اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

سلام های ولتاژ جان

آقا خیلی با مطالبت حال کردم
    دوست عزیز من میخوای یه مدار بسازم 10هزار ولت ولتاژ خروجیش باشه با آمپر کم ، در حد توان زیر 10 وات یا کمتر
    مشکلم همین ترانس پیچیدن و نوع عایق بندیشه که از داخل قوص نزنه و کلا قطعات خاصییه که مورد نیازه
    میشه نسبت به ساخت ترانس بیشتر راهنمایی کنید که اگه بخوام بدم بیرون برام بپیچن چه مشخصاتی داشته باشه و چه عایقی بینشون قرار بگیره که مشکل پیش نیاد
    مدارتونو میبندم بازم اگه مشکل داشتم مزاحم میشم

ممنون
    درایور شبکه و nRF24L01
    کاتالوگ محصولات
    کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
    شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
    فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

مشکلم همین ترانس پیچیدن و نوع عایق بندیشه
      دوست عزیر تواین رنج ولتاژ فکر نمیکنم پیچیدن ترانس وعایق بندی ،کار من وشما باشه . مگر اینگه خیلی بزرگتر درست کنیم / ترانس ولتاژ بالا باید مثل سیم پیچ تسلا باشه (بالا تو پلاسما پشت لامپ قسمتی از عکسش افتاده ) تو هایولتاژ تلویزیون هم با یه ترفنی همین کارو کردن /یعنی سیمو از جایی که شروع کردن پیچیدن ، فقط دور شدند و دیگه سیم پیچیرو به سیم های قبل نزدیک نکردن .
      برای ولتاژ بالا مگر اینکه مقدار کمتری انتخاب کنیم ،بپیچیم وبعد با افزایش دهنده(دوبرابر کننده دیود وخازنی) به ولتاژ مدنظر برسونیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
        مدار هایولتاژ + لامپ 200 = پلاسما

سلام ، دستتون درد نکنه بابت این مدار من خیلی وقتبود که پشت ویترین این پلاسما رو میدیدم وهمش توفکرش بودم که چجوری بسازمش
        راستی نمیشه کاری کرد عین این عکس بشه منظورم ازشیشه به بیرون نفوذ نکنه

ویه سوال دیگه اون فویلی که رو لامپه چیزی بهش وصله یا این که...ونحوه وصل مدار به لامپ
        مردی که کوه را از میان برداشت کسی بود که شروع به برداشتن سنگ ریزه ها کرد

دیدگاه

های ولتاژ جان من یه مدار ساده ، عملی با توضیحاتی میخوام که بتونه 10KV رو با ورودی 220VAC تولید کنه و بدونم چه تغییراتی در المان های مدار چه تاثیری روی ولتاژ و جریان خروجی میذاره ( توضیح طراحی مدار رو میخوام)
          و بیشتر مشکل سیم پیچ مداره که هر کدوم چند دور با چه ضخامتی ، دور چه هسته ای و با چه عایقی باشه تا بتوانم به تعداد زیاد بسازم؟
          درایور شبکه و nRF24L01
          کاتالوگ محصولات

دیدگاه

راحت ترین مدار همینه /شما توضیحاتو خوندی ؟خلوت بودن مدار نشانه ساده بودن نیست
            آیا شما تا حالا مدار هایولتاژ ساختی؟

دیدگاه

آره تمام توضیحاتو خوندم
              یه مدار صنعتی میخوام که عمرشم زیاد باشه
              و عایق بندی ترانسش خیلی برام مهمه.

نه متاسفانه های ولتاژ کار نکردم اما به لطف مطالب شما میخوام شروع کنم

مرسی

اضافه شده در تاریخ :
              مشکل دیگه من ورودی شماس
              من 220VAC رو با پل و خازن یکسو میکنم
              میخوام مدار با 220 کار کنه نه 12 یا 15 ولت
              برای اون چکار کنم مدارو؟!
              درایور شبکه و nRF24L01
              کاتالوگ محصولات

دیدگاه

من میتونم همه این مدارو تو یه ترانزیستور و ترانس خلاصه کنم ولی شک نکن ساختنش برای اولین بار کم از غیر ممکن نیست .من که تا حالا حداقل 20 مدل از این مدارها رو ساختم به این نتیجه رسیدم که این مدارو طراحی کنم تا همه بتونن بسازن .
                یه نصیحت بار اول ،سنگ بزگ برندار

دیدگاه

مشکل من اینه که مجبورم این کارو بکنم
                  پروژه برداشتم برای یه نفر که میخواد با ورودی برق شهر با یه مدار در حد امکان کم هزینه با یه ترانس که عایق بندی و فکر کارکرد طولانی اون شده باشه به ولتاژ 10KV برسه
                  ترانسشو هم بیرون میدیم بپیچن فقط کمکم کنی بدونم برای ورودی 220V چکار کنم مخصوصا تغذیه NE555 و با چه تغییری در مدار شما میشه به 10KV رسید ممنون میشم شدید
                  درایور شبکه و nRF24L01
                  کاتالوگ محصولات

دیدگاه

اول از این ،این مدار تا 12000 ولت توخروجی میتونه بده / مونده به ترانس هایولتاژ وترانزیستور قدرت که بهتره بسازی وخودت امتحان کنی
                    2-در مورد ورودی خوب شما یه ترانس 220 به 16 بذار بره پی کارش

اضافه شده در تاریخ :
                    نوشته اصلی توسط r_sal
                    L-)شرمنده جواب سوال بنده حقیر چی شد؟؟؟
                    شرمنده ندیده بودم /فکر میکنم باید شیشه کلفت تری داشته باشه .اون فویل در واقع کار زمینو میکنه وچیزی بهش وصل نیست چون اگه زیاد منفی کنار لامپ قرار بگیره لامپ سوراخ میشه /در واقع اونو از میله های نوک تیز بار گیر زیر هلیکوپتر ها الهام گرفتم .
                    من خودم هم سعی کردم لامپ خلا بسازم ولی زودتر از لامپ معمولی سوراخ شد .
                    وصل کردن ساده است خروجی هایولتاژ به فلز لامپ(فرق نمیکنه ) وصل میشه از سطح خارجی شیشه هم زمین میگیره /یا روش توری میبافید یا هایولتاژ انقدر قویه که نیاز به چیزی نیست
                    بعدشم بالاخره باید از یه جا زمین بگیره /حتی توعکس شما هم به بیرون نشت میکنه ولی میشه بهش دست زد /هر جا دست میزنی همون جا بیشتر میپاشه

دیدگاه

سلام، آقای های ولتاژ خیلی از معلومات شما استفاده کردم و واقعا لذت بردم
                      میبینم کسانی هستن که مثل من به الکترونیک علاقه دارن با اینکه نتونستن درسشو بخونن
                      در اولین فرصت مدار شمارو میبندم
                      قدیما 2تا مدار مختلف بسته بودم ولی ترانس خیلی اذیتم کرد
                      1 به 1200 اهم استفاده کرده بودم که دادم واسم پیچیدن
                      از ترانس دوم استفاده نکرده بودم و بعد ترانس اول با مدار افزایش ولتاژ با خازن و دیود ولتاژ چندین برابر میشد، تا 2000 ولت ساخته بودم ولی این ترانس دوم خیلی جالب بود واسم
                      زیاد اطلاعات الکترونیکی ندارم ولی خیلی علاقه دارم با اینکه رشته ی تحصیلیم عمران هستش
                      بازم تکرار میکنم که خوشحالم افراد نخبه ای مثل شما هستند که خالصانه اطلاعات خودشون رو با همه به اشتراک میذارن

دیدگاه

مشکل من اینه که مجبورم این کارو بکنم
                        پروژه برداشتم برای یه نفر که میخواد با ورودی برق شهر با یه مدار در حد امکان کم هزینه با یه ترانس که عایق بندی و فکر کارکرد طولانی اون شده باشه به ولتاژ 10KV برسه
                        ترانسشو هم بیرون میدیم بپیچن فقط کمکم کنی بدونم برای ورودی 220V چکار کنم مخصوصا تغذیه NE555 و با چه تغییری در مدار شما میشه به 10KV رسید ممنون میشم شدید
                        اینی که میخوای خیلی وقته ساخته شده مدارشم خیلی سادس یه 555 که بصورت خازنی مستقیم با 220 شهر تغذیه میشه بعلاوه یک مدار نیم پل و یک ترانس فریت
                        و یه ترانس پالس.
                        قدیما فراون بود قیمتی هم نداشت حدود 10 هزار تومن.
                        برای روشن کردن لامپ نئون استفاده میشد و بجای ترانسهای هسته فلزی استفاده میکردن میتونید بپرسید شاید هنوز باشه.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

آهان مرسی
                          من نگران جریان ورودی NE555 بودم فکر میکرم با خازن پلی استر نمیشه ، اما الان که گفتید دیتا شیتو خوندم برای 15 ولت حداکثر 15میلی آمپر جریان میکشه
                          مرسی

الان فقط مشکلم محاسبات ترانسشه ، نوع سیم ، قطر سیم ، تعداد دور هر سیم پیچ و مهمتر از همه عایق بینشون (نمیدونم چیز دیگه ای هم مهم هس یا نه مثل مقاومت سیم پیچا یا مقدار هانری و ... )

اضافه شده در تاریخ :
                          دوستان یه سوال دیگه
                          ترانزیستور قدرتی که تو این مداره ، دقیقا نقشش چییه؟!
                          ببخشید توی الکترونیک صنعتی یکم ضعیفم
                          و اگر بخوام اینو ارتقا بدم و بقول شما ترانزیستور قوی تری بذارم باید چه مشخصاتی از ترانزیستور بالاتر باشه؟!
                          جریان دهیش بیشتر باشه؟!سرعت سویچ کردنش بالا باشه؟!

اضافه شده در تاریخ :
                          با سلام به همه

بعد از علاقه مند شدنم به های ولتاژ و مدار پیشنهادی دوستان و پیش آمدن سوالات زیادی برام به این فکر افتادم تا این مبحث رو اصولی تر بررسی کنم تا درک و کنترل بهتری روی مدار داشته باشم
                          دوس داشتم همه از این مطالب استفاده کنن

اول از همه ، مبحث نوسان ساز NE555 رو شروع میکنم که بتونیم فرکانس مورد نیاز رو با محاسبات بدست بیاریم

فرکانس نوسان ساز از روابط زیر به دست میاد :

حال باید راهی برای پیدا کردن مقدار خازن و مقاومت های R1,R2 پیدا کنیم ، برای این منظور :
                          1.اول مقدار خازن را باید تایین کرد ( بدلیل محدودیت بیشتر از نظر مقدار )
                          2.برای بدست آوردن فرکانس مورد نظر باید مقدار مقاومت R1 را خیلی کمتر از R2 انتخا کنیم و مقدار R2 از فرمول (R2=0.7/(f*C1 محاسبه میشود
                          3.مقدار مقاومت R1 حدود یک دهم R2 باید انتخاب گردد و کمتر از 1K هم نباشد
                          *.برای استفاده از مقاومت متغییر باید آن را جای R2 قرار دهید
                          *.برای بدست آوردن حدود مقدار المان ها بهتر است به جدول زیر مراجعه کنید.

در دو تصویر زیر نحوه تست فرکانس های پایین با LED و فرکانس های بالا با Speaker نشان داده شده است

تا اینجا کلیه مباحث مربوط به نوسان ساز ، مدار بندی و راه های تایین پارامترهای مدار را بیان کردیم
                          در پست های بعد طریقه محاسبه ترانس ، سیم بندی ،تعداد دور ، جنس هسته و... بیان خواهد شد

با آرزوی موفقیت برای همه

اضافه شده در تاریخ :
                          در ادامه به بررسی ترانزیستور قدرت در مدار های ولتاژ میپردازیم

ترانزیستور قدرت کار قطع و وصل کردن جریان و بوجود آوردن حالت تغییر قطبیت در هسته فریت و ایجاد خاصیت القای مغناطیسی در سیم پیچ ثانویه را بر عهده دارد به این صورت که بعد از اعمال پالس یک ( ولتاژ بالا ) از خروجی NE555 به بیس ترانزیستور ، ترانزیستور روشن شده و شروع به هدایت جریان از سورس به درین که در نتیجه آن جریان از سیم پیچ اولیه عبور کرده و چگالی شار مغناطیسی در هسته فریت افزایش میابد ، با رسیدن پالس صفر ( ولتاژ صفر ) جریان قطع شده و چگالی شار مغناطیسی کم میشود و این امر باعث القای ولتاژ در سیم پیچ ثانویه می گردد.
                          اما کاهش ناگهانی شار باعث به وجود آمدن جرقه ولتاژ بالا ( Spike ) در سیم پیچ ثانویه میشود که نیاز به طراحی هسته U شکل و عایق بندی دقیق و حساب شده دارد

و اما شاخص های انتخاب ترانزیستور قدرت :

1.ترانزیستور باید دارای توان بالایی باشد
                          2.ترانزیستور باید دارای توان تحمل ولتاژ درین-سورس بالایی باشد
                          3.ترانزیستور باید دارای توان تحمل ولتاژ درین-گیت بالایی باشد
                          4.ترانزیستور باید دارای توان تحمل عبور جریان بالایی از درین خود باشد

برای مثال :

IRF840 MOSFET Parameters and characteristics.

Type Designator: IRF840

Type of IRF840 transistor: MOSFET

Type of control channel: N-Channel

Maximum power dissipation (Pd): 125W

Maximum drain-source voltage (Uds): 500V

Maximum drain-gate voltage (Udg): 500V

Maximum gate-source voltage (Ugs): 20V

Maximum drain current (Id): 8A

Maximum junction temperature (Tj): 150°C

Rise Time of IRF840 transistor (tr): 50/43

Drain-source Capacitance (Cd), pf: 1500

Maximum drain-source on-state resistance (Rds), Ohm: 0.850

Manufacturer of IRF840 transistor: STE

Package: TO-220

IRF540 MOSFET Parameters and characteristics.

Type Designator: IRF540

Type of IRF540 transistor: MOSFET

Maximum power dissipation (Pd): 150W

Maximum drain-source voltage (Uds): 100V

Maximum drain-gate voltage (Udg): 100V

Maximum drain current (Id): 30A

Maximum junction temperature (Tj): 175°C

Rise Time of IRF540 transistor (tr): 80/160

Drain-source Capacitance (Cd), pf: 2100

Maximum drain-source on-state resistance (Rds), Ohm: 0.077

Manufacturer of IRF540 transistor: STE

IRF630 MOSFET Parameters and characteristics.

Type Designator: IRF630

Type of IRF630 transistor: MOSFET

Maximum power dissipation (Pd): 100W

Maximum drain-source voltage (Uds): 200V

Maximum drain-gate voltage (Udg): 200V

Maximum drain current (Id): 10A

Maximum junction temperature (Tj): 150°C

Rise Time of IRF630 transistor (tr): 60/120

Drain-source Capacitance (Cd), pf: 1500

Maximum drain-source on-state resistance (Rds), Ohm: 0.400

Manufacturer of IRF630 transistor: STE

با دانستن این اطلاعات شما میتوانید بر اساس نیازتان از بهترین ترانزیستور ممکن استفاده کنید

برخی نتایج آزمایشات ترانزیستور های مختلف در مدارهای های ولتاژ :

Transistor NPN/PNP Vce (Collector-Emitter Voltage) Ic (Collector Current)

2N3055 NPN 60V 15A Doesn't work worth jack
                          2N3773 NPN 140V 16A Works OK, typical output of 7,000V
                          2N5038 NPN 150V 20A One worked, for a second or two
                          NTE2308 NPN 400V 12A Worked great for 20 seconds, then got fried
                          NTE152 NPN 60V 7A Fried instantly
                          NTE284 NPN 180V 16A Works great, typical output of 18,000V
                          TIP120 NPN 60V 5A Fried instantly
                          TIP31 NPN 40V 3A Fried instantly
                          MJ21194 NPN 250V 16A Fried instantly
                          MJ15022 NPN 200V 16A Fried instantly
                          MJ15024 NPN 250V 16A Fried instantly
                          MJl1302A PNP 200V 15A Fried instantly
                          KSE13009 NPN 300V 12A From Fairchild, works grrrrreat!!!
                          MJE13009 NPN 400V 12A from ON Semiconductors, seems to work well so far (probably the same "made in mexico" transistor as KSE13009).

با انتخاب ترانزیستور مناسب در ادامه به بررسی ترانس ، سیم پیچی و عایق بندی آن میپردازیم

شاد و سر بلند باشید
                          درایور شبکه و nRF24L01
                          کاتالوگ محصولات

دیدگاه

شما پایه هایی که از زیر به هم راه میده رو بنویس (مثلا طبق عکس دوم از راست 1و2و5 -3و6 و..... به هم را میده)
                            واینکه خروجی بدون دیود بزرگه با کدوم پایه زیر اهم نشون میده ؟
                            ایا شما اهمتر داری؟
                            در مورد برق باید همونطور که قبلا در جواب به هارونی گفتم بهتر است از 16 ولت وجریان 3 الی4 امپر استفاده شود
                            شما فقط جواب منو دقیق بنویس
                            در ضمن سعی کن از همین الان مرتب و تمیز کار کنی وگر نه در اینده با مشکلات بیشتری روبرو میشی
                            1-بلنگو باید در زمان وصل بودن ترانس از مدار جدا باشد -البته میدونم که اینطوره
                            2-فقط ظاهرا شما سیم منفی ابی رنگتو به پایه وسط ترانزیستور(2) وصل کردی این پایه درین است وباید به ترانس تا مثبت وصل شودو منفی پایه سورس (3) میباشد
                            کلید شما ضعیف است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
                              2-فقط ظاهرا شما سیم منفی ابی رنگتو به پایه وسط ترانزیستور(2) وصل کردی این پایه درین است وباید به ترانس تا مثبت وصل شودو منفی پایه سورس (3) میباشد
                              آقا قربون دهنت

مشکلم حل شد

راستش من طبق یه دیتاشیت غلط از IRF540 پایه ها رو وصل کرده بودم که متاسفانه باعث مشکل من شده بود

خدا رو شکر با کمک شما تونستم راش بندازم

در ضمن برقشو با منبع تغذیه وصل کردم 16 ولت 5 آمپر که ضعیف کار می کرد

بعدش با باتری 12 ولت 1.3 آمپر امتحانش کردم که کمی قویتر شد

همچنین با لامپ همون پلاسما که بیشتر عاشق همین هستم هم امتحان کردم و جواب داد

واسه ترانزیستور (همون ماسفت) هم رادیاتور گذاشتم و مشکل داغ شدن تا حدی از بین رفت

بعد از اینکه تکمیل باهاش وربرم و بهترین جواب رو بگیرم حتما عکس و فیلمشم میذارم

یه سوال دیگه:

چطور میشه همچین مداری رو دائم کارش کرد؟؟

یا اینکه مدت زیادی همینطوری کار کنه (مثلا چند ساعت)؟؟

اگه مشکل همین داغ شدن باشه که میشه یه کارایی کرد اما اگه خود ترانس با این کار مشکل داشته باشه نمیشه کاری کرد!!

نظر شما چیه؟؟

بازم تشکر و سپاس از راهنمایی و لطف جناب Hi Voltage :applause:

اضافه شده در تاریخ :
                              آقا یه سوال دیگه:

وقتی های ولتاژ ایجاد میشه یه بوی خاصی به مشام میرسه!!

به نظرتون بوی چیه و اینکه آیا این بو میتونه سمی و خطرناک باشه؟؟

در ضمن آیا با کویل ماشین هم تا حالا کار کردین؟؟

به نظرم کویل میتونه های ولتاژ خیلی قویتری تولید کنه ...

اضافه شده در تاریخ :
                              سلام

اینم فیلمی از های ولتاژ بنده :

MOV00234.rar - 314.7 Kb

فقط برای اینکه نورش خوب دیده بشه محیط رو تاریک کردم!!!

اینم عکسش:

دیدگاه

به رسم خودم که به همه ی اهالی عملی کار تبریک میگم : آفرین میگم و تحسینت میکنم واس اینکه از پسش براومدی :applause:
                                میگم یه کاری بکنین ...
                                یه تاپیک جداگونه ای ایجاد کنین و اونجا فقط مدارها و کارهای عملی که جواب دادن رو بذارین
                                این تاپیک هم همینطوری بمونه برای بحث و گفتگو در زمینه های ولتاژ!!!
                                اون تاپیک هم مثل این /اگه من تصمیم گرفتم، که همین تاپیک واس اون کار بود /حالا شما که ارسال زیاد داشتی ،اینجوری فکر میکنی /چون شاید یکی با خود خواهی پیدا بشه وبه خودش فرصت ارسال سوال بیش از حد برای ساختن مدار بده ودیگه ،چیز دیگه براش مهم نیس
                                منظورم شما نیستی (باز شما لا اقل 4 تا عکس جدید گذاشتی ومهمتر از همه سوالت به ساختن منجر شد) من بابت تفکرم رو این تاپیک که جامع باشه (اون عکس هارو میبینی )واس هر کدومشون بیش از 30 عکس گرفتم وبهترینو انتخاب و روش کار کردم تا حجم مناسب داشته باشه .در حالی که همزمان 2 تا تاپیک مشابه برای بحث موجود بود .
                                دیگه یه همچین ریسکی نخواهم کرد.
                                به نظرم کویل میتونه های ولتاژ خیلی قویتری تولید کنه ...
                                خیر کویل ولتاژ کمتر وجریان بیشتری میسازه -که برای این کارا جالب نیست (بو اینجا هم میومد همچین بی ضرر هم نیست)
                                موفق باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X