اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت گام به گام روبات (مرحله دوم: مین یاب)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت گام به گام روبات (شروع:مسیریاب پیشرفته)

سلام دوستان
    نظرتون در مورد ای سی pll چیه :agree:
    میگن بهترین روش برای راه اندازی سنسور هاست به دونه هیچ گونه نویزی
    خودم تا الان ازش استفاده نکردم ولی دوستان استفاده کردن میگن خیلی خوبه
    تو یک سرچی که کردم به این توضیح در مورد این ای سی رسیدم

اما چه جوری کار می کنه :

این از یه IC استفاده میکنه که دارای یه اوسیلاتور که روی فرکانس KHz 4.5 تنظیم شده این فرکانس توسط یه فرستنده مادون قرمز فرستاده می شه و توسط گیرنده مربوطه گرفته شده و ولتاژ DC اون حذف می شه (که معمولا این ولتاژ متناسب با نور های محیطه)

بعد توسط یه Phase Detector با فاز فرستنده مقایسه می شه و اگر برابر بود خروجی صفر می شه وجود یک PLL در مدار باعث می شه که حساسیت مدار به نور های پراکنده جلوگیری می کنه البته برای تنظیم حساسیت می تونین از پتانسیومتر مدار استفاده کنین .

از این مدار می تونین هم برای تشخیص وجود یک مانع استفاده کنین و هم برای تشخیص رنگ سیاه از سفید.

فرستنده و گیرنده مدار رو می تونین رو بروی هم قرار بدین که با این کار اگر مانعی در بین این دو باشه تشخیص داد می شه و هم می تونین هر دو رو کنار هم قرار بدین .

البته باید مراقب باشین که نور فرستنده در این حالت مستقیم به گیرنده نرسه و فقط انعکاس اون رو گیرنده در یافت کنه با این کار اگه مانعی رو نزدیک این دو قرار بدین تشخیص داده می شه این فاصله حدود 2 cm که بستگی به رنگ جسم و جنس فرستنده و گیرنده دارد .

البته می توان آن را با پتانسیومتر مدار کمتر کرد با همین روش می تونین رنگ سیاه رو از سفید تشخیص بدین . البته تنظیم پتانسیومتر یادتون نره .

حسن این مدار اینه که با کم و زیاد شدن نور تنظیماتتون بهم نمی خوره دیگه بعداز یک ساعت تنظیم بعد که وارد محیط مسابقه شدین که نور دیگه ای داره همه چیز بهم نمی خوره

راستی IC هم به راحتی پیدا می شد و قیمتی هم نداره !

/////////
    نظرتون چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hamidreza.p
      سلام دوستان
      نظرتون در مورد ای سی pll چیه :agree:
      میگن بهترین روش برای راه اندازی سنسور هاست به دونه هیچ گونه نویزی
      خودم تا الان ازش استفاده نکردم ولی دوستان استفاده کردن میگن خیلی خوبه
      تو یک سرچی که کردم به این توضیح در مورد این ای سی رسیدم

اما چه جوری کار می کنه :

این از یه IC استفاده میکنه که دارای یه اوسیلاتور که روی فرکانس KHz 4.5 تنظیم شده این فرکانس توسط یه فرستنده مادون قرمز فرستاده می شه و توسط گیرنده مربوطه گرفته شده و ولتاژ DC اون حذف می شه (که معمولا این ولتاژ متناسب با نور های محیطه)

بعد توسط یه Phase Detector با فاز فرستنده مقایسه می شه و اگر برابر بود خروجی صفر می شه وجود یک PLL در مدار باعث می شه که حساسیت مدار به نور های پراکنده جلوگیری می کنه البته برای تنظیم حساسیت می تونین از پتانسیومتر مدار استفاده کنین .

از این مدار می تونین هم برای تشخیص وجود یک مانع استفاده کنین و هم برای تشخیص رنگ سیاه از سفید.

فرستنده و گیرنده مدار رو می تونین رو بروی هم قرار بدین که با این کار اگر مانعی در بین این دو باشه تشخیص داد می شه و هم می تونین هر دو رو کنار هم قرار بدین .

البته باید مراقب باشین که نور فرستنده در این حالت مستقیم به گیرنده نرسه و فقط انعکاس اون رو گیرنده در یافت کنه با این کار اگه مانعی رو نزدیک این دو قرار بدین تشخیص داده می شه این فاصله حدود 2 cm که بستگی به رنگ جسم و جنس فرستنده و گیرنده دارد .

البته می توان آن را با پتانسیومتر مدار کمتر کرد با همین روش می تونین رنگ سیاه رو از سفید تشخیص بدین . البته تنظیم پتانسیومتر یادتون نره .

حسن این مدار اینه که با کم و زیاد شدن نور تنظیماتتون بهم نمی خوره دیگه بعداز یک ساعت تنظیم بعد که وارد محیط مسابقه شدین که نور دیگه ای داره همه چیز بهم نمی خوره

راستی IC هم به راحتی پیدا می شد و قیمتی هم نداره !

/////////
      نظرتون چیه؟
      من موافقم ولی بنظرم میشه بدون این هم این کارو رو کرد حساب حجم مدار رو هم بکن!!
      The truth is not true!!!! the Truth is your own if U think Its TRUTH and The TRUTH is written in blood because its Ur own & Ur dream is the Truth if U see A thing if U feel A thing U build it like a building(!!!) and there is no thing.

دیدگاه

یه چندتا سوال داشتم:
        1- بین سنسور و میکرو چه بافری بزاریم ( 74hc245 خوبه ؟ اصلا چه شماره های دیگه ای میزارن؟)
        2- تو چند تا روبات سریع که دیدم اکثرشون دوات خازن بزرگ رو روباتاشون دارن و ولتاژی که توسط باطری به مدار میدن بالای 24 ولت هست کسی میدونه دلیل این کارها چی هست؟

دیدگاه

1 . بافر نیاز نداره
          2 . خازن رو واسه نویز مدار میذارن خازن های ریز نویز ریز بزرگ نویز های بزرگ
          The truth is not true!!!! the Truth is your own if U think Its TRUTH and The TRUTH is written in blood because its Ur own & Ur dream is the Truth if U see A thing if U feel A thing U build it like a building(!!!) and there is no thing.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mohammad Shirazi
            1 . بافر نیاز نداره
            2 . خازن رو واسه نویز مدار میذارن خازن های ریز نویز ریز بزرگ نویز های بزرگ
            1-اگه بافر نیاز نداره پس چی میزارن؟
            2-خوب این خازن های بزرگ به کجا و چه جوری وصل میشه؟
            3- وقتی بیشتر از 24 ولت به مدار میدن آیا موتورها همون 12 ولت هست یا 24؟
            4- چه مارک موتوری بهتر هست برای تعقیب خط؟

دیدگاه

ببین سنسور رو مستقیم وصل میکنن!!
              2. خازن هارو با ولتاژ ورودی و ولتاژ مدار الکترونیکی موازی میکنن
              3.موتور همه ولتاژی داریم
              4. مکسون

دیدگاه

یه سوال دوستان، توی بعضی از مسابقات باس روبات از حوضچه آب 1سانتی (یا بعضی وقتا یکم بیشتر) رد بشه،می خواستم بدونم کسی تجربه این کارو با همین سنسورهای cny70 داره یا نه؟

«پشتکار» «پشتکار» «پشتکار»

دیدگاه

میتونی روی برد سنسور سلفون بکشی
                  البته به نظر من به بورد سنسور ارتفاع بده هم مشکلات باز تاب سلفون و موندن قطرات اب رو نخواهی داشت هم برای رد شدن از موانع بهتره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بی مخ!
                    یه سوال دوستان، توی بعضی از مسابقات باس روبات از حوضچه آب 1سانتی (یا بعضی وقتا یکم بیشتر) رد بشه،می خواستم بدونم کسی تجربه این کارو با همین سنسورهای cny70 داره یا نه؟
                    من cny 70 رو نمیدونم ولی تو موش های هوشمند ما سنسور عادی گذاشته بودیم و تقریبا" واسه نویز به زمین چسبیده بود و هم سنسورا هم موتور رفت تو آب ولی مشکلی پیش نیومد من بازم میگم با ولتاژ کاری ما آب رسانا نیست

دیدگاه

میتونی روی برد سنسور سلفون بکشی
                      البته به نظر من به بورد سنسور ارتفاع بده هم مشکلات باز تاب سلفون و موندن قطرات اب رو نخواهی داشت هم برای رد شدن از موانع بهتره
                      ارتفاع خواستم بدم ولی بیشتر از 1سانتی متر رو نتونست cny70 به خوبی جواب بده!
                      حداکثر ارتفاعی که تاحالا با cny70 کار کردید و خوب جواب داده چند بوده؟
                      من cny 70 رو نمیدونم ولی تو موش های هوشمند ما سنسور عادی گذاشته بودیم و تقریبا" واسه نویز به زمین چسبیده بود و هم سنسورا هم موتور رفت تو آب ولی مشکلی پیش نیومد من بازم میگم با ولتاژ کاری ما آب رسانا نیست
                      مشکل رساناییش نیست، چون کل برد قرار نیس بره زیر مدار که بخواد خیس بشه، مشکل همون قطرات آبیه که بعد از بیرون اومدن از حوض می مونه و می تونه ایجاد مشکل کنه هست!

راستش مشکلم اینه که حداکثر ارتفاعی که از cny70 تونستم بگیرم 1سانت بود و می خوام بدونم کسی بیشتر از این رو هم کار کرده؟

دیدگاه

یک سانت چیه برادر! حتما مقاومت پول اپ گیرنده رو کم گزاشتی یا جنس بدرد نخور خریدی!
                        البته یه چیز دیگه! من فرستنده رو با 9 ولت و مقاومت 330 بایاس میکنم ولی خب تلفات هم توش بیشتر میشه!

دیدگاه

اون قطرات آب مشکل ایجاد نمیکنن من تست کردم!! اگه فاصله از 1 سانت بیشتر شه نور خورشید میتونه رو سنسورات تاثیر بزاره که این بدتر از اون قطرات آبه!! بعد هم ولتاژ کاریه دیود فرستنده 3.3 ولت هست یعنی درست دادن 3.3 ولت بدون مقاومت هستش که بالا ترین بازده رو میده!!

دیدگاه

با سلام خدمت همگی دوستان عزیز،
                            یه گزارشی می خوام بدم از روند انجام کار و بعداً هم یه چند عکس از مداری که گذاشتیم و توضیحاتی (برای دوستان تازه کار) میذارم،
                            برای سنسور قرار شدن از on2179 استفاده کنیم که یکی از مزایاش دقت در سرعت بالاس (البته فعلاً این سنسور (اصلش) در بازار خیلی کمیاب شده!) برای چیدمان سنسورها هم نیم دایره با فاصله تقریباً 10میلی متر رو انتخاب کردیم.
                            برای درایور از همون 298 استفاده می کنیم و برای رابط سنسورها با افراد هم از LED استفاده می کنیم (مشخص بشه الان کدوم سنسور فعاله)
                            تنها مشکلی که هست اینه که ما نمی خوام روبومون از 12*12 بیشتر بشه اندازش! با این حساب باید از موتورهای مینی استفاده کنیم، کسی تجربه کار با این موتورها (تقریباً 500 یا 600دور) رو داره؟ این موتور ها تحمل چه مقدار بار رو دارن؟
                            با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بی مخ!
                              با سلام خدمت همگی دوستان عزیز،
                              یه گزارشی می خوام بدم از روند انجام کار و بعداً هم یه چند عکس از مداری که گذاشتیم و توضیحاتی (برای دوستان تازه کار) میذارم،
                              برای سنسور قرار شدن از on2179 استفاده کنیم که یکی از مزایاش دقت در سرعت بالاس (البته فعلاً این سنسور (اصلش) در بازار خیلی کمیاب شده!) برای چیدمان سنسورها هم نیم دایره با فاصله تقریباً 10میلی متر رو انتخاب کردیم.
                              برای درایور از همون 298 استفاده می کنیم و برای رابط سنسورها با افراد هم از LED استفاده می کنیم (مشخص بشه الان کدوم سنسور فعاله)
                              تنها مشکلی که هست اینه که ما نمی خوام روبومون از 12*12 بیشتر بشه اندازش! با این حساب باید از موتورهای مینی استفاده کنیم، کسی تجربه کار با این موتورها (تقریباً 500 یا 600دور) رو داره؟ این موتور ها تحمل چه مقدار بار رو دارن؟
                              با تشکر
                              سلام
                              بعد از چند وقت که درگیر درسو مدرسه شدم وقت کردم سری بزنم به سایت....
                              2179 استفاده نکن داداش که بیچاره میشی مثل من! فک کنم هرچی اونور از خط کارخونش اتوماتیک خازج میشه میره واسه بازیافت رو میفرستن ایران
                              در مورد مسئله سرعت سنسور که اشاره کردی به تجربه دیدم سنسور های معمولی(مخصوصا 3 میل) بهترین جواب دهی رو دارن تو سرعت رفرش
                              ولی اگه بهترین سرعت رو میخوای باید از فروشگاه معتبر بگیری که بتونی دیتا شیت در بیاری و ....
                              -----------
                              در ضمن الان دارم میبینم داری یکی از بزرگ ترین اشتباهات من رو میکنی!!!! تو رباتیک هیچ وقت کوتاه نیا! منم تو اولین رباتام دور و بریا میگفتن این خوبه ***کفایت*** میکنه و .... ولی .....
                              مینی اتفاقا یه خوبی داره
                              مینی موتور گیربکس های توی بازار اکثرا تایوانی هستند و بعدا با مشکل یکی نبودن تعداد دور موتور ها و خورد شدن گیربکس مواجه نمیشی
                              باز یکی نبودن دور موتور ها رو میشه در زمان ساخت لحاظ کرد ولی خورد شدن گیربکس وسط مسابقه .........
                              دور 800 بگیر
                              بازم حرفای قبلیم رو تکرار میکنم
                              بهترین روش dac
                              اگه بتونی خروجی 298 رو بدی به 6203 که عالیه
                              مشخصات موتور هم یا روش نوشته یا مدلش رو سرچ کن تو نت
                              اگه چینی بود یا مدل نداشت بدرد اسباب بازی هم نمیخوره ....
                              دیگه ببخشید جمله ها مخفف بود و ... دیگه درسا شروع شده وقت نمیمونه ....
                              با تشکر

دیدگاه

سلام و مرسی علی جان بابت پاسخت:
                                2179 استفاده نکن داداش که بیچاره میشی مثل من! فک کنم هرچی اونور از خط کارخونش اتوماتیک خازج میشه میره واسه بازیافت رو میفرستن ایران
                                در مورد مسئله سرعت سنسور که اشاره کردی به تجربه دیدم سنسور های معمولی(مخصوصا 3 میل) بهترین جواب دهی رو دارن تو سرعت رفرش
                                ولی اگه بهترین سرعت رو میخوای باید از فروشگاه معتبر بگیری که بتونی دیتا شیت در بیاری و ....
                                والا ماهم تمام سعیمون رو داریم میکنیم که جنس اصل ژاپنش رو گیر بیاریم وگرنه اصلاً از انواع دیگش استفاده نمی کنیم!

مینی اتفاقا یه خوبی داره
                                مینی موتور گیربکس های توی بازار اکثرا تایوانی هستند و بعدا با مشکل یکی نبودن تعداد دور موتور ها و خورد شدن گیربکس مواجه نمیشی
                                باز یکی نبودن دور موتور ها رو میشه در زمان ساخت لحاظ کرد ولی خورد شدن گیربکس وسط مسابقه .........
                                دور 800 بگیر
                                فک نمی کنی 800دور یکم برای یه روبوی گوچیک 12×12 زیاد باشه؟!

اگه بتونی خروجی 298 رو بدی به 6203 که عالیه
                                اتفاقاً ما هم به این نتیجه رسیدیم که از 6203 استفاده کنیم، اما اینطور که شما میگی یعنی 6203 رو بدیم به 298؟ چرا؟ چه مزیتی داره؟ یا فقط واسه آسون تر شدن pwm و برنامه نویسیش میگی؟

مرسی بابت پاسخ هات

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X