پاسخ : ساخت گام به گام روبات (شروع:مسیریاب پیشرفته)
من توی مدارم قطعات رو اینجوری بستم:
گیرنده ها بایاس معکوس وصل بودند،پایه مثبت گیرنده ها به ورودی بافر وصل بودند و در بین راه یه مقاومت 9پایه آرایه ای رو به گیرنده ها وصل میکنم و یه پایش رو به ولتاژ مثبت!
این روش درسته؟
خب، پس تا الان به این نتایج رسیدیم:
1- تعداد سنسورها باید بیشتر بشه برای مسیریاب ویژه
2- برای سنسورها از پکیج CNY70 استفاده می کنم و برای راه اندازه از بافر.
یه سوال: نوع مرغوب این CNY70 رو از کجا می تونم گیر بیارم که مطمئن باشه؟ دیگه اونجوری شاید از بافرم استفاده نکنم!
نوشته اصلی توسط بی مخ!
خب، پس تا الان به این نتایج رسیدیم:
1- تعداد سنسورها باید بیشتر بشه برای مسیریاب ویژه
2- برای سنسورها از پکیج CNY70 استفاده می کنم و برای راه اندازه از بافر.
یه سوال: نوع مرغوب این CNY70 رو از کجا می تونم گیر بیارم که مطمئن باشه؟ دیگه اونجوری شاید از بافرم استفاده نکنم!
با تشکر ویژه از جناب علی پور
CNY70 رو میشه از پلاستیک دورش تشخیص داد که آشغاله یا نه!پلاستیک بعضی هاشون مثل آفتابه ذوب شده هستند و کاملا از قیافشون مشخصه!
پاسخ : ساخت گام به گام روبات (شروع:مسیریاب پیش
بله - سال دوم
خیر
در واقع اگه گیرنده رو مثل یه دیود در نظر بگیریم باید بایاس معکوسش کرد یعنی پایه ای که با منفی مشخص شده باید از طریق یه مقاومت 20 تا 30 کیلو(میشه پتانسیومتر 50 کیلو گذاشت) به مثبت وصل شه و مثبتش رو به زمین مدار وصل کرد و همون پایه ای که با مقامت به مثبت وصل شده بود رو به ورودی بافر بدیم (یعنی از خود پایه و نه بعد از مقاومت) که به اصطلاح میگیم گیرنده رو باید بایاس معکوس وصل کرد
ولی اینا همه برای راحتر کار کردن با قطعه هست و در واقع نه اصلا این گیرنده ها دیود هستند(فوتو ترانزیستور هستند) و نه در واقع برعکس تو مدار بسته میشن و در واقع اون دیودی که در نظر میگیریم میشه گفت همون دیود بیس امیتر هست که بایاس معکوس هست
مقاومت اری چند وصل کردی؟ 10 کیلو؟
------------------------------
استفاده از بافر مطمئن تره چون متاسفانه گیر اوردن جنس خوب شانسیه!
پاسخ : پاسخ : ساخت گام به گام روبات (شروع:مسیریاب پیش
نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
بله - سال دوم - اقا کسی مشکل منو نداره؟ نمیتونم بیشتر از نیم خط پست کنم!
http://alipoor90.persiangig.com/New%20Text%20Document.txt
با تمام مرورگرا این مشکل رو دارین؟ فقط تو این فروم این مشکل هس؟
- - - -
من هرچقدر روش فکر کردم و طرح کشیدم می بینم 10 12 سنسور کاملاً مشکلم رو حل می کنن! یعنی شاید بخاطر اینکه تجربه یه مسابقه پیشرفته رو نداشتم اینطوره!
خوب من فک می کنم به همون طرح قبلی یک سنسور به زیر سنسور وسطی اضافه کنم مشکل پیدا کردن مسیر رو ندارم!
- - - -
دوباره سلام،
خب من رفتم سراغ قوانین لیگ مسیریاب ویژه و تونستم قوانین مسابقات روبوتلنت (RoboTalent) مسابقات دانشگاه زنجان که اوایل مرداد بود رو پیدا کنم، اون قسمتاییش که سخته و باس روش کار بشه رو اینجا میارم، دلیلم از انجام این کارم اینه که بفهمم چی از روبوم میخوام؟!
ممکن است در قسمتهایی از مسیر تغییرات غیرعادی به شکل مثلث، مربع یا دایره در عرض خط مشاهده
شود که حداکثر تغییرات 5 سانتیمتر از خط وسط می باشد.
- - - - -
مسیر مسابقه دارای خمیدگی، بریدگی و شکستگی می باشد که در فاصل هر 10 سانتی متری از
خمیدگی ها، بریدگی و شکستگی وجود ندارد.
- - - - -
شعاع خمیدگی ها بین 10 تا 30 سانتی متر، حداکثر زاویه ی شکستگی 120 درجه و حداکثر طول
بریدگی 8 سانتی متر درنظر گرفته شده است.(ممکن است در محل شکستگ یها، بریدگی به فاصل هی 3
سانتی متر و با زاوی هی حداکثر 60 درجه وجود داشته باشد.) مرجع اندازه گیری برای شکستگ یها و سطح
شیب دار زاویه ی خارجی است.
- - - - - در مسیر ممکن است موانع سفید رنگی به ارتفاع 1 سانتی متر وجود داشته باشد. عرض این موانع تقریبا
1/5 سانتی متر است.
- - - - -
با حداقل زاویه ی 10 درجه نسبت به خط افقی نیز ممکن است وجود (Loop) یک یا چند مسیر بسته
داشته باشد.
- - - - -
بریدگی های مستقیم به طول حداکثر 10 سانتی متر و به صورت پشت سر هم.
- - - - - در این مرحله مسیر به دو قسمت تقسیم خواهد شد.(دو مسیر با زاویه ی 90 درجه از هم جدا شده و با
زاویه ی 30 درجه به هم خواهند رسید که مسیر طولانی تر توسط بارکدی طول 10 سانتی متر و عرض تقریبی
5 سانتی متر از مسیر مسابقه مشخص خواهد شد. جهت دندانه های بارکد مسیر صحیح را نشان می دهد) - - - - - در انتهای مسیر قسمتی شنی به طول 20 سانتی متر وجود دارد که به یک سطح شیبدار با زاویه ی 30
درجه ختم م یشود.(رکوردگیری یک بار در ابتدای قسمت شنی و یک بار در انتهای مسیر انجام خواهد شد
و اولویت با رباتی است که مسیر را به اتمام برساند. ربات هایی که قادر به تکمیل مسیر مسابقه نیستند از
روی رکوردشان در ابتدای مسیر شنی در جدول رده بندی خواهند شد.)
- - - - -
خب من که چیزی خاصی توی قوانین ندیدم به جز دو موردی که قرمز کردم، جالبن و آدم رو به فکر وادار می کنن.
قسمتای دیگه که با همین 9 10 سنسور به راختی میشه ردشون کرد.
اما اون مانع 1.5 سانتی! اگه درست متوجه شده باشم قراره مثل قااااااارچ جلو روی روبو سبز بشه! اگه اینطور باشه به نظرم لازمه یه سنسور هم جلوی (رو به مستقیم نه خط) روبات بذارم تا بتونه مانع جلوییش رو تشخیص بده! درسته؟
مورد دومم که اصلاً نفهمیدم! اون قسمت بارکد رو نفهمیدم!
مورد سومم که آبی کردم که دیگه ربطی به الکترونیک روبات نداره فک کنم، اگه درست فهمیده باشم البته! بلکه مربوط به مکانیک روبات و چرخ هاییه که استفاده میشه ازش!
دیدگاه