سلام وبا عرض قبولی طاعات و عبادات
.................................................. ..............
آقا بنده یه خواهشی از رفقا دارم و اون اینکه یه مقدار سریع تر کار کنیم تا انشا الله هم زودتر به نتیجه برسیم و هم اینکه آدم سرد نشه از کار پژوهشی این فروم.
دومین خواهش اینکه اگه قراره گلد اسکن 4 یا هر پروژه ای ساخته بشه ، فروشگاه هایی که قطعات خوب و مرغوب دارند آدرسشون حالا یا تو فروم یا به پیام خصوصی ،اون رفقایی که آدرس می دونن به بقیه بگن.
.................................................. ..............
آقا بهروز تونستید از گلد اسکن 4نتیجه بگیرید ؟
اگه جواب مثبته ما هم دست به کار بشیم.
راستی اون پروژه ای که گفتید سیستمش VLF هست ، بر اندازش کردید ؟
( البته بی ادبی ولی شما به بزرگواری خودتون ببخشید)
.................................................. .............
بیشتر از این سر درد نمی دهم.
یا علی مدد
با عرض سلام خدمت دوستان.بابت تاخیر چند روزه عذرخواهی میکنم.البته هنوز هم تهران هستم ولی نتونستم طاقت بیارم و از طریق کافینت وارد سایت شدم.در مورد تغییر در مقدار مقاومت موازی با سیم پیچ سوال کرده بودید باید خدمتتون عرض کنم که به هیچ وجه در مقدار این مقاومت نباید تغییری بدهید حتی مقدار جزئی تغییر مساوی است با کاهش حساسیت دستگاه چون تمامی مدارات دستگاه بر حسب شیب خط تعریف شده طراحی شده اند..رفتم بازار جمهوری و فت 113 رو گیر نیاوردم و مشابهش یعنی 111 رو گرفتم.ولی بقیه قطعات رو از پاساژ امجد پل حافظ طبقه همکف. فروشگاه جام جم گرفتم اینم شماره تلفنش66723003.قطعات هم برای شهرستان تیپاکس میکنه.انشاله برگردم خونه حتما خبرهای خوبی از گلداسکن و دلتاپالس براتون دارم.در مورد دست بکار شدن برای ساخت مدار فلزیاب بنظر من باید یاعلی رو بگید و برید تو سینه کار با دست دست کردن و دودلی دلسرد میشید.هر کس دست بکار یکی از این مدارها شده یا در مورد اون مسئله پیکربندی اشتباه آیسیها تحقیق کرده بقیه رو بی خبر نگذاره .قطعات مدار آقا عبدالوحید رو هم سراغ گرفتم متاسفانه همونطور که حدس میزدم نسخه ایه و باید بعضیهاش وارد بشن که اینم بصورت تکی امکان پذیر نیست.در ضمن اون مدار هم بدون اشکال نبود و یکی دو مورد اشکال به چشم من خورد که بعدا اگه لازم شد مطرحشون میکنم.اینطور بهتون بگم بعد از 13 سال کار در زمینه فلزیاب به این نتیجه رسیدم که مدار خوب بی اشکال عمدی یا سهوی وجود نداره. :bye
سلام و با عرض قبولی طاعات و عبادات و با عرض تبریک پیشاپیش به مناسبت عید سعید فطر
...
آقا بهروز دم شما گرم خیلی لطف کردی .
پس من هم شروع به کار روی گلد اسکن 4 می کنم .
.................................................. ..........
انشاالله منتظر فعالیت بیشتر این فروم هستم ، به یاری رفقا
یا علی مدد
من هم عید سعید فطر رو تبریک میگم امیدوارم طاعاتتون مورد قبول حق واقع شده باشه.دوستانی که میخواهند در بحث فلزیابها شرکت کنند فکر نکنند که بحث ما فقط روی گلداسکن هست البته بحث اصلی ،فلزیابه و گلداسکن یک نمونه خوب پس اگر بحثتون مربوط به گلداسکن هم نمیشه بازم مطرح کنید.به یاری خدا بعد از عید فطر مفصلا راجع به فلزیابها و مخصوصا گلداسکن صحبت میکنیم. :bye
سلام و عر ض ادب
راستی رفقا حدود 5 سال پیش روی فلزیاب کانون الکترونیک کار کردم ، اتفاقا با اینکه تو زمینه فلزیابها خیلی مبتدی بودم ، ولی خیلی خوب جواب داد.
(کیت فلزیاب کانون الکترونیک )
کسی هست روی این کیت کار کرده باشه ؟
( راستشو بخواین یه دفعه به ذهنم افتاد خواستم در جریان باشین.)
سلام لطفا به این سوالات جواب بدید : کلید hold , reset چه نقشی در گلد اسکن 4 دارند و از چه نوع هستند ؟ آیا به جای دیود OA85 میشه از in60 استفاده کرد ؟ RV2 رو چطوری باید تنظیم کرد؟ ولوم FREG که فرکانس اسیلاتور رو بین 450 تا 550 پالس در ثانیه تنظیم میکنه چه تاثیری در عملکرد مدار داره یعنی تغییر فرکانس اسیلاتور باعث چی میشه ؟
با سلام و خسته نباشید و با تشکر از زحمات آقا بهروز در این فروم!
من تقریبا 90 درصد قطعات رو گیرآوردم. خواستم بپرسم آیا این آدرس و شماره تلفن که اینجا ذکر کردید مورد تأیید و اطمینان هست که کسانی مثل من که شهرستان هستند از اون طریق قطعات کمیاب رو سفارش بدن؟ در ضمن قیمت کل قطعات حدودا چقد میشه؟
=======
هر چه سریعتر بریم سر اصل مطلب یعنی ساخت گلد اسکن 4
وظیفه کلید hold با توجه به پیکربندی این کلید در U12c و Q10 کاهش حساسیت سیستم نسبت به عوامل سطحی و خطازا مانند تشتک نوشابه و پوست آدامس و ذرات فویل و .... که معمولا در لایه های سطحی خاک وجود دارند ، است.کلید RESET هم با قطع Q10 سیستم را به وضعیت اولیه قبل از عملیات HOLD باز میگرداند.بهتر است کلید ریست از نوع فشاری باشد.بله بجای دیود OA85میتوانید از 1N60 استفاده کنید.نحوه تنظیم RV2 را بعدا توضیح میدم چون قسمت مهم تنظیمات هست.ولوم FREGهم با تغییر فرکانس اسیلاتور حساسیت دستگاه به فلزات مختلف و ضریب نفوذ امواج در زمین را تغییر میدهد که با سعی وخطا باید فرکانس لازم برای هر نوع خاکی را بدست آورد.در پاسخ سوال آقا منصور هم باید بگم که بنده برای اولین بار بود که به این آدرس مراجعه میکردم ولی با توجه به اعتبار کسبه پاساژ امجد و دادوستد میلیونی که با کل شهرستانها دارند محال است که بخاطر مثلا صدهزار تومان اعتبار خودشان را زیر سوال ببرند تازه قیمت تمام قطعات گلداسکن اگر از نوع مرغوب هم انتخاب شوند بیش از این مبلغ نمیشه.در ضمن ایشان اول پیش فاکتور قطعات سفارشی را برای شما ارسال میکنند بعد شما اقدام به خرید میکنید.برای اینکه بتوانید از تخفیف خرید و هزینه پست کمتر استفاده کنید سعی کنید چند نفری با هم سفارش دهید.در هر صورت از بابت اعتبار این آدرس خیالتان راحت باشد مگر اینکه در انتقال پول یا اجناس مشکلی ایجاد شود!
سلام!
پس خیالمون راحت باشه!
در مورد ساخت این فلزیاب به نظر من اگه گروهی با هم جلوبریم بهتره. چون اینجوری ممکنه اشکالات مشابهی برامون پیش بیاد و با همفکری رفع بشه. البته من نمیدونم دوستانمون behrouz_t و ariubarzan و abdolvahid و external9 و بقیه دوستان در چه مرحله ای از کار هستن.
موفق باشید! :bye
من قطعات اصلی مدار رو تهیه کردم و قصد دارم اون رو روی برد آزمایشی ببندم و طبقه به طبقه تست کنم و خروجیها رو بوسیله اسکوپ ببینم اگر همه چیز درست بود و مشکلی پیش نیومد مدار رو روی فیبر پیاده کنم .البته حرکت لاکپشتی من در ساخت این مدار بعلت بروز یک سری مسائل بوده که به یاری حق بزودی رفع میشه و 6 دانگه میرم سراغ مدار و شما رو هم تو جریان کارها قرار میدم.از دوستانی که هنوز قطعات رو تهیه نکردند هم میخوام که زودتر اینکار رو انجام بدن تا قدم به قدم با هم پیش بریم.پیگیر ایراد ظاهری در پیکربندی آیسیها هم توی سایتهای خارجی بودم ولی مثل اینکه کسی به این قسمت توجهی نکرده یا اینکه من اشتباه میکنم و پیکربندی درست هست.شما هم تا شروع کار عملی روی این موضوع تحقیق کنید.
با سلام به دوستان این تاپیک و اقا بهروز راستش من در خرید قطعات مشکل پیدا کردم قطعات از قبیل بعضی دیود ها و ترانزیستور 113 اقا بهروز اگر لطف کنی و به ما هم بگی قطعات اصلی رو از کجا گیر اوردی ایا جام جم همه قطعات رو داره؟
با سلام و عرض ادب خدمت دوستان
.................................................. ..........................
بنده امروز رفتم تهران و به یاری خدا توانستم تقریبا (%99) قطعات رو تهیه کنم ، خدمت رفقا باید عرض کنم که یک سری از قطعات مثل 113 رو مشابهش 111 رو گرفتم چون 113 نبود ، دو مورد از دیود ها هم مجبور شدم مشابهش رو تهیه کنم مثل دیود شاتکی BAT49 .
در مورد آی سی ها هم (TC 4538) مال توشیبا و هم تگزاس رو تهیه کردم و اما در مورد مقاومتها همشون تهیه کردم البته به لطف خدا که %1 هستند به غیر از دو موردش که %5 هستن و از نوع SMD و 1/4 وات هستند .
خازنها هم از نوع MKT و پلی استر تهیه کردم.
اگر خواستین آدرسوشان رو براتون بزارم.
راستی آقا بهروز این قطعه ها از چه نوع هستند ؟
1(L4 470k Choke) چون من رفتم و یه سلف مقاومتی 470 میکرو هانری تهیه کردم.
2 Probe coil: 1mH on Ferrite Core(?)
3 L1 Search Coil 436uH 3.5R
راستی اگه میشه در مورد سرچ کوییل توضیح بدید که با چه سیمی باید تهیه بکنیم ، و روش درست کردن سرچ کوییل خود دستگاه و همچنین لوپ 1*1 متری چگونه هستش ( البته اگه امکانش باشه و لطف کنید )چون زیاد در این مورد نمی دانم .
انشاالله به یاری خدا و کمک شما دوستان و آقا بهروز بتونیم هر چه سریعتر به نتیجه برسیم.
( البته جسارته لطفا یه کم سریعتر و فعالتر باشیم.)
یا علی مدد
من یک نقشه دیگه از گلد اسکن دارم که به جای دیودهای BAt از دیود in914 استفاده کرده که فکر کنم بشه به جاش از in4148 استفاده کرد . به نظر میرسه در نقشه پی دی اف مقاومت R50 باید 470k استفاده بشه چون در قرینه (کانال 1) مقاومت R49=470k همچنین در یکی دیگر از نقشه های گلداسکن این 2 مقاومت اصلا وجود نداره . به این سایت مراجعه کنید .http://resim.donanimhaber.com/attachment.asp?m=4161598
من مقاومت ها رو از نوع اس ام دی به جز چند تا شو تهیه کردم و همچنین هنوز j113 یا مشابه رو نتونستم تهیه کنم اگه آدرس فروشگاهی رو دارید که بتونه این قطعات رو برای شهرستان تیپاکس کنه ممنون میشم و اگر کسی از دوستان طرز پیکربندی کلید 3 پل این مدار رو داره برام بزاره
با سلام.حالا که دوستان وارد مرحله عملی شدند مشکلات ساخت داره یکی یکی رو میشه.در مورد قطعات اگر بتونید مقاومتها رو از نوع یک درصد و خازنها رو حتی المقدور از نوع مولتی لایر یا MKT و بقیه قطعات رو از مارک مرغوب و شناخته شده تهیه کنید در کار مدار تاثیر زیادی داره.اما چند تا موضوع رو هم باید هنگام مونتاژ رعایت کنید.پایه ها رو تا حد امکان کوتاه بگیرید البته تا جایی که حرارت قطعه رو خراب نکنه.از جعبه فلزی متصل به ارت مدار برای جلوگیری از نفوذ پارازیت استفاده کنید.باطری مدار حتما از نوع قابل شارژ با آمپردهی مناسب و مارک خوب باشه.قطعات رو قبل از جاگذاری با مولتی متر تست کنید و از مقدار و صحت اونها مطمئن شوید.اگر اسکوپ دارید مدار رو بلوک به بلوک ببندید و خروجی هر بلوک رو تست کنید.برای ارتباط ولومهای خارجی و کویل از سیم شیلد مرغوب استفاده کنید.لحیم کاری تمیز،سریع،با هویه 30 یا 40 وات و قلع مرغوب.بر خلاف سایر مدارات تا حد امکان از سوکت آیسی استفاده نکنید(البته اگر در لحیم کاری دقت و سرعت کافی رو دارید).برای تهیه لوپ از سیم لاکی مرغوب ژاپنی استفاده کنید.و اما پاسخ سوالات دوستان:
مدار مبنا برای کار در این فروم ، مدار موجود در فایل PDF هست.چون مداری که دوستمان به اون اشاره کردند داری اشکال در پیکر بندی U12A,B هست.این مقاومتها( R49,R50 ) در اون مدار وجود ندارد .وظیفه این مقاومتها تشکیل فیلتر ( به همراه C28,C29 ) برای تامین ورودی آیسی است.مقدار این دو مقاومت هم یکسان و برابر با 470 کیلو هست.L4 رو هم اونطوری که من محاسبه کردم باید 47 میلی هانری قرار داد اما به نظر من میتونید اون رو از مدار حذف کنید و صدای خروجی رو با اندکی نویز دریافت کنید.به هر حال مقدار اصلی رو در عمل باید با سعی و خطا بدست آورد.بجای J113 هم میتونید 111 یا 2N3824 قرار بدید.برای ساخت کویل هم دو راه داریم اول اینکه از ماشین حساب موجود در تاپیک 43 همین فروم استفاده کنیم که البته برای کویلهای تخت طراحی شده گرچه نهایتا ما هم قصد استفاده از کویل تخت رو داریم اما برای راه اندازی بهتره از 28 دور سیم لاکی 38 صدم میلیمتری روی دایرهای به قطر 8 اینچ استفاده کنید.این مقدار رو از یک سایت خارجی بدست آوردم که سازنده اش ادعا میکرد بوسیله این کویل یک سکه یک یورویی رو توی 40 سانتی در هوا سنس کرده.حالا در نظر بگیرید که کویل تخت میتونه حداقل این مقدار رو 30 تا 50 درصد افزایش بده.برای ساخت کویل تخت و لوپ 1*1 متر هم عجله نکنید اول مدار رو تکمیل کنیم بعد به اونها میپردازیم.کلید 3 پل 4 حالته هم باید مطابق با نقشه پیکربندی بشه .اول باید بوسیله اهم متر پایه مشترک مربوط به هر پل را پیدا کنیم بعد دقیقا طبق نقشه اتصالات مربوط به هر پل (SW1-A,SW1-B,SW1-C) رو وصل کنیم.سعی میکنم یک نقشه از سیم بندی این کلید رو بزودی پ کنم.
دیدگاه