اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کار کردن با cd-rom stepper motor

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کار کردن با cd-rom stepper motor

نوشته اصلی توسط nimasaboor
    باز هم تشکر
    1.جناب مانیان من تا حالا چند کار را شروع کرده ام و بدلیل ترس از شکست نیمه کاره رها کرده ام در نتیجه قصد دارم این کار رو انجام بدم و اگه بشه به بهتربن نحو
    2.از زمان کودکی دوست داشتم با چیزی که دیگران دور می ریزند وسایلی درست کنم (مثلا موتور cd-rom)
    3. دوست دارم این موتور رو راه بندازم
    4. میخوام فیدبک گیری و مکان یابی حرکت موتور و lead screw رو یاد بگیرم.

در نهایت اگر بدونم سختی این موتور باعث دلسرد شدنم میشه فعلا بی خیالش می شم تا بعد. فقط اگر امکان داره یک سایت خوب معرفی کنید تا بتونم استپر موتور رو تهیه کنم چون توی ده کوره ما این موتور ها گیر نمیاد.
    باز هم ممنون
    موفق باشید :job:
    با سلام
    راهآ‌اندازی موتور سیآ‌دیآ‌رام ایده خوبی است. من هم مانند شما کلی وسایل دور ریز را جمع میآ‌کنم (به نوعی سندرم حاد آشغال جمع کنی) و سعی میآ‌کنم از آنها استفاده مفید کنم. ولی این موتور در این مرحله از کار شما به هیچ عنوان مناسب نیست (حتی اتصال موتور سیآ‌دیآ‌رام به یک میلآ‌پیچ فکر کنم کار خیلی روتینی نباشه)

اگر به تهران دسترسی دارید، جای که من میآ‌دانم موتورآ‌های مختلف دارند در جمهوری تقاطع حافظ است. یک پاساژ نزدیک میدان توپآ‌خانه هم هست که موتور و لوازم مربوط به CNC را میآ‌فروشد ولی آدرس آن را دقیق نمیآ‌دانم.
    اگر هم دسترسی ندارید من این دو سایت را میآ‌شناسم که ممکن است مفید باشند: http://www.roboeq.com/ http://www.icshop.ir/

امیدوارم موفق باشید ما رو هم از روند پیشرفت کارآ‌هاتون بی خبر نگذارید!
    * من هم سودای ساخت یک دستگاه CNC ساده را در سر دارم فعلا هم درایور ساده برای استپر درست کردهآ‌ام ولی قسمتآ‌های مکانیک آن مانده است (به قول معروف قسمت ساده درست شده ولی قسمت اصلی باقی مانده!) اگر علاقهآ‌مند بودید به وبلاگ من سری بزنید آنجا توضیحات مختصری نوشتهآ‌ام!
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

آقای مانیان سلام
      1.من چند نوع ترانزیستور دارم که می خوام توی مدار درایور استپر استفاده کنم ولی نمی دونم کدوم بهتره و چطوری بایاس میشه
      mje13007a
      fqp50n06
      p4nk80zfp
      این ترانزیستور ها رو برای تعمیر منبع تغذیه کامپیوتر خریدم ولی بدون استفاده موندن. میشه توی درایور استفاده کنم؟

2.راستی توی بازار دهاتمون گشتم یه جایی رو پیدا کردم که استپر موتور دست دوم داشت یه تعداد قرض گرفتم تست کنم ببینم کدوم بهتره. یکیشون رو انتخاب کردم(17pm-k302-04v)ولی ولتاژ کاریش نمی دونم چند ولته.

3.اگر ترانزیستور های بالا قابل استفاده باشن و موتور هم 12 ولت باشد با توجه به اینکه ولتاژ کار میکروکنترلر avr پنج ولته ، میشه بیس ترانزیستور با 5 ولت تحریک بشه و ولتاژ عبوری ترانزیستور به موتور 12 ولت باشه؟ در اینصورت مشکلی پیش نمیاد؟

4.در این صورت من چطوری می تونم این ترانزیستور ها رو بایاس کنم؟
      با تشکر
      خردمند به کار خویش تکیه میکند و نادان به آرزوی خویش . « حضرت علی (ع) »
      اگر همیشه همان کاری را که انجام داده اید تکرار کنید ، چیزی بیش از آنچه تا کنون به دست آورده اید، به دست نخواهید آورد
      مارک تواین می گوید: بهتر است دهان خود را ببندید و ابله به نظر برسید تا اینکه آن را باز کنید و همه تردیدها را از میان ببرید !!!

دیدگاه

آقای مانیان سلام
        1.من چند نوع ترانزیستور دارم که می خوام توی مدار درایور استپر استفاده کنم ولی نمی دونم کدوم بهتره و چطوری بایاس میشه
        mje13007a
        fqp50n06
        p4nk80zfp
        این ترانزیستور ها رو برای تعمیر منبع تغذیه کامپیوتر خریدم ولی بدون استفاده موندن. میشه توی درایور استفاده کنم؟

2.راستی توی بازار دهاتمون گشتم یه جایی رو پیدا کردم که استپر موتور دست دوم داشت یه تعداد قرض گرفتم تست کنم ببینم کدوم بهتره. یکیشون رو انتخاب کردم(17pm-k302-04v)ولی ولتاژ کاریش نمی دونم چند ولته.

3.اگر ترانزیستور های بالا قابل استفاده باشن و موتور هم 12 ولت باشد با توجه به اینکه ولتاژ کار میکروکنترلر avr پنج ولته ، میشه بیس ترانزیستور با 5 ولت تحریک بشه و ولتاژ عبوری ترانزیستور به موتور 12 ولت باشه؟ در اینصورت مشکلی پیش نمیاد؟

4.در این صورت من چطوری می تونم این ترانزیستور ها رو بایاس کنم؟
        با تشکر
        با سلام
        شرمنده که این قدر دیر جواب میآ‌دهم چند روز هست که درگیر پروژهآ‌های دانشگا هستم (ما دانشجوآ‌های تنبلآ‌ هم عادت داریم ۲۴ ساعت آخر پروژه رو انجام بدیم!)
        ۱. این ترانزیستورآ‌هایی که گفتید بعضی BJT هستند بعضی هم Power-Mosfet به همین دلیل راهآ‌اندازی آنها متفاوت است. به بیان ساده ترانزیستورآ‌های BJT برای روشن شدن حداقل به ولتاژ ۰.۷ ولت در بیس نیاز دارند و جریان بیس هم در ترانزیستورآ‌های قدرت BJT حدود یک بیستم (ممکن است بیشتر یا کمتر باشد) جریان کلکتور امیتر است. ولی ترانزیستورآ‌های PowerMosfet در ورودی یک خازن دارند که شما باید آن خازن را با اتصال به ولتاژ حدود ۱۰ ولت شارژ کنید بعد از روشن شدن ترانزیستور هم گیت جریانی نمیآ‌کشد. نکتهآ‌ای که وجود دارد این است که برای کار در سرعتآ‌های بالا مدارآ‌های خاصی برای شارژ و دشارژ سریع خازن ورودی وجود دارد (البته راهآ‌اندازی استپر موتور سرعت خیلی بالایی طلب نمیآ‌کند).
        در مجموع برای راهآ‌اندازی ترازیستور power-mosfet شما نیاز به ولتاژ ۱۰ یا ۱ ولت برای روشن کردن ترانزیستور دارید. برای BJTها نیز باید جریان بیس را تامین کنید (که احتمالا با یک ترانزیستور ساده امکان پذیر است).
        (جواب کامل و قابل اعتماد این سوال را بهتر است دوستان با تجربهآ‌تر بدهند، ممکن است نوشتهآ‌های من خیلی دقیق نباشند)

۲. این سوال سختی است و نمیآ‌توان به راحتی به آن پاسخ داد. ولی به عنوان یک حساب کاملا سر انگشتی و یک حدس مهندسی شما ولتاژی را به موتور اعمال کنید که جریان عبوری از هر کدام از پایهآ‌ها ۱ آمپر یا کمتر باشد (حتی اگر نیم آمپر هم موتور را به خوبی میآ‌چرخاند ابتدا جریان نیم آمپر را استفاده کنید). جریان زیاد باعث گرم شدن بیش از حد موتور خواهد شد ولی دقت کنید کلا موتورآ‌های استپر گرم میآ‌شوند و لزوما کمی گرم شدن موتور نارحت کننده نیست.

۳. جواب تا حدودی در قسمت قبل توضیح دادم. بله شما میآ‌توانی ترانزیستور متصل به موتور را با میکرو فعال کنی ولی در بعضی مواقع شاید یک مدار ساده نیاز باشد.
        من الان باید بروم، بعدا بیشتر توضیح میآ‌دهم. اگر سوالی هم بود در خدمتم
        من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

آقای مانیان متشکرم
          لطفا دوستان باتجربه لطف کنن و راهنمایی کنن
          آیا در خروجی (کلکتور) مانند دیود افت ولتاژ وجود دارد ؟ یعنی اگر بخواهیم از ترانزیستور ولتاژ 12 ولت را بگیریم با ید ولتاژی بیشتر مثلا 15 ولت اعمال کنیم؟
          -در صورتی که افت ولتاژ وجود دارد چگونه می توان آنرا محاسبه کرد؟
          با تشکر
          اگر همیشه همان کاری را که انجام داده اید تکرار کنید ، چیزی بیش از آنچه تا کنون به دست آورده اید، به دست نخواهید آورد
          مارک تواین می گوید: بهتر است دهان خود را ببندید و ابله به نظر برسید تا اینکه آن را باز کنید و همه تردیدها را از میان ببرید !!!

دیدگاه

آقای مانیان متشکرم
            لطفا دوستان باتجربه لطف کنن و راهنمایی کنن
            آیا در خروجی (کلکتور) مانند دیود افت ولتاژ وجود دارد ؟ یعنی اگر بخواهیم از ترانزیستور ولتاژ 12 ولت را بگیریم با ید ولتاژی بیشتر مثلا 15 ولت اعمال کنیم؟
            -در صورتی که افت ولتاژ وجود دارد چگونه می توان آنرا محاسبه کرد؟
            با تشکر
            با سلام
            بله در ترانزیستورآ‌های BJT این ولتاژ وجود دارد که اگر ترانزیستور در حالت روشن و اشباع باشد به نام Vce-sat شناخته میآ‌شود و وابستگی به جریان نیز دارد. ترانزیستوری که مثال زدید mje13007a در دیتاشیت به عنوان مثال معرفی کرده که برای جریان Ice=2Amp و Ib=0.4Amp مقدار این ولتاژ برابر ۱ ولت است.
            در ترانزیستورآ‌های PowerMosfet نیز یک مقاومت وجود دارد به عنوان Rds on که مقاومت بین درین و سورس را در حالتی که ترانزیستور روشن است مشخص میآ‌کند، در این حالت ولتاژ مد نظر شما از قانون اولیه V=RI به دست میآ‌آید.
            این قسمت از وبلاگم هم توضیحات مختصری درباره موضوعی http://abd.manidea.com/blog/archives/170

* در مدار یادتان نرود که باید سر هر ترانزیستور تا VCC یک دیود در حالت معکوس قرار داشته باشد.
            * اگر جریان استپر موتورتان در حدود نیم آمپر تا ۲ آمپر است، و حتما نمیآ‌خواهید از ترانزیستورآ‌های که ذکر کردید استفاده کنید، بهتر است از تراشهآ‌های مناسب این کار استفاده کنید تا مدارتان سادهآ‌تر شود. به عنوان مثال یا ULN2003 یا ULN2008 یا L293 یا L298

دیدگاه

l298 رو تهیه کردم ولی دو تا مسئله وجود داره :
              1. می خوام شیوه استفاده از ترانزیستور و محاسباتش رو یاد بگیرم
              2. l298 روی برد برد جا نمی ره
              اگر کسی میتونه راهنمایی کنه
              با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X