اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مراحل ساخت cnc از ابتدا

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مراحل ساخت cnc از ابتدا

سلام دوست عزیز متن و خوندم
    بزار اینجوری بگم اگر از نقطه اول به نقطه دوم خطی رسم کنیم این خط نسبت به خط قائم دارای یک شیب و زاویه میباشد و اگر از نقطه دوم به نقطه سوم خطی رسم کنیم نسبت به خط قائم دارای یک شیب و زاویه میباشد حالا اگر زاویه دوم را از زاویه اول کم کنیم این همان تغییر زاویه محور z میباشد .
    برای تفهیم بیشتر این عکس رانگاه کنید
    http://www.uploadax.com/images/98215033884254632088.jpg
    نتونستم تو سایت پلود کنم.
    زبان حال امام زمان علیه السلام:
    اگر دلهایتان تاریک و ظلمانی نمی گردید
    امامت هم عیان میگشت و پنهانی نمی گردید
    به قدر تشنگی گر تشنه امر فرج بودید
    خدا داند فرج اینگونه طولانی نمی گردید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ringy
      سلام دوست عزیز متن و خوندم
      بزار اینجوری بگم اگر از نقطه اول به نقطه دوم خطی رسم کنیم این خط نسبت به خط قائم دارای یک شیب و زاویه میباشد و اگر از نقطه دوم به نقطه سوم خطی رسم کنیم نسبت به خط قائم دارای یک شیب و زاویه میباشد حالا اگر زاویه دوم را از زاویه اول کم کنیم این همان تغییر زاویه محور z میباشد .
      برای تفهیم بیشتر این عکس رانگاه کنید
      http://www.uploadax.com/images/98215033884254632088.jpg
      نتونستم تو سایت پلود کنم.
      خوب چرا چیستان مطرح میکنید . بگید که میخوام یا یک تیغ فرز یک دایره رو برش بدم . یا با یک چاقو روی یک صفحه یک منحنی رو برش بدم .
      خوب ما دونوع محور داریم . 1 محور های خطی 2-محور های دورانی . حالا کنترلرت با هر پالس که میده اگر محورت خطی باشه یک واحد به جلو میره و اگر محورت دورانی باشه یک واحد حول محور میچرخه

ماخ 3 از 6 محور پشتیبانی میکنه . شما هر ترکیبی میتونی بدی کلا میشه !6 ( 6 فاکتوریل حالت )
      تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
      داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

ممنون aliila ازاینکه چیستان منو حل کردی فقط یه سوال چطوری میشه تو ماخ تری محور دورانی تعریف کرد یعنی اگه تو تنظیمات واحد steps per =1 قرار بدیم محور دورانیه ؟
        بازم بگم که من میخوام به صورت همزمان محور ها رو داشته باشم . محور x,y با یک سرعت یکنواخت طرح رو ایجاد میکنه پس محور z برای هماهنگی باید سرعت چرخشش در هر زاویه متفاوت باشه . به عنوان مثال یک چرخ گلدوزی کامپیوتری رو در نظر بگیرید که سوزن ثابت و پارچه توسط محورهای x,y طرح رو ایجاد میکنه حالا یک چرخ گلدوزی دستی رو در نظر بگیرید که پارچه با یک سرعت ثابت که جهت حرکت آن را سوزن تعیین میکند (فقط محور z) طرح را ایجاد میکند پس هر چه زاویه بزرگتر باشد سرعت چرخش هم بیشتر می شود ، حالا میخوام این دو حالت رو به صورت همزمان وهماهنگ داشته باشم . نمیدونم منظورم رو تونستم برسونم یا نه .
        برای شروع به کار یکم ترس دارم، ببخشید چون هیچ اطلاعاتی در این زمینه ندارم اینجوری سوال می پرسم .

دیدگاه

بازهم یک معمای دیگه

نوشته اصلی توسط ringy
          حالا یک چرخ گلدوزی دستی رو در نظر بگیرید که پارچه با یک سرعت ثابت که جهت حرکت آن را سوزن تعیین میکند (فقط محور z) طرح را ایجاد میکند پس هر چه زاویه بزرگتر باشد سرعت چرخش هم بیشتر می شود
          آخه خدایشش سوزن جهت تعیین میکنه ؟

ببینید ماخ 3 در حقیقت 7 نوع پالس تولید میکنه که به ترتیب برای هر محور
          محور های خطی x y z
          محور های دورانی A B C
          و محور اسپندل
          حالا تو جی کد شما اگر از متغیر A استفاده کنی این می فهمه که کدوم خروجی رو پالس بفرسته . اینی که میگید با هر پالس چقدر میچرخه یا جلو میره

اینو ماخ 3 از شما میپرسه . شما باید با محاسبه یا اندازه گیری اینو مشخص کنی .
          خروجی ماخ 3 از پورت lpt هست پس موازیه . پس همزمان است . البته ویندوز یک سیستم عامل ضعیف برای تبدیل شدن به کنترلر cnc است چون مالتی تسکینگ است .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
            حالا تو جی کد شما اگر از متغیر A استفاده کنی این می فهمه که کدوم خروجی رو پالس بفرسته . اینی که میگید با هر پالس چقدر میچرخه یا جلو میره
            اینو ماخ 3 از شما میپرسه . شما باید با محاسبه یا اندازه گیری اینو مشخص کنی .
            من بازم جواب سوالم رو نگرفتم .
            تو محورهای خطی که بحثی نیست فقط تو رو خدا به من بگو این کاری که من میخوام انجام بدم ، محور دورانی از روی شکل دو بعدی میتونه انجام بده یا نه ؟
            پارچه با سرعت ثابت مثلا 7 سانت در ثانیه حرکت میکند(کنترلر هیچ کنترلی بر این قسمت ندارد) و طرح ما یک بیضی میباشد که هر 5 میل روی آنرا یک نقطه در نظر میگیریم که با توجه به سرعت 7 ثانت در ثانیه هر 5 میل باید با سرعت 70 میلی ثانیه طی شود و موتور پله ای 1.8 استفاده میکنیم . در نقطه شروع a زاویه صفر است از نقطه a به نقطه b خطی رسم میکنیم که زاویه آن 30 درجه است . پس تعداد پالسها برابر با 17=30/1.8 و زمان هر پالس برابر با 4 = 70/17 پس کنترلر باید 17 پالس 4 میلی ثانیه ارسال کند.از نقطه b به c خطی رسم میکنیم که نسبت به خط قبلی 45 درجه اختلاف زاویه دارد 25=45/1.8 , 2.8= 70/25 و کنترلر باید 25 پالس 2.8 میلی ثانیه ارسال کند و همین طور الی آخر و در بعضی جا ها که خط مستقیم است اختلاف زاویه صفر و نباید هیچ پالسی ارسال شود .
            اون عکسی رو هم که گذاشتم تو کورل کشیدم بعد اومدم روی شکل یکی یکی زاویه ها رو حساب کردم و با توجه به موتورم محاسبات رو انجام دادم و با میکرو برنامشو نوشتم ودر عمل جواب گرفتم . حالا بگو کنترلر با محور دورانی میتونه این کار رو انجام بده ؟ اگه میتونه تنظیماتشو برام بگو . اگه نه بگو که محور دورانی بر چه اساسی کار میکنه برا طرح های دو بعدی استفاده میشه یا سه بعدی ؟

فقط جان ما نگو معما طرح کردی ازاین واضح تر نمی تونستم توضیح بدم . بازم ممنونم ازین که معما ها مو حل میکنی .

دیدگاه

اگر درست متوجه باشم کاری که شما می خوای عین کار یک پرینتر جوهر افشانه .در حقیقت شما فقط به یک محور خطی x نیاز دارید .ببینید شما اصلا به محور z نیاز ندارید .

هد شما که مکانیزم سوزن نخ شده است روی محور x سمت راست یا چپ میره پارچه هم که روی رول هاش به جلو میره . درسته ؟ این خیلی ساده است .
              تو پست های قبلی مساله خیلی پیچیده شده . ما رفتیم رو محور های دورانی و غیره .

کار شما شبیه کار یک دستگاه پانج یا نقطه جوش است .
              درسته ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                اگر درست متوجه باشم کاری که شما می خوای عین کار یک پرینتر جوهر افشانه .در حقیقت شما فقط به یک محور خطی x نیاز دارید .ببینید شما اصلا به محور z نیاز ندارید .

هد شما که مکانیزم سوزن نخ شده است روی محور x سمت راست یا چپ میره پارچه هم که روی رول هاش به جلو میره . درسته ؟ این خیلی ساده است .
                تو پست های قبلی مساله خیلی پیچیده شده . ما رفتیم رو محور های دورانی و غیره .

کار شما شبیه کار یک دستگاه پانج یا نقطه جوش است .
                درسته ؟
                نه بابا به این سادگی هم نیست دیگه . در واقع من میخوام با یک محور که اساس کارش با درجه است کار یک cnc دو محوره رو انجام بدم . در سیستم دو محوره که اساس کارش بر مختصات نقطه میباشد که یک محور به اندازه x ومحور دیگه به اندازه y جلو میره و به مکان مورد نظر میرسد که زحمتش فقط کشیدن طرحه و جی کدشم که خود نرم افزار تولید میکنه . در پرینتر ،کاغذ فقط در یک مسیر مستقیم جلو میره ولی اینجا پارچه به هر طرفی میتونه بره که جهتشو مجموعه سوزن و متعلاقتش تعیین میکنه که با یک میله کوپل شده به استپ موتور . همون طور که تو پست قبلی توضیح دادم من میخواستم اون محاسباتو خود کنترلر برام انجام بده و به صورت جی کد بهم تحویل بده . از قرار معلوم این کار نشدنیه .
                اونجور که من از محور دورانی فهمیدم اینه که مثل محور خطی میمونه که با توجه به پله بر دور موتور و گام پیچ محاسبه میکنی که یک میلی متر جابه جایی چه تعداد پالسی نیاز داره واین عدد رو در قسمت steps per وارد میکنی ولی در محور دورانی اگر steps per برابر 40 بذاری یعنی اینکه 40 پالس که بیاد محور یک درجه حرکت میکنه حالا چجوری از روی شکل طرح میفهمه نمیدونم .
                بازم از دوستانی که از محورهای دورانی cnc و طرز کار باهاشون اطلاعاتی دارن خواهش میکنم دریغ نکنند .

دیدگاه

من کمی متوجه منظور شما شدم اگر باز اشتباه متوجه شدم بفرمایید :redface:
                  شما اگر لطف کنید بفرمایید با چه نرم افزاری کد میگیرید ممنون میشم
                  اگر شما یک محور دورانی دارید اون رو باید بر مقیاس درجه تعریف کنید که A B C هست
                  در محورهای X Y Z که بصورت خطی هست شما با میلیمتر و اینچ مقدار رو میدید
                  پس اگر محور شما دورانی هست بهتر است که همونطور که دستگاه شما حرکت میکند کد بگیرید
                  در ماخ تری در قسمت settings روی کلید set steps per units کلیک کنید 6 قسمت XYZ برای محور خطی وABC برای محور های دورانی میباشد شما یک مقدار مشخص و را در هر قسمت که میخواهید وارد میکنید سپس محور شما حرکت میکند با در نظر گرفتن مقدار حرکت محور به اندازه میلیمتر یا درجه مقدار که حرکت کرده است را دوباره وارد میکنید خود نرم افزار برای شما مقدار دقیق اسپ ها رو محاسبه میکنه

دیدگاه

سلام ، خوشحالم ازین که یکی دیگه هم وارد بحث شده
                    من با lazy cam کد میگیرم.
                    نوشته اصلی توسط ezrael
                    :redface:
                    پس اگر محور شما دورانی هست بهتر است که همونطور که دستگاه شما حرکت میکند کد بگیرید
                    اگه میشه این قسمت و بیشتر توضیح بده .
                    ببینید نرم افزاری که جی کد تولید میکنه چجوری از روی طرح میفهمه که ما محور خطی مد نظرمونه یا محور دورانی . یک طرح دایره رو در نظر بگیرید وقتیکه جی کد ازش میگیری به صورت خطی به ما برنامه میده مثلا ..G01 x.. y حالا ما اگه بخواهیم که این نقاط رو به صورت زاویه به مابده مثلا G01 A چیکار باید بکنیم .
                    من برای کارم به این نتیجه رسیدم که بیام مثل همیشه یک جی کد از طرحم بگیرم بعد با توجه به برنامه جی کد با استفاده از مختصات نقاط بیام از طریق معادله شیب خط یا از روی شکل با ابزار اندازه گیری زاویه ، بیام زاویه رو حساب کنم بعد این زاویه رو در قالب یک محور دیگه حالا خطی یا دورانی به برنامه اضافه کنم به این صورت G01 x y A با این کار فکر کنم بتونم هر دو سیستمی رو که تو پست های قبلی گفتم به صورت همزمان و هماهنگ داشته باشم .
                    بازم اگه اشتباه میکنم یا راه حل ساده تری وجود داره که بتونه زاویه رو برام حساب کنه که خودم مجبور نباشم برا هر طرحی بشینم یکی یکی زاویه ها رو حساب کنم خیلی خوشحال میشم راهنماییم کنید .

دیدگاه

شما وقتی از استراتژی های ماشین کاری 4 و 5 محور استفاده میکنید عملا دارید به نرم افزار کم میگید که 1 یا دو محور دورانی هم دارید بسته به نوع تنظیم که برای کنترلر و حرکت دستگاه هم که برای نرم افزار کردید نرم افزار کم میدونه که شما در چه راستایی محور دورانی دارید و با چه ازادی حرکتی برای هر محور حالا وقتی کد میگیرید به ترتیب g01 X Y Z A B C براتون کد مورد نظر رو میگیره

اگر بفرمایید با چه نرم افزار کمی کد میگیرید بهتر مینونم کمک کنم

دیدگاه

ببین دوست عزیز من فعلا کاری با تنظیمات و جزئیات ندارم ، طراحی بلد نیستم با art cam کار نکردم فقط یکم با کورل آشنایی دارم در این حد که چند تا دایره و مربع بکشم بعد تبدیلش کنم به DXF بعدم با lazy cam جی کد بگیرم .حالا یکباره دیگه سوالم رو با رسم شکل میپرسم فقط لطف کنین با بله و خیر جواب بدین .
                        http://www.uploadax.com/viewer.php?file=96640925956085357232.jpg
                        طرح یک بیضی که نقاط روش با قرمز مشخص شده نقطه شروع مشخص و زاویه موتور در آنجا صفر است نقطه اول و دوم را بایک خط به هم وصل کردم که نتیجش میشه 30 درجه چرخش موتور ، نقطه سوم 40 درجه چرخش ، نقطه چهارم 15 درجه چرخش تا آخر .
                        حالا نرم افزارای طراحی و کدگیری میتونه این زاویه هارو از روی طرح به صورت کد به من بده آره یا نه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ringy
                          ببین دوست عزیز من فعلا کاری با تنظیمات و جزئیات ندارم ، طراحی بلد نیستم با art cam کار نکردم فقط یکم با کورل آشنایی دارم در این حد که چند تا دایره و مربع بکشم بعد تبدیلش کنم به DXF بعدم با lazy cam جی کد بگیرم .حالا یکباره دیگه سوالم رو با رسم شکل میپرسم فقط لطف کنین با بله و خیر جواب بدین .
                          http://www.uploadax.com/viewer.php?file=96640925956085357232.jpg
                          طرح یک بیضی که نقاط روش با قرمز مشخص شده نقطه شروع مشخص و زاویه موتور در آنجا صفر است نقطه اول و دوم را بایک خط به هم وصل کردم که نتیجش میشه 30 درجه چرخش موتور ، نقطه سوم 40 درجه چرخش ، نقطه چهارم 15 درجه چرخش تا آخر .
                          حالا نرم افزارای طراحی و کدگیری میتونه این زاویه هارو از روی طرح به صورت کد به من بده آره یا نه ؟
                          بله

ببخشید یکم توضیح هم میدم چون فکر میکنم شما از جوابهای بلند خوشتان نمیاد کوتاه میگم
                          منظور من از نرم افزار کم ارت کم نیست
                          لیزی کم بدرد شما نمیخوره
                          شما باید طراحی بلد باشید و کار کردن با یه نرم افزار کم (البته نه ارت کم)

دیدگاه

سلام ezrael جان خدا خیرت بده سوالی رو که تو تمام پستهای قبلی دنبالش بودم رو جواب دادی چون تو اصل این قضیه شک داشتم گفتم با بله و خیر جواب بدین اگه نه شما سرور مایی هر چی بیشتر توضیح بدی بیشتر خوشحال میشم .

من از توضیح شما برداشتم اینه که ارت کم و لیزی کم اصول طراحیشون بر مبنای میلیمیتر و اینچ باشه و برای طرح هایی که با زاویه سرو کار داره نرم افزارای خاصی هستن .
                            حالا لطف کنید چند تا ازین نرم افزارای کمی رو که به درد این کار میخوره معرفی کنید (هم طراحی هم جی کد) .طراحیم انشا لله یاد میگیرم .

راستی حالا این زاویه ها برا محور دورانی تعریف میشه یا فرقی نمیکنه خطیم میتونه باشه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ringy
                              سلام ezrael جان خدا خیرت بده سوالی رو که تو تمام پستهای قبلی دنبالش بودم رو جواب دادی چون تو اصل این قضیه شک داشتم گفتم با بله و خیر جواب بدین اگه نه شما سرور مایی هر چی بیشتر توضیح بدی بیشتر خوشحال میشم .

من از توضیح شما برداشتم اینه که ارت کم و لیزی کم اصول طراحیشون بر مبنای میلیمیتر و اینچ باشه و برای طرح هایی که با زاویه سرو کار داره نرم افزارای خاصی هستن .
                              حالا لطف کنید چند تا ازین نرم افزارای کمی رو که به درد این کار میخوره معرفی کنید (هم طراحی هم جی کد) .طراحیم انشا لله یاد میگیرم .

راستی حالا این زاویه ها برا محور دورانی تعریف میشه یا فرقی نمیکنه خطیم میتونه باشه ؟
                              دوست من شما با هر نرم افزار سه بعدی میتونی طراحی کنی شما طرح خودتون رو بصورت سه بعدی میکشی و .....
                              من باز دقیق نتونستم بفهمم میخوای چیکار کنی ولی تعریف زاویه و اندازه به نرم افزار ربطی نداره شما اگر با نرم افزار سه بعدی کار کنی مبنای هر چیزی که به طول حرکت کنه میلیمتر یا اینچه و هر چیزی که حول محور حرکت کنه زاویه است

مگر میشه طول را با درجه اندازه گرفت و چرخش رو با میلیمتر؟؟؟

تعدادی نر افزار طراحی
                              solid works rhino 3d max auto cad

تعدادی نرم افزار های ماشین کاری یا کم
                              surfcam powermill rhinocam mastercam

اگر فقط یه جی کد برای یه کار میخوای میتونم برات انجام بدم تا دردسر نکشی :rolleyes: :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ezrael
                                من باز دقیق نتونستم بفهمم میخوای چیکار کنی
                                :rolleyes: :rolleyes:
                                قبلا گفتم برا کار گلدوزی میخوام . مثل چرخ خیاطی که یک پایه داره و روی پارچه قرارمیگیره و چرخ شروع به دوختن میکنه و پارچه در راستای پایه به جلو یا عقب میره با این تفاوت که در اینجا این پایه 360 درجه قابلیت چرخش داره واین چرخش دست ماست و به هر اندازه ای که بچرخانیم پارچه و جهت دوخت همان اندازه تغییر میکند.(پارچه در هنگام حرکت کج نمیشود مثلا اگر پارچه مربع باشد مثل این است که یک مربع را بدون اینکه کج شود به تمامی جهات حرکت دهید). اگر حرف L طرح ما باشد ابتدا پارچه در جهت عمودی حرکت کرده در نقطه مورد نظر پایه وجهت دوخت سوزن را 90 درجه به سمت راست میچرخانیم تا پارچه به صورت افقی حرکت کرده و حرف L دوخته شود .
                                حالا من اگه بخوام همون طرح بیضی رو اجرا کنم باید ابتدا تو اتوکد یک طرح بیضی 3 بعدی بکشم و به صورت زاویه ای یا حول محور تعریفش کنم بعد فایلش رو ببرم تو مستر کم ازش جی کد بگیرم تا برنامه ای براساس همون زاویه ها بهم بده . درست گفتم ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X