اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک!!عدم پایداری A/D

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک!!عدم پایداری A/D

با سلام خدمت همه ی دوستان و اساتید محترم.
    دوستان یه سوال دیگه واسم پیش اومده اونم این که همونطور که قبلا عرض کردم بنده میخوام خروجیه یه سنسور رو که از جنس یه پتانسیومتر هست روی A/D بخونم، دوستان لطف کردن و راهنمائیهای خوبی کردن، منتها یه سوال دیگه مونده واسم اونم این که بنده برا اینکه این سنسور رو که ولتاژ خروجیش از 0.3 تا 4.8 ولت هست به میکرو بزنم آیا حتما باید سر راه سنسور و A/D از بافر استفاده کنم؟ استفاده از بافری با پ امپ در چه مواقعی لزوم پیدا میکنه؟ و برا اینکه اثر نویز رو خروجیه A/D نداشته باشیم چه مداری باید استفاده کنیم؟

قبلا بسیار ممنونم از همه ی اساتید و دوستان محترمی که با حوصله به سوالا پاسخ میدن.
    زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
    امتحان ریشه هاست
    ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
    زندگی چون پیچک است
    انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
      با سلام خدمت همه ی دوستان و اساتید محترم.
      دوستان یه سوال دیگه واسم پیش اومده اونم این که همونطور که قبلا عرض کردم بنده میخوام خروجیه یه سنسور رو که از جنس یه پتانسیومتر هست روی A/D بخونم، دوستان لطف کردن و راهنمائیهای خوبی کردن، منتها یه سوال دیگه مونده واسم اونم این که بنده برا اینکه این سنسور رو که ولتاژ خروجیش از 0.3 تا 4.8 ولت هست به میکرو بزنم آیا حتما باید سر راه سنسور و A/D از بافر استفاده کنم؟ استفاده از بافری با پ امپ در چه مواقعی لزوم پیدا میکنه؟ و برا اینکه اثر نویز رو خروجیه A/D نداشته باشیم چه مداری باید استفاده کنیم؟

قبلا بسیار ممنونم از همه ی اساتید و دوستان محترمی که با حوصله به سوالا پاسخ میدن.
      با سلام

مقاومت دو پایه کناری و مقاومت پایه وسط به پایه های کناری را در حالت حداقل و میانه و حداکثر اندازه گیری کنید و اعلام فرمایید.

اگر ولتاژ تغذیه و رفرنس میکروی شما و نیز تغذیه سنسور شما ، 5 ولتی است ! و مقاومتهای فوق الذکر ، کمتر از 10 کیلو اهم باشد، بافر پ امپی نیاز نیست.

طبیعتا باید مسیر تغذیه ها را با ضخامت مناسب ( 0.5 میلیمتر به بالا ) و توزیع مناسب قرار دهید.

یک نکته می ماند:
      پایه A2D میکرو را با مقاومت 1 کیلو تا 10 کیلو اهمی به سنسور وصل کنید بعلاوه خازن 100 نانو ، تا ولتاژهای احتمال سوزنی ، به میکرو آسیب وارد نکند.

با سپاس

پ.ن1:
      مقاومت ورودی پایه های A2D امپدانس بالایی دارند و جریان ورودی کمتر از 10 میکرو آمپر است، لذا بافر معمولا نیازی نیست.(مگر اینکه امپدانس خروجی سنسور زیاد باشد.)
      گشتی در لاله زار
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal
        با سلام

مقاومت دو پایه کناری و مقاومت پایه وسط به پایه های کناری را در حالت حداقل و میانه و حداکثر اندازه گیری کنید و اعلام فرمایید.
        از بنده هم سلام و بسیار ممنونم از لطفتون جناب solsal
        اما جناب مهندس منظورتون رو از اینکه فرمودید مقاومتها رو اندازه گیری کنم،متاسفانه متوجه نشدم! اگه میشه کمی بیشتر توضیح بفرمائید.

نوشته اصلی توسط Solsal

اگر ولتاژ تغذیه و رفرنس میکروی شما و نیز تغذیه سنسور شما ، 5 ولتی است ! و مقاومتهای فوق الذکر ، کمتر از 10 کیلو اهم باشد، بافر پ امپی نیاز نیست.

طبیعتا باید مسیر تغذیه ها را با ضخامت مناسب ( 0.5 میلیمتر به بالا ) و توزیع مناسب قرار دهید.
        بله، ولتاژم 5 ولت هستف ولی مقدار مقاومت سنسورم رو نمید.نم چند اهمه، پس یعنی باید مقدار اهمش رو بدونم تا بفهمم بافر بگذارم یا نه، درست عرض میکنم؟ و گذاشتن بافر ربطی به جریان خروجیه سنسور نداره؟ و اینکه اگر جریانش پائین بود ما بافر قرار بدیم تا جریان رو تقویت کنه؟

در حال حاضر بنده نه جریان خروجیه سنسورم رو میدونم و نه مقدار مقاومتش رو!!

نوشته اصلی توسط Solsal

یک نکته می ماند:
        پایه A2D میکرو را با مقاومت 1 کیلو تا 10 کیلو اهمی به سنسور وصل کنید بعلاوه خازن 100 نانو ، تا ولتاژهای احتمال سوزنی ، به میکرو آسیب وارد نکند.

با سپاس
        ok، بسیار ممنونم از توضیحات کاملتون و امیدوارم بیسوادی بنده و سوالات مبتدیانم رو عفو بفرمائید :redface:
        امتحان ریشه هاست
        زندگی چون پیچک است
        انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

سلام و عرض احترام خدمت همه ی دوستان.
          دوستان بنده در کاری مجبورم همزمان خروجی 2 تا مقاومت کشویی و یک سنسور رو که خروجیش مقاومتی هست با A/D بخونم، منتها اونطور که سواد ناقص بنده میگه در هر لحظه فقط میشه از یک کانال از 8 کانال A/D میکروی pic16f877a استفاده کرد.
          حالا بنده باید چیکار کنم؟!
          امتحان ریشه هاست
          زندگی چون پیچک است
          انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

مشکلی نداره میتونی همه رو بخونی! هر 8 کانالشو! زمان خیلی کمی هم لازم دارن! اگر منظورت چند 100 نانو ثانیه هستش آره خوب ممکنه نشه! ولی سرعتش در حد میکرو ثانیه هستش که برای خیلی کارا کفایت میکنه!

دیدگاه

با سلام مجدد خدمت دوستان بزرگوار.
              دوستان برای اینکه یه مقاومت 100 کیلو رو با a/d بخونم نیازی هست بین مقاومت و میکرو از یه بافر استفاده کنم؟
              چون مقدار مقاومتش زیاده عرض میکنم.
              مثلا یه LM358 بذارم خوبه؟
              امتحان ریشه هاست
              زندگی چون پیچک است
              انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
                با سلام مجدد خدمت دوستان بزرگوار.
                دوستان برای اینکه یه مقاومت 100 کیلو رو با a/d بخونم نیازی هست بین مقاومت و میکرو از یه بافر استفاده کنم؟
                چون مقدار مقاومتش زیاده عرض میکنم.
                مثلا یه LM358 بذارم خوبه؟
                سلام
                میزان تغییرات مقاومت چقدر است؟
                اگر بازه تغییرات زیاد نباشد ، یک مدار تقسیم مقاومتی و خواندن ولتاژ خروجی به شما جواب خواهد داد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد ایجی
                  سلام
                  میزان تغییرات مقاومت چقدر است؟
                  اگر بازه تغییرات زیاد نباشد ، یک مدار تقسیم مقاومتی و خواندن ولتاژ خروجی به شما جواب خواهد داد
                  سلام.
                  متشکرم از پاسختون.
                  از حدود 1 تا خود 100 کیلو، رنج تغییرات مقاومتمون هست جناب ایجی.
                  الان که مستقیما مقاومت رو به میکرو میزنم با هر بار قطع و وصل تغذیه، دیگه lcd چیزی رو نشون نمیده و باید میکرو رو دوباره پروگرم کنم!
                  فکر کردم ایراد از نذاشتن بافر باید باشه.....
                  به نظر شما ایراد از کجا میتونه باشه، و باید چه کار کنم جناب مهندس؟
                  امتحان ریشه هاست
                  زندگی چون پیچک است
                  انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

با سلام مجدد خدمت همه ی دوستان.
                    دوستان بنده میخوام در آن واحد 3 تا خروجی ای که به 3 تا پتانسیومترم وصلند رو موقعیتشون رو با خوندن مقدار مقاومت پتانسیومتر بدونم، این مقاومت 100 کیلو رو هم همینطوری انتخاب کردم، به نظر شما چه پتانسیومتر کشویی دیگه ای میتونه برای این کار مناسب باشه؟ دقیقا نمیدونم چه معیاری برای انتخاب مقدار مقاومت وجود داره...
                    میشه دوستان لطف کنند و بیشتر توضیح بدند؟

و هنوزم نمیدونم آیا باید چیزی سر راه a/d قرار بدم یا خیر؟
                    بسیار متشکر میشم دوستان با تجربه بنده رو یاری کنند.
                    با تشکر فراوان.
                    امتحان ریشه هاست
                    زندگی چون پیچک است
                    انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : کمک!!عدم پایداری A/D

با سلام مجدد خدمت همه ی دوستان.
                      دوستان بنده میخوام در آن واحد 3 تا خروجی ای که به 3 تا پتانسیومترم وصلند رو موقعیتشون رو با خوندن مقدار مقاومت پتانسیومتر بدونم، این مقاومت 100 کیلو رو هم همینطوری انتخاب کردم، به نظر شما چه پتانسیومتر کشویی دیگه ای میتونه برای این کار مناسب باشه؟ دقیقا نمیدونم چه معیاری برای انتخاب مقدار مقاومت وجود داره...
                      میشه دوستان لطف کنند و بیشتر توضیح بدند؟
                      من کاتالوگ های PIC رو یه بار دیگه خوندم و متوجه شدم هر چی مقاومت سیمی که به پایه ورودی A/D بیشتر باشه سرعت خوندن باید بیاد پایینتر... این یعنی بهتره 0 باشه...

و هنوزم نمیدونم آیا باید چیزی سر راه a/d قرار بدم یا خیر؟
                      بسیار متشکر میشم دوستان با تجربه بنده رو یاری کنند.
                      با تشکر فراوان.
                      بنظرم تا میتونی این کارو نکن ولی اگر نویز ازیت میکنه بیشتر از 10K نباید مقاومت بزاری... که رزولیشت نمونه برداریت رو برای PIC16f877a میشه حدود 50us یک بار. در ضمن نمیشه هم زمان ورودی ها رو بخونی! یکی یکی باید اینکارو بکنی که باید برای هم بار که میخای بخونی یه 50us صبر کنی .

در ضمن باید پرسکالر مناسبی برای کلاک A/d انتخاب کنی که مستقیم به فرکانس اوسیلاتورت مربوط میشه وگر نه همش عدد چرت و پرت نشون میده!...

اینجارو ببین این مدار داخلی این ماژوله

خودش همه چی داره یه خازن 120Pf داره که اونو شارژ میکنه و فرمول تعین زمان شارژشم توی دیتا شیت هست و بعد سویچ SS رو باز میکنه بعد شروع میکنه به اندازه گیری ولتاژ این خازن. اون VA هم ولتاژ ماست

دیدگاه

سلام جناب arvinfx
                        بسیار متشکرم از لطفتون آقا.
                        همشو ok.
                        در نتیجه تا میتونم باید مقاومت پائینتری رو انتخاب کنم و همزمان نمیشه چند تا مقاومت رو خوند و باید حداقل 50 میکرو ثانیه بین هر دو تا خوندن فاصله باشه.
                        و اگر از مقاومت 10 کیلو استفاده کنم نیازی هم به بافر یا چیز دیگه ای سر راه a/d نیست.

توضیحاتتون خیلی عالی بود، متشکرم.
                        امتحان ریشه هاست
                        زندگی چون پیچک است
                        انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pama
                          سلام جناب arvinfx
                          بسیار متشکرم از لطفتون آقا.
                          همشو ok.
                          در نتیجه تا میتونم باید مقاومت پائینتری رو انتخاب کنم و همزمان نمیشه چند تا مقاومت رو خوند و باید حداقل 50 میکرو ثانیه بین هر دو تا خوندن فاصله باشه.
                          و اگر از مقاومت 10 کیلو استفاده کنم نیازی هم به بافر یا چیز دیگه ای سر راه a/d نیست.

توضیحاتتون خیلی عالی بود، متشکرم.
                          حداکثر مقاومتی که میتونی بین پایه و مرجعی که میخای بخونی بزاری نباید بیشتر از 10K باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X