درود بر همگی
دوستان میخوام تابلو ثابت بزنم منتهی نمیدونم چه ورژنی از کرل رو باید دان کنم فرقی نداره؟و اینکه بعد از طراحیش باید کجا بدم برام در بیارنش؟یه توضیح بدید الگوریتم کارو :nerd:
در روزگاری که لبخند ادم ها بخاطر شکست توست برخیز تا بگیرند.........
من از روش سری کردن 6 ال ای دی قرمز بدون مقاومت و بعد موازی و ترانزیستور TIP41 استفاده کردم.
در ابتدا همه چیز خوب بود اما با زیاد شدن شاخه ها ولتاژ رسیده به هر ال ای دی افت کرد و در نتیجه نور ال ای دی کم شد. متوجه شدم خروجی ترانزیستور به جای 12 ولت مقدار 10.8 رو داره که علتش اصلا برام قابل توجیه نیست. :question:
یعنی گذاشتن یک مقاومت به جای یک ال ای دی می تونه این مشکل رو حل کنه؟ و چرا؟
من از روش سری کردن 6 ال ای دی قرمز بدون مقاومت و بعد موازی و ترانزیستور TIP41 استفاده کردم.
در ابتدا همه چیز خوب بود اما با زیاد شدن شاخه ها ولتاژ رسیده به هر ال ای دی افت کرد و در نتیجه نور ال ای دی کم شد. متوجه شدم خروجی ترانزیستور به جای 12 ولت مقدار 10.8 رو داره که علتش اصلا برام قابل توجیه نیست. :question:
یعنی گذاشتن یک مقاومت به جای یک ال ای دی می تونه این مشکل رو حل کنه؟ و چرا؟
با اضافه شدن هر شاخهled ، جریان عبوری از ترانزیستور افزایش پیدا میکنه و اگه دیتاشیت ترانزیستور رو با دقت میخوندی میدیدی که یه منحنی داره که با افزایش جریان کلکتور ، ولتاژ اشباع کلکتور امیتر هم زیاد میشه و در نتیجه ولتاژی که با بار میرسه کاهش پیدا میکنه .
این برای همه ترانزیستور های BJT اتفاق میوفته . برای حل این مشکل باید از ماسفت استفاده کنی . یا شاخه ها رو دسته بندی کنی و برای هر دسته یه ترانزیستور بزاری .
ماسفت irfz44 هم مناسبه کارته و قیمتش هم 600 یا 700 تومنه
تجربه دوستان
برای اینکه توان کمتری تلف بشه در ساخت تابلو های ال ای دی میتونید
برای ال ای دی های قرمز با ولتاژکاری دو تا دو و دو دهم
شش عدد ال ای دی سری کنید به همراه یه مقاومت یک اهم و سپس همه رو با هم موازی کنید
سلام
خیلی از بچه ها ازمن سوال میپرسن بهترین روش کدوم هست به نظر من روش سری و سپس موازی با یک مقاومت در آخر بهترین روش هستش
پاسخ شماره 4
:applause:
سرعت کار بالاست من توی یه روز نزدیک 6 متر کار زدم با این روش ولی با روش ها پاسخ شماره 1 میتونم سه متر تا چهار متر کار بزنم توی یک روز
سلام آقا مجتبی.
میشه لطف کنی یک عکس دقیق و واضح از روش سری و موازی با یک مقاومت بگذاری یا یه توضیح ریز بدی. ممنون.
دیدگاه