اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سرعت موتور پله ای

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سرعت موتور پله ای

نوشته اصلی توسط vkhld
    من منظورت از این سیم بندی موتور نفهمیدم موتور 6 یا 5 سیم دارد که 4 سیم ان مربوط به کنترل است و دو سیم دیگر ان به تغذیه وصل می شود حالا این سیم بندی را چگونه مثل شکلی که گفته ای وصل کنم من دفعه اول است که با موتور پله ای کار می کنم و می خوهم سرعت موتور را زیاد کنم من را ببخشید .
    سلام
    چندین حالت وجود دارد. اگر موتور شما ۵ سیم داشته باشد یعنی سیم مشترک در هر دو سری از سیمآ‌ پیچآ‌ها به هم متصل شده است (در عکس ۳.۱ پست قبلی نقطه a و b به هم متصل شده است) و شما نمیآ‌توانید از حالت bipolar استفاده کنید. ولی اگر موتور شما ۶ سیم دارد یعنی به احتمال قوی سرهای مشترک به هم متصل نشدهآ‌اند و فقط کافی است این دو سیم رو رها کنید و از ۴ سیم باقیمانده به صورت گفته شده استفاده کنید.
    ولی اگر میآ‌خواهید از حالت unipolar استفاده کنید کافی است که در حالت ۶ سیم دو سیم مشترک را به هم متصل کنید سپس به ولتاژ تغذیه متصلشان کنید. و اگر هم ۵ سیم باشد که مشخص است و سر مشترک به تغذیه متصل میآ‌شود.
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام ایا ترتیب سیم بندی موتور و یا ولتاژ و یا جریان موتور ربطی به گشتاور موتور دارد

دیدگاه

در ضمن یادم رفتم من یک موتور 6 سیمه دسته دوم که یکی از دوستان به من داد که با ان کار کنم سیمهای مشترک و سیمهای کنترلی آن را چگونه باید مشخص کنم

دیدگاه

سلام
          در مورد سیمها: سیمهای کنترلت دو به دو به هم راه دارن ، مقاومت دو به دوی سیمارو بگیر تا اون دوتا که مشترکن و برای تغذیه معلوم شن.برای بدست آوردن ترتیب کنترلی ها هم انقدر با ترتیبای مختلف امتحان کن تا مرتب و در یک جهت استپ بزنه.
          در مورد گشتاور:بله هرچی ولتاژو زیاد کنی به دنبالش جریان و گشتاورت بیشتر میشه اما از جریان نامی موتور بالاتر نرو.
          اما درباره سرعت هر استپ که قبلا گفته بودی : تنها راهش اینه که لبه های نمودار جریانو تیز کنی که عملا خیلی تفاوت ایحاد نمیکنه
          مشغول در این دنیای آکل و ماکول .......

دیدگاه

با سلام منظور از موتور 2 فاز و 5 فاز چیست و چه فرق هایی با هم دارند .

دیدگاه

در مورد سرعت استپر یک نکته ی خیلی کلیدی و اساسی هست که من عملا استفاده کردم و سرعت رو حد اقل 2 برابر .
              خیلی ساده هست. فاصله های زمانی بین هر استپ رو 20 میلی ثانیه قرار بدید بعد از 100 میلی ثانیه این فاصله رو 15ms کنید و همینطور . . . در عرض 2 یا 3 ثانیه سرعت را بالا ببرید.
              با این روش من فاصله ی بین هر استپ رو در یک موتور 1.8 درجه حتی تا 2 میلی ثانیه کاهش دادم.
              موفق باشید

دیدگاه

kapouchima جان ، عزیز برادر :
                بنده تو صفحات قبلی گفتم ، حداقل (15) 10 ms ، کمتر باشه قاطی میکنه.
                هیچ فرقی هم نداره یه دفعه با این delay کار کنی ، یا این که پله پله بهش برسی.

دیدگاه

دوست عزیز سلام.
                  چرا خیلی فرق میکنه. اگر ساختار درایور های استپر موتورهای صنعتی رو میدونستید که اینجا ارزوناش 100000 تومن هست رو میدونستید این حرف رو نمیزدید.
                  این درایو ها به این روش میتونند موتور ها رو با سرعت بالا تری حرکت بدن. البته فقط این نیست و عوامل دیگری هم در این درایو ها کنتل میشه.
                  من حداقل 2 سال روی استپر ها کار کردم و اگر همچین چیزیرو تجربه نکرده بودم مطمئن باشید اینجا حرفی نمیزدم دوست من.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kapouchima
                    در مورد سرعت استپر یک نکته ی خیلی کلیدی و اساسی هست که من عملا استفاده کردم و سرعت رو حد اقل 2 برابر .
                    خیلی ساده هست. فاصله های زمانی بین هر استپ رو 20 میلی ثانیه قرار بدید بعد از 100 میلی ثانیه این فاصله رو 15ms کنید و همینطور . . . در عرض 2 یا 3 ثانیه سرعت را بالا ببرید.
                    با این روش من فاصله ی بین هر استپ رو در یک موتور 1.8 درجه حتی تا 2 میلی ثانیه کاهش دادم.
                    موفق باشید
                    با سلام
                    قطعا این حرف شما درسته چون به هر حال پاسخ موتور خیلی سریع و تیز نیست بلکه یک حالت منحنی شکل داره. حتما نیاز است برای حداکثر شدن سرعت، سرعت به صورت یک شیب افزایش پیدا کند نه صورت پلهآ‌ای! البته این سرعتی که شما میآ‌فرمایید خیلی زیاد نیست. مخصوصا اگر موتور در حالت bipolar استفاده بشه آ‌میآ‌توان سرعتآ‌های بالاتر را هم به دست آورد.
                    یک نکته دیگرآ‌هم استفاده از درایورآ‌های chopper است. در این حالت در لحظات اولیه که سلفآ‌های موتور در برابر عبور جریان مقاومت میآ‌کنند، درایور ولتاژ اعمالی را بزرگتر میآ‌کند و سپس کم کم مقدار ولتاژ را کاهش میآ‌دهد تا آنجا که به جریان نامی موتور برسد. با این روش میآ‌توان سریعآ‌تر به حداکثر سرعت رسید، شاید در مجموع حداکثر سرعتآ‌هم بالاتر بیاید.

-- یکی از چیپآ‌های در دسترس برای این مدل درایور L297 است که در بازار ما هم در دسترس است.
                    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

دقیقا منطور من هم همین بود و منظورم از عوامل دیگر در پست قبلی همین افزایش و کاهش ولتاژ بود که شما خیلی کامل و عالی توضیح دادید.
                      ممنون.

دیدگاه

سلام دوباره
                        از پله پله ایراد نگیر manian جان . وقتی پله ها تفاوت سطحشون کم باشه یه منحنی تشکیل میدن ! :agree:
                        من هم با l297 و هم با uln2003 ، هم با l298 ، ه(l297 که پالس سازه و بحثش جدا و l298 و uln2003 .... ) هیچکدوم تو تاخیر زیر 10 ms ، کاملا پایدار کار نکردن .
                        شایدم اشکال از stepper هام باشه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سید محمد جعفری
                          سلام دوباره
                          از پله پله ایراد نگیر manian جان . وقتی پله ها تفاوت سطحشون کم باشه یه منحنی تشکیل میدن ! :agree:
                          من هم با l297 و هم با uln2003 ، هم با l298 ، ه(l297 که پالس سازه و بحثش جدا و l298 و uln2003 .... ) هیچکدوم تو تاخیر زیر 10 ms ، کاملا پایدار کار نکردن .
                          شایدم اشکال از stepper هام باشه .
                          با سلام
                          شاید مشکل از قسمت درایور قدرت است. مخصوصا خودم همین مشکل رو داشتم در ابتدا یه مدار با دیود هرزگرد معمولی سری 1N400X که سرعت کمی داشت. ولی مدار دوم رو با دیودآ‌های هرزگرد شاتکی به همراه یک مقاومت و خازن (البته دقیق یادم نیست). این مدار دومی مقدار قابل توجهی سرعت رو بهبود داد. گر اشتباه نکنم از حداکثر سرعت 60RPM به سرعت حدود 100 یا 110 رسید.

دیدگاه

بخاطر تاخیر های بالای موتور پله ای است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...