اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پرسش و پاسخ تبدیل پاور کامپیوتر به منبع تغذیه متغییر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درود، پایه ۱ آی سی tl494 را از مدار قطع کردم روی این پایه بصورت رندوم از ۱.۵ تا ۳ ولت ولتاژ وجود دارد بنظر میرسد که این آی سی خراب شده است. نظر شما هم همین است ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
      درود، پایه ۱ آی سی tl494 را از مدار قطع کردم روی این پایه بصورت رندوم از ۱.۵ تا ۳ ولت ولتاژ وجود دارد بنظر میرسد که این آی سی خراب شده است. نظر شما هم همین است ؟
      بله به نظر میرسه که آیسی معیوب شده، برای اطمینان میتونید در حالت خاموشی تست اهم بگیرید، اگر بین پایه ۱ و پایه ۱۴ یا ۱۲ مقاومت در حد چند صد کیلو اهم (نشتی) داشتید ، پس میشه با اطمینان بیشتری نتیجه گرفت که آیسی معیوب شده.

دیدگاه

درود
        با تعویض آی سی TL494 مشکل به شرح ذیل حل شد:
        دامنه تغییرات ولتاژ مثبت (23-6) و ولتاژ منفی (23 - تا 13-) آیا نمیشود حد پایین ولتاژ را کمتر کرد؟ به چه صورت؟
        ضمنا مقاومتهای 68 اهم و 470 اهم (من نیم وات استفاده کرده ام) و پتانسیومتر 500 اهم در مدار تقسیم مقاومتی و ولوم تغییر ولتاژ مندرج پست 21# هنگام کاهش ولتاژ به حداقل به شدت داغ میکنند که در صورت ادامه کار حتما خواهند سوخت (البته میتوان از مقاومتهایی با وات بالاتر استفاده کرد ولی پتانسیومتر را نمیتوان کاری کرد) آیا راهکاری برای رفع این عیب وجود دارد؟

دیدگاه

درود
          با تعویض آی سی TL494 مشکل به شرح ذیل حل شد:
          دامنه تغییرات ولتاژ مثبت (23-6) و ولتاژ منفی (23 - تا 13-) آیا نمیشود حد پایین ولتاژ را کمتر کرد؟ به چه صورت؟
          ضمنا مقاومتهای 68 اهم و 470 اهم (من نیم وات استفاده کرده ام) و پتانسیومتر 500 اهم در مدار تقسیم مقاومتی و ولوم تغییر ولتاژ مندرج پست 21# هنگام کاهش ولتاژ به حداقل به شدت داغ میکنند که در صورت ادامه کار حتما خواهند سوخت (البته میتوان از مقاومتهایی با وات بالاتر استفاده کرد ولی پتانسیومتر را نمیتوان کاری کرد) آیا راهکاری برای رفع این عیب وجود دارد؟
          برای پاور خودم و چند پاور دیگر هم مراحل درج شده در تاپیک اصلی را انجام دادم و در همه آنها بدون مشکل کار کرده و ولتاژ خروجی ( چه مثبت و چه منفی ) از حدود ۰.۵ ولت تا ۲۴ ولت تغییر میکرد.
          و البته که خبری از گرم شدن ولوم ها و مقاومت های نصب شده و... هم نبود.
          در موقعی که میگید ولتاژ کمتر از ۱۳ ولت نمیره، ولتاژ پایه ۱ و ۲ آیسی ۴۹۴ چقدر هست؟

دیدگاه

درود
            هنگامی که ولتاژ خروجی در حداقل قرار دارد (6+ ولت) یا (13- ولت) نسبت به زمین ، پایه 1 آی سی 494 ، ولتاژ 4.8 ولت و پایه 2 آن 0.6 ولت نسبت به زمین ولتاژ دارند.

دیدگاه

درود
              هنگامی که ولتاژ خروجی در حداقل قرار دارد (6+ ولت) یا (13- ولت) نسبت به زمین ، پایه 1 آی سی 494 ، ولتاژ 4.8 ولت و پایه 2 آن 0.6 ولت نسبت به زمین ولتاژ دارند.
              موردی غیر عادی هست، به نظر همچنان فیدبک مشکل عملکردی داره، با این حال دلایل احتمالی مشکل:
              سر دیگر مقاومت های متصل به پایه ۱، دقیقا به زمین باید وصل بشه و نه منفی.
              دیود شاتکی باقی مانده باید مربوط به خط ۱۲ ولت باشه ، نه خط ۵ ولت.
              پایه ۳ آیسی ۴۹۴ نباید به زمین اتصال کوتاه یا مقاومت کمی داشته باشه، و صرفا باید به مدار RC بین پایه ۲ و ۳ وصل بشه.
              در برخی مدل پاور ها ممکن هست پایه ۳ به آیسی LM339 وصل شده باشه، در این صورت موقتا این مسیر رو قطع و دوباره آزمایش کنید.

​​​​​

دیدگاه

درود
                - طبق متد اعلام شده در پست ۱۷# تمام مقاومت های متصل به پایه ۱ آی سی خارج شده اند و فقط یک زنر ۲۴ ولت بین این پایه و ولتاژ خروجی ( سیم زرد) وجود دارد.

- منظور شما از زمین محل اتصال همان سیم مشکی رنگ است ؟ که در نهایت به بدنه پاور متصل می‌شود ( در برد من اینطور است) و منظور شما از منفی نیز محل اتصال سیم آبی است. من هم به همین ترتیب عمل کرده ام.

- دیود شاتکی باقیمانده مربوط به ۱۲+ است.

- پایه ۳ آی سی به زمین اتصال کوتاه نیست ولی به مدار RC بین پین های ۲ و ۳ هم وصل نیست چون در متد اعلام شده چنین چیزی گفته نشده ( اگر اشتباه میکنم لطفا تصحیح کنید چون مدار RC بین خروجی و پین ۱ قرار میگیرد).
                البته این پایه ۳ از طریق یک مقاومت ۳۳ کیلو به آی سی LM339 متصل بود که اتصال قطع گردید ولی در نتیجه تغییری حاصل نشد.

دیدگاه

درود
                  - طبق متد اعلام شده در پست ۱۷# تمام مقاومت های متصل به پایه ۱ آی سی خارج شده اند و فقط یک زنر ۲۴ ولت بین این پایه و ولتاژ خروجی ( سیم زرد) وجود دارد.

- منظور شما از زمین محل اتصال همان سیم مشکی رنگ است ؟ که در نهایت به بدنه پاور متصل می‌شود ( در برد من اینطور است) و منظور شما از منفی نیز محل اتصال سیم آبی است. من هم به همین ترتیب عمل کرده ام.

- دیود شاتکی باقیمانده مربوط به ۱۲+ است.

- پایه ۳ آی سی به زمین اتصال کوتاه نیست ولی به مدار RC بین پین های ۲ و ۳ هم وصل نیست چون در متد اعلام شده چنین چیزی گفته نشده ( اگر اشتباه میکنم لطفا تصحیح کنید چون مدار RC بین خروجی و پین ۱ قرار میگیرد).
                  البته این پایه ۳ از طریق یک مقاومت ۳۳ کیلو به آی سی LM339 متصل بود که اتصال قطع گردید ولی در نتیجه تغییری حاصل نشد.
                  بله منظور از زمین سیم مشکی هست و‌ درست متوجه شدید.
                  مدار RC بین پایه ۲ و ۳ به صورت پیشفرض بر روی برد پاور موجود هست ، مگر اینکه حذف شده باشه.
                  خب پس تا اینجا درست و به خوبی پیش رفتید ، علت مشکل میتونه نکات جزئی از قلم افتاده ، یا سوختن یکی از قطعات باشه.
                  آیسی های ۴۹۴ رو از کجا تهیه میکنید؟
                  پی نوشت: برای عملکرد صحیح لازم هست که پایه ۱۴ آیسی ۴۹۴ چیزی حدود ۵ ولت و پایه ۱۲ (تغذیه) هم بین ۹ تا ۱۷ ولت باشه و نباید با تغییر ولتاژ خروجی ، ولتاژ پایه ۱۲ تغییری بکنه.
                  همچنین بین پایه ۴ و ۱۴ هم معمولا باید به صورت پیشفرض روی برد خازن الکترولیتی بین ۲.۲ تا ۱۰ میکروفاراد ( برای سافت استارت ) وجود داشته باشه که در صورت وجود نداشتن، میتونه باعث سوختن مکرر پایه فیدبک آیسی ۴۹۴ در لحظه استارت ، بر اثر اضافه ولتاژ بشه.
                  جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۲۲:۰۰ ۱۴۰۳/۰۵/۱۳.

دیدگاه

درود
                    مدار RC بین پایه های ۲ و۳ روی برد موجود است.
                    آی سی ۴۹۴ از الکترونیک سعید واقع در طبقه اول پاساژ امجد در تهران ابتیاع شده است.
                    ولتاژ پایه ۴ آی سی ۴۹۴ برابر ۵ ولت و ولتاژ پایه ۱۲ برابر ۱۷ ولت است.
                    روی برد بین پایه ۴ و۱۴ هیچ خازنی برای سافت استارت وجود ندارد.
                    اصولا بنظر میرسد مدار ارائه شده در پست ۲۱# با اتصال ولتاژ خروجی از طریق پتانسیومتر ها و مقامت ۶۸ اهم باعث کاهش ولتاژ می‌شود نه از طریق تغییر فیدبک آی سی به همین دلیل هم است که این مقاومت بشدت داغ می‌شود.
                    بعلت موازی بودن مقاومت ۶۸ اهم با مقاومت ۴۷۰ اهم دلیل بکار بردن مقاومت ۴۷۰ اهم نامشخص است چون تمام جریان از مقاومت ۶۸ اهم عبور می‌کند.

دیدگاه

درود
                      مدار RC بین پایه های ۲ و۳ روی برد موجود است.
                      آی سی ۴۹۴ از الکترونیک سعید واقع در طبقه اول پاساژ امجد در تهران ابتیاع شده است.
                      ولتاژ پایه ۴ آی سی ۴۹۴ برابر ۵ ولت و ولتاژ پایه ۱۲ برابر ۱۷ ولت است.
                      روی برد بین پایه ۴ و۱۴ هیچ خازنی برای سافت استارت وجود ندارد.
                      اصولا بنظر میرسد مدار ارائه شده در پست ۲۱# با اتصال ولتاژ خروجی از طریق پتانسیومتر ها و مقامت ۶۸ اهم باعث کاهش ولتاژ می‌شود نه از طریق تغییر فیدبک آی سی به همین دلیل هم است که این مقاومت بشدت داغ می‌شود.
                      بعلت موازی بودن مقاومت ۶۸ اهم با مقاومت ۴۷۰ اهم دلیل بکار بردن مقاومت ۴۷۰ اهم نامشخص است چون تمام جریان از مقاومت ۶۸ اهم عبور می‌کند.
                      فکر کنم در خط پنجم اشتباها بجای ۱۴ عدد ۴ زدید.
                      علت موازی کردن مقاومت ۴۷۰ اهم با ۶۸ اهم هم بدست آوردن مقاومت ۵۹ اهم هست که تقریبا نایاب هست و با موازی کردن این مقدار به دست اومده.
                      البته که اگر مقاومت ۴۷۰ اهمی حذف بشه حداکثر ولتاژ خروجی کمتر میشه.
                      ضمنا این مدار اصولا باید از طریق تغییر فیدبک ولتاژ خروجی رو کاهش بده، ضمن اینکه گفتید ولتاز پایه ۱ حدود ۵ ولت هست و پایه ۲ حدود ۰.۶ ولت هست.
                      اصولا باید در این شرایط پالس های خروجی ۴۹۴ باید قطع بشه و نباید ولتاژی داشته باشیم.
                      این موضوع فقط زمانی اتفاق میوفته که مدار پاور شما یک نوسان ساز اضافی داشته باشه، که تا حالا چنین چیزی مشاهده نکردم و کسی هم گزارش نکرده.
                      مورد دوم هم خرابی فیدبک آیسی ۴۹۴ هست که از طرفی شما از آیسی نو استفاده کردید و احتمال خرابی در آیسی نو بسیار کم هست ( و علت اینکه منبع خرید آیسی هم پرسیدم همین بود )
                      به هر حال مشکل غیر قابل حل کردنی نیست.

دیدگاه

درود
                        شما در پست 95# نوشته اید: " همچنین بین پایه ۴ و ۱۴ هم معمولا باید به صورت پیشفرض روی برد خازن الکترولیتی بین ۲.۲ تا ۱۰ میکروفاراد ( برای سافت استارت ) وجود داشته باشه که در صورت وجود نداشتن، میتونه باعث سوختن مکرر پایه فیدبک آیسی ۴۹۴ در لحظه استارت ، بر اثر اضافه ولتاژ بشه."

من هم پس چک کردن مدار در پست 99# نوشتم: " روی برد بین پایه ۴ و۱۴ هیچ خازنی برای سافت استارت وجود ندارد."

حالا بفرمایید بین کدام پایه های آی سی باید خازن برای سافت استارت وجود داشته باشد؟ همان 4 و 14 یا پایه های دیگر.
                        به هر حال مشکل کم نشدن ولتاژ خروجی و داغ شدن مقاومت 68 اهم را به چه صورت باید حل کرد؟

دیدگاه

درود
                          شما در پست 95# نوشته اید: " همچنین بین پایه ۴ و ۱۴ هم معمولا باید به صورت پیشفرض روی برد خازن الکترولیتی بین ۲.۲ تا ۱۰ میکروفاراد ( برای سافت استارت ) وجود داشته باشه که در صورت وجود نداشتن، میتونه باعث سوختن مکرر پایه فیدبک آیسی ۴۹۴ در لحظه استارت ، بر اثر اضافه ولتاژ بشه."

من هم پس چک کردن مدار در پست 99# نوشتم: " روی برد بین پایه ۴ و۱۴ هیچ خازنی برای سافت استارت وجود ندارد."

حالا بفرمایید بین کدام پایه های آی سی باید خازن برای سافت استارت وجود داشته باشد؟ همان 4 و 14 یا پایه های دیگر.
                          به هر حال مشکل کم نشدن ولتاژ خروجی و داغ شدن مقاومت 68 اهم را به چه صورت باید حل کرد؟
                          میتونید از خازن الکترولیت با محدوده ظرفیت نامبرده و ولتاژ حداقل ۱۶ ولت استفاده کنید، قطب مثبت به پایه ۱۴ و قطب منفی به پایه ۴.
                          محض احتیاط هم میتونید با خازن ،مقاومت در حد ۱۰۰ اهم سری کنید.
                          اما برای حل مشکل اصلی، پیشنهاد میکنم در محل آیسی 494 سوکت نصب کنید تا تعویض آیسی راحت تر انجام بشه، و سپس یک آیسی نو نصب کنید.
                          ولوم مورد استفاده هم بررسی کنید که به علت عبور جریان بالا، دچار قطعی نقطه ای هنگام چرخش نباشه.
                          جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۸:۲۱ ۱۴۰۳/۰۵/۱۴.

دیدگاه

درود
                            بعد از ابتیاع آی سی آنرا روی سوکت نصب کردم.
                            آیا برای اندازه گیری ولتاژ خروجی و عملکرد صحیح مدار نیازی به اتصال بار مثلا یک لامپ به خروجی مدار هست یا خیر؟ چون ممکن است در عملکرد فید بک اختلال ایجاد شود.بعضی از پاورهای کامپیوتر در صورت نبودن بار در خروجی ولتاژ خروجی را قطع میکنند.

دیدگاه

درود
                              بعد از ابتیاع آی سی آنرا روی سوکت نصب کردم.
                              آیا برای اندازه گیری ولتاژ خروجی و عملکرد صحیح مدار نیازی به اتصال بار مثلا یک لامپ به خروجی مدار هست یا خیر؟ چون ممکن است در عملکرد فید بک اختلال ایجاد شود.بعضی از پاورهای کامپیوتر در صورت نبودن بار در خروجی ولتاژ خروجی را قطع میکنند.
                              در مواردی که خودم انجام دادم ولتاژ ورودی بدون قطع کردن به زیر ۱ ولت هم میرسید .
                              اصولا هدف از راه انداختن این آموزش، تبدیل یک پاور کامپیوتر ( که ارزان و در دسترس هست ) به یک منبع تغذیه تا حد امکان اصولی بود .
                              وصل کردن بار به خروجی لازم نیست، اما برای محض احتیاط میتونید یک لامپ رشته ای ۲۰ وات یا مورد مشابه در دسترس رو به خروجی وصل کنید.
                              البته قبل شروع پیشنهاد میکنم تصویری از پشت برد پاور هم قرار بدید، شاید مواردی در پاور شما وجود داره که نیازمند اصلاح جزئی هستند.

دیدگاه

درود
                                در اتصال یک لامپ 6 ولت 8 وات ولتاژ دو سر بار از 23 ولت به 7 ولت کاهش یافت که بنظر میرسد این پاور در شرایط فعلی نمیتواند جریان زیادی تحویل دهد ( در ولتاژ 6 ولت نور لامپ بسیار ضعیف بود که حاکی از جریان کمی است که پاور میتواند تحویل نماید) . در ولتاژ 23 ولت نور لامپ طبیعی بود.
                                تصویر پشت برد پاور درلینک زیر:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X