اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدارلازم برای چراغ uv

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدارلازم برای چراغ uv

نوشته اصلی توسط Newsad.Electronics
    یادم رفت اینو بگم ببین لامپ 4 وات اصلا نیاز به بالاست هم نداره نمی خواد بری لاله زار ....

اگه تو دیتا شیت این لامپا بری می بینی که افت ولتاژ روی اونها در حالت روشن چیزی در حدود 50 ولته (تا توان 15 وات البته ) حالا اگه توان لامپ 4 وات باشه جریان لازم برای راه اندازی لامپ 80 میلی آمپر می شه پس یه امپدانس 2750 اهمی لازم داری تا با لامپ سری کنی پس فقط یه خازن 1.2 میکروفاراد با یه مقاومت 22 اهمی لازم داری همین .

فقط کافیه خازن 1.2 میکرو فارادی حداقل 400 ولت رو با مقاومت 22 اهم 1 وات رو و لامپ UV رو رو هر سه تاشونو باهم سری کنی بزنی تو برق شهر تا لامپت روشن شه . اگه یه وقت دیدی نور لامپ زیاده یا داره داغ می شه مقدار خازن رو کم کن (این اتفاق زمانی میفته که افت ولتاژ لامپ در حالت روشن از 50 ولت هم کمتر باشه )

این روش یه بدی داره اونم اینه که اگر بخوای زیاد لامپ رو خاموش و روشن کنی فیلامان لامپ کم کم از بین می ره و عمرش کم می شه . چون بدون پیش گرمایش Preheating Time لامپ رو روشن می کنه . البته حتی اگه بالاست الکترونیکی هم استفاده کنی با توجه به انواع غیر استاندارد و قارپوزی که تو بازار ریحته بازم مشکل Preheat حل نمی شه ... پس بهترین کار همونیه که بهت گفتم ...

احتیاط :
    لامپ UV خیلی خطر ناکه و می تونه تو چند دقیقه پوست رو بسوزونه و چشم رو آسیب بزنه پس مواظب باش . (uv مخفف Ultra Violet یا ماورا بنفشه . )
    با سلام به همه عزیزان
    اگه ممکنه یه نقشه ساده از این کاری که میگی رو بذار ببینم. ممنون میشم :rolleyes:
    فریب واژه ها را نخوریم. وقتی اولین حرف الفبا، کلاه سرش برود، فاتحه تمام کلمات را باید خواند.
    حامد پورهاشمی
    شیراز-ایران
    09365267497

دیدگاه

برای روشن کردن لامپ uv میشه از بالاست لامپ کم مصرف استفاده کرد . یه لامپ کم مصرف 11 وات بخرید که قیمتش حدود هفت هزار تومان . حباب لامپ رو از باالاست جدا کنید و لامپ uv به بالاست وصل کنید به همون صورتی که حباب لامپ کم مصرف به بالاست وصل شده . حالا فقط کافیه به برق وصلش کنی در این حالت اگه جریان لامپ رو با آمپر متر اندازه گیری کنید میبینید که حدود 18 میلی آمپره و برای حساب کردن توان مصرفی لامپ جریان رو در ولتاژ ضرب میکنیم که حدود 4 وات میشه. 220*0.018=3.96

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان
        من یه لامپ ماورابنفش هشت وات دارم
        میخواهم این رو راه اندازی کنم
        با توجه به چیزهایی که توی این تاپیک خوندم
        میزان خازن ها رو حساب کردم شد 2.02 میکرو فاراد که من دو میکرو پیدا نکردم
        بخاطر همین به صورت شکل زیر دوتا خازن یک میکروی MKT با ولتاژ 275 ای سی رو موازی کردم
        و یک مقاومت 22 اهم دو یا سه وات رو باهاش سری کردم
        ولی وقتی که به برق متصل کردم لامپ روشن نشد :cry:
        دوتا از پینها ازاد هست و دوتا از پینها مطابق شکل به مدار متصل شده
        اگر باید از استارت استفاده کنم هر مدل استارت مهتابی بزارم کار میکنه و لامپ اسیب نمیبینه؟
        [glow=red,2,300]** دیتاشیت هم میتونید از ادرس زیر دانلود کنید
        [/glow]http://s5.picofile.com/file/81666538...ilips.pdf.html

دیدگاه

منم یه لامپ یو وی خرید برای خشک کردم چسب مخصوص ولی هر کاری می کنم روشن نمیشه حتی از بالاست 12وات هم استفاده کردم نشد البته فیلامان روشن میشه وقتی از بالاست استفاده میکنم ولی نور نمیده لامپم شیشه سیاه هستش نباید اصلا نور بده

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان
            من برای امتحان موارد ذکر شده در خصوص روشن کردن لامپ UV 4 وات ، تعداد چهار عدد لامپ UV 4w (از همان لامپ های تست اسکناس) و یک عدد لامپ UV 8w با شکل نعلی و تعدادی خازن و مقاومت مختلف را تهیه کردم .
            برای من خیلی جالب بود اگر به همین سادگی این کار امکان داشت.
            در محل کارم یک دستگاه تست اسکناس را باز کردم که با دو لامپ 4 وات کار می کرد و دیدم بالاست آن خیلی پیچیده و شلوغ بود و از بالاست لامپ کم مصرف هم شلوغ تر بود و قطعات بیشتری داشت (دو چوک ، چهار ترانزیسور ، دو آی سی مختلف ، تعداد زیادی دیود ، تعداد زیادی خازن مختلف و مقاومت از یک وات تا 4 وات ، و پشت مدار تعداری قطعات SMD ، و .......وجود داشت)
            حالا اگر روش پیشنهاد شده امکان داشت واقعا جای تحسین داشت و نیز جای سوال داشت که چرا کسی بر روی دستگاهی که تولید کرده از این روش استفاده نکرده؟
            برای شروع از لامپ 4 وات شروع کردم و با خازنهای مختلف از 680 نانو تا 2.2 میکرو و مقاومتهای مختلف وات بالا و وات پایین را هم چند بار تغییر دادم و حتی بدون مقاومت را هم تست کردم و در آخر هم با روش استارت مهتابی قطعات را بستم و در نهایت به سالم بودن لامپ ها شک کردم و فردا روی دستگاه تست اسکناس لامپ را آزمایش کردم و لامپ سالم بود .
            بنا بر این مطمئن شدم از این روش نمی توانم به نتیجه برسم و به سراغ بالاست لامپ کم مصرف رفتم . اما در این روش هم نور خیلی خیلی کم بود . من نور این لامپ را روی دستگاه تست اسکناس دیده ام و بالاست لامپ کم مصرف فقط 10درصد از نور را لامپ را تولید کرد.
            از دوستانی که خودشان به صورت {{{{عملی}}}} این کار را انجام داده اند و به نتیجه رسیده اند خواهش میکنم تجربیاتشان را در اختیار من و بقیه دوستان قرار دهند .
            متشکرم
            متشکرم

دیدگاه

سلام دوستان گل. منم به مداری که بتونه لامپ یو وی رو روشن کنه نیاز دارم.
              لامپ من : https://www.amazon.com/Eiko-F6T5-BLB.../dp/B001HXIOCA
              مدل لامپ : F6T5/BLB
              مداری که پیدا کردم اما تست نکردم : http://www.giangrandi.ch/electronics/neon/neontube.html
              توی این لینک گفته این لامپ ها به ولتاژی حدود 600 ولت DC برای روشن شدن نیاز دارن.
              ولی توی این تاپیک خوندم که بعد از روشن شدن لامپ ولتاژ دو سر لامپ 32 ولت بوده حدوداً !!!
              اگر ممکنه نحوه روشن کردن لامپ رو بهم بگید. با تشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط viiictor نمایش پست ها
                مداری که پیدا کردم اما تست نکردم : http://www.giangrandi.ch/electronics/neon/neontube.html
                توی این لینک گفته این لامپ ها به ولتاژی حدود 600 ولت DC برای روشن شدن نیاز دارن.
                ولی توی این تاپیک خوندم که بعد از روشن شدن لامپ ولتاژ دو سر لامپ 32 ولت بوده حدوداً !!!
                سلام
                اون ولتااژ 600ولت DCاحتمالا واسه قوسش بوده که گفته مثل لامپ های مهتابی که اول راه اندازی حدود700ولت اییجد میشه ولامپ روشن می مونه
                مدارتون هم باید جواب بده البته مدل لامپتون رو سرچ نکردم
                Proudly @real_ahmadi
                #real_ahmadi

واسه اسمت بجنگ

دیدگاه

سلام دوست عزیز..
                  از نحوه سوال پرسیدنتون خوشم اومد.اولا اینکه سوالتون رو واضح پرسیدید و بعد هم اول خودتون سرچ کدید بعد تایپیک ایجاد کردید.ای کاش بقیه هم مثل شما سوالاتشون رو بپرسند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهندس احمدی نمایش پست ها
                    سلام اون ولتااژ 600ولت DCاحتمالا واسه قوسش بوده که گفته مثل لامپ های مهتابی که اول راه اندازی حدود700ولت اییجد میشه ولامپ روشن می مونه مدارتون هم باید جواب بده البته مدل لامپتون رو سرچ نکردم
                    ممنون مهندس ولی فکر میکنم اون یک سره ولتاژ 600 ولت رو به لامپ اعمال میکنه. چون مدارش مدار استارتر نیست و مدار ولتاژ دابلر (دوبرابر کننده ولتاژ) هست. ولتاژ مداوم 600 ولت هستش. ایا طبق گفته دوستان که باید لامپ رو با ولتاژ 32 ولت راه اندازی کنم اگر با مدار 600 ولتی لامپ رو متصل کنم نمیترکه یا نمیسوزه فیلامانش؟
                    نوشته اصلی توسط amin tal نمایش پست ها
                    سلام دوست عزیز.. از نحوه سوال پرسیدنتون خوشم اومد.اولا اینکه سوالتون رو واضح پرسیدید و بعد هم اول خودتون سرچ کدید بعد تایپیک ایجاد کردید.ای کاش بقیه هم مثل شما سوالاتشون رو بپرسند.
                    سلام مهندس. نظر لطفتونه. من دوسال پیش انجمن داشتم به اسم انجمن تخصصی گروه ایرانیان. کلی با کاربران انجمن سر نحوه ایجاد تاپیک و سوال پرسیدن سر و کله میزدم واسه همین سعی میکنم حداقل خودم رعایت کنم.

دیدگاه

دوستان کسی مداری عملی جهت این گونه لامپ ها نداره؟
                      سوال جدید این هست که :
                      برای روشن کردن این گونه لامپ ها و کلاً تیوب های فلئورسنت از بالاست الکترونیکی هم میشه استفاده کرد (همون مداری که توی لامپ کم مصرف هم هست)
                      بعد توی همین تاپیک خوندم مثلاً لامپ من 6 وات هست اگر بالاستی که استفاده میکنم مثلاً 20 وات باشه لامپ میسوزه!
                      مگه اون 20 وات به این معنی نیست که میتونه یک لامپ 20 وات یا مثلا 2 تا لامپ 10 وات رو درایو کنه؟
                      یا اینه که اون تمام 20 وات توان رو به لامپ اعمال میکنه و لامپ 6 واتی 14 وات توان اضافی دریافت میکنه و میسوزه؟!؟!

دیدگاه

دوستان کسی مداری عملی جهت این گونه لامپ ها نداره؟
                        سوال جدید این هست که :
                        برای روشن کردن این گونه لامپ ها و کلاً تیوب های فلئورسنت از بالاست الکترونیکی هم میشه استفاده کرد (همون مداری که توی لامپ کم مصرف هم هست)
                        بعد توی همین تاپیک خوندم مثلاً لامپ من 6 وات هست اگر بالاستی که استفاده میکنم مثلاً 20 وات باشه لامپ میسوزه!
                        مگه اون 20 وات به این معنی نیست که میتونه یک لامپ 20 وات یا مثلا 2 تا لامپ 10 وات رو درایو کنه؟
                        یا اینه که اون تمام 20 وات توان رو به لامپ اعمال میکنه و لامپ 6 واتی 14 وات توان اضافی دریافت میکنه و میسوزه؟!؟!
                        کسی که پاسخی به من نداد. ولی من تونستم لامپ رو روشن کنم و برای بقیه دوستانی که نیاز دارن مینویسم که چطور و چگونه!
                        ابتدا یک لامپ کم مصرف (سرپیچ شمعی) با کمترین وات ممکن میخرین (دقت کنین حتما لامپ کم مصرف باشه و LED نباشه)
                        لامپی که من استفاده کردم لامپ کم مصرف سرپیچ شمعی با توان 11 وات و نور آفتابی (زرد) هستش.
                        بعد قسمت بالایی رو با قاب باز کن یا پیچ گوشتی تخت نازک یا چاقو میوه خوری باز میکنین.
                        سیم هایی که از فیلامان لامپ اومده بیرون رو بپیچونین و از پایه های روی بورد جدا کنین (جنس سیم ها لحیم پذیر نیست به همین خاطر دور دوتا پایه مثل پایه دیود مپیچیده شدن)
                        بعد سیم مفتول بر میدارین. از هر سمت لامپ دوتا پایه بیرون اومده. بورد هم دوتا پایه در یک طرف و دو پایه در طرف دیگر داره.
                        سپس دو پایه سمت راست لامپ رو هر پایه با یک سیم مفتول متصل میکنین به دو پایه یک سمت بورد و سمت دیگر هم به همین منوال.
                        بعد میتونین بورد درایور رو از سرپیچ لامپ جدا کنین یا یک پاترم لامپ شمعی بخرید و سیم وصل کنید و به برق شهر وصل کنین.
                        لامپتون روشن میشه ولی دقت کنین که اصلاً پشت سر هم خاموش و روشن نکنین. مستقیم هم سعی کنید زیاد بهش نگاه نکنین من یک ساعت سردرد و چشم درد داشتم.
                        چون بدون Pre-Heat (پیش گرمایش) لامپ رو روشن میکنه و اگر تند تند خاموش و روشن بشه موجب کاهش عمر مفید لامپ و به مرور باعث سوختن فیلامان میشه.
                        *نکته : به دوسر لامپ به هیچ عنوان دست نزنید چون این مدار لامپ رو با ولتاژی معادل 160 ولت AC روشن میکنه و با این که روی بورد چوک (سیم پیچ) داره ولی از برق شهر ایزوله نیست.
                        اینم تصاویر لامپ روشن شده :

کاربرد هایی که من برای UV تا به حال دیدم :
                        1-کشتن باکتری ها و میکروب های داخل آب
                        2-استفاده های مختلف پزشکی
                        3-استفاده در تهیه بورد های مدار چاپی (PCB) روش لامینت
                        4-استفاده در مهر سازی (مهر ژلاتینی)
                        5-استفاده به عنوان تشخیص اسکناس، چک پول، شناسنامه های جدید، کارت ملی و ... (در این اوراق دارای نوار های ظریف و جوهر های UV Sensitive به کار برده میشه)
                        6-تزئین جشن های تولد و ... که به بلک لایت معروف شده و دست بند ها و ماژیک های UV Sensitive استفاده میکنن و توی تولد زیر نور UV درخشش ایجاد میشه
                        (البته اصلا خوب نیست این استفاده و بسیار ضرر آفرین هست {مورد شماره 7 مطالعه شود})
                        7-نور UV (ماوراء بنفش) در عین این که این همه فواید داره در صورت تماس طولانی مدت با پوست انسان موجب بروز سرطان پوست هم میشه
                        (این ضرر نور UV منبع موثقی نداره ولی خیلی سایت های علمی این رو نوشتن! و عقل حکم میکنه رعایت بشه هر چند اینطور نباشه)

آرزوی موفقیت برای تمامی دوستان.
                        امیر حسینی.
                        جدیدترین ویرایش توسط viiictor; ۲۰:۴۴ ۱۳۹۵/۰۵/۱۳.

دیدگاه

سلام. من به چندتا نکته رسیدم که میخواستم با دوستان درمیون بذارم:
                          ۱- عملکرد لامپ های کم مصرف(CFL) دقیقا مثل مهتابی هست(florscent tube)
                          ۲- درمورد توان بالاست های لامپ کم مصرف و مهتابی ها فقط بحث توان مطرح نیست. چون با افزایش توان لامپ باید ولتاژ بیشتری به دوسر لامپ اعمال شود تا لامپ روشن شود. به همین دلیل با افزایش توان بالاستها، ولتاژخروجی آنها هم افزایش میابد. بنابراین باید برای روشن کردن مهتابی، از بالاستی استفاده کنیم که توان آن به توان مهتابی نزدیک باشد تا عمر مفید مهتابی بیخودی کم نشود.
                          تو دوتا لینک زیر اطلاعات مفیدی درمورد بالاست ها و روشن کردن مهتابی با بالاست لامپ های CFL هست:

و برای تهیه ی لوازم دستگاه مهرسازی میتونید به سایت زیر مراجعه کنید:
                          پخش عمده لوازم مهرسازی و چاپ سیلک

من خودم قصد دارم با بالاست لامپ های CFL و مهتابی فرابنفش یه دستگاه مهرسازی بسازم.
                          امیدوارم مفید واقع شده باشه.

دیدگاه

سلام
                            من ی لامپ باسرپیچ g23 دارم کسی بلده راه اندازی کنه ؟ دوتا پین داره
                            ممنون میشم کمکم کنید
                            لامپ uvc 9w دو پین
                            مدلش zw9d12w-h145

[IMG][/IMG]
                            جدیدترین ویرایش توسط galaxy.1997; ۰۱:۰۴ ۱۳۹۶/۱۲/۲۲.

دیدگاه

این لامپ مانند لامپ مهتابی راه اندازی میشه . این لامپ ۴ پایه داره ، یک پایه از سمت راست و یک پایه از سمت چپ، داخل اون محفظه سفید رنگ پلاستیکی ، با استارت و خازن بهم دیگه سری شده ،
                              ترانس مخصوصش در بازار هست . اما میتونید با مدار لامپ کم مصرف هم روشن کنید ،
                              روی مدار کم مصرف ، دو پایه وسط با یک خازن پلی استر سری شدن که شما از اون دو پایه صرف نظر میکنید ، چون خود لامپ خازن داره

دیدگاه

سلام ممنون از راهنماییتون
                                با لامپ کم مصرف ۱۱ وات سعی کردم نشد، نمیدونم مشکلش کجاست
                                شهرستان هستم دسترسی چندانی ندارم و نمیدونم اسم این نوع ترانس چیه تا دنبالش بگردم
                                نمیدونم ایا واتش کمه یا زیاده یا اینکه مشکل کجاست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X