اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

دوست عزیز

رنگهای UV ,کوره ای میتونن سبز هم باشند.تو تهران خ جمهوری همون کوچه آلیکی که گفته بودی هستش اگر دوست داشتی آدرست رو بده

تا یک مقدار برات بفرستم.اگر به کارت اومد بعدا هزینه برای خریدش بکن.در مورد لامینیت چاپ سبز هم فکر نکنم پیدا کنی اگر هم پیدا بشه تاریخ مصرفش

گذشته و در نتیجه بعد از عکاسی یا همان نوردهی ظاهر نمیشه.

موفق باشی
    زکات علم،نشر و پخش آن است.
    {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

سلام
      یک مشکلی که برای استفاده از سیلک اسکرین و لمینت وجود داره ساخت فیلم برای نور دادن هستش
      من از طلق ترنسپرنت استفاده کردم هم با پرینتر لیزری و هم جوهر افشان تست کردن اصلا مشکی در نمیاد و نور ازش رد میشه
      با کاغذ کالک هم تست کردم بازم نور یه مقداره کمی ازش رد میشد

من قبلا فیلم های ماله مدار چاپی ماله کارگاههای که برد میزنن رو دیده بودم اونا خیلی خیلی مشکی هستن و اصلا نور ازشون رد نمیشه و تا جایی که خبر دارم از فیلم های خام مربوط به رادیو لوژی ها استفاده میکنن

میشه یه توضیحی در مورد این فیلم ها بدین؟ یعنی چطوری باید ازشون استفاده کرد و طرح رو به روش بزاریم؟
      روشه دیگه ای هم که بتونیم طرح رو روی یک فیلم چاپ کنیم ؟

دیدگاه

با سلام
        ارزونترین راه اینه که از فایلتون پرینت بگیرین(با دقت بالا) و اونو بدین به یک مغازه مهر سازی یا لیتوگرافی(روش کنتاکت سنتی) و بهشون بگید از این فیلم می خواهین.حالا این فیلم شما مثبت باشه یا منفی رو شما باید مشخص کنید.روش چاپ شما نوع فیلم رو مشخص میکنه برای چاپ سیلک فیلم مثبت ژلاتین خوانا و برای چاپ لامینیت فیلم منفی ژلاتین ناخوانا لازم دارین.دقت کنید که بهشون بگید نسبت 1/1(یک بر روی یک).اگر میخواهید سوراخکاری دستی بکنید پرینت مدار رو پد باز بگیرید تا بعد از چاپ و اسید کاری سوراخ وسط به عنوان مرکز پد کمکتون بکنه.البته این روش اشکالاتی هم دارد.
        1-اگر کاغذ شما کوچکتر از طرح باشد چه؟
        2-بدلیل گرم شدن کاغذ و انبساط طولی اون در پرینتر ،سایز پرینت 100% مطابق با فایل نیست.
        برای حل این مشکل میتوانید فایلتون رو تبدیل به فرمتهای قابل قبول لیتوگرافی های دیجیتال که مجهز به ایمیج ستر هستند ،کرده و خروجی مستقیم از
        فایلتون بگیرید.
        نکته: البته تولید کنندگان انبوه مدارچاپی (تعداد اندک)خودشون دارای تجهیزات فتو پلات هستند که دقت بیشتری نسبت به ایمیج ستر ها دارد.
        با تشکر
        {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

من کلاً با این روش چاپ لیزری مشکل دارم !
          هرجور زدم نشد !
          هر بار بعد کلی اتو کاری ، کاغذ که بلند میشد ، هنوز هم خیلی از جوهرها روی کاغذه !
          10الی 15 دقیقه اتو زدم ، ولی باز کیفیت کار همونیکه بود !
          فقط یک بار درست از آب دراومد ، اونم وقتی روی همون کاغذای زرد برچسب دار زدم . بعد اون هر بار که پرینت زدم ، پرینتر همه خطوط رو درهم برهم میکرد و به درد pcb نمی خورد
          قبلاً با ساپری پوزوتیو کار می کردم ، خیلی خیلی تمیز در میومد ، ولی یک مشکلی که داشت زمان بر بودن اون بود که به همین خاطر اومدم با پینتر لیزری کار کنم که این شد !

یک جا دیدیم نوشته 20 دقیقه کاغذ رو بزارید تو محلول آب و صابون !
          یه اینو امتحان نکردم یه دونه هم کاغذ کالک .
          کسی مورد خاصی می دونه بگه ؟ یا کلا باز بریم سراغ اسپری پوزوتیو ؟

دیدگاه

سلام
            منم همین مشکلو داشتم و خیلی اتفاقی حل شد. یه فروشگاه لوازم تحریر پیدا کردم که کاغذ گلاسه داشت و کاغذش بسیار هم نازک بود. دونه ای 50 تومن خریدم و بعد از تست دیدم عالی شد. البته چند بار اتو رو در رنج های مختلف گذاشتم تا بهترین رنج دستم اومد.
            این کاغذ از نظر چاپ عالیه و وقتی توی آب خیس بخوره با یه مسواک راحت تمیز میشه.
            اما جالب تر از اون اینه که این کاغذ تموم شد و دیگه هم نداشت که بخرم! اتفاقی توی یه سایت خوندم که مجله های تبلیغاتی روغنی برای این کار مناسبند. من هم یه مجله تبلیغاتی 1000 صفحه ای توی کتابخونم ر پیدا کردم که همه صفحاتش روغنیه!
            حالا دیگه راحت شدم و هر دفعه یه برگ ازش میکنم و پرینت می گیرم. نتیجه کار 20 درصد بدتر از قبلی شده اما مسواک کاردن این کاغذ دوبرابر راحتتر از اون کاغذه

اینا تجربیات من بود دایی.
            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام چند سوال از دوستان

1- بعد از اتو زدن چطور میتونم جوهرهای پرینتر که روی برد موندن رو پاک کنم تا بتونم مسیر مسی رو ببینم ؟

2- من از اب اکسیزنه و جوهرنمک استفاده میکنم ولی موقع اسید کاری تمام فیبر رو نمیگیره و بعضی قسمت ها رو از بین نمیبره یا سیاه میشن اصلا . نمی دونم چه کار کنم یک دست در بیاد . کسی یه روش خوب واسه اسید کاری سراغ ندارهههههههههههههههههه :(

3- به جای چاپ سبز که بیرون میزنن خودم از چی میتونم استفاده کنم که یک لایه رو فیبرم بیاد و دیگه مسیر هام اکسیده نشن
              گاهی تمام چیزهایی که یک نفر می خواهد، فقط دستی است برای گرفتن دست او، و قلبی است برای فهمیدن وی ..

دیدگاه

سلام دایی
                1- بعد از اتو زدن باید کاغذها رو پاک کنی و بعد اسید کاری کنی. بعد از اسید کاری با یک پنبه و تینر فوری 10000 براحتی جوهر پرینتر پاک میشه. اگه تینر فوری تقلبی باشه پاک نمی کنه و باید از استن پاک کننده لاک ناخن استفاده کنی.
                2- من از اسید معمولی یعنی FeCL3 استفاده می کنم و هیچ مشکلی ندارم!
                3- من قلع اندودش می کنم. اگه فیبر کوچیک باشه با هویه و سیم لحیم می تونی در زمان کم همه خطوط را قلع اندود کنی. اگه فیبر بزرگ باشه واسه صرفه جویی در وقت باید روش روغن لحیم آغشته کنی و بندازی تو وان قلع مذاب.
                با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی جون نمی دونم مشکل از مخلوط اسیدم هست یا مدت زمانش . اخه من یکی اب اکسیزنه میریزم 9 تا جوهر نمک . ولی کامل مس های فیبر رو بر نمیداره و بعضی قسمت هاش سیاه میشه . خودتون ببینید

http://upload.parsiking.com/file4/1272700411.jpg
                  گاهی تمام چیزهایی که یک نفر می خواهد، فقط دستی است برای گرفتن دست او، و قلبی است برای فهمیدن وی ..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dr.data
                    دایی جون نمی دونم مشکل از مخلوط اسیدم هست یا مدت زمانش . اخه من یکی اب اکسیزنه میریزم 9 تا جوهر نمک . ولی کامل مس های فیبر رو بر نمیداره و بعضی قسمت هاش سیاه میشه . خودتون ببینید

http://upload.parsiking.com/file4/1272700411.jpg
                    دو تا کار را خوب انجام بدی کارت درست میشه . اول اینکه قبل از اینکه طرحت را روی فیبر پیاده کنی ، سطح مسی را با سمباده نرم خوب بساب تا صاف و تمیز بشه بعد با دستمال کاغذی آغشته به استون روی اون بکش تا غبارها ازش گرفته بشه . مواظب باش انگشت به سطحش نزنی.
                    دوم اینکه مقدار نیم لیتر آب اکسیژنه را با مقدار 80 گرم اسید سولفوریک خیلی آروم قاطی کن مواظب باش خیلی داغ میشه .

دیدگاه

1-سمباده که میکشم ولی استون چیه و کجا گیر میاد ؟

2- این 80 گرم اسید سولفوریک واسه چی هست ؟ چون الان توی ظرف 1 لیتری پلاستیکی هست از این سبزا

دیدگاه

با سلام
                        ضمن تائید فرمایشات دوستمون در مورد پولیش قبل از چاپ، استفاده از اسید سولفوریک رو توصیه نمی کنم چون در هنگام ترکیب با اب اکیسژنه فوق العاده خطرناکه بهنتره از همون اسید مدارچاپی استفاده کنید که کم خطر است اما اگر اصرار به استفاده از آب اکسیژنه دارین به نسبتهای زیر با جوهر نمک صنعتی مخلوط نمائید.(جوهر نمکهای موجود در سوپر مارکتها رقیق شده اند و صنعتی نیستند.).4 تا آب+2تا جوهرنمک +1 آب اکسیژنه

موفق باشید
                        {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

جوهر نمک صنعتی کجا گیر میاد ؟!

دیدگاه

از مراکز فروش مواد شیمیائی اگر تو تهران هستید خیابان ناصر خسرو کوچه خدابنده لو .ولی ممکنه که فروشگاه های رنگ فروشی هم داشته باشند.
                            {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

این لامینت چه صنفی دارند ؟
                              یعنی کیا باهاش کار می کنند که بریم بگیریم !
                              همه آدرس مغازه دادید ! آخه بگید این مغازه ها لوازم ساخت مهر هستند ؟ نقاشی ؟ بقالی ؟ قصابی ؟

دیدگاه

با سلام

در واقع اسم اصلی لامینیت فیلم فتورزیست Dry Film Photoresist می باشد و به اشتباه در بین بعضی از دوستان به لامینیت مشهور شده است که احتمالا ریشه آن در انجام فرایند لامینیت کردن فیلم فتورزیست بر روی فیبر خام می باشد و نام فرایند جای نام یک ماده رو گرفته است.در تهران خ جمهری پاساژ توکل
                                طبقه زیر همکف فروشگاه هیوا الکترونیک فروشنده انواع مواد اولیه و ماشین آلات مونتاژ و چاپ PCB می باشد.این ماده مخصوص مدارچاپی است و طبیعی است که در دیگر صنوف کاربردی ندارد.(مگر روشهای ابتکاری)

موفق باشید
                                {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X