اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

سلام. خواهش میکنم.
    شما مطمئن هستید که باید دولایه را بکنیم؟ چون دو لایه با هم یکم فرق دارند، یه لایه خیلی نرمه ولی اون یکی سفت و یکم طلقی هست. من یادمه که توی یه راهنما نوشته بود که باید اون لایه نرم رو کند. لایه سفتآ‌تر رو هم بعد از نورآ‌دهی کند؟ حالا شک کردم کدام روش بهتره چون روش شما ممکنه بعضی از مشکلات که من در نورآ‌دهی داشتم از بین ببره
    راستشو بخواید من اصلا به این نکته تو کار توجه نمیکنم، چون زیاد تفاوتی نداره فقط برای احتیاط میگن که لایه نازکه رو اول جدا کنید که موقع نوردهی چون لایه کلفت تره زیر منبع نوره در صورت حرارت یا ... از برد محافظت کنه، البته این کار ممکنه زمان نوردهی رو 20 تا 30% افزایش بده.

سوال دیگه من هم اینه بعد از نوردهی سطوحی که نور میآ‌بینند و قسمتآ‌هایی که نور نمیآ‌بینند چقدر از نظر رنگ با هم متفاوت میآ‌شوند. چون من که نور میآ‌دادم اون قدر متفاوت نمیآ‌شدند. بعد هم کمی در قسمت ظاهر کردن یه کم مشکل میآ‌خورد. در نورآ‌دهی بیشتر هم به نظر میآ‌اید که باعث بشه دیگه کلا ظاهر نشه
    نه، اتفاقا باید کاملا متمایز و مشخص باشند به طوریکه سطوح نور دیده همونطوری که گفتم به رنگ تقریبا بنفش پررنگ دربیان و لامینیت های نورندیده رنگ سبز خودشونو حفظ کن. (کاملا باید رنگشون متمایز باشه)

من برای نورآ‌دهی از یه لامپ اشعه ماورای بنفش استفاده میآ‌کنم که دقیقا مانند لامپ مهتابی هست. در این روش من حدود ۲ دقیقه نورآ‌دهی میآ‌کنم. حالا نمیآ‌دونم این روش بهتر هست یا نه؟
    این دیگه آخرشه! بهترین وسیله تابش همون اشعه فرابنفشه که اگر در قالب دستگاه لامینیتور باشه که دیگه نهایتشه........!

خوش باشید

دیدگاه

پاسخ : می خواهم یک مدار چاپی بسازم اما مدار پیچیده است راه ساده و کم خرجی وجود د

نوشته اصلی توسط رضا حاجی زاده
      من این کار رو قبلا با ماژیک و لتراست انجام دادم
      ولی برای نقشه های پروتلم دادم بیرون
      اولین توصیه روش اتو
      روش های دیگه اس هستند
      بهت توصیه می کنم این کار رو با هزینه کم بدی بیرون واقعا هم تمیز در میاد و هم جلوی هزینه بی خودی ( واسه خودت می گم ) می گیره

موفق باشی :nerd:
      از اسپری فیبر مدار چاپی استفاده کن . مدارت و رو یه تلق شفاف کپی کن روی فیبر اسپری بزن و مدار و روش بذارو نور بتابون

دیدگاه

سلام
        در فیبر های دو لایه ویا بیشتر برای اتصال لایه های مختلف به یکدیگر فیبر را متالیزه می کنند.بدین ترتیب که لایه های مختلف که شما در نرم افزار طراحی PCB از طریق VIA به هم متصل کرده اید را با کمک مس یا قلع به هم وصل می کنند.به طور کلی در فیبر های متالیزه کلیه سوراخهای موجود روی PCB اعم از VIA یا PAD قطعات ، پوششی درونی از قلع یا مس دارند .البته من نقره را هم دیده ام که استفاده می کنند. این پوشش فلزی درجداره درونی سوراخها قرار داده می شود.
        روشهای ابتکاری دوستان بسیار جالب وقابل توجه است ولی من ترجیح می دهم که کار ساخت PCB را به شرکتهای دست اندرکار واگذار کنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliagha1382
          سلام
          در فیبر های دو لایه ویا بیشتر برای اتصال لایه های مختلف به یکدیگر فیبر را متالیزه می کنند.بدین ترتیب که لایه های مختلف که شما در نرم افزار طراحی PCB از طریق VIA به هم متصل کرده اید را با کمک مس یا قلع به هم وصل می کنند.به طور کلی در فیبر های متالیزه کلیه سوراخهای موجود روی PCB اعم از VIA یا PAD قطعات ، پوششی درونی از قلع یا مس دارند .البته من نقره را هم دیده ام که استفاده می کنند. این پوشش فلزی درجداره درونی سوراخها قرار داده می شود.
          روشهای ابتکاری دوستان بسیار جالب وقابل توجه است ولی من ترجیح می دهم که کار ساخت PCB را به شرکتهای دست اندرکار واگذار کنم.
          سلام به همه دوستان عزیز.

من هم با اینکه خودم اکثر روش ها رو کار کردم و از همشون تقریبا جواب گرفتم و تو لامینیت هم حرفه ای شدم! حرف بچه های گلی که اینجا نظر ساختن در مورد اینکه واگذاری ساختن فیبر به مغازه های جمهوری و شرکت ها بهتره رو تایید میکنم. چون خیالتون مطمئنه که حتما جواب میده و دلیلشم این هستش اولا اونا با دستگاه لامینیتور که بسیار دقیق و پیشرفته هستش لامینیت رو بر روی برد چاپ میکنن، ثانیا تو فیبرهای دولایه و متالیزه بسیار حرفه ای تر و مجهزتر عمل میکنند و....

البته اخیرا قیمت ساخت فیبر بسیار بالاتر رفته و همین مورد بایعث شده که من رو دوباره برگردونه به میز کار خودم!

در اولین فرصت قیمت دقیق ساخت فیبر (که بر حسب پین/ریال و سانتی متر مربع/ریال) هستش رو درمیارم و بهتون میگم. خوش باشید

دیدگاه

سلام به همه
            میخواستم بدونم شما با روش اتوکشی به چه ضخامتی برای سیم کشی ها میرسید.( منظورم اینه که میتونید 10mil و یا 8mil رو بزنید.؟؟) من روشی رو استفاده میکنم که ترکیب روش پرینت و روش لمینت هست و میتونید سیمکشی با ضخامت 8mil رو از اون انتظار داشته باشید. و برای مدارات smd خیلی خوب جواب میده و شما حتی میتونید از زیر یک مقاومت 1206 همزمان 2 تا سیم و یا 3 تا رو(اگه حرفه ایی باشید) عبور دهید. مزیت اون هم اینه که نیازتون به مراجعه به عکاسی یا جمهوری رو حذف میکنه!
            چون روش اتو رو آزمایش نکردم نمیدونم کیفیتش چجوریه. اگر علاقه مند باشید روشم رو توضیح بدم.

اضافه شده در تاریخ :
            سلام
            جناب sid ، من با این روش ساعت 12 شب در منزل خودم سانتی 7 تومان میزنم(تمام هزینه های مواد اولیه رو عرض کردم!). برای هر سانت هم 3 دقیقه زمان غیر مفید میگذارم. تازه هزینه رفت و آمد هم نمیدم!!! حالا برای چی باید به شما بدم!؟!؟!؟ همانطور که دوستان بارها اشاره کردند اینجا محل فروش نیست بلکه محل تبادل اطلاعات هست.

دوستان خوب توجه کنید. شما فقط نیاز به یک پرینتر جوهر افشان دارید که معمولا توی خونه ها پیدا میشه. اگه لیزری دارید نمیتونید با دقتی که عرض کردم بزنید. به هر حال برای هر چاپ خونگی پرینتر باید باشه! نکته دوم اینه که شما باید صفحات ترنسپرنت مخصوص پرینتر های لیزری تهیه کنید که برگی حدود 400 تومن هست(من چون قبلا زیاد خریدم الان نمیدونم دقیقا چنده) و این برگ ها رو از لوازم تحریری های بزرگ و توی تهران از تجهیزات پرینتر فروشی ( مثلا توی علائدین تقاطع جمهوری و حافظ و یا بازار رضا چهارراه ولیعصر و یا دیگر پاساژ های کامپیوتر در سطح تهران) تهیه کنید. تفاوت این ترنسپرنت ها اینه که یک ماده چسب مانند داره و رنگ رو روی خودش به خوبی نگه میداره. حالا کافیه دو نسخه از مدارتون رو روی این برگها چاپ کنید بطوری که مشابه فیلم عکاسی نگاتیو شده باشه و همچنین روی چاپ شده کاغذ به سمت فیبرتون قرار بگیره(یعنی برای smd باید وارونه کنید!). دلیلش هم اینه که هیچ فاصله ایی تا فیبر بوجود نیاد و به اصطلاح در زمان نور دهی سایه نندازه (این برای ضخامت های کم بسیار با اهمیت میشه!)

حالا کافیه این دو نسخه رو کاملا دقیق روی هم قرار داده و با چسب نواری به هم بچسبانید. فیلم شما که می خواستید به عکاس خونه بدید آماده هست. با کیفیت بسیار بالا. دلیل اینکه دو نسخه رو روی هم میگذارید اینه که هیچ نوری عبور نکنه و مدارتون با کیفیت هرچه تمام تر چاپ بشه!
            بقیه کار مشابه عمل لینت هست.

فقط لطفا یکی از دوستانی که اتوکشی خوب انجام میده بگه با روش اتو به چه کیفیتی میرسید؟؟؟؟

برآورد هزینه:
            فیبر سانتی 1 تومن (یا 2 تومن)
            اسید و مخلفات تقریبا مفد (1تومن). (میتونید بارها از اسید کار کرده استفاده کنید)
            ترنسپرنت چاپگر جوهر افشان برگی 500 تومن ( 21*29=600 پس حداکثر سانتی 1 تومن)
            لمینت هم مثلا سانتی 1 تومن
            یعنی حداکثر 5 تومن پس میبینید که 7تومن رو زیاد هم گفتم!!!
            زمان عملیات برای پرینت تا چاپ فیبر 15 دقیقه در حالی که برای رفتن به امجد و گرفتن مدار حداقل 2ساعت زمان مفید توی روز لازمه. تازه باید از 2 روز قبل سفارش بدید! و بدترین اتفاق اینه که مدارتون اشتباه داشته باشه و یا یکهو بخواهید تغییر جزیی توش بدید!
            دلا تا کی در این زندان فریب این و آن بینی
            یکی زین چاه ظلمانی برون شو تا جهان بینی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط simorgh
              سلام
              جناب sid ، من با این روش ساعت 12 شب در منزل خودم سانتی 7 تومان میزنم(تمام هزینه های مواد اولیه رو عرض کردم!). برای هر سانت هم 3 دقیقه زمان غیر مفید میگذارم. تازه هزینه رفت و آمد هم نمیدم!!! حالا برای چی باید به شما بدم!؟!؟!؟ همانطور که دوستان بارها اشاره کردند اینجا محل فروش نیست بلکه محل تبادل اطلاعات هست.

دوستان خوب توجه کنید. شما فقط نیاز به یک پرینتر جوهر افشان دارید که معمولا توی خونه ها پیدا میشه. اگه لیزری دارید نمیتونید با دقتی که عرض کردم بزنید. به هر حال برای هر چاپ خونگی پرینتر باید باشه! نکته دوم اینه که شما باید صفحات ترنسپرنت مخصوص پرینتر های لیزری تهیه کنید که برگی حدود 400 تومن هست(من چون قبلا زیاد خریدم الان نمیدونم دقیقا چنده) و این برگ ها رو از لوازم تحریری های بزرگ و توی تهران از تجهیزات پرینتر فروشی ( مثلا توی علائدین تقاطع جمهوری و حافظ و یا بازار رضا چهارراه ولیعصر و یا دیگر پاساژ های کامپیوتر در سطح تهران) تهیه کنید. تفاوت این ترنسپرنت ها اینه که یک ماده چسب مانند داره و رنگ رو روی خودش به خوبی نگه میداره. حالا کافیه دو نسخه از مدارتون رو روی این برگها چاپ کنید بطوری که مشابه فیلم عکاسی نگاتیو شده باشه و همچنین روی چاپ شده کاغذ به سمت فیبرتون قرار بگیره(یعنی برای smd باید وارونه کنید!). دلیلش هم اینه که هیچ فاصله ایی تا فیبر بوجود نیاد و به اصطلاح در زمان نور دهی سایه نندازه (این برای ضخامت های کم بسیار با اهمیت میشه!)

حالا کافیه این دو نسخه رو کاملا دقیق روی هم قرار داده و با چسب نواری به هم بچسبانید. فیلم شما که می خواستید به عکاس خونه بدید آماده هست. با کیفیت بسیار بالا. دلیل اینکه دو نسخه رو روی هم میگذارید اینه که هیچ نوری عبور نکنه و مدارتون با کیفیت هرچه تمام تر چاپ بشه!
              بقیه کار مشابه عمل لینت هست.

فقط لطفا یکی از دوستانی که اتوکشی خوب انجام میده بگه با روش اتو به چه کیفیتی میرسید؟؟؟؟

برآورد هزینه:
              فیبر سانتی 1 تومن (یا 2 تومن)
              اسید و مخلفات تقریبا مفد (1تومن). (میتونید بارها از اسید کار کرده استفاده کنید)
              ترنسپرنت چاپگر جوهر افشان برگی 500 تومن ( 21*29=600 پس حداکثر سانتی 1 تومن)
              لمینت هم مثلا سانتی 1 تومن
              یعنی حداکثر 5 تومن پس میبینید که 7تومن رو زیاد هم گفتم!!!
              زمان عملیات برای پرینت تا چاپ فیبر 15 دقیقه در حالی که برای رفتن به امجد و گرفتن مدار حداقل 2ساعت زمان مفید توی روز لازمه. تازه باید از 2 روز قبل سفارش بدید! و بدترین اتفاق اینه که مدارتون اشتباه داشته باشه و یا یکهو بخواهید تغییر جزیی توش بدید!
              دوست عزیز من دقیق متوجه نشدم. به خوبی روش لمینیت رو بلدم و 10 ها بار کار کردم اما اون قسمتی که گفتی یه جوری بشه که اصلا نور نبینه یعنی چی؟ اگر نور اصلا از هیچ جای کغد عبور نکنه که هیچ قسمتی از ورق لمینیت روی برد چاپ نمیشه. لطفا دقیق توضیح بدید

سوال دیگه اینکه ورق ترنسپرنتی که میگی اگر مثل کالک شفاف نباشه که با لمینیت نمیشه کار کرد. منظورم اینه که نور از ورق گلاسه ای که میگی عبور نمیکنه پس چجوری لمینیت رو فیبر چاپ میشه؟

اگر هم در مورد جنس و شفافیت کاغذ اشتباه میکنم، لطفا اگر میشه یه عکس یا لینک عکسی از اون نوع کاغذ هم بزارید که دقیق معلوم بشه چه جوریه.

خیلی ممنون.

دیدگاه

سلام
                جناب منفرد، نه اینکه هیچ جا نور نبینه. بلکه منظورم قسمت هایی بود که میخوایم نور نبینه که شامل فضاهای خالی فیبر میشه یعنی فضاهای بین سیمکشی ها. یعنی شما که میدی عکاس خونه براتون یه فیلم از مدارتون تهیه میکنه و بعد اون فیلم رو روی لمینتت قرار میدی و شیشه میزاری تا کامل با هم مماس باشند و نور میتابونی و .... رو در نظر بگیر. حالا اون فیلم رو با پرینتر خودت چاپ میکنی. با همون کیفیت که عکاس خونه واست میزنه با فرق اینکه شما پرینت کردی و عکاسخونه از صفحات حساس به نور استفاده میکنند. (منظورم از فیلم همون نگاتیو فیلم هست)
                ورق ترنسپرنسی از کالک شفاف تر هست و مثل شیشه میمونه. برای همین نقاط سیاه شده با رنگ و شفاف مانده، مثل یک نگاتیو عکاسی هست. ورق گلاسه و کالک هردو مات و غیر شفاف هست و نور به خوبی عبور نمیکنه لذا کیفیت چاپ رو پایین میاره. ( ترنسپرنسی شبیه تلق هست) الان عکسی از ترنسپرنسی مدار هایم همراهم نیست. در اولین فرصت میگذارم.
                این یک نمونه از کاغذی هست که میگم:

شما اینطور تصور کن که داری یک نگاتیو عکاسی درست میکنی.

دیدگاه

سلام

من یه روش بهتر دارم.

چطوره به چای اینکه بریم لیتوگرافی و کلی پول بدیم تا برامون نگاتیو و چاپ کنه و کلی م الاف بشیم

خودمون با پرینتر جوهر افشان مدارو رو طلق چاپ کنیم.(طلق های سفید که رو جزوه می زاریم)
                  زندگی یه فرصته

دیدگاه

آقای خلیلی اگه توجه داشته باشید من هم توی چند پست قبلی همین روش رو توضیح دادم.
                    فقط بدونید که رنگ پرینتر روی تلق وای نمیسته و هی میدوه اینور بعد میره اونور!؟!
                    شما حتما باید از تلق مخصوص که یک لایه چسبنده روش وجود داره و نام تجاریش همinkjet Transparency film یا همون کاغذ ترنسپرنسی مخصوص جوهر افشان هست استفاده کنید. در ضمن این روش تنها با جوهر افشان امکان پذیر هست و پرینتر های لیزری قادر به انجام این کار نمباشند

دیدگاه

سلام

اینو ببینید بدک نیست

کد HTML:
                      <abbr=لینک اصلاح شد></abbr>
                      فایل های پیوست شده

دیدگاه

سلام

کسی در مورد دستگاه لمینوتر اطلاعی داره

2- من هنوز یا حباب ا زیر لمینت مشکل دارم با این حبابا به جز ترکوندن با سوزن کار دیگه ای می شه کرد

ممنون
                        زندگی یه فرصته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علیرضا خلیلی
                          سلام

کسی در مورد دستگاه لمینوتر اطلاعی داره

2- من هنوز یا حباب ا زیر لمینت مشکل دارم با این حبابا به جز ترکوندن با سوزن کار دیگه ای می شه کرد

ممنون

سلام
                          معلومه که میشه! بد ترین کار ممکن ترکوندن اونهاست!
                          حالا خوب دقت کنید:
                          اول باید فیبرتون رو با مایع ظرف شویی و یک اسکاچ نرم کاملا بشویید تا هم براق شود و هم تمیز.
                          بعد اون رو خشک کنید به اندازه ایی که رطوبتی دیده نشود.(مقدار کم رطوبت لازم است)
                          سپس لبه لمینت رو از لایه محافظ جدا کنید و به لبه فیبر بچسبانید. دقت کنید که نباید کامل رویه رو جدا کنید.
                          حالا از بالای فیبر شروع کنید و همینطور که لایه محافظ رو جدا میکنید به کمک انگشتان آهسته روی فیبر و لمینت بکشید تا بدون اینکه حبابی بوجود بیاید روی هم قرار بگیرند. با این کار تقریبا هیچ حبابی بوجود نمی آید!

دیدگاه

به نام خدا

سلام به همه
                            میخواستم بدونم شما با روش اتوکشی به چه ضخامتی برای سیم کشی ها میرسید.( منظورم اینه که میتونید 10mil و یا 8mil رو بزنید.؟؟) من روشی رو استفاده میکنم که ترکیب روش پرینت و روش لمینت هست و میتونید سیمکشی با ضخامت 8mil رو از اون انتظار داشته باشید. و برای مدارات smd خیلی خوب جواب میده و شما حتی میتونید از زیر یک مقاومت 1206 همزمان 2 تا سیم و یا 3 تا رو(اگه حرفه ایی باشید) عبور دهید. مزیت اون هم اینه که نیازتون به مراجعه به عکاسی یا جمهوری رو حذف میکنه!
                            چون روش اتو رو آزمایش نکردم نمیدونم کیفیتش چجوریه. اگر علاقه مند باشید روشم رو توضیح بدم.

سلام به همه دوستان جوینده دانش، درسته که من دانش، جو نیستم اما دانش دوست هستم.

تهیه مدار چاپی توسط اتو : 100درصد عملی
                            کلا مدارات چاپی معمولی را به دو گروه می توان دسته بندی کرد.
                            1- مدار چاپی به صورت مدارات باز یعنی آماتوری و مدارات ساده که خطوط با پهنای بالا و با فاصله هستند.DIP
                            1- مدار چاپی هایی که ضمن عرض کمتر ، خطوط مداری خیلی نزدیک به هم هستند.SMD
                            ضمنا در protel میتوان از دو واحد برای عرض سیم استفاده کرد 10mil یا 8mil که شما میگید رو میشه به چندmm تبدیل کرد. اگه اشتباه نکنم در گزینه view آخرین گزینه toggle unit رو اگه کلیک کنید واحدی که کار میکنید رو عوض میکنه.

استفاده راحت آسان و سریع کم هزینه با هر نوع از مداراتی که بالا گفته شد فقط با .....
                            عجله نکنید توضیح میدم،
                            بعد از کشیدن مدار مورد نظر در نرم افزار pcb کش هر چی می خواد باشه، مدار را بر روی یک برگه روغنی، بهتر که کاغذ گلاسه باشه
                            پرینت لیزری پر رنگ سیاه سفید می گیرید.(نکته کاربردی:اگه با نرم افزار protel می کشید مثل من با ترک آبی یعنی لایه زیر مدار نیاز به آینه کردن نداره اما با ترک قرمز یعنی لایه روی مدار حتما باید مدار را آینه کنید.)
                            بعد از بریدن فیبر مدار چاپی خام (مسی) به اندازه مدار، باید خوب شسته شود و با یک سنباده خیلی نرم شفاف کنید البته نه زیاد.
                            اول اتو گرم شده را روی مس البته با یک دستمال قرار دهید بعد پرینت را دقیق روی مس گرم شده بگزارید
                            سختی کل کار شاید اینجا باشد که باید خوب اتو بکشید به طوری که همه خطهای سیاه دیده شود گوشه های فیبر خیلی مهم هستند.
                            مطمئن هستم که اتو کش حرفه ای می شوید .
                            بعد از خوب خوب اتو کردن و سرد شدن با شسته شود به طوری که فقط کاغذها تمیز شود. بعد می تونید بذارید تو اسید مدار چاپی.
                            امیدوارم موفق باشید. نظر شما باعث افتخار و فکر بیشترمن است. :smile: التماس دعا

دیدگاه

سلام دوستان
                              من از صفحه ی پشت کاغذ برچسبی استفاده می کنم. اول روی اون پرینت می گیرم. بعد فیبر را آن قدر سمباده می زنم، تا یه حالت آینه ای به خود بگیرد. سپس با یک دستمال کاغذی، روی فیبر می کشم تا گرد های مس از بین برود.بعد آن را روی برد می ذارم و با اتو مدار را چاپ می کنم. عالی در می آد. برای آی سی های smd جواب می دهد. مثلاً FT232RL را روی بردی که با روش اتو ساخته بودم گذاشتم و درست کار کرد.( دوستان، مراحل را به نوبت انجام دهید، حتماً فیبر را بعد از پرینت گرفتن و اتو روشن کردن سمباده بزنید. چون هر چند وقت یک بار، لایه ی رویی اکسید می شود.)

در فنی حرفه ای ما یک استاد عزیزی داشتیم، در اتاقش آمده بود یک ساعت عقربه ای روی برد چاپ کرده بود، یک آرم فنی حرفه ای هم داشت ( چقدر قشنگ :rolleyes، سوراخش کرده بود و یک موتور ساعت هم پشتش گذاشته بود، شده بود یک ساعت کامل!!!!
                              انگار زیادی عشق چاپ برد داشت!!! :eek:
                              برای کاری در حوزه اربعین نیاز به نیروی داوطلب هستیم.
                              http://hosseinwalkingday.com

دیدگاه

خب منم این روش اتو رو با کاغذ معمولی و کالک تست کردم.
                                کاغذ معمولی خیلی بهتر نقش رو منتقل میآ‌کنه ولی عیبش اینه که بعد از شستشو کُرک به جا میآ‌ذاره که باید بشینی و با دقت اون کرکآ‌ها رو پاک کنی.
                                کاغذ کالک کرکش کمتره ولی خب انتقال نقشش هم کمتره.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X