اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[آموزش] خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر تابلو LED ثابت(لینک ها اصلاح شد)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر تابلو LED ثابت

نوشته اصلی توسط turner
    mr.prm _ بسیار عالی بود دوست عزیز ممنونمیشه لطفا دلیل استفاده از این ترانزیستور رو برام توضیح بدی؟ من فکر میکنم تقویت ولتاژ انجام میده درسته؟تفاوت این دو تا ترانزیستور چیه؟ میشه لطفا مدار رگولاتور ها رو هم بذاری؟

باز هم از لطف شما ممنونم. خیلی خیلی مفید بود :job:
    سلام با اجازه آقای mr.prm
    نه عزیز تقویت انجام نمیده
    همانند یک کلید عمل میکنه
    کار قطع و وصل رو انجام میده
    علت استفاده کردنشون هم اینه که هر ترانزیستوری جریانی رو میتونه از خودش عبور بده هر چقدر تعداد ال ای دی ها بیشتر بشه جریان میره بالاتر پس باید از ترانزیستور دیگه ای استفاده بشه
    هر چند من همه رو تی آی پی 41 میزارم
    :biggrin:

ولی اگه بخای ارزونتر براتون خرج برداره از ترانزیستورهای جریان کمتر هم میشه برای بعضی جاها استفاده کرد
    مثل همون bd139
    c945
    ,.....
    برای اینکه مقدار جریان هر ترانزیستور رو متوجه بشی به کاتالوگ ترانزیستور سر بزن
    تی آی پی 41
    در حدود 6 آمپر هست :nice:
    نورپردازان باران نور شهرستان آران وبیدگل
    barannoor69@yahoo.com

دیدگاه

ضمن تصدیق نوشته های جناب باغبانزاده،
      مدار رگولاتور تو فایل اوّلی که تو پست اول همین تاپیک لینکش هست، موجوده.
      ضمنن ب وجود پسوند C حتی الامکان توجه کنید.
      ...

دیدگاه

پاسخ : آموزش خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر

سلام خسته نباشید به همه استادان وعزیزان گرامی
        عرض شود میشه در همین مدار به جای ترانزیستور از رله استفاده شود
        و اینکه طریقه بستن(شماتیک) ترانزیستور همراه با ال ای دی ها و میکرو و منبع را لطف کنید ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rainbow.
          سلام خسته نباشید به همه استادان وعزیزان گرامی
          عرض شود میشه در همین مدار به جای ترانزیستور از رله استفاده شود
          و اینکه طریقه بستن(شماتیک) ترانزیستور همراه با ال ای دی ها و میکرو و منبع را لطف کنید ممنون میشم
          سلام،
          اگه هدف شما فقط قطع و وصل چند کانال و فلاش ساده باشه، استفاده ی رله هم ممکنه، ولی در غیر اینصورت، استهلاک بالا، سرعت پایین(و در نتیجه ناتوانی در اجرای برنامه های کم و زیاد کردن نور فرکانس بالا) و سر و صدای آزار دهنده ی رله، مشکلاتی هستند که باعث میشن نشه ازش استفاده کرد.
          مگه همون BD139 ی 250 تومنی چه عیبی داره؟؟ این همه ملت میرن دنبال MOSFET و ... ،
          این که گفته میشه ولتاژ رو کاهش میده (0.7 با 0.2) هم ناشی از یک دید تئوری_ نصفه نیمه س، اصلن و ب هیچ وجه درست نیس. بنده بار ها ولتاژ CE ترانزیستورهای مذکور رو اندازه گرفتم، به یک دهم ولت هم نمی رسه...
          طریقه ی بستن ترانزیستور و میکرو و LED ها هم چندین بار دوستان تو بخش های مرتبط ذکر کرذن، ولی چشم... (الان فرصت نیس... بعدآ ایشاا...)

دیدگاه

سلام،
            قسمت سوم هم بعد از مدت ها تکمیل شد...

سر فصل مطالب:
            ساخت سخت افزار یک فلاشر کامل و قابل اتصال به تابلو LED
            تقویت خروجی فلاشر
            برنامه نویسی افکت های معمولی
            نوشتن افکت های Fade (کم نور و پر نور) بدون استفاده ی کانال PWM میکرو
            افزودن کلید های کنترلی به فلاشر

دریافت قسمت سوم: http://s4.picofile.com/file/7831061177/SLED_3_6.pdf.html

پی نوشت: ضمن عذر خواهی از اساتید گرامی، سطح نگارش مطالب بخش اول و دوم و این بخش در سطح سواد پایین شخص خودم و با هدف کمک به علاقه مندان جهت شروع کار است.

دیدگاه

پاسخ : آموزش خلاصه برنامه نویسی و ساخت فلاشر تابلو LED ثابت(قسمت 3 اضافه شد)

) اقای ارغوانی دیگه لطفا مبنا رو زیر سوال نبرید ) اشباع tip41 کمتر از 0.2 نمیشه. لطفا با یه مولتی متر دقیق (بالای صد تومنی) اندازه گیری بکنید و نتیجه رو ببینید. البته جریانکشی فراموش نشه.
              البته توجه بکنید که به دلیل فرکانس پایین (زیر 1 کیلو هرتز) و همچنین نداشتن جریان خیلی شاخ تو مدار نیازی به استفاده از ماسفت نیست. فقط بهتره با یه ترانزیستور دیگه به صورت زوج دارلینگتون و یا پیش تقویت بسته بشه که بشه تیپ 41 رو کاملا به اشباع برد. این نکته به دلیل اینکه غالبا ترانزیستورهای قدرت بتای کمی دارن باید برای حفظ کیفیت مطلوب رعایت بشه. همچنین اگه خواستار پایین بردن تلفات دینامیک سوییچ هستین (قابل توجه سایی که از تیپ 41 شیش امپری 4 امپر تو مدار کنترل نور میگیرن و ترانزیستورشون جوش میاره) یه خازن کوچک با مقاومت بیس موازی بکنید که اثر خازنی بیس امیتر رو خنثی بکنه. برای انتخاب مقدار خازن به دیتاشیت مراجعه بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                همچنین اگه خواستار پایین بردن تلفات دینامیک سوییچ هستین (قابل توجه سایی که از تیپ 41 شیش امپری 4 امپر تو مدار کنترل نور میگیرن و ترانزیستورشون جوش میاره) یه خازن کوچک با مقاومت بیس موازی بکنید که اثر خازنی بیس امیتر رو خنثی بکنه. برای انتخاب مقدار خازن به دیتاشیت مراجعه بشه.
                سلام میشه بیشتر توضیح بدید(خازن B-E رو میگم وخنثی سازی اون و رابطش با جریان کشی بیشتر ترانزیستور)
                باور کنیم تا چشم بر هم زنیم فرداست،حتی میشود گفت فردا همین امروز است.
                اگرچه فردا را نمیشود پیش بینی کرد،اما فردا را می توان ساخت، از همین امروز،فکر همه چیز را باید کرد، فکر داشته ها و دارایی ها را ، در یک کلمه فکر فردا را.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط احسان128

سلام میشه بیشتر توضیح بدید(خازن B-E رو میگم وخنثی سازی اون و رابطش با جریان کشی بیشتر ترانزیستور)
                  بله میشه
                  در بیس امیتر ترانزیستور bjt خازن بزرگی وجود داره که جلوی روشن و خاموش شدن سریع ترانزیستور رو میگیره. وقتی ترانزیستور کند تغییر وضعیت بده به این معنیه که از حالت خاموشی به کندی داره وارد ناحیه اشباع میره. در بین راه در ناحیه فعاله و تقریبا توان بالایی روش داره تلف میشه و باعث گرم شدن ترانزیستور میشه. در اصل با جریانکشی رابطه ای نداره. با توان تلف شده رابطه داره. طبق راه حلی که اسمشو یادم نیست ) و تو تکنیک پالس مطرح میشه با موازی کردن یه خازن ه اندازه خازن بیس امیتر دو سر مقاومت بیس میتونیم اثر خازنی بیس امیتر رو در زمان شارژ و دشارژ اون خازن از بین ببریم.
                  به هر صورت!! برای کمتر گرم شدن ترانزیستورتون فرکانس رو تا حد امکان پایین بیارید. (تا جایی که لرزشی احاس نکنید) و جریان بیس رو تا حداکثری که تو دیتاشیت ذکر شده بالا ببرید تا ترانزیستور در بالاتری میزان اشباع قرار بگیره. اینطوری به میزان خیلی کمی تلفات پیوند بیس رو بالا بردید به قیمت پایین اوردن تلفات اصلی. البته تمام این موارد برای وقتیه که میخواید از ترانزیستور حداکثر استفاده رو بگیرید و جریان خوبی ازش بکشید. وگرنه tip41 تو جریان 1 امپر عین بلبل بدون هیچ حرکت خاصی کار میکنه.

دیدگاه

سلام
                    دوستان من یک فلاشر با tip41 ساختم که با 2n3904 راه اندازیش کردم به بیس جفت ترانزیستور هم یک مقاومت یک کیلو زدم
                    اما ترانزیستور tip41 خیلی خیلی داغ می کنه
                    علتش چیه؟؟؟؟؟
                    بیشترین جریانی هم که ازش کشیدم 2 آمپره

دیدگاه

) اقای ارغوانی دیگه لطفا مبنا رو زیر سوال نبرید ) اشباع tip41 کمتر از 0.2 نمیشه. لطفا با یه مولتی متر دقیق (بالای صد تومنی) اندازه گیری بکنید و نتیجه رو ببینید. البته جریانکشی فراموش نشه.
                      البته توجه بکنید که به دلیل فرکانس پایین (زیر 1 کیلو هرتز) و همچنین نداشتن جریان خیلی شاخ تو مدار نیازی به استفاده از ماسفت نیست. فقط بهتره با یه ترانزیستور دیگه به صورت زوج دارلینگتون و یا پیش تقویت بسته بشه که بشه تیپ 41 رو کاملا به اشباع برد. این نکته به دلیل اینکه غالبا ترانزیستورهای قدرت بتای کمی دارن باید برای حفظ کیفیت مطلوب رعایت بشه. همچنین اگه خواستار پایین بردن تلفات دینامیک سوییچ هستین (قابل توجه سایی که از تیپ 41 شیش امپری 4 امپر تو مدار کنترل نور میگیرن و ترانزیستورشون جوش میاره) یه خازن کوچک با مقاومت بیس موازی بکنید که اثر خازنی بیس امیتر رو خنثی بکنه. برای انتخاب مقدار خازن به دیتاشیت مراجعه بشه.
                      بله میشه
                      در بیس امیتر ترانزیستور bjt خازن بزرگی وجود داره که جلوی روشن و خاموش شدن سریع ترانزیستور رو میگیره. وقتی ترانزیستور کند تغییر وضعیت بده به این معنیه که از حالت خاموشی به کندی داره وارد ناحیه اشباع میره. در بین راه در ناحیه فعاله و تقریبا توان بالایی روش داره تلف میشه و باعث گرم شدن ترانزیستور میشه. در اصل با جریانکشی رابطه ای نداره. با توان تلف شده رابطه داره. طبق راه حلی که اسمشو یادم نیست ) و تو تکنیک پالس مطرح میشه با موازی کردن یه خازن ه اندازه خازن بیس امیتر دو سر مقاومت بیس میتونیم اثر خازنی بیس امیتر رو در زمان شارژ و دشارژ اون خازن از بین ببریم.
                      به هر صورت!! برای کمتر گرم شدن ترانزیستورتون فرکانس رو تا حد امکان پایین بیارید. (تا جایی که لرزشی احاس نکنید) و جریان بیس رو تا حداکثری که تو دیتاشیت ذکر شده بالا ببرید تا ترانزیستور در بالاتری میزان اشباع قرار بگیره. اینطوری به میزان خیلی کمی تلفات پیوند بیس رو بالا بردید به قیمت پایین اوردن تلفات اصلی. البته تمام این موارد برای وقتیه که میخواید از ترانزیستور حداکثر استفاده رو بگیرید و جریان خوبی ازش بکشید. وگرنه tip41 تو جریان 1 امپر عین بلبل بدون هیچ حرکت خاصی کار میکنه.
                      سلام،
                      کاملن حق با شماست.
                      و تشکر بابت توضیحات دقیقتون.

مشکل ایجاست که دوستان عزیزی که تعدادشون کم هم نیست، به هر دلیلی بدون پیش زمینه ی مناسب، رو میارن ب ساخت تابلو LED و فلاشر. اکثرن تابلوهاشون هم ابعاد بالایی نداره و مسلّمن طبق گفته ی خودتون "ماسفت ضروری نیست تا وقتی جریان شاخی نباشه."
                      اون وقت همین دوستان میان با اطلاعات نصفه نیمه شون ده تا قطعه ی اضافی میزارن رو فلاشر، بعد از 2 هفته خازن ورودی تغذیه می ترکه. یک ماه بعد ترانزیستور هایی که غیر اصولی برای بایاس ترانزیستورای قدرت زدن یکی در میون میزنن و هزار و یک مشکل دیگه بوجود میاد. سرویس دهی بعد از فروش هم که در حد تلفن جواب دادن هم ندارن. کلّ اعتبار LED رو ب فنا میدن... بعضن دیده شده ته فیبر رو هم چسب آهن میزنن و روی قطعات رو رنگ میکنن. :angry:

ی ذره هم حق رو ب بنده بدین. هدف این بوده که بدون هیچ قضیه ی اضافی و ی جوری تضمین شده کار راه بیافته. بدون هیچ پیچیدگی اضافی.

وگرنه افرادی مثل شما و دوستانی که حداقل الکI رو خوندن خودشون کاملن گاهن و نیازی به توضیحات و اموزش های من ندارن.
                      بنده هم هیچ ادعایی از نظر سواد ندارم و خودمو کاملن بی سواد میدونم هنوز.

دیدگاه

سلام بچه ها عضو جدید سایت هستم
                        یه تابلو Led به تازگی ساختم که 930 led درش به کار رفته.
                        من بیشتر مطالب سایت رو نگاه کردم و معمولا از منبع تغذیه 12 ولت استفاده کردید.
                        من به این صورت عمل کردم که هر 60_80 led رو با هم سری کردم و بعد یه مقاومت 6 یا 4 وات برای کنترل جریان گذاشتم(سورس من 220 ولت هست)
                        تو مدار فلاشر به مشکل خوردم. تقریبا از مدار شما استفاده کردیم وقتی رو برد بورد تست میکردیم با 12 ولت جواب میداد ولی تو عمل با 220 ولت ریست میده میکرو ظاهرا.
                        میخواستم ببینم شما 1)از مدار فلاشرتون فقط تو 12 ولت استفاده می کنید؟
                        2)مدار فلاشری میخوام طراحی کنم که چند آمپر رو بتونه جواب بده و برق ac از پایه ماسفت عبور بدم.
                        منتظر نظراتتون هستم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lordsasi
                          سلام بچه ها عضو جدید سایت هستم
                          یه تابلو Led به تازگی ساختم که 930 led درش به کار رفته.
                          من بیشتر مطالب سایت رو نگاه کردم و معمولا از منبع تغذیه 12 ولت استفاده کردید.
                          من به این صورت عمل کردم که هر 60_80 led رو با هم سری کردم و بعد یه مقاومت 6 یا 4 وات برای کنترل جریان گذاشتم(سورس من 220 ولت هست)
                          تو مدار فلاشر به مشکل خوردم. تقریبا از مدار شما استفاده کردیم وقتی رو برد بورد تست میکردیم با 12 ولت جواب میداد ولی تو عمل با 220 ولت ریست میده میکرو ظاهرا.
                          میخواستم ببینم شما 1)از مدار فلاشرتون فقط تو 12 ولت استفاده می کنید؟
                          2)مدار فلاشری میخوام طراحی کنم که چند آمپر رو بتونه جواب بده و برق ac از پایه ماسفت عبور بدم.
                          منتظر نظراتتون هستم
                          سلام،
                          ترانزیستور های مشروحه حداکثر تا 80 ولت کار می کنند و بنده هیج تصوری ندارم که شما برق شهری را به دقیقن ب کجای این مدار بیچاره متصل کرده اید. oo:

در هر صورت، شما که برای روشن کردن مجموعه الیدی ها از 220 متناوب شهری استفاده نمی کنید و مسلّمن آن را ابتدا DC و تثبیت می کنید.
                          پس برق DC را ترجیحن سوییچ کنید و از خیر_ 220 AC بگذرید ب نظر من.

ب جای BD139 باید از ماسفت استفاده کنید، مثلن IRF720 که 400 ولت 3 آمپر است. یا هر نمونه ی در دسترس دیگر.
                          ضمنن مدار تا حدودی برای راه اندازی ماسفت متفاوت است که بنده مدار راه اندازی که برای مدت طولانی شخصن تست کرده باشم، ندارم.

می توانید ب تاپیک تابلو الیدی ثابت مراجعه کنید.

دیدگاه

منظورم همین بود دیگه سورس برق شهره. :biggrin: تبدیل کردم به 220 dc .
                            پایه میکرو رو گیتشو که با مقاومت به میکرو دادم.
                            از پایه های دیگه bd 139 هم +220 عبور دادم ولی جواب نداد.
                            bd139 مگه تو دیتا شیت ننوشته تا 600 ولت؟ پس چرا 80؟

دیدگاه

جالبه کسی پاسخ گو نیست!
                              من مدار رو به همین طریقی که گفتید بستم متاسفانه سرعت عملکردش خیلی پایین تر از رله هست.
                              از bt 138 استفتده کردم

دیدگاه

دوست عزیز،
                                من هیچ تجربه ای در بستن فلاشر برای تابلو ی سری شده ی تعداد زیادی الیدی و 220 ولت ندارم. منتظر بودم دوستان راهنمایی کنن. :-??
                                ترانزیستور BD139 تا جایی که بنده دیدم و اطلاع دارم و چک کردم دوباره، 80 ولته، 600 نیس.

ویرایش: BT138 ترایاکه و حرف شما درسته.

سوییچ کردن با رله غیر از آلودگی صوتی، عمر زیاد بالایی نخواهد داشت(احتمالن) و خب ی سری افکت ها رو هم نمیشه کار کرد.
                                ...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X