اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برخی مشخصات ویژه XMEGA

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : برخی مشخصات ویژه XMEGA

نوشته اصلی توسط طراح
    این پروگرامر اخیرا ارائه شده و در مشخصات آن برنامه ریزی XMEGA هم آورده شده است و قیمت آن هم بسیار مناسب است. اما اینکه برنامه ریزی XMEGA یک ادعاست یا خیر و آیا درست کار می کند یا نه، مطلبی است که از صحت و سقم آن اطلاعی ندارم:

http://iran-micro.com/product_info.p...a2d06139be98cb
    سلام
    من ندیدم ادعا کرده باشه که Xmega رو ساپورت میکنه

دیدگاه

برای سری xmega کتاب آموزشی هست؟
      برای شروع بهتره کدام شماره xmega خریده بشود یا اصلا چیزی در بازار گیر میاد؟

با تشکر

دیدگاه

این پروگرامر اخیرا ارائه شده و در مشخصات آن برنامه ریزی XMEGA هم آورده شده است و قیمت آن هم بسیار مناسب است. اما اینکه برنامه ریزی XMEGA یک ادعاست یا خیر و آیا درست کار می کند یا نه، مطلبی است که از صحت و سقم آن اطلاعی ندارم.

توضیح ضمیمه: سایت مورد نظر بعد از این پست، امکان ساپورت XMEGA را از گهی خود برداشت و بنابراین آدرس آن حذف گردید.
        دقیقا درسته , منم چند روز پیش همین گهی رو نگاه که میکردم نوشته بود xmega رو هم ساپورت میکنه ولی جدیدا حرفه خودش رو پس گرفته
        در ضمن سایت اصلی این پروگرمر این هستش:
        http://www.extreme-programmer.com/
        من بهشون زنگ زدم و ازشون سوال کردم که آیا واقعا این پروگرمر xmega رو ساپورت میکنه یا نه؟
        اول به یکیشون زنگ زدم و پرسیدم آقا این پروگرمر شما واقعا xmega رو ساپورت میکنه یا نه؟ به محض این که این سوال کردم گفت به آقای ..... زنگ بزن من مسئول نرم افزار این پروگرمر هستم(!)
        ما هم هر چی به اون آقای...... زنگ زدیم کسی گوشی رو بر نمی داشت
        حالا قضیه برملا شدش برام:
        با توجه به این که این پروگرمر همون usbasb خودمون هستش و فقط اومدن چند تا زیف سوکت برای جلوه ی زیباتر براش گذاشتن , این ها اومدن از نرم افزار khazama استفاده کردن و منم با کمال تعجب وقتی این نرم افزار رو مشاهده کردم , دیدم که در قسمت میکرو های قابل پشتیبانی اسم یه چند تا از میکرو های xmega رو هم آورده
        حالا من نمی دونم این آقای خزاما چطوری با usbasb میکروی atxmega که isp نداره رو پروگرمر کرده واقعا برای من جای تعجب داره
        ترانس بهزاد مشهد یک پروگرامر اورده میگه 15 تومان
        usb هستش xmega رو هم پر میکنه
        دیروز رفتم بخرم نموم کرده بود
        اگه ظاهرشو دیدم عکس میزارم
        همین الان من پیش ترانس بهزاد بودم و از پرسیدم آقا این پروگرمر های شما واقعا atxmega رو پروگرمر میکنه یا نه؟ گفتش که یکی از دوستام(!) با این پروگرمر یک atxmega128a1 رو پروگرمر کرده
        ازش پرسیدم میکرو atxmega128a1 که پورت isp نداره شما چه طوری تونستین با usbasb این کار رو کنین؟ دیگه نتونست جوابی بده چون اصلا نمی دوست فرق atmega و atxmega چیه
        با تشکر
        نیاز به آموزش نداره و ادامه ی atmega هستش
        همین الان قیمتش رو گرفتم به این روال بودش:
        atxmega16 4500
        atxmega32 5000
        atxmega128a1 9000

دیدگاه

نکته ی جالب رو ببینین:

همین الان خودش نوشته که پروگرمر ما xmega رو ساپورت نمیکنه !!!

دیدگاه

[quote=محمدرضا حسینا]
            ...
            حالا من نمی دونم این آقای خزاما چطوری با usbasb میکروی atxmega که isp نداره رو پروگرمر کرده واقعا برای من جای تعجب داره ...
            تا جایی که من فهمیدم جناب خزاما از برنامه avrdude استفاده کرده، یعنی یه gui درست کرده که فیوزبیتعا و فایل رو از یوزر میگیره و بصورت پارامتر میده به ای وی آردود
            ای وی آر دود هم که اکس مگا رو ساپورت میکنه!
            {خلاف قوانین - امضا ویرایش شد}

دیدگاه

محمدرضا حسینا جان جواب بسیار دندون شکنی دادی دندونه ما که شکست :mrgreen:
              ولی خوب در رابطه با برنامه نویسشون یکمی فرق میکنه
              چون توابعش دیگه با کدویزارد ست نمیشه
              و on و off داره
              هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
              بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
              میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoodhashemy
                برای انجام کار عملی ،3 گروه با پسوند A4 و A3 و A1 در دسترس هستند که سری A4 دارای 44 پایه، سری A3 دارای 64 پایه وسری A1 دارای 100 پایه هستند. از وجود دو گروه آخر در بازار مطمئن هستم و فکر می کنم سری A3 به دلیل اینکه هم ورودی و خروجی های مناسبی دارد و هم فاصله پایه های آن به گونه ای است که به راحتی با هویه SMD می توان آنرا لحیم کاری کرد، انتخاب خوبی محسوب می شود.
                به لحاظ منابع مکتوب از این جهت که این خانواده بسیار جدید هستند، به غیر از متون Atmel منبع دیگری مشاهده نکرده ام و به زبان فارسی هم تاکنون فعالیت چندانی در این زمینه انجام نشده است و تصور می کنم مطالبی که در این تاپیک نوشته شده یکی از منابع موجود باشد.
                برای کار عملی با XMEGA توجه دوستان را به این نکته بسیار مهم جلب می کنم که وجه مشترک اصلی XMEGA با AVR های معمولی در حد دستورالعمل یا Instruction set آن است و از نظر رجیسترها داخلی هیچگونه شباهتی بین این دو خانواده وجود ندارد. بارها در جریان مطالعه XMEGA از این مطلب تعجب کرده ام که چرا Atmel خانواده XMEGA را در گروه AVR ها قرار داده و این در حالی است که تفاوت اساسی بین این دو خانواده وجود دارد. بنابراین برای کسانی که بخواهند در سطح رجیسترهای داخلی برنامه نویسی کنند لازم است که به معلومات قبلی خود در مورد AVR بسنده نکنند و یک مطالعه جامع را روی XMEGA انجام دهند.
                در همینجا لازم است مسئله ای را در مورد کامپایلرها بیان کنم که به دلیل حساسیتی که برخی در این مورد دارند، معمولا از بیان آن احتراز می کنم. اما وظیفه خود می بینم که این مسئله یکبار گفته شود و " من آنچه شرط بلاغ است با تو می گویم-تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال"
                وابستگی بیجهت به توابع و کتابخانه های حاضر و آماده و Wizard ها و مانند آن و حرکت به سمتی که همیشه به دنبال راحت تر بودن و کمتر کار کشیدن از فکر خود باشیم، همین نتیجه ای را ایجاد می کند که خیل پرشماری از برنامه نویسان میکروکنترلر را ایجاد کرده که خیلی سریع توانسته اند از طریق نرم افزاری مانند BASCOM، مثلا یک LCD را راه اندازی کنند و خود را آشنا با برنامه نویسی فرض کنند. اما در عمل اکثر این افراد از انجام کارهای جدی با میکروکنترلر که حداکثر توان آن را مورد استفاده قرار می دهد، عاجز هستند. در یک پیام خصوصی خدمت یکی از دوستان این انجمن عرض کردم که به دنبال "راحت ترین" روش نباشید و بلکه به دنبال "توانمندترین" روش باشید و این امر حاصل نمی شود جز آنکه بجای گشتن به دنبال نسخه N ام از فلان نرم افزار که مثلا LCD رنگی یا یک امکان جدید را ساپورت کند، خود ما این توان را در خود ایجاد کنیم که اگر لازم باشد با جزئیات سیگنال ها و رجیسترها مواجه شویم و همیشه به دنبال به اصطلاح لقمه حاضر و آماده نباشیم.
                در مورد AVR و XMEGA هم اگر به دنبال رسیدن به حداکثر ظرفیت این میکروکنترلر هستیم، ترکیب برنامه نویسی C و اسمبلی بیشترین قدرت را ایجاد می کند که این امر مستلزم آشنایی کامل با ساختار داخلی و رجیسترهای این خانواده ها می باشد.
                اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و به خصوص جناب طراح
                  آقا همانطور که بعضی از دوستان میدانند من با ELT240320 کار می کنم قصد نمایش فلیم رو دارم و ترکیبی از ASM و Basic برنامه مینویسم.
                  قبلا با AVR های معمولی (سری مگا) من تونستم نهایتا 2 فریم در ثانیه سرعت داشته باشم.
                  اما الان خدا رو شکر با کمک دوستان بخصوص جناب طراح بدون Over Clock تونستم تقریبا 4فریم (با یک حساب سر انگشتی) سرعت داشته باشم.
                  حالا چندتا سوال.
                  1- جناب طراح چگونه میشه PLL رو طوری تنظیم کرد که سرعت 64 مگاهرتزی رو که شما گفته اید رو بهدست آورد؟
                  2- با تغییر چه رجیستر هایی میتوان با EBi سرعت 2 برابر داشت.
                  3- یک سوال دیگر
                  من قبلا برای کار با رجیستر ها اول Push میکردم سپس با LDS مقدار دهی میکردم و تغییرات رو میدادم در آخر هم STS و Pop استفاده میکردم. آیا این روال برای Xmega هم درست است؟
                  الهم عجل لولیک الفرج

فقط 313 نفر...

دیدگاه

در ورژن اخر بیسکام در قسمت chip pin out سری ها xmega وجود دارد پس فکر کنم بشه باهاش کار کرد ولی صد درصد مطمئنم نمیشه درست حسابی از این خانواده میکرو کار کشید.
                    موفقیت بدست آوردن چیزیست که دوست داری و خوشبختی دوست داشتن چیزیست که بدست آوردهآ‌ای.

دیدگاه

آره دوست من الان میتونین با Bascom و Xmega کار کنین
                      ولی هنوز تایمر ها و اس پی آی توش ساپورت نمیشه ولی میشه از ADc , DAc, UARTاستفاده کرد
                      الهم عجل لولیک الفرج

فقط 313 نفر...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط FAM
                        چندتا سوال.
                        1- جناب طراح چگونه میشه PLL رو طوری تنظیم کرد که سرعت 64 مگاهرتزی رو که شما گفته اید رو بهدست آورد؟
                        2- با تغییر چه رجیستر هایی میتوان با EBi سرعت 2 برابر داشت.
                        3- یک سوال دیگر
                        من قبلا برای کار با رجیستر ها اول Push میکردم سپس با LDS مقدار دهی میکردم و تغییرات رو میدادم در آخر هم STS و Pop استفاده میکردم. آیا این روال برای Xmega هم درست است؟
                        1- به خاطر گل روی جناب FAM و زحماتی که در رابطه با پخش تصویر روی LCD می کشند، این بخش با تمام جزئیات آن توضیح داده می شود. اما این امکان عملا وجود ندارد که برای هر سوالی با شرح جزئیات و ریز کد نویسی آن پاسخ داده شود.
                        برای تولید کلاک 64 مگاهرتز (که البته عملکرد آن از طرف کارخانه سازنده گارانتی نشده است)، کد C نوشته شده با IAR به این منظور، به شرح زیر است:

OSC_CTRL=0x03;
                        while(!(OSC_STATUS & 2 ));
                        OSC_PLLCTRL=0x88;
                        OSC_CTRL=0x13;
                        while(!(OSC_STATUS & 0x10));
                        CCP=0XD8;
                        CLK_CTRL=0X04;

مطابق کد ابتدا باید اسیلاتور 32 مگاهرتز داخلی از طریق رجیستر OSC_CTRL فعال شود و اسیلاتور 2 مگاهرتز هم که از ابتدا فعال است و باید همچنان فعال بماند. سپس برنامه با بررسی بیت متناظر در رجیستر OSC_STATUS، منتظر فعال شدن این اسیلاتور می ماند. در مرحله بعد با توجه به این حقیقت که مقدار اسیلاتور 32 مگاهرتز ابتدا بر 4 تقسیم می شود و بعد به PLL اعمال می شود، در رجیستر OSC_PLLCTRL این منبع تقسیم بر 4 شده( یعنی 8 مگاهرتز) به عنوان ورودی PLL انتخاب می شود و ضریب 8 برابر هم برای PLL انتخاب می شود تا فرکانس 64 مگاهرتز در خروجی آن بدست آید. سپس PLL هم فعال می شود و برای تکمیل فعال شدن آن منتظر می ماند.
                        برای درک مرحله بعد باید این عملکرد خاص را بدانیم که برخی رجیسترهای حساس XMEGA نسبت به تغییر مقدار حفاظت شده هستند و برای آنکه بتوان عددی را در آنها نوشت، ابتدا باید در رجیستر خاصی به نام CCP کد مشخصی را نوشت و بعد در محدوده 4 سیکل در آن رجیستر حفاظت شده، تغییر مورد نظر را ایجاد کرد (حال اینکه BASCOM می تواند نوشتن در این 4 سیکل را تامین کند یا خیر، از آن اطلاعی ندارم). رجیستر CLK_CTRL که منبع کلاک را تامین می کند از جمله این رجیسترهای حفاظت شده است و بنابراین قبل از تغییر آن باید کد مخصوص 0XD8 را در CCP نوشت تا بتوان تغییراتی روی آن انجام داد. با اتمام نوشتن 0X04 در CLK_CTRL، اسیلاتور داخلی از کلاک 2 مگاهرتز به خروجی PLL که از قبل آماده شده، سوئیچ می کند.

2- برای فعال کردن کلاک x2 باید به این حقیقت گاه باشیم که بین خروجی کلاک سیستم و کلاک CPU تعداد 3 عدد prescaler وجود دارند که ضریب تقسیم آنها در حالت Default برابر یک است. آخرین این تقسیم کننده ها که بنام prescaler-C نامیده می شود باید از طریق تغییر رجیستر CLK_PSCTRL در وضعیت تقسیم بر دو قرار داده شود تا کلاک ورودی به آن دو برابر CPU باشد(CLK_PSCTRL=0X01). برای این کار باید ابتدا با همان روالی که در قسمت قبل گفته شد از طریق PLL یک کلاک 64 مگاهرتز تولید شود و این همان کلاکی خواهد بود که بخش EBI را تغذیه می کند. توجه کنید که با این شرایط به EBI کلاک 64 مگاهرتز و به CPU کلاک 32 مگاهرتز اعمال می شود و عملکرد آن هم گارانتی شده است. حال این مسئله که بتوانیم در شرایط Over-clock به EBI کلاک بیشتری هم اعمال کنیم و به درستی جواب بدهد( مثلا با PLL یک کلاک 128 مگاهرتز ایجاد کنیم و آن را به EBI و 64 مگاهرتز را به CPU اعمال کنیم!) مسئله ای است که باید حدود جواب دادن آن در آزمایش های عملی مشخص شود و این کار جناب FAM است که با علاقه ای که دارند، جواب را به ما اعلام کنند.

3- در مورد این سوال متوجه منظور شما نشدم که به چه دلیل رجیسترها را PUSH و POP می کردید و موردی که بحث PUSH و POP در آن مطرح است، روتین های وقفه است که در ابتدای آن رجیسترهایی را که احتمال تغییر آن وجود دارد باید PUSH شوند و در انتهای روتین و قبل از بازگشت هم باید به ترتیب معکوس POP شوند و فرقی در این مورد بین XMEGA و AVR نیست. لطفا منظور دقیق خود را بفرمائید تا اگر بتوانم پاسخگو باشم.
                        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

با اجازه بزرگترا من دوتا پیش نهاد دارم
                          با توجه به اومدن xmega و نبود تاپیک بهتر فکر کنم تاپیک مهم شه خوب میشه
                          چون فکر نمی کنم از مبحث کار با gsm کمتر باشه
                          دوم اقای طراح میتونند یک کتاب مثل PNK AVR بنویسند و در اختیار همه قرار دارند که خیر دنیا و اخرت رو داره براشون
                          حتی اگه فروشی باشه
                          چون عریضه mega به ته ماجرا رسیده و فکر کنم نیاز به xmega تو بچه ها درک شده باشه

خوب در ابتدا بهترین کامپایلر c که معرفی می کنید چیه و با چه کار کنیم
                          هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                          بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                          میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

سلام
                            آقای طراح من واقعا ممنونم ان شا ال... بتونم جبران کنم اگه چیزی بلد باشم با کمال میل در خدمنم
                            من این کار هایی که گفتین انجام دادم و حدود 5 یا 6 فریم الان سرعت داریم یا بیشتر چون درس نمیشه اندازه گرفت.
                            چه جوری میشهفهمید که کلاک میکرو چقدره رجیستر خاصی داره؟
                            با تغییر چه رجیستری به چه مقداری میشه PLL رو روی اعداد بالاتر از 8 تنظیم کرد؟
                            راستی فرق RCALL با CALL چیه؟
                            با تشکر
                            الهم عجل لولیک الفرج

فقط 313 نفر...

دیدگاه

برای کار با رجیسترهای XMEGA باید زحمت بکشید و DATASHEET مربوطه را مطالعه کنید. اما در این مورد به خصوص اگر در رجیستر OSC_PLLCTRL بجای 8 در 5 بیت پائین آن اعداد دیگری قرار دهید، ضرایب بزرگتری را حداکثر تا 31 برابر ایجاد می کند. در مثالی که کد آن نوشته شد اگر بجای 0x88 مثلا 0x89 قرار دهید، 9 برابر فرکانس ورودی PLL یعنی 72 مگاهرتز را تولید می کند.
                              مقدار فرکانس اسیلاتور هم از روی همین تنظیمات انجام شده حاصل می شود و با خواندن مقدار رجیسترها و بررسی مقدار آن می توان به کلاک فعلی سیستم دست یافت.
                              محدوده پرش و رسیدن به آدرس سابروتین مورد نظر در دستور RCALL می تواند در محدوده 2k word باشد. اما این مقدار برای دستور CALL در حد 4M word است.

دیدگاه

راستش انقدر سرعت زیاده من احساس میکنم یکم سرعت فرق میکنه به همین خاطر شک دارم که عملیات درست انجام بشه.
                                راستی while(!(OSC_STATUS & 2 )); به معنای اینه که OSC_Status =2 ؟
                                باز هم متشکرم
                                میشه آدرسه دیتا شیت رو بدین.
                                الهم عجل لولیک الفرج

فقط 313 نفر...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X