اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

طرح خیلی سادست فقط کافیه با توجه به سایز غذای مورد نظر یک نی تهیه کنید و یک فنر که کاملا درون نی فیت شه و با کمی اصطکاک درون نی بچرخه .این نی به صورت افقی قرار میگیره و با یک نی عمودی به مخزن غذا وصل میشود (به شکل T برعکس)مخزن غذا بالای نی افقی قرار میگیرد.حالا با چرخیدن فنر غذا به داخل نی افقی ریخته و به جلو رانده می شود. من از یه موتور گیربکس دار اسباب بازی استفاده کردم که طی ازمایش خراب شد. :biggrin:
    ممنون میشم دوستان راجب موتوری که بالا گذاشتم هم نظر بدن
    ببخشید در مسافرتم نشد عکس بزارم توضیح دادم :read:

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم

این که شما فرمودین:

نوشته اصلی توسط AR phantom
      ... (به شکل T برعکس)....
      میشه ماردون و سیلندر در هر دستگاه اکسترودر (از جمله چرخ گوشت) و مهم اینه که خراب نشود و کار کند
      والسلام علی من اتبع الهدی .... و درود بر کسانی که راه هدایت را دنبال می کنند.

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا اصغریان
        این که شما فرمودین:
        میشه ماردون و سیلندر در هر دستگاه اکسترودر (از جمله چرخ گوشت) و مهم اینه که خراب نشود و کار کند
        بله همینه که شما فرمودی .بنده اسمشو نمیدونستم.به هر حال بدون مشکل کار میکنه آن چنان اصطکاک یا مسئله ی دیگه ای هم وجود نداره که باعث خراب شدن دستگاه بشه فقط اگه خیلی نگران این موضوع هستین میتونین از یه موتور بهتر و گرون تر با گیربکس فلزی استفاده کنید .اون که من گفتم خراب شد یه گیربکس پلاستیکی فرسوده بود که حتما در مرحله نهایی جایگزین میشه.
        منتظر راهنمایی شما برای بخش الکترونیک هستم :rolleyes:

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم

اینجا می توانید راه اندازی موتور را ببینید.

نکته خاص دیگری نیست. شما می توانید موتور را با استفاده از:[list type=decimal]
          [li] یکی از ASTABLE مدارات تایمر با آی سی معروف 555 [/li]
          [li]از سایر مدارات تایمر با استفاده از گیت های دیجیتال [url=https://www.google.com/search?q=AStable+multivibrator+timer+WITH+LOGIC+GA TES&espv=2&biw=1366&bih=655&source =lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjd-IGh1e7LAhUBSBQKHWg5BwwQ_AUIBigB گیت های منطقی [/url] ، استفاده کنید[/li]
          [li] تایمر های آماده در بازار [/li]
          [li]دست آخر با میکرو کنترلر[/li][/list]
          به گردش درآورید.

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

بسم الله الرحمن الرحیم

اینجا می توانید راه اندازی موتور را ببینید.

نکته خاص دیگری نیست. شما می توانید موتور را با استفاده از:[list type=decimal]
            [li] یکی از ASTABLE مدارات تایمر با آی سی معروف 555 [/li]
            [li]از سایر مدارات تایمر با استفاده از گیت های دیجیتال [url=https://www.google.com/search?q=AStable+multivibrator+timer+WITH+LOGIC+GA TES&espv=2&biw=1366&bih=655&source =lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjd-IGh1e7LAhUBSBQKHWg5BwwQ_AUIBigB گیت های منطقی [/url] ، استفاده کنید[/li]
            [li] تایمر های آماده در بازار [/li]
            [li]دست آخر با میکرو کنترلر[/li][/list]
            به گردش درآورید.
            من خودم تا حدودی با میکرو کار کردم ولی ازونجا که شما فرمودین دست اخر با میکرو و این که هزینه میکرو زیاده ممنون میشم راجب روش اول یا همون استفاده از 555 توضیح بدین.
            سپاس فراوان

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : دستگاه تغذیه خودکار آکواریوم!

بسم الله الرحمن الرحیم

اگر که برایتان امکان پذیر است و زحمتی نیست یک فیلم یا چند تا عکس بگذارید ... بعد از آن ، در حد امکان و بضاعت اندک علمی ، بنده در خصوص الکترونیک به شما کمک خواهم کرد.
              نوشته اصلی توسط AR phantom
              من خودم تا حدودی با میکرو کار کردم . . . .... راجب روش اول یا همون استفاده از 555 توضیح بدین.
              شما برای استفاده از سخت افزاری که ساخته اید ، یک زمان روشن بودن و یک زمان خاموش بودن (قابل تنظیم) نیاز دارید. یعنی:

اگر که بر روی لینک کلیک می فرمودید نمونه ها و مثال های گوناگونی را مشاهده می فرمودید که خواسته ی شما را با شرائط مختلف تامین می کند.

از جمله اینکه نوسان ساز (مولتی ویبراتور ) آستابل را با دو تا ترانزیستور NPN بسازید و با تغییر مقاومت ها ، مقادیر زمان های شارژ و دشارژ قابل تغییر باشند و کار با آن ، راحت تر هم شاید باشد. شاید !

در نهایت اینکه تعیین زمان های روشن و خاموش می توانند مستقل از یکدیگر باشند . برای مستقل بودن به دو 2 تا دیود نیاز است که .... :

امیدوارم که مفید فایده باشد انشالله

موفق باشید و خدانگهدارتان .

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستان و با آرزوی موفقیت بیش از پیش در سال جدید

دوست عزیز من قبلا همچین چیزی رو درست کردم با هزینه ای حدود 15 هزار تومن اینم عکس خیلی سادس و خوب هم کار میکرد و با اون درجه میزان ریختن غذا رو میشه تنظیم کرد
                مهمترین قسمتش اون حلزونی هست که من با سیم مفتول ساختمش و از یه موتور اسباب بازی معمولی بدون گیرکس استفاده کردم مدار راه انداز موتور هم یه ترانزیستور 2N2222 و یه دیود هست به همراه میکرو 12F675

قسمت جای موتور هم سه راهی پلاستیکی نمره 3 آب هست! و قسمت پشت و جلو هم کپ (کور کن) لوله نمره 3 آب هست که برش خورده قسمت مخزن هم آب خوری پرنده هست! :mrgreen:

اینم عکسش

موفق باشید :job:

[glow=black,2,300]بردی جالب با سیستم عاملی جالب !!![/glow]

دیدگاه

ممنون از راهنماییاتون دوست عزیز
                  اینم چند تا عکس از قسمت مکانیکی البته بدون موتور ببخشید دیر شد. :rolleyes:
                  بازم بعد از تکمیل شدن و ساخت قاب ازش عکس میزارم براتون :job:

دیدگاه

با سلام مجدد

من حدود دو هفته وقت گذاشتم روی قسمت مکانیکیش چون کارم با سعی و خطی همراه بود علت رو بگم تا شما دیگه وقتت تلف نشه

خیلی خوب و دقیق درست کردی و منم مثل شما اولش اینجوری درست کردم ولی به مشکل بر میخوره
                    علت:

چون دونه های غذای ماهی خیلی سبک هستند و مثل ساچمه سنگین و وزین نیستند وقتی لوله تغذیه بالایی لاغر باشه بعد از اینکه حلزونی یه مقدار غذا رو بیرون ریخت دیگه غذا از لوله بالایی پایین نمیریزه و همینجوری راه گلویی بسته میشه و باید یه ضربه بزنی تا غذا پایین بریزه برای همین بعد از سعی و خطای بسیار اون عکسی رو که گذاشتم نهایی شد. اگه دقت کنی قسمت تغذیه لوله بالایی ضخیم هست و همینطور قسمت دور حلزونی و فقط قسمت خروجی کوچیک شده تا با حرکت دورانی حلزونی غذا به میزان دلخواه بیرون بریزه. به این ترتیب دیگه انسداد برای تغذیه غذا بوجود نمیاید.

و نکته بعدی اینه که غذای ماهی نباید رطوبت ببینه وگرنه می چسبه به هم.

به این صورت :

[glow=black,2,300]بردی جالب با سیستم عاملی جالب !!![/glow]

دیدگاه

بسم الله الرحمن الرحیم
                      همانطور که جناب آقای ملک حسینی فرمودند :
                      نوشته اصلی توسط عباس ملک حسینی
                      چون دونه های غذای ماهی خیلی سبک هستند ... غذا از لوله بالایی پایین نمیریزه و همینجوری راه گلویی بسته میشه و باید یه ضربه بزنی تا غذا پایین بریزه ...
                      با بهترین مراتب احترام عرض شود که :
                      من فکر کنم که اگر روی سطح داخلی چرخ دنده محرک سفید رنگ ، بتوانید با ظرافت یک سوراخ مناسب (به قطر 3 تا 4 میلی متر) ایجاد کنید و سپس یک میله سبک با خاصیت ارتجاعی (فنری) مثلا ورق فولاد فنر سبک و نازک یا حتی یک تیکه لاستیک با طول مناسب بر روی آن نصب کنید، با هر بار چرخش چرخ دنده، این میله یک ضربه به بنده فیدر (لوله عمود بر ماردون یا مارپیچ) وارد می کند که باعث می شود غذا داخل ماردون بشود/ البته باید طول آن کاملا مناسب باشد و تماس آن با لوله فیدر صرفا ایجاد ضربه کند.

گزینه دومی که اگر بازهم برایتان امکان پذیر باشد این است که لوله فیدر به سمت ماردون را از داخل (حدوداً 30 درجه ازسمت سطح داخلی لوله فیدر به سمت مرکز لوله) کونیکال یا مورب کنید. به بیانی دیگر لوله را شبیه قیف در بیاورید که سر تنگ قیف به سمت ماردون باشد .این باعث می شود که فشار استاتیک در محل کونیکال (مورب شده) به دلیل کاهش سطح مقطع در آن ناحیه ،بیشتر بشود و در نتیجه غذای ماهی کمتر داخل مسیر گیر کند یا اصلا گیر نکند. حالا یک ضربه ملایم در هر بار چرخش راه گشا خواهد بود. البته اگر قیف باشد لرزشهای موتور برای عبور غذای ماهی کفایت می کند و نیاز به مورد اولی (یعنی اضافه کردن یک میله نیست)امیدوارم

گزینه بعدی هم که بعد از دیدن عکس های شما به ذهن من رسید این است که شما یک قیف پلاستیکی معمولی را در نظر بگیرید و ماردون را داخل "لوله خروجی قیف" قرار دهید . یعنی موتور در سمت گشاد قیف ( در قسمت بالای قیف ) روی یک نگهدارنده باشد(مثلا وسط یک خط کش پلاستیک یا چوبی را سوراخ کنید . شافت موتور را از سوراخ عبور دهید و موتور را به خط کش ببندید دو انتهای خط کش را به بدنه داخلی قیف مهار کنید) و ماردون با طور مناسب ، در "داخل لوله تنگ قیف" بچرخد. اینجوری هم سطح شیب دار مناسب را دارید. هم گیر نمی کند هم اینکه شاید جمع و جور تر هم دربیاید. شاید ! چرخ دنده هم نیاز نباشد و کوپل مستقیم موتور به ماردون کفایت کند که البته بستگی به دور خروجی موتور دارد.

زیاده جسارت است و ببخشید. اما واقعا خوشحالم که طرح های شما 2 بزرگوار را دیدم. :applause:

هوشمندانه بپرسید...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X