اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار ساده لچ تایمر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار ساده لچ تایمر

با سلام و احترام

یک مدار ساده لچ تایمر لازم دارم با حداقل قطعات (اجرای سخت افزاری)
    وقتی یک لحظه (50 تا 100 میلی ثانیه) با یک پالس 1 میشه 1 بمونه تا یه مدت مشخص (مثلا 0.5 تا 1 ثانیه) بعد 0 بشه.

ایده ای دارید به صورت عملی جواب بده؟

---------
    اطلاعات تکمیلی به سوال اضافه شد :
    مدارهای مختلف رو تست کردم مشکل دریافت لحظه ای پالس بود یا زمانی که باید فعال بمونه و بعد 0 بشه.

مثال : اگه در ورودی 1 مشاهده شد (شناسایی بیت 1 در دیتای ورودی : 1 1 1 1 یا 0100 یا 1001 یا 0001) خروجی 1 بشه تا زمانی که خروجی تایمش تموم و 0 شد و این زمان هم تمدید (اضافه) نشه (ورودی تا اتمام تایم (ثابت) خروجی قفل بشه)

مثال بهتر :
    کد:
    t = 1; # تایم فعال بودن خروجی
    out = 0; # خروجی
    in = 0; # ورودی

if( t==1 AND out==0) {  t=0; }
    if( t==0 ) {
        out=in;
        if( out==1  ){ t=1; }
    }
    if(time ==0 ) t=0;
    ​

ممنون

جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۲۰:۴۷ ۱۴۰۲/۰۷/۰۶. دلیل: مثال بهتر

سلام دوست عزیز
    چیزی که شما بهش نیاز دارید به نام ویبراتور مونواستابل شناخته میشه:
    https://fa.wikipedia.org/wiki/مونواستابل

دیدگاه

درود
      لینک زیر را ببینید :
      In this video, we will learn to make a Latching circuit using a 555 Timer IC. This Latch circuit can be drawn in several ways but we are using

بجای سوییچ sw1 پالس را بدهید زمان 1 بودی خروجی از T=RC مقاومت R3 و C1 محاسبه میشود.

دیدگاه

ممنون دوستان با این مولتی ویبراتورها کلنجار رفتم ، در واقع مداری ساده شبیه این (کامل نیست) میخواستم.
        جزئیات بیشتری به سوال در پست اول اضافه کردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ufo173 نمایش پست ها
          با سلام و احترام

یک مدار ساده لچ تایمر لازم دارم با حداقل قطعات (اجرای سخت افزاری)
          وقتی یک لحظه (50 تا 100 میلی ثانیه) با یک پالس 1 میشه 1 بمونه تا یه مدت مشخص (مثلا 0.5 تا 1 ثانیه) بعد 0 بشه.

ایده ای دارید به صورت عملی جواب بده؟

---------
          اطلاعات تکمیلی به سوال اضافه شد :
          مدارهای مختلف رو تست کردم مشکل دریافت لحظه ای پالس بود یا زمانی که باید فعال بمونه و بعد 0 بشه.

مثال : اگه در ورودی 1 مشاهده شد (شناسایی بیت 1 در دیتای ورودی : 1 1 1 1 یا 0100 یا 1001 یا 0001) خروجی 1 بشه تا زمانی که خروجی تایمش تموم و 0 شد و این زمان هم تمدید (اضافه) نشه (ورودی تا اتمام تایم (ثابت) خروجی قفل بشه)

مثال بهتر :
          کد:
          t = 1; # تایم فعال بودن خروجی
          out = 0; # خروجی
          in = 0; # ورودی

if( t==1 AND out==0) { t=0; }
          if( t==0 ) {
          out=in;
          if( out==1 ){ t=1; }
          }
          if(time ==0 ) t=0;
          ​

ممنون

درود،
          تازه بعد ۲ روز از دیدن تاپیک متوجه شدم که چه چیزی میخواید.
          شما فقط یک تایمر میخواید که با دریافت یک پالس ، برای مدتی خروجی بده و قطع بشه.
          خب مشخص نکردید که آیا حتما بدون آیسی باشه یا وجود آیسی هم مشکل جدی نیست؟
          ضمن اینکه ظاهرا گفتید که زمانی که خروجی فعال هست ورودی غیر فعال بشه.
          ​​​​​

دیدگاه

درود استاد گرامی

بله دقیقا با حداقل قطعات ترجیحا بدون IC (از لحاظ فضا و هزینه) اگر بشود هوشمندانه مداری جمع و جور طراحی کرد که مانند برنامه نوشته شده رفتار کند عالی است.
            ورودی باید به قدری حساس باشد بتواند بلا اتفاقی، پالس مثبت لحظه‌ای را شناسایی کند و خروجی را طبق برنامه در تایم مشخص و با سطح یکنواختی (شکل موج) 1 و سپس 0 کند.
            طبق برنامه نمونه نوشته شده اگر خروجی high باشد دیگر ورودی را در نظر نمیگیرد تا زمانی که تایم تمام شود. ورودی زمانی خروجی را لچ میکند که یا خروجی 0 باشد یا تایمر 0 (تمام) شده باشد.
            مداری که در پست 4 با دو ترانزیستور BJT ارائه دادم به مدت مشخصی تریگر میشود اما جای کار دارد به خصوص روی لاک شدن ورودی.
            شاید با یک عدد ماسفت هم بشود..
            اگر میتوانستم حتی ترانزیستور را هم حذف می‌کردم.​

دیدگاه

فکر نمیکردم پیچیده باشه!

دیدگاه

درود استاد گرامی

بله دقیقا با حداقل قطعات ترجیحا بدون IC (از لحاظ فضا و هزینه) اگر بشود هوشمندانه مداری جمع و جور طراحی کرد که مانند برنامه نوشته شده رفتار کند عالی است.
                ورودی باید به قدری حساس باشد بتواند بلا اتفاقی، پالس مثبت لحظه‌ای را شناسایی کند و خروجی را طبق برنامه در تایم مشخص و با سطح یکنواختی (شکل موج) 1 و سپس 0 کند.
                طبق برنامه نمونه نوشته شده اگر خروجی high باشد دیگر ورودی را در نظر نمیگیرد تا زمانی که تایم تمام شود. ورودی زمانی خروجی را لچ میکند که یا خروجی 0 باشد یا تایمر 0 (تمام) شده باشد.
                مداری که در پست 4 با دو ترانزیستور BJT ارائه دادم به مدت مشخصی تریگر میشود اما جای کار دارد به خصوص روی لاک شدن ورودی.
                شاید با یک عدد ماسفت هم بشود..
                اگر میتوانستم حتی ترانزیستور را هم حذف می‌کردم.​
                خب متوجه شدم.
                مدار پست ۴ که قرار دادید راحت میشه کاری کرد که ورودی در زمان مورد نظر غیر فعال کنه.فقط با اضافه کردن ۱ ترانزیستور و چند دیود و مقاومت.
                البته اینکه بخواهیم از آیسی معروفتر مثل ۵۵۵ استفاده کنیم راحت تر و کم دردسر تر و قابل اطمینان تر هست.
                هر موقع دسترسی به کامپیوتر داشتم نقشه مدار برای شما آپلود میکنم.
                البته شاید دیگر دوستان ایده بهتری داشته باشند!
                ​​​​​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

خب متوجه شدم.
                  مدار پست ۴ که قرار دادید راحت میشه کاری کرد که ورودی در زمان مورد نظر غیر فعال کنه.فقط با اضافه کردن ۱ ترانزیستور و چند دیود و مقاومت.
                  البته اینکه بخواهیم از آیسی معروفتر مثل ۵۵۵ استفاده کنیم راحت تر و کم دردسر تر و قابل اطمینان تر هست.
                  هر موقع دسترسی به کامپیوتر داشتم نقشه مدار برای شما آپلود میکنم.
                  البته شاید دیگر دوستان ایده بهتری داشته باشند!
                  ​​​​​​
                  بسیار ممنون
                  اگر مقدور بود هر دو شکل اشاره شده لطف بفرمایید..
                  هر دو مورد در زمانهایی کاربردی هستند.

تست‌هایی انجام دادم روی مواردی که در اختیار داشتم و همه پیشنهادات دوستان عزیز.

دیدگاه

درود
                    شما مداری را که من در لینک پست شماره 3 گذاشتم را دیدید؟ آنرا آزمایش کردید ؟ نتیجه چی شد ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                      درود
                      شما مداری را که من در لینک پست شماره 3 گذاشتم را دیدید؟ آنرا آزمایش کردید ؟ نتیجه چی شد ؟
                      بله دوست عزیز
                      چند ترکیب با 555 عزیز را امتحان کردم نتیجه مورد انتظار مشاهده نشد یا جواب نگرفتم!

در این مدار :
                      In this video, we will learn to make a Latching circuit using a 555 Timer IC. This Latch circuit can be drawn in several ways but we are using

نتیجه تست نرم افزاری و سخت افزاری به این قرار است :

نرم افزار
                      در حالت عادی (کلید قطع) خروجی high است زمانی کلید به نقطه اشتراک RC متصل میشود خروجی low میشود و با قطع و وصل مجدد high میشود. (ضمن اینکه در کاربرد واقعی پالس خارجی مثبت داریم و کلیدی برای اتصال RC وجود خارجی ندارد)
                      اگر RC قطع با اعمال پالس مثبت به ورودی، خروجی low و با low شدن پایه 2,6 خروجی high میشود. اگر قبل روشن کردن مدار ، ورودی به high متصل باشد، پس از روشن شدن خروجی از high به low تغییر میکند!
                      اگر بخواهیم از پایه 7 استفاده کنیم ظاهرا بایستی یک PullUp هم گذاشت. در اینصورت اگر خروجی مناسب مشاهده بشود روی سایر موارد اشاره شده سوال باید کار کرد!
                      اگر اشتراک RC دائما به ورودی متصل باشد و خروجی (پایه 3) به سر مقاومت RC متصل بشود خروجی high میماند اگر پالس high به زمان کافی به ورودی برسد خروجی low میشود. حالا اگر تقسیم ولتاژ متصل به پایه های ورودی (2,6) به که وسیله R1,R2 انجام شده را قطع کنیم وقتی خروجی high است خازن شارژ میشود و خروجی low میشود پس از مدتی دوباره خروجی high میشود الی آخر. در هر صورت با پالس مثبت ورودی خروجی low میشود.

روی برد برد
                      عینا مدار بسته شده. سر مقاومت RC به پایه 3 متصل است. با اتصال RC (با شستی) به ورودی (پایه 2,6) مدار خاموش میشود و دیگر روشن نمیگردد تا زمانی که مجددا شستی فشار داده و رها شود. به نوعی وضعیت با هر بار اعمال پالس معکوس میشود و تاثیر تایمی مشاهده نشد حتی با تغییر مقادیر RC. حال بدون اتصال RC (شستی رها است)، با پالس مثبت به ورودی ، خروجی خاموش (low) میشود. با اتصال ورودی به منفی ، خروجی high میشود مثل قبل Toggle است. شستی را فشرده و نگه میداریم با اعمال پالس مثبت و منفی خروجی Toggle است.
                      اگر R1,2 قطع شوند مدار ناپایدار و نویز پذیر است و اگر RC متصل شود خروجی مکررا قطع و وصل میشود.

نتیجه مورد انتظار (اعمال پالس مثبت به ورودی و فعال شدن خروجی تا مدتی و در این مدت ورودی اثری روی خروجی نداشته باشد) دریافت نشد.

خیلی ساده و مکتب وار انگار مشق نوشتم!
                      جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۲۰:۱۲ ۱۴۰۲/۰۷/۱۰.

دیدگاه

درود
                        لینک های زیر را ببینید :
                        - https://www.electronics-tutorials.ws...onostable.html
                        - https://www.homemade-circuits.com/ty...able-circuits/

دیدگاه

ممنون عزیز
                          این صفحات را اینبار بهتر مرور میکنم و 555 و شرکا را قورت میدهم شاید راه حلی پیدا کردم اما حقیقتا الان اولویت با همان مدار ساده و بدون IC است که نهایت انتظار از آن را ترسیم کردم.
                          چون لطف کرده بودید برای راهنمایی و در آینده هم نیاز میشد مراحل تست را انجام دادم و به قدر توان اعلام کردم.
                          سپاس

جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۲۰:۱۴ ۱۴۰۲/۰۷/۱۰.

دیدگاه

ممنون عزیز
                            این صفحات را اینبار بهتر مرور میکنم و 555 و شرکا را قورت میدهم شاید راه حلی پیدا کردم اما حقیقتا الان اولویت با همان مدار ساده و بدون IC است که نهایت انتظار از آن را ترسیم کردم.
                            چون لطف کرده بودید برای راهنمایی و در آینده هم نیاز میشد مراحل تست را انجام دادم و به قدر توان اعلام کردم.
                            سپاس

درود مجدد ، احتمالا این همون چیزی هست که میخواید:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

درود مجدد ، احتمالا این همون چیزی هست که میخواید:
                              درود بر شما
                              ممنون بله استفاده از Q3 ترفند هوشمندانه ای است به نوعی ورودی لاک میشود! شک دارم به برگشت منفی (زمین) به خروجی مدار قبلی ، اگر نیاز به پیگیری داشته باشد شاید با چیزی مثل زنر حل شود!
                              قبلا هم یک موج شبیه PWM با یک دونه 555 میخواستم بسازم 5 ثانیه مرتب بود 2 ثانیه متوقف میشد با یکی از همین NPN ها 555 را موقتا به کما میبردم..

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X