اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فونت فارسی برای توابع استاندارد GLCD های کدویژن

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فونت فارسی برای توابع استاندارد GLCD های کدویژن

نوشته اصلی توسط Shapour-Ardebil

با سلام

برای تایپ "ک" با نگه داشتن کلید Shift و فشردن کلید بزرگتر "<" حرف "ک" با کد 223 چاپ میشود
    با سلام،

اینی که فرمودید در همه کامپیوترها جواب نمیده .....
    مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

پاسخ : فونت فارسی برای توابع استاندارد GLCD های &#1

با سلام خدمت جناب نوربخش و تمام دوستان
      با اینکه شما در حق این انجمن و همه ما بسیار لطف کرده اید و آدم روش نمیشه بیشتر از این مزاحم شما بشه، ولی چون کارم گیر کرده با اجازتون، ازتون چند تا سوال میپرسم.

1- با هیچ کدام از توابع Puts، DrawStringAt، TextBox نمیتوان کاراکتر فاصله را چاپ کرد. چطور میتوان این مشکل را حل کرد؟
      2- وقتی با تابع Puts، DrawStringAt یا TextBox کاراکتری چاپ میکنیم، اگر کاراکتر دیگری را دقیقا در همان محل کاراکتر قبلی بنویسیم، کارکتر قبلی پاک نمیشود و دو کاراکتر قاطی میشوند. به عبارت بهتر باید ابتدا کارکتر قبلی را پاک کنیم و سپس کاراکتر جدید را در آن محل بنویسیم. آیا امکانش هست که همانند توابع استاندارد کدوِیژن وقتی کاراکتری در محلی چاپ میکنیم، اثر کاراکتر قبلی پاک شود؟مانند تابع glcd_outtextxy. اگر ممکن نیست، سریعترین راهی که بتوانیم کاراکتر قبلی را پاک کنیم چیست؟
      3- وقتی فونت رو به فارسی تنظیم میکنیم(با تابع LCDFont()) تابع SetCursor درست کار نمیکند. اگر ممکن است در این مورد راهنمایی کنید.
      4- ا فونت ادیتور H.remeddan همونی هست که تحت عنوان font.exe قرار دادین؟
      5- من یکی از فونت هایی که قرار داده بودین با این نرم افزار باز کردم (فونت AF9x11) به نظر میاد طول کاراکترهای فارسی با هم برابر نیستند. مثلا حرف "ژ" در 3*12 خانه قرار داشت درحالی که حرف "ج" در 6*12 خانه قرار داشت. میخوام بدونم آیا واقعا اینطوریه؟ یعنی وقتی حروف فارسی رو چاپ میکنیم، حرف ج فضای بیشتری نسبت به ژ اشغال میکنه؟ یا اینکه هر دو تا در فضای یکسانی چاپ میشوند؟

بسیار ممنون میشم اگر مثل همیشه لطف نموده و به سوالات بنده جواب دهید.

دیدگاه

جناب مهندس نوربخش
        از شما خواهشمندم بنده را در مورد مشکلاتی که پیش آمده یاری فرمایید.

دیدگاه

با سلام،

با عرض معذرت از اینکه دیر پاسخ میدم ..... ( هفته گذشته نبودم! )

اول این رو بگم که تقریبا پاسخ تمام سوالات شما قبلا در تاپیک مربوطه داده شده! و اما

1 - عدم چاپ فاصله رو من هیچ وقت ندیدم، اگر به مثال ارائه شده توجه کنید، خواهید دید که در چندین جا فاصله وجود داره و چاپ شده، شما یک نمونه پروژه که این مشکل رو در اون دیدید پ کنید تا بیشتر بررسی بشه .....
          2 - موضوع مربوط به خصوصیت ترانسپرنسی است که امکان ست و ریست کردن آن با ماکروی مربوطه یعنی (LcdNonTransparence(n وجود داره ( اگر حالت ترانسپرنسی فعال باشه، متن یا پیکسل زمینه پاک نمیشه! )
          3 - وقتی که مد تایپ انگلیسی است، گوشه بالا - چپ صفر صفحه و در مد تایپ فارسی گوشه بالا - راست صفر صفحه خواهد بود. به این نکته توجه کنید و با رعایت این موضوع از حرکت به خطوط و پیکسل ها استفاده کنید.
          4 - بله، همون Font.exe است.
          5 - برداشت شما از موضوع صحیح است، از مزایای این فونت ادیتور همین متغیر بودن سایز عرض کاراکترهاست! ( توجه کنید که ارتفاع همه کاراکترها یکی است ) شاید مشکل شما با کاراکتر فاصله هم ناشی از عدم اطلاع و توجه شما به این نکته باشه

در نهایت، این کتابخونه رو با آخرین نسخه کتابخونه فونت فارسی، عربی، انگلیسی به روز کردم که پاره ای از اشکالات در اون برطرف شده و سرعت هم بالاتر رفته، ضمن اینکه با در نظر گرفتن دو فلگ در هدر فایل Font.h امکان فعال و غیرفعال کردن مد فارسی عربی و فعال و غیرفعال کردن مد لایت جهت حذف توابعی که مورد استفاده ندارند وجود داره تا حجم کد نهایی در بهترین حالت ممکن باشه!

مثال برای تست کتابخونه با KS0108 و T6963C نوشته و تست در پروتئوس انجام شده و هگزهای مربوطه در پوشه Prepared HEX قرار داده شده .........

[glow=red,2,300]http://s4.picofile.com/file/7998105799/GLCD_test4.rar.html[/glow]

موفق و پیروز باشید

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

2 - موضوع مربوط به خصوصیت ترانسپرنسی است که امکان ست و ریست کردن آن با ماکروی مربوطه یعنی (LcdNonTransparence(n وجود داره ( اگر حالت ترانسپرنسی فعال باشه، متن یا پیکسل زمینه پاک نمیشه! )
            با سلام

اول برخودم واجب دانستم از شما سپاسگذاری چندین باره بنمایم واما
            با توجه به اینکه عرض کاراکترها با هم فرق میکند اگر مثلا بر روی کاراکتر "ک" بخواهیم کاراکتر " ا " را بنویسیم به اندازه کارکتر "ا" پیکسل های جدید ( حتی با (LcdNonTransparence(n )جای گذاری میشود این مشکل بیشتر زمانی نمود پیدا میکند که اعداد در حال تغییر مداوم باشد مثل ساعت و به نظر میرسد عدد جدید یک پیکسل نسبت به پیکسل قبلی به چپ متمایل میشود

دیدگاه

با سلام،

من هم متقابلا از شما سپاسگذارم .....

توجه داشته باشید که در ترانسپرنسی به پیکسل های زمینه توجه میشه و کاراکتر مطرح نیست.
              فرمایش شما درسته که اگر قبلا در محلی یک کاراکتر عریض تر از کاراکتر جاری چاپ شده باشه، محل چاپ کاراکتر فعلی هم به نظر متغیر خواهد بود. البته این نکته فقط در مورد اعداد نمود خواهد داشت که اگر در کتابخونه دقت کنید، عرض همه اعداد یکی است ( یا به عبارتی فیکس هستش ) در هر صورت این موضوع به خصوصیت عرض متغیر کاراکتر ها بر میگرده و خیلی نمیشه کاریش کرد و در زمان کد نویسی، برنامه نویسی باید بهش توجه و اصلاحش کنه، مثلا متن رو در یک زمان بنویسه و با تعیین پوزیشن کرسر، اعداد رو در مرحله دوم بنویسه. در نهایت، کنترل این نکته هم با ماکروی (LcdFontFixed(n میسر خواهد بود .....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                با سلام،

اول این رو بگم که تقریبا پاسخ تمام سوالات شما قبلا در تاپیک مربوطه داده شده! و اما

1 - عدم چاپ فاصله رو من هیچ وقت ندیدم، اگر به مثال ارائه شده توجه کنید، خواهید دید که در چندین جا فاصله وجود داره و چاپ شده، شما یک نمونه پروژه که این مشکل رو در اون دیدید پ کنید تا بیشتر بررسی بشه .....
                3 - وقتی که مد تایپ انگلیسی است، گوشه بالا - چپ صفر صفحه و در مد تایپ فارسی گوشه بالا - راست صفر صفحه خواهد بود. به این نکته توجه کنید و با رعایت این موضوع از حرکت به خطوط و پیکسل ها استفاده کنید.
                5 - برداشت شما از موضوع صحیح است، از مزایای این فونت ادیتور همین متغیر بودن سایز عرض کاراکترهاست! ( توجه کنید که ارتفاع همه کاراکترها یکی است ) شاید مشکل شما با کاراکتر فاصله هم ناشی از عدم اطلاع و توجه شما به این نکته باشه

در نهایت، این کتابخونه رو با آخرین نسخه کتابخونه فونت فارسی، عربی، انگلیسی به روز کردم که پاره ای از اشکالات در اون برطرف شده و سرعت هم بالاتر رفته، ضمن اینکه با در نظر گرفتن دو فلگ در هدر فایل Font.h امکان فعال و غیرفعال کردن مد فارسی عربی و فعال و غیرفعال کردن مد لایت جهت حذف توابعی که مورد استفاده ندارند وجود داره تا حجم کد نهایی در بهترین حالت ممکن باشه!

مثال برای تست کتابخونه با KS0108 و T6963C نوشته و تست در پروتئوس انجام شده و هگزهای مربوطه در پوشه Prepared HEX قرار داده شده .........

[glow=red,2,300]http://s4.picofile.com/file/7998105799/GLCD_test4.rar.html[/glow]

موفق و پیروز باشید
                جناب مهندس واقعا از شما سپاسگزارم و نمیدونم چطور از شما تشکر کنم.
                عدم چاپ فاصله به اینصورت برام پیش اومد که میخواستم کلمه ای که چاپ شده بود رو پاک کنم و جاش کلمه دیگری بنویسم و برای پاک کردن اون کلمه در موقعیت اون کلمه کاراکتر فاصله رو چاپ میکردم که متاسفانه کاراکتر قبلی پاک نمیشد.
                در مورد تابع SetCursor(x,y آیا در حالت فارسی هم x بین 0 تا 127 و y بین 0 تا 63 (برای Lcd 128*64) تغییر میکنه؟ به نظر میاد اینطور نیست.

باز هم از شما صمیمانه متشکرم و فکر میکنم با راهنمایی های شما مشکلاتم حل شود

دیدگاه

با سلام،

جناب مهندس واقعا از شما سپاسگزارم و نمیدونم چطور از شما تشکر کنم.
                  من هم از شما ممنونم و براتون آرزوی توفیق دارم ....

عدم چاپ فاصله به اینصورت برام پیش اومد که میخواستم کلمه ای که چاپ شده بود رو پاک کنم و جاش کلمه دیگری بنویسم و برای پاک کردن اون کلمه در موقعیت اون کلمه کاراکتر فاصله رو چاپ میکردم که متاسفانه کاراکتر قبلی پاک نمیشد.
                  این دقیقا برمیگرده به ترانسپرنسی! با توجه به اینکه کاراکتر فاصله هیچ پیکسل روشنی نداره و شما در مد ترانسپرنت هستی، پس اگر کاراکتر فاصله رو در محلی که قبلا چیزی نوشته شده بنویسی، اتفاق خاصی نمی افته، فقط کرسر به اندازه عرض کاراکتر فاصله میره جلو ....

در مورد تابع SetCursor(x,y آیا در حالت فارسی هم x بین 0 تا 127 و y بین 0 تا 63 (برای Lcd 128*64) تغییر میکنه؟ به نظر میاد اینطور نیست.
                  ماکروی SetCursor ( و هم خانواده هاش! ) صرف نظر از مد فارسی یا انگلیسی، به موقعیت واقعی X و Y مورد نظر بر روی GLCD اشاره میکنه و متاسفانه این امر ممکنه موجب سر در گمی شما بشه! پس در صورتی که میخواید در مختصات یک خط در راستای X جابجا بشید، بهتره که از دو تابع جدید SetLineX و SetLineC استفاده کنید ( اولی روی یک خط و پیکسل به پیکسل حرکت میکنه و دومی هم روی یک خط، کاراکتر به کاراکتر حرکت میکنه )، در استفاده از این دو تابع، ماکروی SetCursorY میتونه نقش مکمل جهت حرکت پیکسلی خطوط رو بازی بکنه ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nourbakhsh Rad
                    با سلام،

موفق و پیروز باشید
                    سلام
                    عالی بود شما pdf ی دارید که توابع استفاده در این کتابخانه داخلش نوشته باشه .... :applause: :applause: :applause: :wow: :wow: :wow:
                    مثلا چطور یه خط رو رسم کنیم ...
                    مثلا چطور یه دایره رو رسم کنیم ...
                    مثلا چطور یه مربع رو رسم کنیم ...
                    مثلا چطور رو lcd بنویسیم ...
                    مممنون @};- @};- @};- @};-

دیدگاه

اگه برا اتمل استدیو کد یا روتینی ایجاد میکردین برای استفاده از این ال سی دی خیلی عالی میشد ..

دیدگاه

[quote author=Nourbakhsh Rad link=topic=65459.msg378903#msg378903 date=1343654941]
                        با سلام،

تغییراتی در توابع فونت فارسی - انگلیسی و عربی خودم دادم تا امکان استفاده اونها به همراه توابع استاندارد LCD های گرافیکی کدویژن وجود داشته باشه :

http://s1.picofile.com/file/7453642682/GLCD_test.rar.html

در فایل main.c نمونه و روش استفاده از توابع وجود داره.
                        دو تا پروژه برای LCD های KS0108 و T6963C ایجاد شده و فایل های پروتئوس جهت تست هم وجود دارند.
                        سلام خسته نباشید
                        چطور میشه از پروژه خودتون همون t6963c استفاده کرد ومتن دلخواه خود را نوشت فایل اصلیش قرار ندادین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nourbakhsh Rad
                          با سلام،

تغییراتی در توابع فونت فارسی - انگلیسی و عربی خودم دادم تا امکان استفاده اونها به همراه توابع استاندارد LCD های گرافیکی کدویژن وجود داشته باشه :

http://s1.picofile.com/file/7453642682/GLCD_test.rar.html

در فایل main.c نمونه و روش استفاده از توابع وجود داره.
                          دو تا پروژه برای LCD های KS0108 و T6963C ایجاد شده و فایل های پروتئوس جهت تست هم وجود دارند.

توابع فونت فارسی - انگلیسی در پوشه FONT و توابع رسم اشکال هندسی هم در پوشه Graphic قرار دارند.
                          یک نسخه از توابع مذکور در پوشه Attach قرار داده شده.

توجه داشته باشید که برخی از روتین های توابع فونت، مثل TextBox ها، به توابع گرافیکی نیاز دارند، پس ملزم به استفاده همزمان توابع فونت و گرافیکی هستید. ( نگران نباشید حجم خاصی ندارن! )

در پوشه Font\font چندین سایز و قلم فونت وجود داره که اصل اونها هم در پوشه fnt هستند.

جهت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه استفاده و ایجاد فونت های خودتان، به آدرس زیر مراجعه بفرمائید :

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52090.0

دیدگاه

با سلام و تشکر از زحمات کشیده شده برای نوشتن برنامه های فوق الذکر.
                            من میخوام پایه های کنترلی تعریف شده در LCD T6963 را عوض کنم. من از پایه های دیگری از میکرو برای خطوط کنترلی LCD استفاده کردم.توی فایل های مربوطه هرچه دنبال تعریف پایه ها گشتم ، پیدا نکردم. میشه راهنمایی کنید. با تشکر

دیدگاه

با سلام.ی سوال داشتم ممنون میشم دوستان ی راهنمایی کنن.من برنامه ای رو که در سایت برای کار با ال سی دی گرافیکی n96 گذاشته شده بود رو عینا نوشتم و اتصالات رو هم برقرار کردم.
                              ولی روی ال سی دی چیزی نمایش داده نشد
                              copy و paste کردن تابع tftlcd;.h کافیه؟یا چیز دیگری هم باید کپی کنیم؟
                              یا مثلا وقتی داریم فایل رو میسازیم در تنظیمات graphical lcd که تو codevision هست چه چیزایی باید انجام بدیم؟
                              یا وقتی فایل رو generate کردیم میبینیم که خودش ی سری دستورات و توابع راجع به ال سی دی گرافیکی تولید کرده.اونا رو باید پاک کنیم؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X