پاسخ : آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )
نوشته اصلی توسط DesignerEng
آقا خیلی ممنون .
حق با شماست هسته من زرد هست .اگر پودر آهن باشه پس عمده تلفاتش فوکو هست درسته؟ اینو از پاور کامپیوتر باز کردم. یک هسته 7*12 سیاه رنگ هم داخل پاور بود اون را اگه استفاده کنم چطوره ؟
فرق بین این هسته های زرد- سبز سفید سیاه چی هست؟
بله ممکنه به خاطر هسته باشه
تفاوت در وزن هست و چگالی و اینکه فریت خیلی سخت بریده میشه اما شکننده است ولی آهن راحت با اره بریده میشه و خیلی محکم هست.
نوشته اصلی توسط imanxx_81
دوستان اگر ترانزیستورهای سوئیچینگ داغ می کنند چکار باید بکنیم؟ چرا داغ می شون و می سوزن؟
بیشتر به خاطر مدار و نوع درایو هست که در بیشتر مواقع استفاده از درایور های ساده و همچنین ترانزیستور های بی کیفیت و معمولی باعث سوختن می شود.
برای عیب یابی باید نوع قطعات و مدار مشخص شود.
نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
بیشتر به خاطر مدار و نوع درایو هست که در بیشتر مواقع استفاده از درایور های ساده و همچنین ترانزیستور های بی کیفیت و معمولی باعث سوختن می شود.
برای عیب یابی باید نوع قطعات و مدار مشخص شود.
متشکرم توضیحات کاملتر در لینک زیر بیان شده است، لطفاً کمک کنید
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=98692.0
نوشته اصلی توسط imanxx_81
متشکرم توضیحات کاملتر در لینک زیر بیان شده است، لطفاً کمک کنید
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=98692.0
حدس میزدم مشکل بالاست باشد.
برای اینکه این ترانزیستور ها زود نسوزند بهتر است از یک ترانزیستور قوی تر استفاده شود مثلا به جای 13007 از 13009 استفاده کنید.
سلام خدمت آقا ناصر و همه دوستان عزیز :biggrin:
1-تو هسته پاور کامپیوتر چرا بین دو لایه اولیه که هر کدوم 20 دور هستند دو ورق مسی flat وجود داره که هر کدوم کمتر از یه دور پیچیده شدن و هردو به یه سر اولیه وصله؟
تا حالا تعدادی هسته پاور که باز کردم اینجوری بوده: 20 دور اولیه - ورق مسی- چند دور از ثانویه ها و ... - ورق مسی- 20 دور بعدی اولیه oo: هر دو ورق مسی هم به انتهای 20 دور بعدی ثانویه هستند. تو تاپیک اصلی نوشته بودین که برای جلوگیری از تششع مغناطیسی یه ورق مسی دور هسته میپیچن و میدنش به منفی. ولی اینجا داخل هسته هست oo: oo:
2- هسته EI33 پاور فاصله هوایی نداره. حالا من 0.7 میل لازم دارم. میتونم از وسط هسته تراش بدم؟ یا اینکه زیر هر سه قسمت فاصله بندازم؟ فرقی نداره؟
3-وقتی مثلا تعداد دور اولیه 2*40 دور باشه اون روشی که گفتین "با رعایت N1/N2 تا جایی که هسته جا داره بپیچید" رو انجام بدیم محدودیتی هم داره؟ یعنی اگه هسته جا زیاد داشته باشه میتونم 2*80 دور بپیچم؟ oo: آیا مزیت این کار اینه که در صورت استاندارد نبودن هسته( AL کم باشه) کم بودن اندوکتانس جبران بشه؟
4- با افزایش تعداد دور به این روش باید فاصله هوایی هم بیشتر بشه؟( که اندوکتانس زیادی که بر اثر اضافه پیچیدن به وجود اومده کم بشه)
5- در نیم پل خازن سری با اولیه چه جوری حساب میشه؟ قاعد خاصی داره؟ جنسش پلی استر یا MKT یا MKP فرقی نمیکنه؟ تو چند تا پاور کامپیوتور دیدم همه 1 میکرو 250 ولت پلی استر بودن
خیلی ممنون. دیگه زیاد پرسیدم :mrgreen:
[hr]
این هم عکس ورق مسی که گفته بودم:
http://www.xum.ir/images/2014/09/12/DSC_0188.jpg
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
سلام خدمت آقا ناصر و همه دوستان عزیز :biggrin:
1-تو هسته پاور کامپیوتر چرا بین دو لایه اولیه که هر کدوم 20 دور هستند دو ورق مسی flat وجود داره که هر کدوم کمتر از یه دور پیچیده شدن و هردو به یه سر اولیه وصله؟
تا حالا تعدادی هسته پاور که باز کردم اینجوری بوده: 20 دور اولیه - ورق مسی- چند دور از ثانویه ها و ... - ورق مسی- 20 دور بعدی اولیه oo: هر دو ورق مسی هم به انتهای 20 دور بعدی ثانویه هستند. تو تاپیک اصلی نوشته بودین که برای جلوگیری از تششع مغناطیسی یه ورق مسی دور هسته میپیچن و میدنش به منفی. ولی اینجا داخل هسته هست oo: oo:
2- هسته EI33 پاور فاصله هوایی نداره. حالا من 0.7 میل لازم دارم. میتونم از وسط هسته تراش بدم؟ یا اینکه زیر هر سه قسمت فاصله بندازم؟ فرقی نداره؟
3-وقتی مثلا تعداد دور اولیه 2*40 دور باشه اون روشی که گفتین "با رعایت N1/N2 تا جایی که هسته جا داره بپیچید" رو انجام بدیم محدودیتی هم داره؟ یعنی اگه هسته جا زیاد داشته باشه میتونم 2*80 دور بپیچم؟ oo: آیا مزیت این کار اینه که در صورت استاندارد نبودن هسته( AL کم باشه) کم بودن اندوکتانس جبران بشه؟
4- با افزایش تعداد دور به این روش باید فاصله هوایی هم بیشتر بشه؟( که اندوکتانس زیادی که بر اثر اضافه پیچیدن به وجود اومده کم بشه)
5- در نیم پل خازن سری با اولیه چه جوری حساب میشه؟ قاعد خاصی داره؟ جنسش پلی استر یا MKT یا MKP فرقی نمیکنه؟ تو چند تا پاور کامپیوتور دیدم همه 1 میکرو 250 ولت پلی استر بودن
خیلی ممنون. دیگه زیاد پرسیدم :mrgreen:
[hr]
این هم عکس ورق مسی که گفته بودم:
http://www.xum.ir/images/2014/09/12/DSC_0188.jpg
سلام
1- این ورق سبب حذف نویز و سیگنال های ناخواسته می شود و عملکرد ترانس را بهبود می بخشد.
2- بله می تونی با چسب هم فاصله بزاری بینشون
3- در ترانس فرکانس بالا دور در ولت ک میشه در یک ترانس اگر ولتاژ کمتر از ولتاژ نامی اعمال کنیم ترانس خوب کار می کنه و مشکلی پیش نمی آد.پس بالا رفت تعداد دور عیبی نداره. البته اگر فضا هست میشه ترانس رو بهتر پیچید مثلا عایق کاری رو بیشتر کرد و از سیم های چند لایه استفاده کرد.
4- فاصله هوایی بستگی به مدار و نوع ترانس و توان داره (بله اما هدف کم کردن اندوکتانس نیست بلکه جلوگیری از اشباع هست اما با همین کار اندوکتانس کم خواهد شد. )
5- میشه محاسبه کرد اما روش تجربی بهتره و همین خازنی که فرمودید اکثرا استفاده میشه و بهتره اگر مداری ساخته شد یک بار با اسکوپ بالانسبودن مشخص بشه تا از اشباع جلوگیری بشه و هر چه خازن ظرفیت بالاتری داشته باشه برای این کار بهتره
میخواستم بدونم برای محاسبه جریان اولیه ترانس چیکار میشه کرد؟ آیا میشه با داشتن جریان خروجی و نسبتی که جریان با نسبت سیم پیچ داره بدست اورد؟ یا باید به روش دیگه ای محاسبه کرد؟
میخوام از روش هندسه هسته استفاده کنم!
ممنون
نوشته اصلی توسط amirna3r
میخواستم بدونم برای محاسبه جریان اولیه ترانس چیکار میشه کرد؟ آیا میشه با داشتن جریان خروجی و نسبتی که جریان با نسبت سیم پیچ داره بدست اورد؟ یا باید به روش دیگه ای محاسبه کرد؟
میخوام از روش هندسه هسته استفاده کنم!
ممنون
بله دقیا باید از همین روش استفاده کرد و میشه با داشتن توان و ولتاژ میزان جریان در دو طرف را حساب کرد.
خیلی ممنون از پاسخ شما.
من مدارمو بستم. با UC3844 و 24 ولت رو به 12 تبدیل میکنه! محاسبات من برای حدود 0.6 امپر خروجی بود! الان 0.6 که جریان میکشم حدود 1.5 ولت افت ولتاژ دارم. با توجه به تجربه ای که شما دارین، چه پیشنهادی به من میکنید که تقریبا بهتر بشه مدارم!
ایسی مدارم داغ میکنه وقتی جریان کشی زیاد میشه!! این طبیعیه؟ برای افزایش PWM اینجوری میشه یا طراحی مدار مشکل داره؟
نوشته اصلی توسط amirna3r
خیلی ممنون از پاسخ شما.
من مدارمو بستم. با UC3844 و 24 ولت رو به 12 تبدیل میکنه! محاسبات من برای حدود 0.6 امپر خروجی بود! الان 0.6 که جریان میکشم حدود 1.5 ولت افت ولتاژ دارم. با توجه به تجربه ای که شما دارین، چه پیشنهادی به من میکنید که تقریبا بهتر بشه مدارم!
ایسی مدارم داغ میکنه وقتی جریان کشی زیاد میشه!! این طبیعیه؟ برای افزایش PWM اینجوری میشه یا طراحی مدار مشکل داره؟
فکر کنم نوع پیچیدن ترانس و سلف کمی مشکل داره.
ای سی هم نباید زیاد داغ کنه
فکر کنم نوع پیچیدن ترانس و سلف کمی مشکل داره.
ای سی هم نباید زیاد داغ کنه
من کتاب آقای ابریشمی فر رو خوندم. مطالب زیادی رو هم تو اینترنت خوندم ولی همه فرمول ها گیج کننده بود! هیچ کدوم به جواب درستی نمیرسید. نمونه ای هم با توجه به اون فرمول ها ساختم که خیلی مطلوب نبود! تا اینکه با توجه به راهنمایی شما و آموزش خودتون یک نمونه ساختم که به نظر مطلوب میاد! فقط چندتا مشکل داره! من IRFZ44 انتخاب کردم چون این ماسفتو داشتم. ایسی منم 3844 هست. فرکانس کاری ایسی 100KHz که با توجه به شماره ایسی فرکانس خروجی نصف یعنی 50KHz هست! هسته ای که انتخاب کردم EE16/19 هست. دسترسی به اسکوپ ندارم ولی با مولتی مترم که دیوتی سایکل رو اندازه میگیرم با حدود 200 میلی امپر یه حدود 40% میرسه! ماسفت خیلی داغ میکنه!
به نظر شما فرکانس رو تغییر بدم؟ یا همه مشکلات از ترانسه؟
مشخصات سویچینگ: 24 به 12 ولت 0.6 امپر
سیم اولیه 0.65
سیم ثانویه 2تا 0.5
به نظر شما تو انتخاب سیم خیلی دقیق تر باید عمل کنم؟
مدارمو کامل کردم. شماتیک مدارو اینجا میذارم تا اگه شد لطف کنید و کمکم کنید.
فکر کنم علت داغ کردن قطعات مدارم نبود اسنابر بود. من روش بدست اوردن مقادیر اسنابر رو دقیق نمیدونم چجوریه؟
شماتیک مدارمو خیلی بد کشیدم ولی.... :rolleyes:
به نظر شما مدار اسنابر رو با چه مقادیری ببندم؟
باید دقت کنی که حتما اولیه و ثانویه در فاز مخالف هم پیچیده شده باشن.
مدار خوبه فقط ترانس خیلی مهم هست.
محاسبات اسنابر در کتاب ابریشمی فر هست اما شما خازن 100 نانو و مقاومت 100 اهم استفاده کن و کمی تغییرش بدی می تونی به روش تجربی مقدار مناسب رو پیدا کنی
اگه تونستی از هسته عکس هم بزار.
پاسخ : آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاž
باید دقت کنی که حتما اولیه و ثانویه در فاز مخالف هم پیچیده شده باشن.
مدار خوبه فقط ترانس خیلی مهم هست.
محاسبات اسنابر در کتاب ابریشمی فر هست اما شما خازن 100 نانو و مقاومت 100 اهم استفاده کن و کمی تغییرش بدی می تونی به روش تجربی مقدار مناسب رو پیدا کنی
اگه تونستی از هسته عکس هم بزار.
ممنون. من هسته رو درست پیچیدم (در فاز مخالف) ولی اینکه روش هندسه هسته رو درست پیاده کردم یا نه رو نمیدونم!
هسته من E19/16 بود. هسته E16 قبلش استفاده کردم ولی این دفعه فروشنده نداشت. فکر میکنم هسته E19/16 برای اینکار بزرگه ( از روی ظاهرش میگم!) چون باید ماژول من کوچیک باشه!
قسمت اسنابر کتاب ابریشمی فر رو نگاه کردم. کلا هردفعه که میخونم کم کم میبینم دارم یه چیزایی ازش میفهمم!
تقریبا مدارم درست کار میکنه! میخواستم 0.5 امپر جریان داشته باشم که 0.6 گرفتم! فقط راندمان خیلی کمی داره! حدوده 50%!!!!! :angry:
زمانی که 12 ولت خروجی 0.5 امپر جریان میکشم 24 ولت ورودی هم 0.5 جریان میکشه!!!
خیلی دوست داشتم علمی تر کار کنم و بیشتر با محاسبات دقیق جلو برم ولی زمان ندارم و انقدر مهم نیست!
دیدگاه