اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تلفات ال ای دی 10 وات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تلفات ال ای دی 10 وات

نوشته اصلی توسط booster
    آقای وزیری بازم معذرت، از کجا می شه جریانی که گیت می کشه رو محاسبه کرد؟ اگه نمودار جریان گیت یه ماسفت رو دیده باشی یه لحظه گیت جریان زیادی می کشه چون می خواد خازن گیت به سورس رو شارژ کنه که اگه درایور نتونه اون جریان زیاد رو تامین کنه ماسفت دیر درایو میشه که تو مدارات با راندمان بالا این موضوع مهمه. به طور مثال درایور ir2110 میتونه جریان تا 2 آمپرو تامین کنه که درنتیجه میتونه خازن گیت به سورس رو زودتر شارژ کنه و سرعت سوئیچ شدن رو افزایش میده، من برای محاسبه این جریان از رابطه (Qg/(tr+tdon استفاده می کنم (این فرمولو حتی من تو یکی از تایپیکا دیدم ) حالا نمیدونم محاسبم درسته یا نه؟
    هیچ جای دنیا خازن گیت رو با سرعت خیلی بالایی شارژ نمیکنن. خازنش خراب میشه بعد یه مدت اگه جریان خیلی زیادی بهش بدیم. اثلا دلیل اینکه مقاومت روی گیت میزارن همینه که گیت خیلی هم تیز شارژ نشه. اون 2 امپر به راحتی من خودم باهاش 5 تا irfp460 رو درایو میکنم. عین بلبل خاموش روشن میشن. من اصلا این چیزا رو حساب نمیکنم. همیشه دست بالاتر میگیرم و دیگه هیچوقت به مشکل نمیخورم. پیشنهادم به شما هم همینه. در مورد چیزهایی که چند برابر در نظر گرفتنشون هزینه ای بهتون تحمیل نمیکنه استخاره نکن. این ترانزیستور 1 امپری میتونه بطور مداوم 1امپر بده. واسه گیت میتونه سه چار امپر رو لحظه ای بده. من همین مدار رو گیتشو تو اسکپ دیدم فوقالعاده نه ولی از خوب معمولی که تو دستگاههای تجاری هست هم بهتر بود.

دیدگاه

یعنی واسه گیت جریانی حساب نمیکنی؟ مثلا یه درایوری که جریان خروجیش 270 میلی آمپره مثل ir2101 یه ترانزیستور irf3206 رو درایو می کنه؟ میشه یه چک کنی؟
      بیاموز و بی آموز

دیدگاه

جمله رو بخون دیگه. کامل بخون. گفتم همه چی رو دست بالا بگیر. من دیگه زیر یکی دو امپر واسه درایو گیت نزاشتمو نمیزارم. خب مسلمه که 2101 نمیتونه 3206 رو درایو کنه. اینکه نمیتونه درایو کنه اصلا نیازی به محاسبات نداره. یه چیزی تو مایه های 2807. یادم نیست چقده فقط یادمه واسه درایو 4 تاش یه hcpl گزاشتم. حتما زیاد بوده که رفتم سراغ قویترین گیت درایوری که میشناسم دیگه. hcpl تو دیتاشیتش نوشته 2.5 امپر. ولی اگه از منه تا سه یا سه و نیم تضمینی میتونه جریان بده. اچ پی از اولم همینجوری بود. همه چی رو دو برابر طراحی میکنه. ببین یه irfz 44 رو میشه با همون 2101 هم روشن کرد. ولی من یه ترانزیستوری که به صورت پالسی میتونه دو سه امپر بده خود ای سی که دو تا ترانزیستورش با هم میتونن یک و نیم امپر بدن رو استفاده کردم. وقتی همه چی رو انقدر بزرگ در نظر بگیری که خیالت راحت باشه دو سه برابر نیازه دیه نیازی به محاسبات نداری که. در ضمن به محاسبات تو این گشور نمیشه اعتماد کرد. هیچ تضمینی نیست که این ماسفتی که شما خریدی مشخصاتش 180 درجه با دیتاشیت فرق نداشته باشه. یا همون ir2110 و ..... شما هر چقدرهم محاسبات بکنی و طبق محاسبات مدارتو ببندی بری با اسکوپ گیتتو ببینی متوجه غیر اصلی بودن بیشتر قطعات تو بازار میشی. یه مدت مدار طراحی کنی و ببیندی به صورت تجربی متوجه حرفام میشی. با محاسبات پیش بری مدارت خیلی عمر نمیکنه. این قضیه فقط تو ایرانم نیستا. یادش بخیر یه اینورتر زیمنس دیدم یه سری واسه جریان بیست امپر نزدیک 150 امپر igbt و کلی حفاظت که تقریبا نصفشون کار همدیگه رو به شکلای مختلف انجام میدادن بود. ولی طراحی خوب همینه که همیشه همه چی چند برابر در نظر گرفته بشه. ولی ما چون نمیخوایم هزینه هامون زیاد بشه قط هم هزینه هاشو چند برابر میگیریم.
        اخ چقد تایپیدم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
          خواهش داش اروین. بالاخره بعد یه هفته یه تشکر خورد این پست ما =))
          :biggrin: اینجا اینجوری میشه بعضی وقتا
          این ای سی مفته تقریبا. رقیبش فق 3525 که قیمتش دو برابر اینه. الان تو دلت میگی بابا 100 تومن چیه!!! وقتی خریدت زیاد بشه میبینی میصرفه. من زیاد از این ای سی دارم. همه چیمو با این میزنم. یه ترانزیستور سی چل تومنی و یه دیود پنج تومنی هم که دیگه قیمتی نداره. دلیل دوم هم اینه که تقریبا باهاش رابطه عاطفی برقرار کردم خوش قلقه.

لیمیت جریان هم: ... سمت چپ مقاومت نیم اهمی که اخر مدار تو خط منفی هستش رو زیمن در نظر گرفتم. از سر نیم اهم با یه انتگرال گیر دادم به ورودی مثبت ارور امپلی فایر. پایه منفی ارور امپلی فایر رو هم با یه تقسیم مقاومتی از رفرنس گرفتم. میانگین ولتاژ روی نیم اهم از ولتاژ منفی ارور امپلی بیشتر بشه محدودش میکنه.
          جالبه. من میگم چرا از مثلا 3843 استفاده نکردی :rolleyes: آخه این برای درایور 2 ترانزیستور هاف یا فول بریج طراحی شده خروجیش ( تا اونجایی که من میدونم)

دیدگاه

آقا وزیری دمت گرم ولی شما گفتی ir2101 نمیتونه 3206 رو درایو کنه ولی irfz رو راه میندازه. اینو از زوی تجربه گفتی؟ یا به دیتا شیت ماسفت نگاه کردی؟
            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
              :biggrin: اینجا اینجوری میشه بعضی وقتا
              جالبه. من میگم چرا از مثلا 3843 استفاده نکردی :rolleyes: آخه این برای درایور 2 ترانزیستور هاف یا فول بریج طراحی شده خروجیش ( تا اونجایی که من میدونم)

384x یه ذره پایداریش کمه و من تا حالا ندیدم مداری باهاش کار بکنه و یه ذره گیز گیز نکنه. پایدار ترین سیستمایی که دیدم با uc کار بکنن شارژرای باطریای انتن bts مخابراته که یه گیز گیز کمی تو بیباری و یه صدای هیس تو بار میدن.
              دلیل دوم هم اینه که من دو تا فیدبک کاملا مجزا دارم. پس دو تا ارور امپلی فایر نیاز دارم.
              در ضمن خروجی این قطعه توسط پایه output ctrl کنترل میشه و میتونه هم به صورت تک خروجی کار بکنه هم دو خروجی. با هم بزنن میشه تک خروجی و 180 درجه اختلاف بزنه میشه فول بریدج و پوش پول و ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                آقا وزیری دمت گرم ولی شما گفتی ir2101 نمیتونه 3206 رو درایو کنه ولی irfz رو راه میندازه. اینو از زوی تجربه گفتی؟ یا به دیتا شیت ماسفت نگاه کردی؟
                الان که خودم جمله خودمو خوندم دیدم بله من گنگ نوشته بودم.
                منظور این بود که به هر حال میشه راه اندازی کرد ولی مناسب نیست. ببین خازن گیت سورس این دو تا ترانزیستور تقریبا اندازه همه. تو نمیشه اولی منظورم این بود که خوب نمیشه. یا باید شیب شارژ رو کم کرد که تلفات زیاد میشه یا باید با همون شیب کم تلفات رو پذیرفت.
                یه نکته رو فراموش نکن. وقتی ولتاژ درین سورس کم میشه تلفات دینامیک یعنی تلفات لحظه سوییچ شدن خیلی کم میشه. پس در این صورت میشه با شیب کم هم شارژ کرد. حالا با این حرفا من که تو این مدار ولتاژم پایینه میتونم با شیب کم هم شارژ بکنم درسته؟ حالا بماند که بازم این کار نکردم. تو یه سری قطعاتی که گفته شده میتونن 2 امپر خروجی بدن دقت کرده باشی اغلب ولتاژ کاری بالایی دارن. یعنی قالبا برای سوییچای ولتاژ بالا طراحی میشن که تلفات دینامیک بالاس و لازمه گیت با شیب تند شارژ بشه. خب z44 خودش ولتاژ پایینه ولی اگه بالا بود و تو ولتاژ بالا کار میکرد خازنشو اگه با 270 شارژ میکردی تلفات بالا میرفت. باید دقت بکنی که شارژ خیلی سریع گیت عمر ماسفتو کم میکنه. پس جایی که نیازی بهش نداریم این کارو نمیکنیم.
                پس نتیجه در هر صورت 270 میلی هم خوبه ولی جای خودش. الان منظورمو گرفتی؟ به قول مهران مدیری افتاااااااااااد؟=))

دیدگاه

راستی تلفات LED 10W چقدره؟ 10W ؟

دیدگاه

منظورت از شیب شارژ جریان شارژ خازن نسبت به زمانه؟ یا شیب ولتاژ گیت به سورسو میگی که تا آستانه روشن شدن ماسفت طول میکشه که اونم به خود ماسفت مربوط میشه. اگه منظورت شیب جریانی حرفاتو قبول دارم اما اگه منظورت شیب ولتاژ گیت به سورسه اون به خود ماسفت بستگی داره درسته مهندس؟
                    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                      راستی تلفات LED 10W چقدره؟ 10W ؟
                      هر مارک LED با مدل دیگش فرق میکنه
                      هر مارکی که خریدی... مدلش رو بزن توی گوگل و دیتاشیتش رو گیر بیار
                      داخل اون میزان گرما یا حتی اندازه وات هدسینگ رو هم مشخص کرده
                      مقادیر و فرمول محاصبه رو هم داره
                      هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهران چمنی
                        هر مارک LED با مدل دیگش فرق میکنه
                        هر مارکی که خریدی... مدلش رو بزن توی گوگل و دیتاشیتش رو گیر بیار
                        داخل اون میزان گرما یا حتی اندازه وات هدسینگ رو هم مشخص کرده
                        مقادیر و فرمول محاصبه رو هم داره
                        آره روش محاصبه همشون تو دیتاشیت هست =))

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                          منظورت از شیب شارژ جریان شارژ خازن نسبت به زمانه؟ یا شیب ولتاژ گیت به سورسو میگی که تا آستانه روشن شدن ماسفت طول میکشه که اونم به خود ماسفت مربوط میشه. اگه منظورت شیب جریانی حرفاتو قبول دارم اما اگه منظورت شیب ولتاژ گیت به سورسه اون به خود ماسفت بستگی داره درسته مهندس؟
                          1- مهندس خودتی
                          2- خب رو گیت سورس یه خازن هست که با جریانای مختلف مدت زمانای مختلفی طول میکشه تا شارژ بشه دیگه. جفت حرفت یکی بود. ولی تحلیلت دو تا بود. کلا نفهمیدم چی گفتی.
                          خازن تو این شکل شارژ هم جریانش نسبت به زمان تغییر میکنه هم ولتاژش. رو گیت سورس هم یه خازن هست. پس هم جریانش نسبت به زمان متغیره هم ولتاژش.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                            آره روش محاصبه همشون تو دیتاشیت هست =))
                            این محاصبه با اون محاسبه ای که شما در نظرتون هست فرق داره
                            این یکی نیاز به حساب نداره...از قبل مقادیر بدست آمده اند و همه چی رو اندازه گیری شده ...
                            به آخرین نتایج بدست آمده از محاسبات ،محاصبات میگویند . :rolleyes:
                            :-P
                            هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهران چمنی
                              این محاصبه با اون محاسبه ای که شما در نظرتون هست فرق داره
                              این یکی نیاز به حساب نداره...از قبل مقادیر بدست آمده اند و همه چی رو اندازه گیری شده ...
                              به آخرین نتایج بدست آمده از محاسبات ،محاصبات میگویند . :rolleyes:
                              :-P
                              اقا مهران انقد عمیق وارد مباحث شدی داری قدرت تکلمتو از دست میدیا!! بیشتر به خودت برس

دیدگاه

آقای وزیری بابت همه جوابایی که دادی ممنون میشم یجا پرسیدم که اون ترانزیستور bc640 و دیود in4148 رو واسه چی تو مدار گذاشتی گفتی چون داخل tl494 توتم پل نداره میشه یکم بیشتر راجع به این کار توضیح بدی که دقیقا این bc640 چیکار میکنه و اصلا توتم پل واسه چیه؟ با تشکر
                                بیاموز و بی آموز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X