اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص نوع ال ای دی برای تعمیر لامپ ال ای دی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تشخیص نوع ال ای دی برای تعمیر لامپ ال ای دی

سلام بر اساتید عزیز

بنده یک لامپ ال ای دی که سوخته بود برداشتم بعد جای 5 تا از اونها ای ای ای 2835 9 ولت .5 وات گذاشتم و درست شد و کارمیکنه .بعدا فهمیدم ال ای دی ها خودش 6 ولت .5 وات بودن.بعد تو حالت روشن ولتاژها اندازه گرفتم دیدم سر 6 ولتها 6.7 ولت هست و سر 9 ولتها 10 ولت هست.
    حالا سوالی که برای من پیش اومده اینکه مگه اینها سری نیستن پس چجوری ولتاژها فرق میکنه؟
    سوال دوم اینکه آیا تو دراز مدت آسیب میبینن ؟چون بعضی 6.7 و بعضی 10 ولت 2 سرشون هست.ممنون میشم سریع پاسخ بدید که ببینم 6 ولت سفارش بدم یا نه.

دیدگاه

با سلام به شما دوست عزیز.....ولتاژ دوسر هر قطعه بستگی به امپدانسش دارد ....بنابراین هر قطعه*ای که در مدار سری ولتاژ بیشتر است امپدانس یا مقاومت بیشتری داره....اگر قطعه ای که ولتاژ دوسر ش بیشتر از حد نامی خودش باشد ...مثلا LED باید دوسر ش۶ ولت باشه یک یا نیم ولت بیشتر بشه ......بنابراین گرمای بیشتری تولید می کندو. عمرش کمتر می شود...و زودتر می سوزد.....در مدار سری همه قطعات باید یکسان باشند تا ولتاژ دوسرشان یکی شود ..... اگر LED داغ نشود به این زودی ها نمی سوزد....دوام LED به ۶۰ سال می رسد.....موفق باشید ...
      جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۲۱:۱۰ ۱۴۰۰/۰۱/۰۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
        با سلام به شما دوست عزیز.....ولتاژ دوسر هر قطعه بستگی به امپدانسش دارد ....بنابراین هر قطعه*ای که در مدار سری ولتاژ بیشتر است امپدانس یا مقاومت بیشتری داره....اگر قطعه ای که ولتاژ دوسر ش بیشتر از حد نامی خودش باشد ...مثلا LED باید دوسر ش۶ ولت باشه یک یا نیم ولت بیشتر بشه ......بنابراین گرمای بیشتری تولید می کندو. عمرش کمتر می شود...و زودتر می سوزد.....در مدار سری همه قطعات باید یکسان باشند تا ولتاژ دوسرشان یکی شود ..... اگر LED داغ نشود به این زودی ها نمی سوزد....دوام LED به ۶۰ سال می رسد.....موفق باشید ...
        ممنون دوست عزیز یعنی به خاطر اینکه ال ای دی های خودش 6 ولت بوده من 9 ولت استفاده کردم ولتاژ زیاد از حد دو سر ال ای دی ها افتاده؟
        حالا سوال دوم اگر من از ال ای دی های 9 .5 وات به جای 6 ولت نیم وات استفاده کنم مشکلی پیش میاد؟چون کلا 9 وات هست درایورش

دیدگاه

با سلام به سما و عرض وقت بخیر
          ....اگه میخواهی ولتاژ دوسر LED ها یکسان باشد ...همه LED ها باید یکی و یکسان باشد

دیدگاه

ال ای دی های مختلف ولتاژ دوسرشان با هم فرق خواهد داشت در حالت سری. و بنابراین نورشان یکسان نخواهد بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فرزاد الکترونیک نمایش پست ها
              ال ای دی های مختلف ولتاژ دوسرشان با هم فرق خواهد داشت در حالت سری. و بنابراین نورشان یکسان نخواهد بود.
              خیلی ممنون حالا یک نمونه میزارم کار کنه ببینم عمرش چقدر میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mindhunter نمایش پست ها
                سلام بر اساتید عزیز

بنده یک لامپ ال ای دی که سوخته بود برداشتم بعد جای 5 تا از اونها ای ای ای 2835 9 ولت .5 وات گذاشتم و درست شد و کارمیکنه .بعدا فهمیدم ال ای دی ها خودش 6 ولت .5 وات بودن.بعد تو حالت روشن ولتاژها اندازه گرفتم دیدم سر 6 ولتها 6.7 ولت هست و سر 9 ولتها 10 ولت هست.
                حالا سوالی که برای من پیش اومده اینکه مگه اینها سری نیستن پس چجوری ولتاژها فرق میکنه؟
                سوال دوم اینکه آیا تو دراز مدت آسیب میبینن ؟چون بعضی 6.7 و بعضی 10 ولت 2 سرشون هست.ممنون میشم سریع پاسخ بدید که ببینم 6 ولت سفارش بدم یا نه.
                ۰سلام و درود،سال نو رو تبریک میگم
                طبیعتا ولتاژ واقعی ال ای دی های SMD،cob و POWER
                یه مقدار بیشتر از ولتاژی که به اونها اطلاق هست.( مثلا در مورد همین ال ای دی
                های پاور که اکثرا میگن 3 ولتیه در حالی که ولتاژ کاری واقعی اونها
                بین 3.5 الی 3.7 ولت هست) پس جای نگرانی زیادی نیست،فقط
                بهتره در هر صورت از خمیر سیلیکون استفاده کنین.البته تو شرایطی
                هم خمیر سیلیکون یه جایگزین داره که اگه میخواین بهتون بگم!

تنها در حالت موازی ولتاژی که به مصرف کننده ها میرسه برابر هست
                و تو حالت سری ولتاژ بین مصرف کننده ها بیشتر بر اساس جریان
                کشی هر مصرف کننده و اگر هم جریان کشی برابر بود بر اساس مقدار ولتاژ لازمه اونها ولتاژ بین مصرف کننده
                ها تقسیم میشه.
                مثلا اگه دو تا مقاومت 2 و 10 کیلو اهمی رو با هم سری کنیم و
                به دو سر اونها ولتاژ 12 ولت رو اعمال کنیم،رو دو سر مقاومت 2
                کیلو اهمی 2 ولت و تو دو سر مقاومت 10 کیلو اهم 10 ولت رو مشاهده
                میکنیم.
                یا اگه هم جریان کششی مصرف کننده ها برابر بود،
                اگه مثلا ما بیاییم دو تا موتور با جریان کششی برابر ولی یکی ولتاژ
                کاری 3 ولت و یکی هم ولتاژ کاریش 9 ولت رو با هم سری کنیم و به
                اونها 12 ولت بدیم،هر موتور به اندازه نیازش ولتاژ تو دو سرش مشاهده
                میشه( یعنی به ترتیب 3 و 9 ولت).
                خیر مشکلی پیش نمیاد البته پیشنهادی که دارم اینه که خازن صافی
                خروجی درایور لامپ رو با خازنی با ظرفیت برابر ولی ولتاژ بالاتر
                عوض کنین.
                موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
                  ۰سلام و درود،سال نو رو تبریک میگم
                  طبیعتا ولتاژ واقعی ال ای دی های SMD،cob و POWER
                  یه مقدار بیشتر از ولتاژی که به اونها اطلاق هست.( مثلا در مورد همین ال ای دی
                  های پاور که اکثرا میگن 3 ولتیه در حالی که ولتاژ کاری واقعی اونها
                  بین 3.5 الی 3.7 ولت هست) پس جای نگرانی زیادی نیست،فقط
                  بهتره در هر صورت از خمیر سیلیکون استفاده کنین.البته تو شرایطی
                  هم خمیر سیلیکون یه جایگزین داره که اگه میخواین بهتون بگم!

تنها در حالت موازی ولتاژی که به مصرف کننده ها میرسه برابر هست
                  و تو حالت سری ولتاژ بین مصرف کننده ها بیشتر بر اساس جریان
                  کشی هر مصرف کننده و اگر هم جریان کشی برابر بود بر اساس مقدار ولتاژ لازمه اونها ولتاژ بین مصرف کننده
                  ها تقسیم میشه.
                  مثلا اگه دو تا مقاومت 2 و 10 کیلو اهمی رو با هم سری کنیم و
                  به دو سر اونها ولتاژ 12 ولت رو اعمال کنیم،رو دو سر مقاومت 2
                  کیلو اهمی 2 ولت و تو دو سر مقاومت 10 کیلو اهم 10 ولت رو مشاهده
                  میکنیم.
                  یا اگه هم جریان کششی مصرف کننده ها برابر بود،
                  اگه مثلا ما بیاییم دو تا موتور با جریان کششی برابر ولی یکی ولتاژ
                  کاری 3 ولت و یکی هم ولتاژ کاریش 9 ولت رو با هم سری کنیم و به
                  اونها 12 ولت بدیم،هر موتور به اندازه نیازش ولتاژ تو دو سرش مشاهده
                  میشه( یعنی به ترتیب 3 و 9 ولت).

خیر مشکلی پیش نمیاد البته پیشنهادی که دارم اینه که خازن صافی
                  خروجی درایور لامپ رو با خازنی با ظرفیت برابر ولی ولتاژ بالاتر
                  عوض کنین.
                  موفق و پیروز باشید.
                  به به سلام استاد ال ای دی و درایور خدا خدا میکردم شما جواب بدید
                  خب خداروشکر پس استقاده کنم مشکلی پیش نمیاد
                  پس مثل مقاومت میمونه این دیودهای نوری .آخه تو دیتاشیت یه برندی دیدم ماکسیمم ولتاژ 9.2 زده بود برای 9 ولتی ها ولی الان 10 شده.
                  حالا سوالهای تو ذهنمو بپرسم
                  1-حالا یه سوال مثلا اگر روی بردی همه 18 ولت نیم وات بود بیام 2 تا 9 ولت نیم وات استفاده کنم مشکلی پیش نمیاد؟
                  2- سیلیکون دارم ولی جایگزینش هم لطفا بگین
                  3- مثلا یک لامپ 9 وات دارم 18 تا ال ای دی 6 ولت .5 وات روش هست اگر من از 18 عدد ال ای دی 6 ولت 1 وات استفاده کنم آیا درایور خراب میشه؟یا نه ماکسیمم جریانشو میده و ال ای دی ها یکم کم نورتر روشن میشن؟
                  4- میشه دلیل عوض کردن خازن خروجی با ولتاژ بیشتر بگید؟چون در آوردن این درایورها تو بعضی از مدلها لامپ سخت و سیم از بیخ لامپ کنده میشه و لحیم کاریش خیلی سخت میشه.آیا شما که با تجربه هستید راه حلی برای جدا کردن درایورهایی که سیم مستقیم به فاز و نول لحیم شده و سیمشم انقدر کوتاه که نمیشه آورد بالا دارید؟
                  ببخشید سوالهام زیاد شد و وقت با ارزش شما گرفته شد.من البته تو خونه برای خودم تعمیر میکنم و دنبال درآمد نیستم ولی وسایلم کامل با هیتر گرداک میگیرم زیر صفحه ال ای دی ها و اونهارو جدا میکنم

دیدگاه

به به سلام استاد ال ای دی و درایور خدا خدا میکردم شما جواب بدید
                    خب خداروشکر پس استقاده کنم مشکلی پیش نمیاد
                    پس مثل مقاومت میمونه این دیودهای نوری .آخه تو دیتاشیت یه برندی دیدم ماکسیمم ولتاژ 9.2 زده بود برای 9 ولتی ها ولی الان 10 شده.
                    حالا سوالهای تو ذهنمو بپرسم
                    1-حالا یه سوال مثلا اگر روی بردی همه 18 ولت نیم وات بود بیام 2 تا 9 ولت نیم وات استفاده کنم مشکلی پیش نمیاد؟
                    2- سیلیکون دارم ولی جایگزینش هم لطفا بگین
                    3- مثلا یک لامپ 9 وات دارم 18 تا ال ای دی 6 ولت .5 وات روش هست اگر من از 18 عدد ال ای دی 6 ولت 1 وات استفاده کنم آیا درایور خراب میشه؟یا نه ماکسیمم جریانشو میده و ال ای دی ها یکم کم نورتر روشن میشن؟
                    4- میشه دلیل عوض کردن خازن خروجی با ولتاژ بیشتر بگید؟چون در آوردن این درایورها تو بعضی از مدلها لامپ سخت و سیم از بیخ لامپ کنده میشه و لحیم کاریش خیلی سخت میشه.آیا شما که با تجربه هستید راه حلی برای جدا کردن درایورهایی که سیم مستقیم به فاز و نول لحیم شده و سیمشم انقدر کوتاه که نمیشه آورد بالا دارید؟
                    ببخشید سوالهام زیاد شد و وقت با ارزش شما گرفته شد.من البته تو خونه برای خودم تعمیر میکنم و دنبال درآمد نیستم ولی وسایلم کامل با هیتر گرداک میگیرم زیر صفحه ال ای دی ها و اونهارو جدا میکنم
                    سلام مجدد،
                    بله ال ای دی ها از قاعده مقاومت پیروی میکنن ولی تو مدار از نظر
                    بعضی مقیاس ها شبیه مقاومت نیستن.
                    اون مقدار ولتاژ ماکسیم تو دیتاشیت هم مربوط به زمانی هست که
                    ال ای دی ها حرارتشون به خوبی دفع نمیشه.
                    1- با توجه به اینکه درایور ال ای دی ها منبع جریان ثابت هست و
                    نه منبع ولتاژ ثابت،خیر مشکل جدی پیش نمیاد فقط ممکنه مقدار
                    نور کل ال ای دی ها یکمی کمتر بشه.
                    2- جایگزینش خمیر دندانی هست که یکمی آب اون
                    بخار شده باشه.
                    ( خمیر دندان منقضی شده هم خوبه) بنده خودم بار ها و بار ها برای کار های مختلف
                    خودم( حتی چند بار برای لامپ LED ) از این روش استفاده کردم و
                    نتیجه باور نکردنی از این روش گرفتم؛ تنها عیبی که از خمیر دندان
                    نسبت به خمیر سیلیکون پیدا کردم نیمه رسانایی خمیر دندان بود.
                    نکته جالبی که هست اینه که وقتی این موضوع رو به یه نفر گفتم،
                    به طرز نا محسوسی بنده رو مسخره کرد!!
                    3 - متاسفانه در چند دقیقه اول ال ای دی ها خراب میشن.
                    4- راه حلی که بنده از اون استفاده میکنم ،اول میام با یه سیم چین
                    یا کف چین میخ کلاهک لامپ رو در میارم تا سیم اول رها بشه .
                    بعد هم با ایجاد یه شیار تو بدنه کلاهک هم خود کلاهک رو در میارم.
                    بعد از اینکه کارم تموم شد ،سیم ها رو سر جای قبلیشون میذارم و
                    اول میخ کلاهک رو سر جاش میذارم و بعدش هم که خود کلاهک رو
                    سر جاش میذارم،کلاهک رو با چسب سفت میکنم.( کل فرایند حدودا ۵ دقیقه
                    طول میکشه)
                    خیلی خوشحال میشم به سوالات جواب بدم
                    موفق و پیروز باشید.

دیدگاه

سلام مجدد،
                      بله ال ای دی ها از قاعده مقاومت پیروی میکنن ولی تو مدار از نظر
                      بعضی مقیاس ها شبیه مقاومت نیستن.
                      اون مقدار ولتاژ ماکسیم تو دیتاشیت هم مربوط به زمانی هست که
                      ال ای دی ها حرارتشون به خوبی دفع نمیشه.
                      1- با توجه به اینکه درایور ال ای دی ها منبع جریان ثابت هست و
                      نه منبع ولتاژ ثابت،خیر مشکل جدی پیش نمیاد فقط ممکنه مقدار
                      نور کل ال ای دی ها یکمی کمتر بشه.
                      2- جایگزینش خمیر دندانی هست که یکمی آب اون
                      بخار شده باشه.
                      ( خمیر دندان منقضی شده هم خوبه) بنده خودم بار ها و بار ها برای کار های مختلف
                      خودم( حتی چند بار برای لامپ LED ) از این روش استفاده کردم و
                      نتیجه باور نکردنی از این روش گرفتم؛ تنها عیبی که از خمیر دندان
                      نسبت به خمیر سیلیکون پیدا کردم نیمه رسانایی خمیر دندان بود.
                      نکته جالبی که هست اینه که وقتی این موضوع رو به یه نفر گفتم،
                      به طرز نا محسوسی بنده رو مسخره کرد!!
                      3 - متاسفانه در چند دقیقه اول ال ای دی ها خراب میشن.
                      4- راه حلی که بنده از اون استفاده میکنم ،اول میام با یه سیم چین
                      یا کف چین میخ کلاهک لامپ رو در میارم تا سیم اول رها بشه .
                      بعد هم با ایجاد یه شیار تو بدنه کلاهک هم خود کلاهک رو در میارم.
                      بعد از اینکه کارم تموم شد ،سیم ها رو سر جای قبلیشون میذارم و
                      اول میخ کلاهک رو سر جاش میذارم و بعدش هم که خود کلاهک رو
                      سر جاش میذارم،کلاهک رو با چسب سفت میکنم.( کل فرایند حدودا ۵ دقیقه
                      طول میکشه)
                      خیلی خوشحال میشم به سوالات جواب بدم
                      موفق و پیروز باشید.
                      ممنون از پاسخهای ارزندتون

چرا مسخره بعضی وقتا تجربه بهتر از علم جواب میده منم امتحان میکنم.

راستی اون لامپ که گفتم به جای 6 ولت 9 ولت گذاشتم دیشب زدم تو پارکینگ امروز که داشتم میرفتم سر کار دیدم خدابیامرز شده حالا بعد کار برم ببینم چش شد.
                      راستی نگفتید چرا به جای ال ای دی های نیم وات 1 وات بزاریم درجا میسوزه؟
                      در مورد میخ کلاهک لامپ همون پایه زیری هست؟اون که به صورت پلمپ هست .شیار تو بدنه کلاهک هم متوجه نشدم میدونم اینجوری سخت توضیح دادنش

دیدگاه

ممنون از پاسخهای ارزندتون

چرا مسخره بعضی وقتا تجربه بهتر از علم جواب میده منم امتحان میکنم.

راستی اون لامپ که گفتم به جای 6 ولت 9 ولت گذاشتم دیشب زدم تو پارکینگ امروز که داشتم میرفتم سر کار دیدم خدابیامرز شده حالا بعد کار برم ببینم چش شد.
                        در مورد میخ کلاهک لامپ همون پایه زیری هست؟اون که به صورت پلمپ هست .شیار تو بدنه کلاهک هم متوجه نشدم میدونم اینجوری سخت توضیح دادنش
                        سلام مجدد،
                        سوختنش یکمی عجیبه احتمالا حرارتش به خوبی دفع نمیشده
                        .این بار اگه باز هم ال ای دی 6 ولت پیدا نکردین بهتره از ال ای دی
                        9 ولت 0.8 وات یا 18 ولت 1 وات استفاده کنین( این راه کار راه بنداز
                        هست ولی ممکنه بعد چند هفته دوباره بسوزه.)
                        ببخشید یکمی نا واضح توضیح دادم.
                        چون ال ای دی های با توان پایینتر جریان کمتری مصرف میکنن و
                        درایور هم فقط منبع جریان ثابت هست و ولتاژ خروجی درایور میتونه بر اساس
                        جریان کششی بین 50 الی 270 ولت متغییر باشه،به این دلیل
                        ولتاژ خروجی درایور افزایش پیدا میکنه و ال ای دی ها میسوزن.
                        یعنی درایور ال ای دی بر اساس جریان کششی در خروجی ولتاژ خروجی
                        رو تنظیم میکنه و هر چقدر جریان کششی کمتر باشه،ولتاژ خروجی افزایش
                        پیدا میکنه.

دیدگاه

سلام مجدد،
                          سوختنش یکمی عجیبه احتمالا حرارتش به خوبی دفع نمیشده
                          .این بار اگه باز هم ال ای دی 6 ولت پیدا نکردین بهتره از ال ای دی
                          9 ولت 0.8 وات یا 18 ولت 1 وات استفاده کنین( این راه کار راه بنداز
                          هست ولی ممکنه بعد چند هفته دوباره بسوزه.)
                          ببخشید یکمی نا واضح توضیح دادم.
                          چون ال ای دی های با توان پایینتر جریان کمتری مصرف میکنن و
                          درایور هم فقط منبع جریان ثابت هست و ولتاژ خروجی درایور میتونه بر اساس
                          جریان کششی بین 50 الی 270 ولت متغییر باشه،به این دلیل
                          ولتاژ خروجی درایور افزایش پیدا میکنه و ال ای دی ها میسوزن.
                          یعنی درایور ال ای دی بر اساس جریان کششی در خروجی ولتاژ خروجی
                          رو تنظیم میکنه و هر چقدر جریان کششی کمتر باشه،ولتاژ خروجی افزایش
                          پیدا میکنه.
                          خیلی ممنون
                          بله در مورد لامپهای جدید بی کیفیت هستن با اینکه پارس شعاع هست ولی هیت سینک ضعیفی داره حالا بررسی کنم شاید ال ای دی های قبلی سوختن.
                          متوجه شدم چون جریان مصرفی میره بالا ولتاژ دوسر 2 برابر میشه و خداحافظ ال ای دی.
                          در مورد میخ کلاهک و اون قسمت آخر سوال بالا هم وقت کردید کاملتر توضیح میدید مهندس جان

دیدگاه

خیلی ممنون
                            بله در مورد لامپهای جدید بی کیفیت هستن با اینکه پارس شعاع هست ولی هیت سینک ضعیفی داره حالا بررسی کنم شاید ال ای دی های قبلی سوختن.
                            متوجه شدم چون جریان مصرفی میره بالا ولتاژ دوسر 2 برابر میشه و خداحافظ ال ای دی.
                            در مورد میخ کلاهک و اون قسمت آخر سوال بالا هم وقت کردید کاملتر توضیح میدید مهندس جان
                            بله درست فهمیدین.
                            پارس شعاع؛ با وجود اینکه برند معتبری هست ولی باز هم هیت سینک
                            هاش کوچیکن''" یه مقدار عجیبه که برند به این اعتبار اینجوری کرده.
                            در مورد کلاهک هم اتفاقا چند دقیقه پیش در حال گرفتن و آپلود
                            عکس بودم:

https://s16.picofile.com/file/842924...7178744282.png
                            دایره سبز همون میخی هست که گفتم با سیم چین یا کف چین براحتی
                            باز میشه( البته بیشتر شبیه پونز هست)
                            دایره قرمز هم جایی هست که باید توش شیار ایجاد کنین تا
                            کلاهک از جاش دربیاد.
                            سوالی بود در خدمتم.
                            موفق و پیروز باشید .

دیدگاه

بله درست فهمیدین.
                              پارس شعاع؛ با وجود اینکه برند معتبری هست ولی باز هم هیت سینک
                              هاش کوچیکن''" یه مقدار عجیبه که برند به این اعتبار اینجوری کرده.
                              در مورد کلاهک هم اتفاقا چند دقیقه پیش در حال گرفتن و آپلود
                              عکس بودم:

دایره سبز همون میخی هست که گفتم با سیم چین یا کف چین براحتی
                              باز میشه( البته بیشتر شبیه پونز هست)
                              دایره قرمز هم جایی هست که باید توش شیار ایجاد کنین تا
                              کلاهک از جاش دربیاد.
                              سوالی بود در خدمتم.
                              موفق و پیروز باشید .
                              بسیار عالی و آموزنده ممنون از وقتی که گذاشتید و عکس گرفتید

دیدگاه

بسیار عالی و آموزنده ممنون از وقتی که گذاشتید و عکس گرفتید
                                خیلی خوشحالم که به کار شما اومده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X