اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] مدار فلزیاب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار فلزیاب

نوشته اصلی توسط saeid_moh
    FILE NOT FOUND
    با سلام
    آقا این یعنی چی
    فکر کنم تو ویرایش پست اشتباه شده
    اگه ممکنه یه نگاه بندازین

دیدگاه

سلام
      ما پیگیر این پروژه بودیم اما متاسفانه دوست زننده تاپیک نیستن انگار چون نه ایمیل نه pm جواب ندادن
      یعنی قبلا این دوست عزیز ما فایل پروژه را گذاشته بعدا منصرف شده برداشته و این 1خط را نوشته و رفته
      من به دوستان pm زدم کسی پروژه را نداشت فقط همون 1عکس را دوستمون گذاشتن تو سایت که همونم خوبه

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان ECA
        آقا بابت تاخیر و نبودن من شرمنده ...
        این پروژه رو من گزاشتم ولی بعد از مدتی ......... :eek:
        آخه به خاطر بوجود آمدن یک سری مشکلات مجبور شدم کاملا از سایت فاصله بگیرم و همیشه این سایت و فعالیت در سایت رو کنار بزارم ... :cry2:
        با وجود اینکه خیلی به این سایت و بچه های اینجا مخصوصا آقای محمد نحوی و خانم حکمت و به این مکان و این جمع علاقه دارم مجبور شدم یک سری از تاپیک هامو پاک کنم ... :angry:

ولی باز برگشتم و دوباره سعی می کنم فعالیت کنم ... :redface: :rolleyes:

در مورد پروژه هم در اولین فرصت پروژه رو دوباره Upload می کنم ... البته همین عکس ها بود و یکم توضیحات در مورد عکس ها و سیم پیچ ...
        فقط شاید یکم تاخیر بوجود بیاد چون دارم به سفر می رم و دسترسی به اینترنت ندارم ...

با آرزوی موفقیت برای همه :applause:
        ¸.•`¯`•.¸¸. S.A.E.I.D .¸¸.•`¯`•.¸
        ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

با سلام
          آقا سعید وآقای حکمت ما خیلی مخلصیم
          باشه چیکار میشه کرد منتظر میمونیم
          بازهم تشکر

دیدگاه

من فایل شبیه سازیشو ندارم ... ولی مدارشو توی پروتل می کشم و میزارم توی این تاپیک ... بازم اگه تاخیر میوفته شرمنده ... :agree:
            ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

خروجی این مدار کدوم پایه هایست...
              این ال ای دی همیشه روشنه ...وقتی فلز رو تشخیص میده کدوم پایه خروجی میشه و میگه فلز هست...
              با تشکر اگه جواب رو برام میل بزنید ممنون میشم... :biggrin:
              البته فرق نمی کنه شما جواب بده همین جا بگو...جان من سریع ...من عجله دارم... :rolleyes:

دیدگاه

سیم پیچی که پیچیدینو یکم از زمین فاصله دار بگیرید و پتانسومترارو طوری تنظیم کنید که LED توی مرز روشن و خاموش ولی در حالت خاموش بمونه ... حالا اگه فلزو نزدیک کنید روشن میشه . موفق باشید
                ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

ممنون امتحان می کنم ...انشا الله جواب بده...

دیدگاه

سلام دوستان نامرئی
                    مدار فلزیاب آنالوگ با برد 3متر با جستجوگر 1*1 متر ,40cm
                    delta pulse
                    XR71

دیدگاه

:angry:جواب نمیده... اصلا انگار مدار به سیم پیچ
                      ربطی نداره... هیچ تاثیری توی مدار نداره... چه کار کنم...؟؟؟؟
                      اگه میشه.... اصول مدار رو بهم توضیح بدید... :cry:

دیدگاه

سلام ...برو بچ شمایی که فلز یاب کار کردید...
                        برای ربات مین یاب روش کار کردید.؟؟؟؟...هر کی مین یاب ساخته یا داره میسازه....
                        من رو کمک کنه... برای فاصله یابیش از چی استفاده کنم :rolleyes: :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lak2536
                          سلام دوستان نامرئی
                          مدار فلزیاب آنالوگ با برد 3متر با جستجوگر 1*1 متر ,40cm
                          delta pulse
                          XR71
                          نقشه اش رو داری یا جایی دیدی که می فروشند ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeid_moh
                            سیم پیچی که پیچیدینو یکم از زمین فاصله دار بگیرید و پتانسومترارو طوری تنظیم کنید که LED توی مرز روشن و خاموش ولی در حالت خاموش بمونه ... حالا اگه فلزو نزدیک کنید روشن میشه . موفق باشید

دیدگاه

من که نفهمیدم اخر این مدار کار کرد یا نه؟هیچ document ای هم که نداره.بردش رو هم که کسی ازش خبر دار نیست.حالا اخر سر من به این مدار اطمینان کنم یا به مهران کیت؟اگه میشه جواب بدید.
                              به جای اینکه یه اقیانوس کم عمق باشی, یه چاه ژرف باش.

دیدگاه

من یه مدار فلز یاب تو مجله دانشمند پیدا کردم، البته هنوز وقت نکردم مدارشو ببندم ببینم کار میکنه یا نه. مدارش خیلی ساده تر از قبلیه. ولی گفتم شاید بد نباشه اینجا معرفیش کنم، من عکس و توضیحات داخل مجله رو این جا منتقل کردم:

شکل مدار، فهرست قطعات، شکل PCB مدار:
                                http://rt2888.persiangig.com/image/metal-detector.JPG
                                http://rt2888.persiangig.com/image/metal-detector-1.JPG

مدار، یک اسیلاتور (نوسان ساز) است و نوسان سازی آن بستگی به فیدبک مثبت دارد. خازن یک نانو بین پایه پایه های کلکتور و امیتر ترانزیستور، فیدبک فراهم می کند. این که اسیلاتور بتواند از طریق امیتر روشن شود تا نوسان ایجاد شود، ممکن است عجیب به نظر برسد، ولی در واقع فرقی نمیکند پایه های امیتر یا بیس سیگنال را دریافت کند؛ نکته مهم اختلاف ولتاژ بین این دو نقطه است.
                                اگر ولتاژ پایه بیس ثابت نگه داشته شود و ولتاژ امیتر کاهش یابد، بین بیس و امیتر در ترانزیستور اختلاف ولتاژ بالاتری وجود خواهد داشت و ترانزیستور روشن خواهد شد. اگر ولتاژ در امیتر افزایش یابد، ترانزیستور به علت کاهش اختلاف پتانسیل دو نقطه، خاموش میشود.
                                این دقیقا همان چیزی است که در این مدار اتفاق می افتد. خازن یک نانو بین کلکتور و امیتر، در ولتآژ امیتر تأثیر کرده و ترانزیستور خاموش یا روشن میشود.
                                در این مدار، مدار هماهنگ (tuned Circuit) قطعات موازی شامل سیم پیچ و خازن یک نانو کناری آن است. این دو مدار، LC نامیده میشود.
                                ما از زمانی شروع می کنیم که ترانزیستور روشن میشود و اجازه میدهد یک پالس انرژی (جریان) وارد مدارهماهنگ شود.
                                جریان سعی میکند به سلف و خازن وارد شود. ممکن است تصور کنید سیم پیچ دارای کمترین مقاومت است، اما خازن (که دشارژ شده است) شروع به شارژ شدن میکند و هنگامیکه ولتاژ کمی از آن عبور کند، شما فکر میکنید سیم پیچ حداقل مقاومت را دارد.
                                هنگامیکه ولتاژی به سلف اعمال شود، مقاومت کم سلف اجازه میدهد جریان از آن عبور کند؛ ولی این جریان یک میدان مغناطیسی تولید کرده که با ورود جریان مخالف میکند.
                                هنگامیکه ولتاژ در خازن افزایش یابد، این ولتاژ را به سلف میدهد و اجازه میدهد جریان عبور کرده و میدان مغناطیسی تولید شود. این مغناطیس، «خطوط الکترومغناطیسی نیرو» نامیده میشود.
                                خازن نمیتواند جریان را برای مدت طولانی فراهم کند و بعد از مدت کوتاهی جریان کاهش می یابد و باعث میشود میدان مغناطیسی از هم بپاشد. از بین رفتن میدان مغناطیسی باعث تولید ولتاژ میشود، ولی به صورت مخالف؛ یعنی پایین سیم پیچ مثبت شده و ولتاژ سیم پیچ بیشتز 9 ولت میشود.
                                هنگامیکه تمام میدان مغناطیسی به ولتاژ تبدیل شد، خازن شارژ میشود و شروع به فرستادن این شارژ به سیم پیچ میکند. در نهایت ولتاژ امیتر افزایش یافته و ترانزیستور به آرامی روشن میشود.
                                فرکانس مدار حدود 140 کیلوهرتز است و توسط سیم پیچ و خازن کنار آن تنظیم میشود.
                                هنگامیکه ما یک تکه فلز در میدان مغناطیسی سیم پیچ قرار دهیم، بعضی از خطوط میدان مغناطیسی از میدان فلز عبور کرده و به یک جریان الکتریکی (که جریان فوکو یا جریان گردابی نامیده میشود) در فلز تبدیل میشود.
                                این بدین معناست که ولتاژ معکوس تولید شده توسط سیم پیچ کمتر خواهد شد و بنابراین مدت کمتری طول میکشد تا خازن به حداکثر مقدار شارژ خود برسد. پس ترانزیستور خیلی زود روشن میشود و سپس فرکانس مدار افزایش می یابد.
                                میدان تولید شده توسط سیم پیچ، تابش الکترومغناطیسی است، درست مثل امواج رادیویی در همان فرکانس. اگر ما یک رادیو را نزدیک سیم پیچ قرار دهیم و آن را در حالت هارمونیک تنظیم کنیم، دو فرکانس به هم برخورد کرده و در رادیو یک نقطه سکوت تولید میشود. وقتی یک تکه فلز وارد میدان مغناطیسی سیم پیچ میشود، فرکانس اندکی تغییر می یابد صدایی با فرکانس کم از بلندگو پخش خواهد شد. کوچکترین تغییری در فرکانس، به راحتی شنیده میشود و به همین علت است که گفته شد این مدار مفید و جالب است.

نکات مهم:
                                1- ساخت این مدار نیاز به تجربه، دقت و دانش کافی و همچنین مطالعه در این زمینه دارد. زیرا عموماً کار با مدارهای فرکانسی بسیار حساس و مهم است.
                                2- اگر مدار به درستی کار نکرد، احتمال دارد که ترانزیستور بهره کافی نداشته و یا ممکن است قطعات را به درستی لحیم نکرده باشید.
                                3- اگر روشن یا خاموش شدن مدار به درستی عمل نمیکرد، یک بار دیگر سیم کشی را بررسی کنید و ضمناً توجه داشته باشید اتصال کوتاهی در مدار ایجاد نشده باشد.
                                4- اگر لحیم کردن ترانزیستور مدت زیادی طول کشید، حرارت زیاد باعث کم شدن بهره ترانزیستور میشود. در این حالت بهتر است ترانزیستور را عوض کنید و در لحیم کاری دقت بیشتری به عمل آورید.
                                5- بهتر است هیچ قطعه فلزی (نظیر پیچ، میخ و ...) نزدیک سیم پیچ به کار نبرید، زیرا از تأثیر و کارایی مدار میکاهد. البته قطعات فلزی که دور از مرکز میدان هستند، تأثیری ندارند و مشکل ایجاد نمی کنند.
                                6- برای سیم پیچ از سیمی به طول 5/6 متر که به صورت دایره ای پیچیده شده( و تقریباً 16 دور میشود) استفاده میکنیم. قطر سیم مهم نیست و بهتر است سیم از نوع سیم های لاکی باشد که در سیم پیچی موتورهای الکتریکی به کار میرود.
                                7- مدار خود را داخل یک جعبه پلاستیکی قرار دهید، قسمت سیم پیچ را میتوانید با یک دسته از جنس چوب یا پلاستیک (مانند دسته جارو) از مدار دور نگه دارید و سطح سیم پیچ را برای کاوش بر روی زمین حرکت دهید.
                                8- ولتاژ کار مدار 9 ولت مستقیم است که میتوانیم از باتری 9 ولت (کتابی) استفاده کنیم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X