اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جرقه گیر برای دوشاخه

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    رفیق خودتم داغون کنی وقتی دو شاخه به پریز میخوره جرقه ایجاد میشه سر دو شاخ
    این مدار کاربردش اینه جلو الکتریسیته ساکن رو میگیره که ولتاژش اصولا بالای 10 هزار ولته با جریان ناچیز که اگه از دستت جرقه پرید به دوشاخ یا یه پالس لحظه ای رو خط ایجاد شد رو بگیرهنه اینکه سر دوشاخ رو بزنی به برق جرقه نزنه ! اگه خاستی اونطوری باشه یعنی سر دو شاخو که میزی به پریز جرقه نزنه به قول دوستمون یک مدار تغریبا پیچیده سافت استارتر میخای
    دوم اینکه VDR کم کم خاصیتشو از دست میده
    بهتره از TVS به صورت موازی استفاده کنی یا هر دو مطمئنتره
    جدیدترین ویرایش توسط Reza Azimy_RW; ۱۴:۱۱ ۱۴۰۳/۱۰/۲۷.

    دیدگاه


      #17
      نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها
      اسنابر در تغذیه سوئیچینگ

      تصویر تقریبا تزئینی است




      پس در تغذیه‌های درست و حسابی خازنی برای غلبه بر این مشکلات راه اندازی اولیه چکار میکنند؟!

      آیا علاوه بر در نظر گرفتن فیلترهای خطی یا NTC و سلف و اینها اگر راه اندازی نرم مشابه آن مدار در کار نباشد، می‌توان روی قطعاتی دیگر حساب کرد مانند PPTC در هنگام راه اندازی و المانهای مقاومتی مثلا برای دشارژ یا چیزی برای VDR به عنوان محکم کاری یا ترکیبی با دیود معکوس و مقاومت و خازن ؟!

      خوب سلف باعث جریان‌های القایی و بازگشتی (back EMF) می‌شوند و خازن رفتاری در جذب انرژی و تخلیه سریعی دارد که اسنابر از عهده آن بر نمیاید و بدتر اثرات منفی میگذارد ؟!

      مشکل تغذیه های خازنی در بی خاصیت کردن اسنابرهای inductive در چه هنگامی است موقع جریان کشی اولیه یا بعد از آن ؟ در اینصورت اسنابر معمول در دوسر کلیدهای بین راهیی که به وسیله‌هایی مانند تلویزیون منتهی میشوند هم بی تاثیر هستند ؟!



      حتی دوشاخه پاور سوئیچینگ اگر عملکرد خازنی نشان دهد هم ممکن است موقع اتصال برق جرقه بزند!

      در این صورت بکار گیری محافظ برقهای موجود در بازار برای کامپیوتر تنها خاصیت تاخیر در وصل پس از یک خاموشی یا نوسان دارد و عملکرد مناسبی در موقع استارت و نوسانات سریع نخوهد داشت! همان موقع اتصال توسط رله هم خودش معضل جریان کشی یا ایجاد جرقه را خواهیم داشت.

      اگه همین اسنابر رو به صورت سری با بار قرار بدیم (بجای همون مقاومت یا NTC یا دیود نیم موج) و مدتی بعد قطع شود (همون راه اندازی نرم) ، میشه المانهای کوچکتری استفاده کرد و تازه این افت شدید جریان قوزی بالای قوز نمیشود؟!

      میخوام بیشتر با مدارهای محافظتی مقدماتی (ساده) جهت مقابله با این اثرات آشنا بشم.

      لطفا یک نگاه دیگه بکنید ببینید چی درسته چی اشتباه و چه ایده های دیگه ای به نظر میرسه..

      در هر صورت این پست سوالی رو اینجا نوشتم تا همین الان یا در گذر زمان چه نتایجی حاصل بشه ؟!​
      در پاور کامپیوتر ، برد تغذیه تلویزیون و تغذیه های مشابه از NTC برای کاهش جریان لحظه ای و جرقه استفاده میشه.
      در تغذیه هایی که دارای خازن های صافی پر ظرفیت هستن ( چند هزار میکروفاراد ) مثل دستگاه جوش اینورتر و پاور سرور ، از یک سافت استارتر متشکل از رله ، مدار تایمینگ و قطعه محدود کننده جریان ( مثل PTC یا مقاومت آجری ) استفاده میشه ، دقیقا مثل مدار پست ۱۰ و ۱۱.
      در‌ کل روال عملکرد این هست که ابتدا خازن صافی درون مصرف کننده با جریان کم و محدود شارژ میشه ، و وقتی که ولتاژ خازن صافی مصرف کننده به حد مناسب برسه رله وصل میشه.
      وریستور VDR تنها یک قطعه حفاظتی هست و نقشی در کاهش جرقه نداره.
      فیلتر EMI به دلیل گرد کردن لبه های تیز شکل موج جریان کشی ، تا حدی میتونه جرقه و جریان لحظه ای رو کمتر کنه‌، البته اگر خازن های EMI ظرفیتشون بیش از حد بالا باشه ، خودش میتونه باعث ایجاد جرقه بشه.
      و یک فوت کوزه گری:
      استفاده از دوشاخه و پریز مرغوب با آلیاژ برنجی میتونه باعث کاهش شدید جرقه بشه.
      ​​​​​​

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X