یک سو تفاهمی که به وجود آمده این است که دقت cnc رو که با متر نمی گن . هر زمینه ای واحد پیش فرض خودشو داره . همینطوری که فاصله بین شهر رو با سانتی متر نمیگن .یا مثلا طلا رو با کیلو گرم نمی گن .
دقت cnc با میلیمتر است . مثلا میگنن دقت این cnc چهار هزارم است .یعنی چهار هزارم میلیمتر .
اگر بگن 10 میکرون یعنی 10 میکرو از یک میلیمتر
منظورم اینه که این عدد خیلی عدد کوچکیه و رسیدن به این مقدار کار راحتی نیست.!
سلام
من برای حرکت محور x و y میخوام از زنجیر ویا از دنده خطی استفاده کنم.
طول هر محور هم حدودا 1 متر هستش.
1-سوالی که داشتم اینه که کدوم مناسب تره (زنجیر یا دنده خطی ) ؟یا اصلا هیچ کدوم ؟ در این صورت چی پیشنهاد میکنید. قیمت هر دوتاشون رو هم گرفتم تقریبا برابر میشه.
2-مزایا و معایب هر کدوم چیه؟
ممنون میشم اگه من رو راهنمایی کنید.
سلام
من برای حرکت محور x و y میخوام از زنجیر ویا از دنده خطی استفاده کنم.
طول هر محور هم حدودا 1 متر هستش.
1-سوالی که داشتم اینه که کدوم مناسب تره (زنجیر یا دنده خطی ) ؟یا اصلا هیچ کدوم ؟ در این صورت چی پیشنهاد میکنید. قیمت هر دوتاشون رو هم گرفتم تقریبا برابر میشه.
2-مزایا و معایب هر کدوم چیه؟
ممنون میشم اگه من رو راهنمایی کنید.
منظورم اینه که این عدد خیلی عدد کوچکیه و رسیدن به این مقدار کار راحتی نیست.!
من هم به عنوان یک طراح در حوزه مکانیک گفته دوستمون رو تائید میکنم گاها دوستان از صدم میلیمتر oo: و حتی هزارم میلیمتر :eek:چنان راحت صحبت میکنند که انگار
از سانتی متر صحبت میکنند دوستان توجه داشته باشند که برای رسیدن به دقت 1 صدم میلیمتر درجه حرارت محیط باید حداکثر 1 درجه سانتی گراد تغییر داشته باشه
ولی برای یک هزارم میلیمتر این موضوع به 0.1 درجه سانتی گراد میرسه و حتما باید اتاق ایزولیه باشه یک ذره غبار ضخامتش در حدود 0.01 میلمتر و حتی بیشتر هست
در ماشینهای اوپن لوپ و خانگی رسیدن به دقت 0.05 تحت شرایط عملیاتی یک مقدار ایده آل میباشد .
اینجا فقط بحث کنترل نیست بحث در مورد دقتهای ساخت مکانیک - انبساط و انقباظ در استراکچر دستگاه و موضوع لقی های سیستم و حتی موضوع عدم وجود سلف لاکینگ در بالسکرو هست و همه اینها تازه در شرایطی هست که شما کوپل مستقیم موتور به محورها رو داشته باشید و در غیر این صورت که لقی گیربکس
و بقیه مثائل نیز به آن اضافه میشود که در این حالت به هیچ وجه نمیتوان بدون سیستم کلوز لوپ به دقت 0.05 حتی نزدیک هم شد توجه داشته باشید این اعداد در شرایط عملیاتی مد نظر میباشد نه یک سیستم کم بار یا حتی بدون بار .
مباحث مکانیک در طراحی ماشین آلات دقیق بسیار وقت گیر تر و پرضحمتتر از مسائل کنترلی آن میباشد .
با سلام خدمت دوستان و اساتید وتشکراز بابت به اشتراک گذاری اطلاعات و تجارب خود از چندی پیش این حقیر در صدد طراحی وساخت یک سی ان سی برای تراش و حکاکی فلزات ؛ با مشخصات زیر هستم سه محوره ( اما قابل ارتقا تا 5 محوره در اینده) مبتی بر PC (کنترولر مچ تری )با سرو موتور AC وبا سیستم انتقالی پیچ متری و مهره(شاید بال اسکرو) بطوریکه حدودا : محور X دارای 110 سانت طول و 60 کیلو گرم Y دارای 80 سانت طول و 20 کیلو گرم Z دارای 40 سانت طول و 15 کیلو گرم طبق براورد های خودم ----> قدرت موتورهارو = محور Xرو 1000 وات(با3000دور) : Yرو 750(با2500): Zرو 750 وات (2000دور) بترتیب با گشتاور 4 و 2 و 2.5 انتخاب کرده ام و توضیح اخر اینکه چون این پروژه صنعتی نیست( تولید انبوه قطعه نداریم که سرعت و زمان فاکتور مهمی در این دستگاه باشند) به همین خاطر دقت دستگاه ارجح بر سرعت ان است ، و سرعتی که برای این دستگاه در نظر گرفتم 60-80 میلی متر در ثانیه است حالا سوالات و پرسش های من اینهاست که بی صبرانه در انتظار شنیدن پاسخ های از سر لطف ِِ شما هستم در ابتدا اگر کسی از دوستان ؛ از ویژگی های منبع تغذیه وسیم کشی بین منبع تغذیه ،با درایور و سروموتور های AC و کنترولرِما ،که از نوع مبتنی بر کامپیوتر شخصی PC است ، اطلاعی دارد توضیح مختصری بیان نماید مثلا در اینجا ، که من ، یک برد مچ3یاموشن کارت مچ3 را ، به بعنوان کنترولر روی کامپیوتر وصل کردم سیم کشی بین منبع و درایور و موتور وکامپیوتر چطوریست؟ دریه کلمه برق 220 رو چه طوری ببرم تو ی کامپیوتر؟ مگه میشه؟ مگه داریم؟ ضمنا اگر از برد مچ3 قیمت مناسب خبر دارید ( حدود 300 تا 400 هزار) ممنون میشم اگراطلا ع دهید
اما سوال اصلی بنده اینه که با تو جه به طول محور ها و سرعت موتورها 1- اولا حداقل " گام " که در هر محور می توان داشت چقدر است؟ ( البته نتیجه کار یه دستگاه با سرعت 0 نشه!!! ) 2- ثانیا با این گام انتخاب شده و طول مشخص هر محور قطر مناسب برای پیچ متری هر محور چقدر باشد؟
بطور کل از بیان هر گونه انتقاد ، پیشنهاد و یا تغییری که بردستگاه و پارامترها ی ان دارید بویژه که در جهت افزایش دقت (حتی اگرمنجر به کاهش سرعت شود) دستگاه نیز باشد مضایقه نفرمایید با تشکر و سپاس فراوان
سلام
این کلوز لوپ که میگن در موردش مظالعاتی داشتم
ولی نوع عملیاتیش چجوریه؟؟؟
یعنی مثلا انکودر میزارید؟؟؟؟یاچی؟؟
از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
--------------------------------------------------------
تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
--------------------------------------------------------
اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901
توی یه دستگاه سی ان سی 10اسپیندل که مخصوص منبت کاری بودبه غیرازدرایورسروموتورهاواینورتراسپیندلهاوبردتولیدپال س ومفسربرنامه یه plc کوچیکم بوداون واسه چ کاری گذاشتن وچکارمیکنه؟
درعجبم ازمردمی که به دنیایی مشتاقندکه ازآن دورمیشوندوگریزان ازآخرتیکه که روزبه روزبه آن نزدیک میشوند.
توی یه دستگاه سی ان سی 10اسپیندل که مخصوص منبت کاری بودبه غیرازدرایورسروموتورهاواینورتراسپیندلهاوبردتولیدپال س ومفسربرنامه یه plc کوچیکم بوداون واسه چ کاری گذاشتن وچکارمیکنه؟
با درود . . .
بستگی داره به سیستم عملکرد و ....
ممکنه نوعی قفل سخت افزاری باشه!
ممکنه واسط یکسری ورودی خروجی باشه
ممکنه جهت کنترل قسمتهای خاصی باشه(مثل سرعت اینورترها(آخر بیسواد بازیه این روش منتها هستند کسانی که چنین کاری میکنن) و یا ایجاد حالت های مختلف)
و ...
نمیشه دقیق گفت. باید دید سیم کشیها به کدوم قسمت ربط پیدا کرده و انشعابات از کجاست
با درود . . .
بستگی داره به سیستم عملکرد و ....
ممکنه نوعی قفل سخت افزاری باشه!
ممکنه واسط یکسری ورودی خروجی باشه
ممکنه جهت کنترل قسمتهای خاصی باشه(مثل سرعت اینورترها(آخر بیسواد بازیه این روش منتها هستند کسانی که چنین کاری میکنن) و یا ایجاد حالت های مختلف)
و ...
نمیشه دقیق گفت. باید دید سیم کشیها به کدوم قسمت ربط پیدا کرده و انضعابات از کجاست
ممنون دوست عزیز
ولی سرعت موتورهاازاینورتراستفاده شده ...سیم کشیش مشخص نبودوپیگیری نکردم ودرفرصت مناسب نگاه میکنم مربوط فقط به یه مارک خاص هستش البته...
درعجبم ازمردمی که به دنیایی مشتاقندکه ازآن دورمیشوندوگریزان ازآخرتیکه که روزبه روزبه آن نزدیک میشوند.
ممنون دوست عزیز
ولی سرعت موتورهاازاینورتراستفاده شده ...سیم کشیش مشخص نبودوپیگیری نکردم ودرفرصت مناسب نگاه میکنم مربوط فقط به یه مارک خاص هستش البته...
منظورم این نبود که بیان مستقیم ربطش بدن به اسپیندل.
اگر خدا قبول کنه یه سری ورودی برای هر اینورتر هست که ممکنه پی ال سی رو به اون وصل کرده باشن
با سلام و تشکر از دوستان
یه سری سوال داشتم اگه جواب بدین ممنون میشم
1 - اینکه نرم افزار های مختلفی برای ارسال جی کد به ماشین هست، تفاوتشون در چیه؟ مگر غیر از این است که همه ی آنها صفر و یک می فرستند؟
2 - چرا برد های کنترلر سی ان سی متناسب برای نرم افزاری خاص است؟(اگر تمام نرم افزار ها صفر و یک میفرستند پس چرا کنترلر ها با تمام آنها سازگار نیستند)
3 - اگر پردازش اصلی جی کد در کامپیوتر انجام میشه پس چرا از یه آردوینو به جای کنترلر استفاده نمیشه( البته منظورم برای کار های حرفه ایه)؟ میخوام بگم آردوینو کجا کم میاره؟
4 - اگر برای ارسال داده ها به ماشین پورت LPT بهتر از USB است، پس چرا (مثلا) توی کنترلر های Match3 اونهایی که USB هم دارن گران تر هست؟
5 - آیا کنترلری هم داریم که بشه با وای فای داده ها رو از کامپیوتر بهش فرستاد؟ اگر نداریم، آیا دلیل خاصی داره که ساخته نمیشه؟
ببخشید سوال زیاد پرسیدم، آخه مطالب این مباحث توی نت یخورده گنگه
سلام من میخوام یه cnc درست کنم ک بتونم باهاش تو خونهpcbدرست کنم(کار من باهاش ساختpcb هستش(دقتش مهمه برام) نهایتش برش یه پلکسی 3میل یا mdf 3 میل هست ) الان موندم برای ساخت از اردینو استفاده کنم یامچ تری و اینکه من از درایور موتور4.5امپریTB6600 استفاده کنم و موتور های 4 امپری مثلا گشتاور بالا 10 استفاده کنم خوبه برای این کار من(در ضمن موتور های1.8درج دقت کافی داره یا دقیق تر باشه ) و این مدار رو برو برای اردینو درسته؟
سلام
اگه شما بتونید از کنترلر بهتراز TB6600 استفاده کنید به اصطلاح رزولیشن و دقت کارتون بالا میره اگر به دقت زیاد نیاز ندارید نسبت به هزینه ناچیز این درایور خیلی هم خوبه
دیدگاه