با سلام من می خواهم ربات مسیریاب قدرتمند بسازم با درایور L298 و سنسور های مادون قرمز اما نمی دانم که از کجا و چگونه شروع کنم قطعات لازم را نیز خریداری کرده ام
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
آموزش ساخت ربات مسیریاب با AVR
Collapse
X
-
پاسخ : آموزش ساخت ربات مسیریاب با AVR
سلام
برای شروع از چینش سنسور شروع کن (اول برد سنسورتو بزن)
معمولا از چینش سنسور به سورت هشت استفاده میکنن و سعی کن سنسورات کمتر از 14 تا نباشه (من خودم 26 زدم)
فاصله سنسورهات از هم به صورتی که عرض رباتت باشه بیشتر از 7 میلی متر نباشه (کمتر باشه ، من خودم 5 میله)
سنسورهاتو به صورت متقارن وصل کن یعنی سمت چپیهاتو به یه پورت و راستی ها رو به پورت دیگت وصل کن ،اینکار جهت سهولت در برنامه نویسیه(تا تو برنامه نویسی اشتباه نکنی و سرعت برنامه نویسیت بره بالا)
راستی برا فرستنده هات از مقاومت 100 اهم و برا گیرنده هات از 2.2 کیلو استفاده کن
تا حالا اگه سوالی داشتی بگوای تو بهانه واسه موندن ....
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HENASکتاب اصلا توصیه نمیشه
من جای تو باشم از همین سایت و سایت رشد شرو میکنم
roshd.irبرای انسان های بزرگ،بن بستی وجود ندارد،چون بر این باورند که:
یا راهی خواهم یافت ، یا راهی خواهم ساخت...
دیدگاه
-
خوب شما وقتی از LM324 استفاده میکنی یر اساس ورودی هات و ولتاژ مقایسه گرت، ولتاژ رفرنست رو به خروجی میده
خوب وقتی یکی از سنسورهات 4 تا 5 ولت منطقی بده یعنی خط سیاه رو سنس کرده و شما با یه دستور شرطی ساده مثل if میتونی بگی که وقتی این سنسورت سنس کرد کدوم موتور خاموش یا دورش کم شه و رو اون پچرخه
عموما این کارا (سرعت کم) رو با تست در میارن و در ابتدا یه الگوریتم ساده براش میزننای تو بهانه واسه موندن ....
دیدگاه
-
اولین:
خروجی سنسورها رو به ورودی میکرو حالا به هر پورتی که میخوای وصل کنی مهم نیست چون توی این روش از ADC نمی خواهیم استفاده کنیم (ساده ترین روش) , اپ امپ خروجیش جریانی که بتونه ورودی میکرو رو تحریک کنه داره خلاصه.....
بعد برای ورودی نسبت به حالات برنامه رو مینویسی
If Pinb = &B11011111 Then
Goto Rastt
End if
If Pinb = &B10111111 Then
Goto jeloo
End if
If Pinb = &B01111111 Then
Goto chapp
End if
به ازای خط سیاه صفر (البته بسته به خروجی های سنسور) قرار میدیم
روزهای اتی خودم شیت کامل روبات رو بهمراه برنامش براتون می فرستم اگه دوستان این کارو انجام بدن کار ما رو سبک میکنند ..
(*!*)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HENASسلام
برای شروع از چینش سنسور شروع کن (اول برد سنسورتو بزن)
معمولا از چینش سنسور به سورت هشت استفاده میکنن و سعی کن سنسورات کمتر از 14 تا نباشه (من خودم 26 زدم)
فاصله سنسورهات از هم به صورتی که عرض رباتت باشه بیشتر از 7 میلی متر نباشه (کمتر باشه ، من خودم 5 میله)
سنسورهاتو به صورت متقارن وصل کن یعنی سمت چپیهاتو به یه پورت و راستی ها رو به پورت دیگت وصل کن ،اینکار جهت سهولت در برنامه نویسیه(تا تو برنامه نویسی اشتباه نکنی و سرعت برنامه نویسیت بره بالا)
راستی برا فرستنده هات از مقاومت 100 اهم و برا گیرنده هات از 2.2 کیلو استفاده کن
تا حالا اگه سوالی داشتی بگو
1. اینهمه سنسور روی هم تداخل نداشت ؟
2. از چه سنسوری استفاده کردی ؟؟ کامپک , 3mm , 5mm
3. ایا نحوه ارتباطش بطور مستقیم از اپ-امپ به میکرو وصل کردی؟
4. ارتفاع از سطح زمین چقدر بوده؟؟؟
(*!*)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط behrouz.mahdaviدوست عریز
1. اینهمه سنسور روی هم تداخل نداشت ؟
2. از چه سنسوری استفاده کردی ؟؟ کامپک , 3mm , 5mm
3. ایا نحوه ارتباطش بطور مستقیم از اپ-امپ به میکرو وصل کردی؟
4. ارتفاع از سطح زمین چقدر بوده؟؟؟
از سنسورهای IR معمولی (3 میل)
از بافر به میکرو
از نوک سنسور تا زمین 3 میل ارتفاع
استفاده از سنسورهای زیاد حجم برنامه نویسی رو بالا میبرهاما در عوض سرعت و دقت هم بالا میره و ربات میتونه سطح بیشتری از مسیر رو بخونه
اما تا برنامشو نوشتم دیوونه شدم :angry:ای تو بهانه واسه موندن ....
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط HENASچرا تداخل داشته باشه؟
از سنسورهای IR معمولی (3 میل)
از بافر به میکرو
از نوک سنسور تا زمین 3 میل ارتفاع
اگه از نوع کامپکش باشه بهتر هم جوام میده..
یک سوال
چه کار کنیم ارتفاع سنسوررو از سطح زیاد کنیم ( مثلا 4سانت ) و مسیر یابی کنیم(*!*)
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط behrouz.mahdaviداخل بخاطر اینکه اشعه تولید شده مثل ledهاست پخش میشه روی هم تاثیر میزاره (البته تجربه این کاررو نداشتم و جالبه شاید هم من اشتباه می کنم .)
اگه از نوع کامپکش باشه بهتر هم جوام میده..
یک سوال
چه کار کنیم ارتفاع سنسوررو از سطح زیاد کنیم ( مثلا 4سانت ) و مسیر یابی کنیم
چه سنسوری از ارتفاع 4 سانت خطو میخونه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
مگه اینکه مقاومت همین سنسورارو دستکاری کنی ولی تا 4 سانت :eek: نمیدونم بشه یا نه (احتمالش نزدیک به صفره)
برا چاله آبی میخای یا ...........................................ای تو بهانه واسه موندن ....
دیدگاه
دیدگاه