اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت یک دوچرخه ی الکترونیکی و اتوموبیل الکترونیکی ( بخش سوال و جواب و نظرات )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بیا و تا پایان ساخت یک دوچرخه ی الکترونیکی با ما باش ( بخش سوال و جواب )

متشکرم از امین غفاری عزیز که از ابتدای شروع این مبحث ما رو همراهی کردن و سوال های مفیدی رو مطرح نمودند.
    راجع به ترمز و ذخیره انرژی :
    هنگامی که یک جسم در حال حرکت است اگر از نیرو های خارجی و اصطحکاک صرف نظر شود این جسم به حرکت خود همچنان ادامه خواهد داد ( قانون اینرسی ) و این قضیه نشون میده که جسم در حال حرکت یک نیروی ذخیره شده در خودش داره که با وزن و سرعت اون جسم هم رابطه مستقیم داره و برای توقف این جسم باید به نوعی این انرژی از بین بره ، در حقیقت انرژی باید به صورت دیگری تبدیل بشه مثلا در اتوموبیل این انرژی توسط سیستم ترمز به گرما تبدیل می شود و اتوموبیل متوقف خواهد شد.
    اما ما می توانیم با استفاده از یک موتور الکتریکی که در حالت ژنراتوری کار می کند ( موتور dc ) این انرژی را به صورت انرژز الکتریکی در آوریم و از آن استفاده کنیم. طبیعتا این انرژی باید یک جا ذخیره شود مثلا در باتری ، اما شارژ باتری ها فرآیندی زمان بر است و در هنگام ترمز نمی توان باتری را شارژ کرد اما سوپر خازن ها به دلیل ساختاری که دارند قابلیت جذب انرژی در لحظه کوتاه را دارند که به آن قابلیت جذب پالس پاور گویند. و انرژی می تونه در زمان کوتاه باعث شارژ این خازن ها بشه و انرژی الکتریکی ذخیره بشه و بعدا می تونه این انرژی به کمک ما بیاد مثلا برای شارژ باتری و یا استفاده های دیگر
    اما برای کنترل از مدار های درایور استفاده میشه همانند مداری هایی که در اینورتر سه فاز مورد استفاده قرار میگیره و در اینجا چون باید فیدبک هم وجود داشته باشد یک کنترل حلقه بسته نیز خواهیم داشت. همین کنترل حلقه بسته می تواند دور و سرعت موتور را کنترل کند و البته کنترل دور این موتور ها هم مثل موتور دی سی با تغییر سطح ولتاژ انجام میشه و تنها فرقش اینه که اینجا یک مدار درایور هم خواهیم داشت که این سطح ولتاژ رو به نوبت به سیم پیچ ها اعمال می کنه و وضعیت روتور رو با استفاده از سه سنسور هال مشخص می کنه.

sigpic

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : بیا و تا پایان ساخت یک دوچرخه ی ال&#1

نوشته اصلی توسط mahdi.7
      بله اون تاپیک روی کنترل سنسورلس کار کرده بود و حرفی از سنسور دار پیش نیومد. چون اکثر موتور های outrunner سنسور لس هستند. جناب نوربخش میگفتن که الگوریتم سنسور دار بسیار راحت تر از سنسورلس هست.
      متاسفانه جایی سراغ ندارم درباره روش سنسور دار بحث شده باشه
      موتور های براشلسی که گشتاور بالایی در دور پایین باید ایجاد کنن حتما باید سنسوردار باشند تا به موقع ماسفت ها سوییچ کنن...
      جناب mahdi.7 باز هم ممنون از مطالب خوبتون که تا اینجا به پیشرفت این مبحث کمک بزرگی کرده است .
      در مورد موتور های براشلس باید بگم که کنترل سنسور دار ها بسیار ساده تره زیرا ما می توانیم با دریافت اطلاعات سه سنسور هال موجود در موتور وضعیت دقیق روتور را مشخص کرده و به سیم پیچ مورد نظر فرمان مطلوب را ارسال کنیم ولی در موتور های بدون سنسور باید از BEMF موتور استفاده کنیم که کار را پیچیده می کند.
      در تاپیک اصلی یک عکس قرار گرفته که به خوبی الگوریتم کنترل موتور های با سنسور در آن قابل مشاهده است :
      http://www.avdweb.nl/Article_files/Solarbike/Motor-controller/4-Pole-brushless-DC-motor-animation.jpg
      و نشان می دهد که با چند شرط می توان فرمان مطلوب و درست را صادر کرد و این شرط ها بسیار ساده و مشخص هستند.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط edeeson_nm1
        متشکرم از امین غفاری عزیز که از ابتدای شروع این مبحث ما رو همراهی کردن و سوال های مفیدی رو مطرح نمودند.
        راجع به ترمز و ذخیره انرژی :
        هنگامی که یک جسم در حال حرکت است اگر
        .
        .
        .
        انرژی الکتریکی ذخیره بشه و بعدا می تونه این انرژی به کمک ما بیاد مثلا برای شارژ باتری و یا استفاده های دیگر
        اما برای کنترل از مدار های درایور استفاده میشه همانند مداری هایی که در اینورتر سه فاز مورد استفاده قرار میگیره و در اینجا چون باید فیدبک هم وجود داشته باشد یک کنترل حلقه بسته نیز خواهیم داشت. همین کنترل حلقه بسته می تواند دور و سرعت موتور را کنترل کند و البته کنترل دور این موتور ها هم مثل موتور دی سی با تغییر سطح ولتاژ انجام میشه و تنها فرقش اینه که اینجا یک مدار درایور هم خواهیم داشت که این سطح ولتاژ رو به نوبت به سیم پیچ ها اعمال می کنه و وضعیت روتور رو با استفاده از سه سنسور هال مشخص می کنه.

آفرین چه راه حل هوشمندانه ای یعنی در واقع زمان ترمز موتورها از موتور به ژنراتور تبدیل میشن و اون انرژی که باید گرفته بشه توسط قانون لنز گرفته می شن و تبدیل میشه
        خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
        [hr]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امین غفاری

آفرین چه راه حل هوشمندانه ای یعنی در واقع زمان ترمز موتورها از موتور به ژنراتور تبدیل میشن و اون انرژی که باید گرفته بشه توسط قانون لنز گرفته می شن و تبدیل میشه
          بسیار عالی :wow:
          بله این انرژی می تواند به ما کمک کند یعنی به جای اینکه این انرژی صرف تلفات و اصطحکاک ترمز شود در جاهای مفید مصرف می شود که علاوه بر کاهش تلفات حرارتی و اصطحکاک (که به نوعی آلاینده نیز هستند ) موجب صرفه جویی در مصرف انرژی میشود.

sigpic

دیدگاه

سلام
            من میخوام ی ماشین به وزن تقریبی ه 5 کیلو رو با سرعت حدود 90 کیلومتر بر ساعت طراحی کنم ولی نمیدونم چه موتوری و با چه توانی باید انتخاب کنم....

کسی هست کمک کنه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Reza70r3
              سلام
              من میخوام ی ماشین به وزن تقریبی ه 5 کیلو رو با سرعت حدود 90 کیلومتر بر ساعت طراحی کنم ولی نمیدونم چه موتوری و با چه توانی باید انتخاب کنم....

کسی هست کمک کنه ؟
              سلام رضا جان فرمول ها رو در پست اصلی گذاشتم. و با استفاده از فرمول ها می تونی همه چیز رو حساب کنی
              واحد توان میشه نیوتن متر بر ثانیه شما متر بر ثانیه رو داری که میشه 90/3.6 = 25 و و 50= 10*5 نیوتن هم وزن مورد نظر جسم شما میشه پس توان مورد نیاز میشه 1250 وات!
              واقعا می خوای همیچنین چیزی بسازی ؟؟؟؟!!!!!!

sigpic

دیدگاه

میشه یه چیزی رو برام حساب کنید من و 2 تا مهندس نتونستیم اینکارو بکنیم! یکمی هم به این تاپیک شاید مربوط بشه.

صورت مسئله:

برای جابجایی 20 سانتیمتری یک وزنه 15 کیلوگرمی در مدت زمان نیم ثانیه چند نیوتون متر گشتاور نیاز داریم؟

این رو برای چی میخام؟ میخام بدونم برای اینکه اون حرکت رو برای اون وزنه توی مدت زمانی که گفتم رو با چه موتوری میتونم انجام بدم چون موتور ها رو با واحد های N.m بیشتر میفروشن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                  میشه یه چیزی رو برام حساب کنید من و 2 تا مهندس نتونستیم اینکارو بکنیم! یکمی هم به این تاپیک شاید مربوط بشه.

صورت مسئله:

برای جابجایی 20 سانتیمتری یک وزنه 15 کیلوگرمی در مدت زمان نیم ثانیه چند نیوتون متر گشتاور نساز داریم؟

این رو برای چی میخام؟ میخام بدونم برای اینکه اون حرکت رو برای اون وزنه توی مدت زمانی که گفتم رو با چه موتوری میتونم انجام بدم چون موتور ها رو با واحد های N.m بیشتر میفروشن.
                  مقدار وزن رو در 9.81 ضرب کن میشه تقریبا 150 نیوتن و اونو در مسافت ضرب کن میشه 150*0.2 که میشه 30 نیوتن متر به همین راحتی و توان مورد نیاز میشه 60 وات

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Reza70r3
                    سلام

کسی هست کمک کنه ؟
                    سلام
                    این 5 هستش یا 50.
                    ضمنا من میخوام دوچرخم رو برقی کنم.لطفا موتور و باطری مناسب برای دوچرخه با وزن کلی 70kg و سرعت حرکت حداکثر 30kmh در مسافت 10km رو بعلاوه تلفات کلی سیستم برام حساب کنید.
                    امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
                    از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Charger
                      سلام
                      این 5 هستش یا 50.
                      ضمنا من میخوام دوچرخم رو برقی کنم.لطفا موتور و باطری مناسب برای دوچرخه با وزن کلی 70kg و سرعت حرکت حداکثر 30kmh در مسافت 10km رو بعلاوه تلفات کلی سیستم برام حساب کنید.
                      اون ماشین کنترلی که آقا رضا می خواد بسازه 5 کیلو هست.
                      شما برای این سرعت و وزن به یک هاب موتور 250 وات 24 ولت یا 36 ولت نیاز داری این هم یه عکس که می تونه کمکتون کنه فکر کنم راندمان حدود 80 درصد بشه و تلفات هم حدود 50 وات میشه البته حدودی هر موتور با هر موتور دیگه فرق داره و باید در عمل تست بشه

http://upload7.ir/imgs/2014-01/44248428813895542696.jpg

sigpic

دیدگاه

سلام
                        ممنون
                        زحمت قیمت این موتورم با pm برام میکشی.
                        راستی شاید مربوط نباشه ولی دیدی تو ایران جایی دینام توپی دوچرخه بفروشن؟
                        امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Charger
                          سلام
                          ممنون
                          زحمت قیمت این موتورم با pm برام میکشی.
                          خواهش می کنم charger عزیز
                          فقط این قسمت از صحبتتون رو متوجه نشدم .
                          pm چی هست ؟؟ قیمت کدوم موتور ؟؟؟
                          دینام توپی دوچرخه هم ندیدم متاسفانه.

sigpic

دیدگاه

خواهش می کنم charger عزیز
                            فقط این قسمت از صحبتتون رو متوجه نشدم .
                            pm چی هست ؟؟ قیمت کدوم موتور ؟؟؟
                            دینام توپی دوچرخه هم ندیدم متاسفانه.
                            سلام
                            pm یعنی پیغام خصوصی.منظورم اینه که این موتور حدود 250 واتی که موجود باشه الان چنده؟
                            ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Charger
                              سلام
                              pm یعنی پیغام خصوصی.منظورم اینه که این موتور حدود 250 واتی که موجود باشه الان چنده؟
                              ممنون
                              بسیار عالی از طریق پیغام به شما اطلاع می دهم. pm رو من فکر کردم چون بحث در مورد موتور هست منظورتون permanent magnet یا موتور دارای آهنربای دائمی منظورتونه

sigpic

دیدگاه

مقدار وزن رو در 9.81 ضرب کن میشه تقریبا 150 نیوتن و اونو در مسافت ضرب کن میشه 150*0.2 که میشه 30 نیوتن متر به همین راحتی و توان مورد نیاز میشه 60 وات
                                ولی عنصر زمان رو دخیل نکردین توی فرمول. :rolleyes:

در ضمن موتور دی سی 30Nm نداریم که! رفتم یه جا گفتم موتور 4 نیوتون متر DC فروشنده نزدیک بود از عقب بیفته انگار بهش گفتم ببخشد آقا جرسقیل دارین :icon_razz:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X