعت و تاریخ که ساده میشه نیازی به برنامه نداره

دماسنج میمونه که اونم اگه قسمت برنامه نویسی شو بتونید اون کلید چهار وم بود تو پست قبلی گفتم بتونه on و off یا حالت on رو قابل تنظیم زمانی 5تا10ثانیه برای نمایش دماسنج تنظیم کنه دماسنج کاملی میشه

راستی نکته مهم برای دماسنج اینه که دو حالت داخل و خارج رو نمایش بده یعنی 2 سنسوره باشه

یه سوال من ال سی دی ابی با نوشته سفید دیدم ایا ال سی دی ابی با نوشته سیاه هم هست

در کل ممنون که پیگیر کار من هستید

دیدگاه

این ای سی که شما گفتید تو مداری که من نقشه شو بالا گذاشتم از این ای سی استفاده کردن .خوب اگه این ای سی کار نمایش ساعت دقیقه پانیه در خط پایین انجام میده و تاریخ سال ماه روز اسم اون روز رو روی ال سی دی در خط بالا نشون میده پس چرا اون ای سی 8051 گذاشتن که احتیاج به پروگرام باشه ؟ حذفش میکردن راحتر بود که؟؟؟
                              نه دوست من. این آی سی ساعت و تاریخ رو به صورت باینری به میکرو می فرسته. بعد می کرو اون رو ترجمه می کنه و رو LCD نمایش می ده. خود آی سی نمی تونه ساعت و تاریخ رو روی lcd نشون بده. در ضمن تبدیل به کدها نیز توسط میکروکنترلر انجام می شه. و همچنین تنظیم ساعت و تاریخ از طریق میکرو انجام می شه و به آی سی انتقال می ده. به همین خاطر حتما باید از میکروکنترلر استفاده کرد.
                              راستی نکته مهم برای دماسنج اینه که دو حالت داخل و خارج رو نمایش بده یعنی 2 سنسوره باشه
                              اینو یادم نرفته :biggrin:
                              یه سوال من ال سی دی ابی با نوشته سفید دیدم ایا ال سی دی ابی با نوشته سیاه هم هست
                              راستش دقیق نمی دونم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X