اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

نوشته اصلی توسط younes_ysf
    معذرت یه اشتباه کوچولو کرده بودم. منظورم 0.3 میلیمتر یا 12 میل بود. اگه بشه 0.3میلیمتر رو زد کلی کار راه اندازه واسه من
    سلام من با روشی که در تاپیک زیر گفتم خطوط 0.3 میلیمتر رو میزنم ولی یک سوال هم داشتم شاید ربطی به تاپیک نداشته باشه خطوط 0.3 میلیمتر اگه قلع اندود بشن چقدر میتونن جریان رو راحت عبور بدن؟ اگه قلع اندود نشن حدودا چقدر؟
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=50478.0
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

مقدار مجاز جریان برای نسوختن تراک بسته به پارامترهای زیادی داره. مثلا اگه از وسط دو پایه آی سی 0.3 میلیمتر رد کنی ولی دوطرفشو قطور کنی باعث میشه حرارت منتقل بشه. بنابراین جریان زیادی رو می تونی از همین 0.3 میلیمتر رد کنی بدون اینکه بسوزه.
      اما اگه تراک 0.3 طول زیادی داشته باشه حرارت دفع نمیشه و حتی با قلع اندود هم دردی دوا نمیشه چون روی این تراک نازک اصلا قلع نمی شینه. یعنی قلع نمی تونه ارتفاع زیادی روش داشته باشه.
      اما من روی تراک 0.3 یه رشته سیم لحیم کردم و 5 آمپر ازش رد کردم و اصلا داغ هم نشد!
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام دوستان
        من هم از روش لامینت استفاده می کنم ولی هیچ وقت نتیجه نگرفتم.
        من از کاغذ کالک استفاده می کنم و پس از نوردهی علاوه بر پودر ظهور مقداری وایتکس هم توی آب می ریزم ولی اون جاهایی که نور نخورده خیلی دیر پاک میشن طوری که اون جاهایی که نور خوردن هم یا ناقص شدن یا این که از بین میرن.
        وایتکس رو توی مجله نویز خوندم که باید بریزم.مشکل از وایتکس هستش یا چیز دیگه ای؟با مسواک هم روی فیبر می کشم تا لامینت زودتر جدابشه.تو نور مستقیم آفتاب هم حدود 2 دقیقه نور میدم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edris.noei
          سلام دوستان
          من هم از روش لامینت استفاده می کنم ولی هیچ وقت نتیجه نگرفتم.
          من از کاغذ کالک استفاده می کنم و پس از نوردهی علاوه بر پودر ظهور مقداری وایتکس هم توی آب می ریزم ولی اون جاهایی که نور نخورده خیلی دیر پاک میشن طوری که اون جاهایی که نور خوردن هم یا ناقص شدن یا این که از بین میرن.
          وایتکس رو توی مجله نویز خوندم که باید بریزم.مشکل از وایتکس هستش یا چیز دیگه ای؟با مسواک هم روی فیبر می کشم تا لامینت زودتر جدابشه.تو نور مستقیم آفتاب هم حدود 2 دقیقه نور میدم.
          روش اطو راحت تره اما اگه میخواین با لامینت کار کنین بهتره برای نور دهی همیشه از یه لامپ ثابت استفاده کنین تا کم کم زمان مناسب برای نور دهی دستتون بیاد،برای پودر ظهور هم باید حدود دو قاشق از اون رو توی یه لیتر آب حل کنید و چند دقیقه تکون بدین بعد زیر شیر آب قسمتهای زائد براحتی بلند میشه اگه بلند نشد اونو دوباره توی محلول بندازین و تکون بدین و دو باره زیر شیر با دست روش بکشین تا لامینت های زائد که حالت لیز داره از روی فیبر بلند شه،میتونید برای پودر ظهور از جوش شیرین استفاده کنین همینطور میتونه مشکل مربوط به کیفیت لامینت باشه بهتره لامینت رو از نیو کیت تهیه کنید که لامینت های تازه ژاپنی میاره و البته گرونتر میفروشه.موفق باشید.
          رازی در کار نبود

دیدگاه

سلام
            یه سر نوشابه وایتکس هم به محلول ظهور اضافه کنید خیلی سریع تر عمل میکنه

دیدگاه

با سلام

نمیدونم شاید جاش نباشه اما بالاخره مرتبطه دیگه !
              دوستان میخوام برای اولین بار خودم پی سی بیم رو بزنم البته چند سال پیش با اسید های پودری یه بار خواستم این کار رو بکنم که بد جوری زد تو ذوقم دیگه این کار رو نکردم اما حالا از این اسید های مایع گرفتم اسمش flux sk10 هست میخوام بدونم برای یه بورد مثلا 10*10 چقدرش رو باید استفاده کنم آیا به محلول دیگه ای هم نیاز هست یا همین کفایت میکنه ؟

ممنون از توجهتون

دیدگاه

اسید مایع کمی بهتر از اسید های پودری عمل میکنه
                دستور العملش رو معمولا روش مینویسن
                مهم ترین اصل تو اسید کاری گرم نگه داشتن اسید و مهم تر از اون تکون دادن و هم زدنش هست

دیدگاه

با اجازه از دایی علی
                  اسید سرد خورندگی بسیار کمی داره و کلی طول میکشه تا مس روحل کنه. اما اگه کمی گرم بشه خیلی عالی کار می کنه. من یه دیس شیشه ای که توی آشپزی استفاده میشه تهیه کردم و یه گاز پیکنیکی. البته دیسش اونقدر پین هست که یه فیبر سایز A4 هم توش جا میشه اما ارتفاع کمی داره که باعث میشه مصرف اسیدم کم بشه. هروقت می خوام اسید کاری کنم پیکنیکی رو روشن می کنم و شعله روی کمترین میزارم. کافیه اسید کمی گرم بشه. اگه خیلی گرم بشه چاپ رو هم حل می کنه و کار خراب میشه.
                  منظور از تکون دادن اینه که فیبر رو نباید بندازی تو اسید و بری دنبال کار دیگه. یه گوشه فیبر رو سوراخ ریزی میزنی و یه سیم یا نخ بهش می بندی. با این سیم می تونی فیبر رو تکون بدی که باعث میشه سرعت حل شدن مس زیاد بشه.

من اسید پودری استفاده می کنم و هر 20 بار عوضش می کنم.
                  با تکون دادن فیبر و گرم کردن اسید می تونی یه فیبر رو در کمتر از 5 دقیقه آماده کنی.

دیدگاه

ارزان ترین و کاراترین اسید که من استفاده کردم تیزاب هست کیلویی 700 تومن هست که باید با 3 - 4 لیتر آب قاطی بشه
                    البته گاز خطرناک تولید میکنه و خیلی خطر ناک هست و ظرف پلاستیک حاوی خودش رو هم خشک و شکننده و پوسته پوسته میکنه
                    برا خریدش میتونید به طبقات پایین یا بالای پاساژهای جواهر فروشی ها برید که معمولا کارگاه های زرگری هستند . اونجا حتما لوازم فروشی کارگاه های جواهر سازی هست
                    تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                    داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

ای ول دایی ها
                      دقیقا همین ظرفه. ولی من مستطیلشو دارم.
                      نیاز هم نیست پیرکس باشه چون قرار نیست تا 400 درجه گرم بشه. تازه تا وقتی که توش یه قطره آب باشه دماش به هیچ وجه نمی تونه از 100 درجه بالاتر بره.
                      ظرف رو تا ارتفاع 1 سانت آب می ریزم و توش یه قاسق پلاستیکی اسید پودری میریزم. تا 20 یا 30 بار استفاده عوضش نمی کنم. تازه بازم کار می کنه اما چون خیلی کرو کثیف میشه عوضش می کنم.

دیدگاه

دمت دایی جان
                        اما فکر نکنم ظرفی که من گرفتم پیرکس باشه. ظروف پیرکس حتی بدون آب هم می تونن روی شعله دوام بیارن(دمای بالای 100) و گرونتر هستند. این ظرفی که من گرفتم خیلی ارزونه و بعد می دونم پیرکس باشه. اما چون همیشه توش آب و اسید هست باعث میشه روی شعله نشکنه.

دیدگاه

برای چاپ سبز پشت فیبر چه نوع اسپری خوبه؟
                          مارک خاصی باید بخرم یا اسپری معمولی رنگ سبز جواب میده؟
                          هدف جلوگیری از اکسید شدن مس هست دیگه درسته؟
                          بنابراین باید ضد آب و ضد زنگ باشه، این طور نیست؟
                          من از مغازه های الکترونیک پرسیدم نداشتن، معمولا کجا میفروشن؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Squall
                            برای چاپ سبز پشت فیبر چه نوع اسپری خوبه؟
                            مارک خاصی باید بخرم یا اسپری معمولی رنگ سبز جواب میده؟
                            هدف جلوگیری از اکسید شدن مس هست دیگه درسته؟
                            بنابراین باید ضد آب و ضد زنگ باشه، این طور نیست؟
                            من از مغازه های الکترونیک پرسیدم نداشتن، معمولا کجا میفروشن؟
                            چاپ سبز به چند منظور زده میشه که فک می کنم اصلی ترینش در پروسه تولید و صرفه جویی در مصرف قلع باشه وقتی برد در حوزچه قلع قرار میگیره فقط مسهایی که چاپ سبز نخورده قلع رو به خودش میگیره
                            یکی دیگه از اهداف عایق کاریه
                            درضمن چاپ سبز را از طریق سیلک اسکرین انجام میدند.

اضافه شده در تاریخ :
                            نوشته اصلی توسط Squall
                            لطفا یه نگاه به این آموزش بنداز :
                            آموزش ساخت فیبر مدار چاپی با استفاده از لامینت

توی قسمت های آخرش در مورد اسپری زدن به پشت مدار نوشته. ولی نگفته که مارک و نوع اسپری رنگ مهم هست یا نه.
                            در این آموزش چند نکته هست که باید رعایت شود . پالیش کردن سطح مسی لازم است ولی دقت کنید که بعد از استفاده از سمباده 400 از سمباده های نرمتر مثل 2000 هم استفاده کنید تا سطح کار بسیار یکنواخت و بدون خش بوجود آید که باعث میشه حباب کمتری در حین استفاده از لمینت بوجود آید .
                            موقع چسباندن لمینت مقداری آب زیر کار بریزید تا عمل وکیوم راحت تر انجام بشه و ایجاد حباب نشه فقط باید محکم فشار بدی تا همه جا یکنواخت بشه .
                            حتما مقدار کمی حرارت با اتو در حد 60 درجه با فشار ملایم روی سطح کار با حایلی مثل کاغذ معمولی بده تا به اصطلاح لاک حساس روی فیبر خوب محکم و استخونی بشه و در حین ظهور کنده نشه.
                            اسپری رنگی که استفاده شده از یک رنگ معمولی هست . من این تجربه را داشتم و نتیجه خوبی نگرفتم اما کار با سیلک خیلی تمیز در میاد و احتیاجی به کاغذ گذاری و ... نداری
                            باید توجه کنی که رنگی که استفاده میشه از رنگ کوره ای با درجه حرارت کم هست و باید پخته بشه . رنگهای uv هم هستند که در اثر نور UV محکم میشند

یک پیشنهاد : من همه راههای درست کردن فیبر را تجربه کردم . اگه فیبر کوچک میخوای بسازی که خیلی ساده است بهترین راه استفاده از پرینتر لیزری روی کاغذ روغنی پشت برچسب هست . اگه کارت میخوای تمیز بشه و ظریف کاری داره بهترین راه که من انجام میدم استفاده از اسپری پوزتیو است که خیلی هم تمیز در میاد .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Squall
                              لطفا یه نگاه به این آموزش بنداز :
                              آموزش ساخت فیبر مدار چاپی با استفاده از لامینت

توی قسمت های آخرش در مورد اسپری زدن به پشت مدار نوشته. ولی نگفته که مارک و نوع اسپری رنگ مهم هست یا نه.
                              توضیحات دوست عزیزمونhamidmicro درسته اما اگر واقعا حوصله ی سر و کله زدن با سیستمهای مختلف نمونه سازی رو داری من بهت روش زیر رو برای چاپ سبز پیشنهاد میدم در ضمن اگر فیلم ها رو نتونستی ببینی کاتالوگ ضمیمه هم میتونه کمکتون کنه:

http://www.youtube.com/watch?v=4l1mXpL5lDQ&feature=BFa&list=PL2C5 66A88EF45284C&lf=plcp

http://www.lpkf.com/products/rapid-pcb-prototyping/solder-masks-legend-printing/index.htm

برای دوستانی که تجربه کار با لمینت رو دارن فهمیدن داستان کار اسونیه فقط حیف که ما تو کشورمون یه همچین کیتهائی نداریم!!!!تا کار محققین و دانشجوهامون کمتر و با کیفیت تر بشه در ضمن هزینه هم زیاد پرداخت نکنن.

زکات علم،نشر و پخش آن است.
                              {خلاف قوانین - پاک شد }

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Squall
                                چاپ سبز پشت مدارهای آماده همیشه ذهنم رو به خودش مشغول کرده بود تا اینکه اون آموزش لامینت رو دیدم که آخرش در مورد چاپ سبز با اسپری رنگی سیز توضیح داده. الان میخوام این مورد رو هم امتحان بکنم اگه ممکنه فقط در مورد نوع و مارک اسپری سبز توضیح بدین تا برم فردا بخرم.

با تشکر
                                سلام دوست عزیز
                                مقاله آموزشی کار با لامینت رو خودم نوشتم ولی متاسفانه یادم رفت نوع اسپری رو ذکر کنم. :-??
                                منظور من اسپری ساده رنگ نبود
                                نوعی اسپری هست مخصوص برد مدار چاپی
                                احتیاجی هم به کوره و ... نداره.
                                فقط قیمت بالایی داره (حدود 13تومن )
                                رنگ های شفاف و سبز و.... داره
                                میتونین از فروشنده های لوازم الکترونیکی تهیه کنید
                                موفق باشید.............
                                هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X