اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

با ARM چه کارهایی می توان انجام داد.

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

با ARM چه کارهایی می توان انجام داد.

خیلی از دوستان علاقه دارند که ARM را یاد بگیرند. ولی دقیقا نمی دانند چه تفاوتی با AVR دارند حتی بعضی از دوستان می گویند که هیچ دلیلی وجود ندارد که ما ARM را یاد بگیریم چون فکر می کنند که هر کاری را می توان با AVR یا PIC انجام داد.
    این موضوع یک موضوع کلی که و جای بحث زیادی داره ولی فکر کنم بتونه یه موضوع جالب برای بحث کردن باشه و اگر این موضوع خوب جا بیفته میتونه برای پیشرفت و گسترش این میکروکنترلرها کمک کنه.

فکر می کنید که با ARM7 چه کارهایی می توان انجام داد که با میکروکنترلرهای AVR ، PIC و 8051 نمی توان انجام داد؟

---------------------------------------------------------------

به نظر خود من میشه با این میکروکنترلرها میشه

1. سیستم پردازش صوت ساخت مثلا یک دستگاه قفل صوتی که با شنیدن یک کلمه خاص یک قفل را باز کند.

2. یک سیستم کنترل تحت شبکه ساخت که فرمان انجام یکسری عملیات را از شبکه دریافت کند.

3. میتوان یک ماشین حساب مهندسی قوی و تخصصی ساخت (تو مایه های الجبرا که خودتون میدونین حدود 100 تومن قیمت داره و خیلی عالیه)

من فعلا اینقدر به ذهنم رسید شما چه چیزهایی به ذهنتون میرسه که با AVR نمیشه انجام داد؟

پاسخ : با ARM چه کارهایی می توان انجام داد.

یکی از مزایاش داشتن PLL هست که AVR نداره و بالطبع برای کاربردهای اینچنینی مناسب است

دیدگاه

یک کاربرد مهم پردازش سیگنال دیجیتال در حوزه ی فرکانسه. مورد دیگه هم کاربردهای Real-timeه که باید RTOS روی میکرو نصب کنید و چون سیستم عامل به RAM بیشتری نیاز داره، میکروهای 8 بیتی زیاد مناسب نیستند.
      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

ببخشید در حضور علما اظهار نظر میکنم ولی قابلیت اتصال به شبکه و نصب سیستم عامل رو از یاد نبرین و فرکانس کاری بالا همین طور اتصال بدون واسط به usb :nice:
        It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

ما رو گرفتین - arm که یک پردازنده ( پزوسسوره ) با میکرو کلی فرق داره - میکرو یه مجموعه از امکانات و ماژولهای چیپ شده هست - مگه arm به صورت میکرو عرضه شده ؟ و بدی بزرگش حجم بسیار زیاد برنامه نویسیشه - مگه مخم تاب داره اینو یاد بگیرم تازه بیام کاری که با avr میشه با تون بکنمش - بجاش میرم - fpga یاد میگیرم که بی نقصه - هیچ کمبودی نداره - تازه میشه توش یه میکرو هم ریخت و باهاش کار میکروکنترلری انجام داد و هیچ محدودیتی هم نداره چه فرکانس و چه سرعت و چه و چه و ............. - مهمترین فایدش اینه که واسه مثل dsp بهترین گزینه هم هست

دیدگاه

بابا لیلی زن است (به ضرب المثل معروف مراجعه کنید).

باید بگم بله میکروکنترلر ARM هم وجود دارد و اینقدر قدیمی هست که چند تا مدلش تو ایران وجود داره.

----------------------------------------------------------
            اگه دوستان موافق باشن من پست هایی را که در این بخش بی ربط به موضوع هستن رو پاک کنم تا یه تاپیک تمیز و پر بار داشته باشیم.

دیدگاه

سلام دوستان به نظر من میشه از arm تو ربات ها هم استفاده کرد چون مثلا تو رباتهای فوتبالیست مشکل پردازش سریع عکس ها و ارتباط با دیگر ربات ها مهم است اگر اساتید تجربه دارن مطرح کنن.
              با حرف دوستمون درباره fpga هم موافقم هم مخالف من کمی با fpga تو آزمایشگاه معماری کار کردم درسته هر کاری باهاش میشه کرد ولی در بعضی مواقع واقعا دردسر داره چون هیچ واسطی برای ارتباط با دیگر
              وسایل نداره و واسه هر چیزی باید کل پروتکل رو پیاده سازی کنی که وقت زیادی تلف میشه همین طور باید به زبانهای verilog و vhdl و ... مسلط باشی که بقدر زبان c در بین دانشجویان جا افتاده نیست.
              فکر کنم با این امکاناتی که arm داره بشه خیلی راحتتر از قبل با هارد دیسک و موارد دیگه استفاده کرد. همین طور اتمل تو بردش واسش یه crypto memory هم گذاشته بود که اگه اشتباه نکنم واسه استفاده تو
              کارتهای هوشمنده.
              ببخشین که طولانی شد یا بی ربطه. :nice:

دیدگاه

با سلام
                چیزی که واضحه اینه که میکرو کنترلر های آرم با بقیه میکرو کنترلر ها(8بیتی) توی 2 حوزه تفاوت دارن:
                1. هسته پردازشی : مسلما هسته پردازشی آرم از بقیه میکرو هایی که ما میشناسیم(لااقل تو ایران) هم دارای فرکانس بالاتری هست و هم معماری بهتری داره. مثلا 12 تا ضرب کننده ، 3 لایه pipeline و اجرای 1 دستور 32 بیتی تقریبا در هر سیکل برای آرم7 (تو آرم 9 و cortex که حدود 1.3 دستور تو هر سیکل) اصلا قابل مقایسه با بقیه میکرو ها (حتی dspic) نیست. برای اینکه فرق دستور 32 بیتی با 8 بیتی رو هم متوجه بشید ، ساده ترین مثال تعداد سیکل های لازم برای اجرای دستور a = c*b +d توی avr و arm هست. پس توان پردازشی اصلا قابل مقایسه با میکرو های 8 بیتی نیست.

2. امکانات جانبی : حتی ساده ترین میکروی arm موجود یعنی at91sam7s32 دارای امکانات جانبی غیر قابل مقایسه با سایر میکرو هاست ( که همشو خودتون میدونید و لازم نیست من بگم) ، میکرو های آرم قوی تر هم که تقریبا هر چی لازم داشته باشی دارن (مثلا کنترل lcd ، یعنی مثلا از طریق پورت vga به مانیتور وصل میشن! تا رزولیشن 2000*2000 رو هم ساپورت میکنن) . خب داشتن همه این امکانات یکجا و توی یه چیپ باعث میشه اولا : برای طراحی بورد که قراره تو فرکانس بالا(مثلا 50 مگ) کار کنه کچل نشید ، و ثانیا :اگه با 10-20 تا ic اضافی قرار بود یه محصول رو بسازیم که بوردش اندازه یه سینی بشه ، الان همون رو میشه با 3-4 تا ic و تو یه بورد اندازه یه موبایل ساخت.

اینایی که من گفتم مبحث تئوری بود . در مورد کاربرد عملی بستگی داره کسی که ازش استفاده میکنه چقدر خلاقیت داشته باشه .

مقایسه fpga با میکرو اصلا درست نیست. چون حوزه کاربردشون متفاوته. درسته که با fpga تقریبا میشه همون کارای میکرو رو هم انجام داد ولی اون کار با میکرو به ستدگی و طی 1-2 روز انجام میشه ولی با fpga 2-3 ماه . fpga هیچ وقت برای کار های با تعداد ساخت کم استفاده نمیشه و همیشه برای کار های با تولید انبوه استفاده میشه(نه خیلی خیلی انبوه !) چون طراحیش سخت و زمانبر تر هست. fpga در اصل بین میکرو , ACISC قرار میگیره .

دیدگاه

مقایسه ی FPGA و یک میکروکنترلر مثل مقایسه ی سیب و پرتقاله (کاملاً بی ارتباط).
                  There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

دیدگاه

ARM ، مبدل آنالوگ به دیجیتال مثلا برای سنسور های آنالوگ داره؟ چون یه جایی فکر کنم خوندم که باید یه مبدل به صورت جداگونه بهش وصل کرد. درسته؟
                    و اینکه حجم فلش ذخیره فایلش حداقل و حداکثر چقدره؟
                    کنکوری 90 دیروز،آ‌دانشجو مهندسی نرم افزار پلی تکنیک امروز!

دیدگاه

ADC داره ، خوبشم داره ! (از 8 تا 10بیتی به بالا)
                      از نظر امکانات جانبی (همین ADC , timer,...) همه ی امکانات مثلا atmega ها رو داره (حتی ساده ترین مدل ARM!) + یه سری امکانات جدید
                      حجم فلشش هم از 32 کیلو شروع میشه و به چند مگ هم میرسه .
                      اینهایی که گفتم در مورد ARM7 بود ، ARM9 و Coretex که جای خود.

دیدگاه

:eek: :eek:
                        نگو!!!!!!!!!!!!!!!!!
                        زبان برنامه نویسیش چطوره؟؟؟
                        من بعد از اینکه AVR رو خوب یادگرفتم حتما قبل از FPGA به ARM فکر خواهم کرد. البته اینجا یه نوع دیگه هست DSP. آیا DSP هم میکروکنترلر هست و چه تفاوت هایی با ARM ها دارد؟ راستی تو موبایل ها از ARM استفاده نمی شه؟

دیدگاه

از اسمش پیداست یعنی آی سی که برای پردازش سیگنال های دیجیتال استفاده میشه .
                          با اقتباس از آقای سپاس یار مثل مقایسه شلغم با سیب زمینیه.
                          بله arm تو موبایل ها هم استفاده میشه به خاطر قابلیت کار با سیستم عامل. البته فکر کنم اونجا از پروسسور استفاده میشه نه میکروکنترلر. :mrgreen:

دیدگاه

زبان برنامه نویسی فعلا فقط C داره اما به علت کمبود تابع آماده ، برنامه نویسیش سخته.
                            DSP تو کلاس پردازنده ها قرار میگیره . DPS یه نوع پردازنده خاص هست که به دلیل تعداد بالای ضرب کننده و حافظه زیاد و سریع ، برای کار های پردازشی با عملیات ریاضی سنگین طراحی و استفاده میشه. مثلا پردازش تصویر و صدا. البته این نوع پردازنده ها فقط یه سری دستور العمل خاص رو (ولی با سرعت خیلی خیلی زیاد ، مثلا چند گیگا میپس :eek: !!!) اجرا میکنن . به همین دلیل نباید (و نمیشه) به جای پردازنده های عادی از اینها استفاده کرد. (همون سیب و پرتقال)
                            حالا براساس پردازنده های مختلف میکرو کنترلر میسازن مثل avr ,PIC, ARM و 8051 با پردازنده عادی و DsPIC با یه جور dsp یا یه سری از میکروکنترلر های تگزاس که توشون dsp داره.
                            همونطور که میدونید ARM یه CPU هست که از روش میکرو های ARM رو ساختن ، از خود cpu های آرم توی تقریبا همه (و قویترین) موبایلها استفاده میشه . فعلا از ARM9 , ARM11 توی سری چیپهای OMAP2 تگزاس استفاده شده (همون CPU سری N نوکیا) و در آینده هم از ARM Cortex-A8 . البته فقط تگزاس نیست که از روی arm چیپ میزنه ، چندین شرکت دیگه از جمله سامسونگ هم مشغول این کار هستن.
                            کار برد این ARM های جدید فقط به موبایل محدود نمیشه ، بلکه جدیدا بر اساس Cortex-A8 دارن لپتاپ هم میسازن . دستگاه بازی pandora هم که یه دستگاه (تقریبا لپتاپ!) اندازه نینتندو DS هست از یدونه OMAP3 (همون Cortex-A8+ یه dsp ) تشکیل شده که بازی های سه بعدی (مثلا Doom 3 ) رو راحت اجرا میکنه.

دیدگاه

جالبه . پس یه دفعه بگو یه سی پی یو کامپیوتر فقط یکم ضعیف تره. راستی با ARM علاوه بر پردازش صدا می شه پردازش تصویر انجام داد؟
                              همین شلغم و پرتقال و سیبی که می گین، برای من که قبلا نمی دونستم مثلا ARM و DSP چیه، مثل هم بودن. تقریبا DSP رو یه تصوراتی برای خودم ازش ساختم، ولی این DsPIC چیه؟ می شه بیشتر توضیح بدین؟
                              البته فقط تگزاس نیست که از روی arm چیپ میزنه ، چندین شرکت دیگه از جمله سامسونگ هم مشغول این کار هستن.
                              مگه این آی سی ها انحصاری نیست؟ چه شرکت های دیگه ای این رو تولید می کنن؟ AVR چطور؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X