اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

مهدی جان توضیحت خیلی ناقصه. پستت رو دیدم. چیزی از حرفات دستگیرم نشد. واسه این جوابی هم ندادم. منتظر موندم کسی چیزی بگه بلکه موضوع باز تر بشه.
    فکر کنم یه دستگاهه. شما دارید سلفش رو عوض میکنید و سلف خودتون رو میزارید روش. اگر شکل موج جریان تو سلف خودش خطی بالا میره ولی تو سلف شما یه دفه سلف به اتصال کوتاه میره اینه که سلف شما داره اشباع میشه.
    اخه کجای دنیا ولتاژ دو سر سلف رو اندازه گیری میکنن؟؟ جریانش رو بگیر. (البته فکر میکنم افت ولتاژ پله ای همون زیاد شدن جریان یعنی همون اشباع شدنش باشه.)
    حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
    به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
      مهدی جان توضیحت خیلی ناقصه. پستت رو دیدم. چیزی از حرفات دستگیرم نشد. واسه این جوابی هم ندادم. منتظر موندم کسی چیزی بگه بلکه موضوع باز تر بشه.
      فکر کنم یه دستگاهه. شما دارید سلفش رو عوض میکنید و سلف خودتون رو میزارید روش. اگر شکل موج جریان تو سلف خودش خطی بالا میره ولی تو سلف شما یه دفه سلف به اتصال کوتاه میره اینه که سلف شما داره اشباع میشه.
      اخه کجای دنیا ولتاژ دو سر سلف رو اندازه گیری میکنن؟؟ جریانش رو بگیر. (البته فکر میکنم افت ولتاژ پله ای همون زیاد شدن جریان یعنی همون اشباع شدنش باشه.)
      فردا صبح رسیدم شرکت شماتیکش رو برات میزارم.
      من در واقع ولتاژ D-S ماسفته رو گرفتمکه البته اشتباه گفتم :redface:
      کلیت مدار یه مدار شارژر باتری 12 ولته که ولتاژ خروجی بوست روی 14.2 ثابت میشه و بعد با چند تا پ امپ و... جریانش رو محدود میکنه
      منم شکم به اشباع شدن هسته بود ولی ه کار کنم که اشباع نره؟فرکانسش رو از 10 کیلو شروع کردم و تا حدود200-300 کیلو هم رفتم . اون اواخر فرکانس نسبتا خوب کار میکرد ولی بقیه ی مدار رو ریخت به هم!

دیدگاه

با زیاد کرفن فرکانس بهتره شده!!. دیگه 95 درصد داره اشباع میشه.
        1- از هسته های با فاصله هوایی پراکنده بیشتری استفاده بکن. (رنگ هسته ها خیلی مهمه. الکی نگیر رنگشونو)
        2- از هسته ای استفاده بکن که بتونی خودت فاصلشو تغییر بدی. مثل ee
        3- طرح دزدی نکن و خودت بشین یه شارژر طراحی بکن که بفهمی توش چی به چیه!
        حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
        به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
          با زیاد کرفن فرکانس بهتره شده!!. دیگه 95 درصد داره اشباع میشه.
          1- از هسته های با فاصله هوایی پراکنده بیشتری استفاده بکن. (رنگ هسته ها خیلی مهمه. الکی نگیر رنگشونو)
          2- از هسته ای استفاده بکن که بتونی خودت فاصلشو تغییر بدی. مثل ee
          3- طرح دزدی نکن و خودت بشین یه شارژر طراحی بکن که بفهمی توش چی به چیه!
          1-هسته تیروئیده و اصلیه خاکستری بود که کار میداد، ولی من هر چی اینطرف و اونطرف زنگ زدم جایی پیدا نکردم!حتی سلف فت فقط زرد دارم و قرمز
          2-فردا تست میکنم این رو :-?
          3-دزدی نیست! مربوط به یکی از شرکت های بزرگ ایرانه که خوب ازش خریداری شده! فقط نمیدونم .... این اینطوری طراحی کرده!!!
          ممنون از کمکت <>

دیدگاه

صحب بخیر
            اینم شماتیک بوست

این بوست به جز باتری که شارژ میکنه یه موتور3 آمپری رو هم با استفاده از PWM ولتاژش رو تامین میکنه.
            ممنون از کمکت :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
              تو این جدول از ویکی پدیا برای اثر پوستی میتونیم به راحتی حداکثر قطر مناسب برای سیم رو بر حسب جنس سیم و فرکانس به دست بیاریم. مثلا در فرکانس 50 و سیم مسی باید شعاع 0.3 باشه پس سیم با قطر 2*0.3 که میشه نمره 0.6 مناسب کارمونه :biggrin:
              به نام خدا
              چرا ضربدر دو شد؟؟؟
              الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arya team
                به نام خدا
                چرا ضربدر دو شد؟؟؟
                0.3 شعاع سیم هست که در دو ضرب بشه میشه 0.6 (قطر سیم)
                لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                  0.3 شعاع سیم هست که در دو ضرب بشه میشه 0.6 (قطر سیم)
                  مرسی دوست عزیز
                  فقط من الان تو کارم تو همین فرکانس 50 کیلوهرتز از سیم 0.28 استفاده میکنم
                  این 0.6
                  درسته خیلی میشه که
                  یا من دارم اشتباه میکنم
                  الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

سلام و خسته نباشید خدمت استاد گرامی

من تازه این تاپیک رو دیدم و خیلی مشتاق شدم که تا آخرش بخونم
                    توی همون مباحث اولیه فرمودین که ترانس فرکانس بالا و فرکانس پایین و رابطهآ‌ی فرکانس با تلفات
                    توی این ۲۴ صفحه پرسش و پاسخ سرچ کردم(البته نمیآ‌تونم همهآ‌ی این ۲۴ صفحه رو بخونم واسه همین سرچ کردم)ولی چیزی پیدا نکردم

ممنون میآ‌شم رابطهآ‌ای که تلفات و فرکانس ترانس رو به هم ربط میآ‌ده بیان کنید که چطوری با بالا بردن فرکانس تلفات ترانس میاد پایین؟
                    البته بیشتر سپاسگزار خواهم بود اگه در مورد خود ترانسآ‌های فرکانس بالا و پایین یه توضیح مختصر هم بدین. چون واقعا نمیآ‌دونم فرق این دو چیه و چه تفاوتآ‌هایی میآ‌تونن با هم داشته باشن؟

این سوال توی اون بخشی که گفته بودین توی منابع تغذیهآ‌ی خطی با ترانسآ‌های فرکانس پایین تلفات بالاست و توی منابع سوئیچینگ گاهی برای کاهش هر چه بیشتر تلفات فرکانس رو تا یک مگاهرتز هم بالا میآ‌برن، واسم پیش اومد.
                    پیشاپیش ممنونم از توضیحاتتون

تاپیک اصلی که خیلی مفید و روان گفته شده.
                    امیدوارم به پاسخ سوالمم برسم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدآ‌علی
                      سلام و خسته نباشید خدمت استاد گرامی

من تازه این تاپیک رو دیدم و خیلی مشتاق شدم که تا آخرش بخونم
                      توی همون مباحث اولیه فرمودین که ترانس فرکانس بالا و فرکانس پایین و رابطهآ‌ی فرکانس با تلفات
                      توی این ۲۴ صفحه پرسش و پاسخ سرچ کردم(البته نمیآ‌تونم همهآ‌ی این ۲۴ صفحه رو بخونم واسه همین سرچ کردم)ولی چیزی پیدا نکردم

ممنون میآ‌شم رابطهآ‌ای که تلفات و فرکانس ترانس رو به هم ربط میآ‌ده بیان کنید که چطوری با بالا بردن فرکانس تلفات ترانس میاد پایین؟
                      البته بیشتر سپاسگزار خواهم بود اگه در مورد خود ترانسآ‌های فرکانس بالا و پایین یه توضیح مختصر هم بدین. چون واقعا نمیآ‌دونم فرق این دو چیه و چه تفاوتآ‌هایی میآ‌تونن با هم داشته باشن؟

این سوال توی اون بخشی که گفته بودین توی منابع تغذیهآ‌ی خطی با ترانسآ‌های فرکانس پایین تلفات بالاست و توی منابع سوئیچینگ گاهی برای کاهش هر چه بیشتر تلفات فرکانس رو تا یک مگاهرتز هم بالا میآ‌برن، واسم پیش اومد.
                      پیشاپیش ممنونم از توضیحاتتون

تاپیک اصلی که خیلی مفید و روان گفته شده.
                      امیدوارم به پاسخ سوالمم برسم.
                      سلام
                      خواهش می کنم
                      فقط چند جمله در گفته های شما وجود داره که من فکر کنم برعکس اینا رو گفته باشم اگه بود باید اصلاح بشه
                      ببینید منابع معمولی به ترانس 50 هرتز نیاز داره و چون ترانس ولتاژ رو به صورت الکترومغناطیسی عبور میده هرچه فرکانس بیشتر باشه به هسته با سطح کمتری نیاز داره این مورد در آنتن ها هم هست هر چه فرکانس بیشتر باشه طول آنتن کوچک تر میشه دلیلش هم بر می گرده به قوانین الکترومغناطیس و القا
                      پس برای اینکه ترانس کوچیک بشه باید فرکانس رو افزایش داد و این افزایش فرکانس باعث میشه عناصر صافی خروجی نیز کوچیک تر بشن.
                      هر چه فرکانس بیشتر باشه تلفات فوکو و هیسترزیس در ترانس هم بیشتر میشه که برای حذف تلفات فوکو از هسته عایق به نام فریت استفاده میشه ولی هرچه فرکانس بالابره تلفات سوئیچ ها و تلفات هیسترزیس افزایش پیدا می کنه
                      منابع خطی هم که ترانس با هسته آهن دارن که سنگین و بزرگ هست.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                        سلام
                        خواهش می کنم
                        فقط چند جمله در گفته های شما وجود داره که من فکر کنم برعکس اینا رو گفته باشم اگه بود باید اصلاح بشه
                        ببینید منابع معمولی به ترانس 50 هرتز نیاز داره و چون ترانس ولتاژ رو به صورت الکترومغناطیسی عبور میده هرچه فرکانس بیشتر باشه به هسته با سطح کمتری نیاز داره این مورد در آنتن ها هم هست هر چه فرکانس بیشتر باشه طول آنتن کوچک تر میشه دلیلش هم بر می گرده به قوانین الکترومغناطیس و القا
                        پس برای اینکه ترانس کوچیک بشه باید فرکانس رو افزایش داد و این افزایش فرکانس باعث میشه عناصر صافی خروجی نیز کوچیک تر بشن.
                        هر چه فرکانس بیشتر باشه تلفات فوکو و هیسترزیس در ترانس هم بیشتر میشه که برای حذف تلفات فوکو از هسته عایق به نام فریت استفاده میشه ولی هرچه فرکانس بالابره تلفات سوئیچ ها و تلفات هیسترزیس افزایش پیدا می کنه
                        منابع خطی هم که ترانس با هسته آهن دارن که سنگین و بزرگ هست.
                        فوکو هیسترزیس
                        اگر کتابی بخوام پیدا کنم که تونسته باشه این پدیده ها رو خوب توضیح داد ه باشه میتونید معرفی کنید
                        الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arya team
                          فوکو هیسترزیس
                          اگر کتابی بخوام پیدا کنم که تونسته باشه این پدیده ها رو خوب توضیح داد ه باشه میتونید معرفی کنید
                          بیشتر این مباحث مربوط به ماشین های الکتریکی هست ولی در اینترنت مطالب خوب و مفصلی وجود داره

sigpic

دیدگاه

سلام
                            خواستم یه سوالی از lm2576 بپرسم
                            ببخشد :redface: شاید سوال من به بحث زیاد مربوط نباشه ولی نخواستم تاپیک جدید بسازم
                            میشه برای جریان دهی بالاتر این رگولاتور هارو موازی بست و میشه با یک دونه ولوم ولتاژ خروجی همه رو با هم کنترل کرد(adj)
                            یه منبع تغذیه سویچینگ کوچیک که یزره جریان دهیش بالا باشه می خواستم بسازم :icon_razz: :icon_razz:

دیدگاه

سلام
                              برای تقویت جریان و توان این ایسی کافیه یک ترانزیستورقدرت با ترانزیستور خروجی ایسی دارلینگتون ببندید.
                              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa moradmoghadam
                                سلام
                                خواستم یه سوالی از lm2576 بپرسم
                                ببخشد :redface: شاید سوال من به بحث زیاد مربوط نباشه ولی نخواستم تاپیک جدید بسازم
                                میشه برای جریان دهی بالاتر این رگولاتور هارو موازی بست و میشه با یک دونه ولوم ولتاژ خروجی همه رو با هم کنترل کرد(adj)
                                یه منبع تغذیه سویچینگ کوچیک که یزره جریان دهیش بالا باشه می خواستم بسازم :icon_razz: :icon_razz:
                                سلام. نه نمیشه. چون هر کدوم ساز خودشون رو میزنن( کوچکترین تفاوت تو بسامد کاریشون باعث میشه کلید زنی همزمان رخ نده. فیدبکشون هم احتمالا جور در نیاد)
                                میتونید اینو هم بسازید اگه خواستین
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=95872.0
                                نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                                سلام
                                برای تقویت جریان و توان این ایسی کافیه یک ترانزیستورقدرت با ترانزیستور خروجی ایسی دارلینگتون ببندید.
                                اینجوری اگه بخوایم توان بالا بکشیم تلفات زیاد میشه که یه خورده ناجوره. مثلا دارلینگتونش در مجمعوع 1.2 ولت افت کنه با ورودی 10 آمپر 12 وات تلف میشه. البته فکر کنم تلفات off ترانزیستور هم زیاد میشه. مداری که با ماسفته یه خورده شلوغ هست ولی ماسفتش هیتسینک خیلی کوچکی نیاز داره.
                                لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X