اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

به نظر شما نمیشه از گرافیت ( من به صورت مایع هم دیدم ) درون سوراخآ‌ها ریخت و بعد عمل الکترولیز رو انجام داد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط spart
      به نظر شما نمیشه از گرافیت ( من به صورت مایع هم دیدم ) درون سوراخآ‌ها ریخت و بعد عمل الکترولیز رو انجام داد؟
      با سلام
      احتمالا هر مادهآ‌ای که مایع باشه و همچنین هادی الکتریسیته باشه ، و به سطوح غیر مسی بورد بچسبه و بعد خشک بشه، احتمالا جواب میآ‌ده. راستی این گرافیت مایع چیه و شما کجا دیدهآ‌اید؟؟؟
      البته درست کردن حمام الکترولیزهم خودش کلی درد سر داره مگر اینکه بتوان محلول آماده برای حمام آبکاری مس تهیه کرد!
      من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

من این گرافیت رو تو مشهد پیدا کردم و چندان قیمتی هم نداشت. برای تهیه ماده الکترولیز هم میشه از کات کبود استفاده کرد که قیمتی هم نداره.( یه زمانی برای بازی ازش استفاده میآ‌کردم، یادش بخیر)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط spart
          من این گرافیت رو تو مشهد پیدا کردم و چندان قیمتی هم نداشت. برای تهیه ماده الکترولیز هم میشه از کات کبود استفاده کرد که قیمتی هم نداره.( یه زمانی برای بازی ازش استفاده میآ‌کردم، یادش بخیر)
          با سلام
          نه معمولا به این سادگی هم نیست (البته امیدوارم بشه به همین سادگی هم انجام بشه). اگر در محلول الکترولیز مواد خاصیآ‌ (کاتالیزور یا مثلا بهبود دهنده) موجود نباشد معمولا یک لایه مشکی از اکسید مس روی سطح مس میآ‌نشیند و سطوح را خراب میآ‌کند (این تجربه من نیست بلکه از نوشتهآ‌های توی اینترنت به نظرم میآ‌رسه این مشکل وجود داشته باشه).
          من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

سلام
            من میخوام امروز یکمی بچه هایی که متالیزه کار میکنن رو اذیت کنم واز این بابت معذرت میخواهم ولی خوب بچه ها باید روش کار را بدونند
            پروسه متالیزه پروسه ای شیمیایی و پیجیده است خواهش میکنم موادش رو نپرسید چون خودم هم خوب نمیدونم .مرحله اول سواخکاری برد است پس شستشو کامل یک مرحله زیر سازی مکانیکی که با محلول شیمیایی را زبر میکنند(بصورت میکروسکوپی) سپس مرحله فعال سازی (اکتیو کردن برد برای آبکاری شیمیایی) وسپس آبکاری شیمیایی که در این مرحله با مواد لایه ای بسیار نازک در حد چند میکرون فکر میکنم پالادیوم روی سطح مینشانند که برای کار الکترونیک مناسب نمیباشد اما میتوان آبکاری الکتریکی را با جریان کم برای تثبیت این لایه شروع کرد و سپس آبکاری نهایی با جریان بالا برای رسیدن به ضخامت نهایی .
            میبینید پروسه راحتی نیست و برای کارهای نمونه سازی بهتره نون مردم رو آجر نکنید و اگه خیلی سماجت دارید در کتابهای آبکاری بخش های مربوط به آبکاری روی مواد غیر رسانا و پلاستیک اطلاعات خوبی میتونید بگیرید.
            موفق باشید

دیدگاه

به نام خدا
              با عرض سلام
              من می خواهم به روش اتو عمل کنم و موقعی که در پروتیوس pcb را طراحی کردم و میخواهم چاپ کنم به مشکل بر میخورم
              چون من در خانه پرینتر لیزری ندارم باید از طرح یک خروجی تصویری بگیرم و به بیرون ببرم
              ولی با این کار سایز تصویر به هم میخورد و بزرگتر یا کوچکتر از اندازه واقعی میشود
              برای این کار من باید چه کار کنم ؟ ایا باید کار دیگری را انجام دهم ؟یا باید تنظیمات را تغییر دهم ؟
              با تشکر

دیدگاه

سلام .... :biggrin:
                مشکل همونیه که خودتون گفتید اگه میخواهید در اندازه واقعی پرینت گرفته بشه
                باید اون برنامه رو روی سیستمی که پرینتر داره نصب کنید و بعد از طریق خود برنامه
                پرینت بگیرید
                Put the fun back into computing. Use Linux

دیدگاه

سلام
                  میتونی با برنامه JAW PDF از برنامه پرینت مجازی بگیری
                  و شماتیک PDF کنی بعد پرینت بگیری
                  زندگی یه فرصته

دیدگاه

درود بر همه ی دوستان

نمیدونم چرا هر مداری رو با این روش اتوکشی درست میکنم ، بطرز مشکوکی عالی از آب در میاد ( واقعا هم از آب در میاد )
                    این بود که نشستم یه زره فکر کردم ( البته همفکردی هم کردم ) و چند تا نکته به ذهنم زد که شاید گفتنش مفید باشه

۱ - سعی کنید کناره های فیبر مسی بر آمدگی نداشته باشه. مثلا ممکنه هنگام برش فیبر همچین برآمدگی هایی در حاشیه فیبر پدید بیاد
                    این برآمدگی ها مانع از مماس شدن کامل اتو بر سطح مسی فیبر میشه و در نتیجه ممکنه همه ترک ها ( مخصوصا کناره های برد ) خوب اتو نخورن
                    پس با یه سوهان یا چاقو کناره های فیبر رو بسابید

یعنی کناره های بردتون رو به این شکل در بیارید :

۲ - قبل از شروع اتوکشی سطح مسی برد رو یا سیم ظرفشویی یا سمباده یسابید تا شیارهای ریزی در آن ایجاد بشه
                    مزیت اینکار اینه که وقتی کاغذ خیس میخوره ( در مرحله بعد از اتو کشی ) ،آ‌ قسمتهای اضافی اون راحت تر کنده میشه

بردی که روش سیم ظرفشویی زده شده :

۳ - بعد از اینکه برد رو قشنگ اتو کشی کردین ،آ‌ با یه دستمال همه جای اون رو بمالید تا همه ترک ها محکم به سطح مس بچسبن

۴ - زیاد سخت نگیرین ،آ‌ همه چی تحت کنترل شماست

---------------------

--------------------
                    قسمتی از یکی از بردهایی که چندی پیش با همین روش ساختم :

----------------
                    پی نوشت :
                    این عکسارو با یه دوربین دیجیتال کاملا معمولی گرفتم
                    منتها جلوی لنزش عدسی چشمی یه دوربین شکاری رو قرار دادم ( در عکسهایی که از فاصله نزدیک گرفته شده )
                    گفتم شاید برای دوستان جالب باشه
                    البته من عکاسی زیاد بلد نیستما.

موفق باشید

اضافه شده در تاریخ :
                    نوشته اصلی توسط علیرضا خلیلی
                    راستی این مدارهای smd رو می شه با اتو در آورد
                    مثالا مدار مگا 64
                    سعی کن ، حتما میتونی
                    فقط حواست باشه ، مدارهای SMD رو اگر میخوای با این روش بزنی باید بصورت invert ( برعکس ) پرینت بگیری
                    چگونه هوشمندانه بپرسیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط telmak

با تشکر میشه بیشتر توضیح بدید

سلام
                      برنامه JAW PDF برای شما یک پرینتر مجازی نصب می کنه.
                      درست مثل اینکه رو کامپیوترتون یه پرینتر نصب کردید.

از هر صحفه ای که می خواید پرینت بگیری از فایل گزینه پرینت و می زنی و آدرس محل پرینت رو می دی
                      JAW PDF اون صحفه رو بدون تغییر اندازه به pdf تبدیل می کنه .
                      زندگی یه فرصته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا خان ملک
                        سلام
                        خیلی از پروسه های آبکاری که پس از مرحله solder mask انجام میشه پروسه های آبکاری غیر الکتریکی میباشد که برای جلوگیری از اکسید شدن مس،لحیمکاری بهتر و اتصالات بهتر در کانکتور ها انجام میشه که در وان هایی با دما وPH کنترل شده (فکر میکنم محیط قلیایی)انجام میشوداز جمله این آبکاریها میتوان از آب نقره وطلا نام برد.
                        اما حالا که این بحث اینقدر خاطر خواه داره من کتاب ارزشمندی را پلود میکنم راجع به SMD soldering که در قسمت فیبر ش توضیحاتی در مورد این پروسه ها داده.فایل RAR است وپسوردwww.eca.ir
                        http://www.4shared.com/file/43841246/cbbc6185/S_S_H.html
                        موفق باشید

سلام خدمت دوستان عزیز:

دیدم بحث پیرامون فرایند متالیز کردن اینجا داغ شده گفتم ما هم یه اظهار نظری بکنیم.
                        در مورد متالیزاسیون یا به اصطلاح شیمیست ها (electroless plating) ، باید بگم این روش هم به صورت صنعتی و هم آزمایشگاهی (خونگی) قابل انجام هست.
                        نمونه خیلی پر کاربرد این روش در تهیه آینه هست که امروزه بخاطر صرفه اقتصادی کم اون از روشهای دیگه استفاده میشه.

من خودم تو آزمایشگاه عملا و به سادگی رسوب نقره رو روی شیشه تشکیل دادم. حالا اگه محلول داخل سوراخ های ایجاد شده به خوبی نفوذ کنه فرایند متالیزه کردن انجام میشه.

روش نقره خیلی راحت هست ولی چون یه نموره گرون در میاد و در ضمن با لایه مسی روی فیبر همجنس نیست زیاد جالب نمیشه. البته در مورد قیمتش ریاد مطمئن نیستم.
                        مواد لازم برای این روش نیترات نقره و یه ترکیب آلدهیدی مثل شکر دکستروز، سیتریک اسید، پتاسیم هیدرکسید هست. حالا قیمت بگیرید ببینین چن در میاد. البته یه عیب دیگه هم وجود داره :sad:. نقره اگه پوشش داده نشه خیلی زود تر از مس اکسید میشه.

بازم اگه علاقه من بودید بگید تا بهتون روش دقیقشو بگم

اما روش مس، که خودم مدتها به عنوان پروژه روش کار کردم. شاید اگه زود تر این تاپیکو میدیدم دلسرد نمیشدم و ادامه میدادم . :rolleyes: از اونچاکه سوراخ هایی که قراره متالیره بشن فلزی نیستند آبکاری اونها دشوار میشه. روشهای آبکاری مسی روی نافلزات یا خیلی پیچیدست که نیاز به یکم معلومات در زمینه شیمی هست( مثل کنترل PH و محلول سازی) ویا ترکیبات شیمیایی نیاز داره که جزو اسمشو نبر :eek: محسوب میشه و بهتون توصیه نمیکنم اینارو تو خونه انجام بدین.

نتیجه اخلاقی اینکه یا بدید بیرون یا اگه حتما کلید کردید تو خونه این کارو انجام بدید به قول یکی از دوستان دو تا برد رو از پشت به هم بچسبونید و بعد محل سوراخ ها رو به هم اتصال بدین :mrgreen:
                        خدا نور است و من اشعه ای از او ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nevada
                          سلام خدمت دوستان عزیز:

دیدم بحث پیرامون فرایند متالیز کردن اینجا داغ شده گفتم ما هم یه اظهار نظری بکنیم.
                          در مورد متالیزاسیون یا به اصطلاح شیمیست ها (electroless plating) ، باید بگم این روش هم به صورت صنعتی و هم آزمایشگاهی (خونگی) قابل انجام هست.
                          نمونه خیلی پر کاربرد این روش در تهیه آینه هست که امروزه بخاطر صرفه اقتصادی کم اون از روشهای دیگه استفاده میشه.

من خودم تو آزمایشگاه عملا و به سادگی رسوب نقره رو روی شیشه تشکیل دادم. حالا اگه محلول داخل سوراخ های ایجاد شده به خوبی نفوذ کنه فرایند متالیزه کردن انجام میشه.

روش نقره خیلی راحت هست ولی چون یه نموره گرون در میاد و در ضمن با لایه مسی روی فیبر همجنس نیست زیاد جالب نمیشه. البته در مورد قیمتش ریاد مطمئن نیستم.
                          مواد لازم برای این روش نیترات نقره و یه ترکیب آلدهیدی مثل شکر دکستروز، سیتریک اسید، پتاسیم هیدرکسید هست. حالا قیمت بگیرید ببینین چن در میاد. البته یه عیب دیگه هم وجود داره :sad:. نقره اگه پوشش داده نشه خیلی زود تر از مس اکسید میشه.

بازم اگه علاقه من بودید بگید تا بهتون روش دقیقشو بگم

اما روش مس، که خودم مدتها به عنوان پروژه روش کار کردم. شاید اگه زود تر این تاپیکو میدیدم دلسرد نمیشدم و ادامه میدادم . :rolleyes: از اونچاکه سوراخ هایی که قراره متالیره بشن فلزی نیستند آبکاری اونها دشوار میشه. روشهای آبکاری مسی روی نافلزات یا خیلی پیچیدست که نیاز به یکم معلومات در زمینه شیمی هست( مثل کنترل PH و محلول سازی) ویا ترکیبات شیمیایی نیاز داره که جزو اسمشو نبر :eek: محسوب میشه و بهتون توصیه نمیکنم اینارو تو خونه انجام بدین.

نتیجه اخلاقی اینکه یا بدید بیرون یا اگه حتما کلید کردید تو خونه این کارو انجام بدید به قول یکی از دوستان دو تا برد رو از پشت به هم بچسبونید و بعد محل سوراخ ها رو به هم اتصال بدین :mrgreen:
                          با سلام
                          من یکی که خیلی به بحث علاقه دارم و خیلی خوشحال میآ‌شوم شما کمی بیشتر در این باره توضیح بدید و ما بتوانیم استفاده کنیم (واقعا این موضوع شده یکی از چیزآ‌هایی که دوست دارم بتونم انجام بدم چون خیلی خیلی تو کفش بودهآ‌ام).
                          حالا از این مقدمهآ‌چینی اگر بگذرم من چند نکته/سوال به نظرم میآ‌رسه.
                          ۱. همان طور که شما به درستی اشاره کردید ابکاری مس بر روی سطوح عایق کاری دشوار به نظر میآ‌رسه. به همین دلیل یکی از کارآ‌هایی که در صنعت انجام میآ‌دهند استفاده از روشی است که به اصطلاح سطح داخلی دیوارآ‌ها را فعال میآ‌کند Hole-wall activation. در این روش یک جور جوهر چسبناک رسانا را بر روی سطح بورد قرار میآ‌دهند و داخل دیواره سوراخآ‌ها میآ‌کنند و سپس هم مقدار اضافه را پاک میآ‌کنند. بعد از این مرحله بورد را داخل حمام الکترولت میآ‌برند. در این حالت لایه مس بر روی سطح دیوارآ‌ها نیز تشکیل میآ‌شود. شاید بشه روی این پروسه هم فکر کرد.
                          علاوه بر این استفاده از عنصر گرانقیمت پالادیم به چه صورت است؟ آیا کاری که ما میآ‌خواهیم را نیز انجام میآ‌دهد؟
                          ۲. یکی دیگر از نیازآ‌های ساخت بورد آبکاری قلع بر روی سطوح مسی است. برای این کار در خارج محلولآ‌هایی وجود دارد که با روشآ‌های الکترولس لایهآ‌ای از قلع بر روی بورد قرار میآ‌دهند، من خیلی علاقه دارم ببینم که آیا میآ‌توان چنین محلولآ‌هایی را درست کرد و استفاده نمود؟
                          ۳. راستی اسمشو نبر ترکیبات سیانید هست؟
                          با تشکر بسیار فراوان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manian
                            با سلام
                            من یکی که خیلی به بحث علاقه دارم و خیلی خوشحال میآ‌شوم شما کمی بیشتر در این باره توضیح بدید و ما بتوانیم استفاده کنیم (واقعا این موضوع شده یکی از چیزآ‌هایی که دوست دارم بتونم انجام بدم چون خیلی خیلی تو کفش بودهآ‌ام).
                            سلام...
                            من واقعا لذت میبرم که میبینم اینقد جوانان این مرز و بوم بد پیله هستند :biggrin:. البته شوخی بود واقعا کار خوبی میکنید!!

۱. همان طور که شما به درستی اشاره کردید ابکاری مس بر روی سطوح عایق کاری دشوار به نظر میآ‌رسه. به همین دلیل یکی از کارآ‌هایی که در صنعت انجام میآ‌دهند استفاده از روشی است که به اصطلاح سطح داخلی دیوارآ‌ها را فعال میآ‌کند Hole-wall activation. در این روش یک جور جوهر چسبناک رسانا را بر روی سطح بورد قرار میآ‌دهند و داخل دیواره سوراخآ‌ها میآ‌کنند و سپس هم مقدار اضافه را پاک میآ‌کنند. بعد از این مرحله بورد را داخل حمام الکترولت میآ‌برند. در این حالت لایه مس بر روی سطح دیوارآ‌ها نیز تشکیل میآ‌شود. شاید بشه روی این پروسه هم فکر کرد.
                            آفرین کاملا درست اشاره کردید. در اون روشی که من کار کردم با استفاده از کربن اکتیو که به صورت گرد سیاه رنگ هست سطح مورد نظر رو کاملا پوشش میدن سپس با اتصال الکترود به بدنه سطح و اعمال جریان اون رو به داخل محلول مس فرو می برند. این روش خیلی تمرین میخواد چون اگه به خوبی گرد بر روی دیواره قرار نگیره، یا متالزه شدن انجام نمیشه یا اگه هم انجام بشه یکدست نمیشه.
                            حتما لوازم پلاستیکی رو دیدید که روی سطحشون آبکاری شده اینم دقیقا به همون روش انجام میشه.

علاوه بر این استفاده از عنصر گرانقیمت پالادیم به چه صورت است؟ آیا کاری که ما میآ‌خواهیم را نیز انجام میآ‌دهد؟
                            پلادیوم نقش کاتالیزوری داره و در طول فرایند مصرف نمیشه با این حساب هر چقدر هم گرون باشه( که واقعا هم گرونه ولی خیالتون راحت باشه از اورانیوم غنی شده ارزون تره) میشه بارها ازش استفاده کرد. اما روشی که من مطالعه کردم رو یک نوع پلیمر خاص بود
                            نمیدونم روی فیبر هم جواب میده یا نه!!

۲. یکی دیگر از نیازآ‌های ساخت بورد آبکاری قلع بر روی سطوح مسی است. برای این کار در خارج محلولآ‌هایی وجود دارد که با روشآ‌های الکترولس لایهآ‌ای از قلع بر روی بورد قرار میآ‌دهند، من خیلی علاقه دارم ببینم که آیا میآ‌توان چنین محلولآ‌هایی را درست کرد و استفاده نمود؟
                            این روش هم خیلی ساده هست ولی هم اینجور که خودتون اشاره کردید روی سطوح مسی هست و نه روی فیبر. محل سوراخها پوشش مسی نداره!!.
                            آیا کلا هدفتون پوشش دادن مس هست یا نه میخواین روی فیبر هم پوشش داده بشه؟

۳. راستی اسمشو نبر ترکیبات سیانید هست؟
                            آره عزیزم! سیانید یکی از اوناس! معمولا در ابکاری از نمک سیانید فلزات استفاده میشه که هم الکترولیت خوبی هست و هم سطوح صاف تر و مستحکمتری تولید میکنه. ولی بدیش اینه که تو محیط اسیدی تبدیل به هیدروسیانیک میشه که اسید فراری هست. و اگه تنفس بشه خدایی نکرده آخرین تنفس عمرتو کردی . برای همین کمی سود یا آمونیاک به سیستم اضافه میکنند که از این بابت خیالشون راحت باشه.
                            ولی بازم تو آبکاری بهتون توصیه میکنم اگه روش خاصی رو مد نظر دارین حتما قبلش مشورت کنید !!

من بهتون توصیه میکنم روش سیلور رو نقدا امتحان کنید اگه جواب نداد روشهای دیگه رو هم امتحان میکنیم.
                            شما بعد از اکتیو کردن سطحتون با نقره میتونید میتونید هر فلزی که خواستید روی اون آبکاری کنید.

http://www.aftab.ir/articles/science...r_plate_p1.php اینم لینک فارسی ولی مربوط به آینه کاری هست شما هرجا به کلمه "آینه" برخوردید بجاش بگید "فیبر مدار چاپی" :mrgreen:.
                            اگه نیاز به کمک و اطلاعات بیشتری بود من در خدمتم.
                            بازم توصیه های ایمنی را جدی بگیرید.

خدا نور است و من اشعه ای از او ...

دیدگاه

روش لامینیت

سلام. در اینجا روش لامینیت رو که خودم همه مدارهام رو با اون درست میکنم براتون شرح میدم:

مواد لازم:
                              1- ورق لامینیت به اندازه کافی
                              2- پودر عکاسی (پودر لامینیت)یا همون(کربنات سدیم)
                              3- شیشه در ابعاد کافی به طوری که مدار را بپوشاند
                              4- فیلم نگاتیو گرفته شده ازمدار
                              5- سود سوزآور
                              6- اسید

پودر و لامینیت رو میتونید از جمهوری-کوچه آلیک تهیه کنید. سود سوزآور هم همه سوپرمارکت ها دارن (پودر چاه بازکنی)

1- ابتدا شما باید از مدار خودتون یه فیلم نگاتیو بگیرید (معمولا عکاسی ها، فتوگرافی ها و... انجام میدن، اما اگه موفق نشدید در نهایت میتونید برید جمهوری، پاساژ عباسیان-طبقه دوم> البته برای بچه های تهران)

این یه PCB مدار نمونه

اینم نگاتیو گرفته شده ازش

2- خوب قبل از هر چیز اول با یه سنباده یا اسکاچ نرم مدار رو خوب عاری از هر نوع اکسیداسیون و چربی کنید. بعد با مایع ظرفشویی تمیز بشورید.
                              3- ورق لامینیت مثل لواشک دو تا پوسته نازک نایلونی داره. یه پوسته رو جدا میکنید و لامینیت رو به دقت روی برد میچسبونید (اگر حباب های ریزی ایجاد شد اول یه پارچه روی لامینیت بندازید بعد با اتو محکم روی اون بکشید، اگر بعد از این کار هم بازم حباب دیدید در نهایت با یه سوزن ریز اونا رو بترکونید!)

4- فیلم نگاتیو رو روی مداری که لامینیت روش چسبیده قرار بدید (دقت کنید که فیلم رو برعکس نزارید و طرف شفاف تر فیلم رو به شما باشد)، سپس روی فیلم یه شیشه صاف و تمیز بزارید که هم بتونید نور بدید و هم نگاتیو قشنگ با لامینیت کیپ بشه)

5- حالا وقت نور دادنه. (تو کتابها نوشته از فاصله 30Cm یا مثلا استفاده از نور خورشید که در عمل اینگونه کار کردن ساعتها طول میکشد.)
                              یک لامپ کم مصرف مهتابی یا یه لامپ 100 وات یا یه چراغ وطالعه رو برای کار انتخاب کنید و اون رو در فاصله 15-20 سانتی متری برد قرار دهید و یه جوری ثابتش کنید. (مثلا میتونید دو طرف مدار چند تا کتاب رو هم بچینید و دو انتهای لامپ کم مصرف رو رو کتابها بزارید). نوردهی رو شروع کنید/.

6- حدود 20 دقیقه بعد یعنی وقتی قسمتهایی که نور میبینند تقریبا به رنگ بنفش پر رنگ در اومدند نوردهی تمام شده و لامینیت اصطلاحا چاپ شده است.
                              حالا شیشه و نگاتیو رو بردارید و اون یکی لایه نازک لامینیت رو از مدار جدار کنید.

7- مدار چاپ شده رو داخل پودر عکاسی (کربنات سدیم) حل شده با آب (به نسبت 3 قاشق چایخوری برای یه لیوان) حدود 5-10 دقیقه قرار بدید و تکون بدید تا لامینیت های سالم که نور ندیدند جدا بشن. بعد از این کار فیبر رو قشنگ با ریکا بشورید تا از چرب بودن در بیاد

8- حالا نوبت اسید کاریه که همتون واردید! (اونایی که وارد نیستند: اسید رو با آب جوش به نسبت 2 قاشق غذاخوری برای یه لیوان ، داخل یه ظرف پلاستیکی ترکیب کنید و دور مدار یه سیم بپیچید که بتونید اونو بگیرید بعد تا زمانی که همه مس های اضافی با آب اسید حل شد فیبر رو تو محلول اسیدی تکون بدید)

9- بعد از اسید کاری فیبر رو قشنگ بشورید. حالا باید مدار را داخل محلول سود سوزآور و آب چند دقیقه بزارید و تکون بدید تا لامینیت های روی مس از بین بروند. (دقت کنید که ایم پودر همه لامینیت های نور دیده و سالم رو از بین میبره پس با پودر مرحله نوردهی اشتباه نگیرید)

10- مدار رو قشنگ با ریکا بشورید تا از حالت چرب خارج بشه

11- با یه موتور Dc 12 ولت و سه نظام و مته مخصوص سوراخکاری بیفتید به جون پین ها!!!

12- موفق باشید.

دیدگاه

با سلام
                                تشکر بسیار فراوان از توجه شما

نوشته اصلی توسط nevada
                                این روش هم خیلی ساده هست ولی هم اینجور که خودتون اشاره کردید روی سطوح مسی هست و نه روی فیبر. محل سوراخها پوشش مسی نداره!!.
                                آیا کلا هدفتون پوشش دادن مس هست یا نه میخواین روی فیبر هم پوشش داده بشه؟
                                این قسمت دقیقا برای پوشاندن لایهآ‌ای از قلع بر روی مس است که از اکسید شدن مس جلوآ‌گیری کند، علاوه بر این لحیمآ‌کاری را هم ساده میآ‌کند. یعنی قسمت در واقع آخرین مرحله است و روی بورد تکمیل شده انجام میآ‌شود.

در مورد آبکاری نقره، یعنی شما منظورتان این است که ما یه لایه نازک نقره بر روی کل سطوح بشونیم، و سپس بعدا دوباره مس روی آن قرار دهیم؟ یعنی نقره راحتآ‌تر از مس میآ‌تواند روی سطوح غیر فلزی قرار گیرد؟ من درست متوجه شدم؟

من یه پست هم درباره روشآ‌های حل کردن مس که خودم تجربه کردم نوشتهآ‌ام شما هم لطفا یه نگاهی بکنید ببینید مزخرف نگفته باشم! به خصوص الان از روش آخر استفاده میآ‌کنم که جزئیات خاصی داره.
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=14906.msg68210#msg68210

باز هم تشکر فراوان از توجه شما.

اضافه شده در تاریخ :
                                با سلام
                                خیلی ممنون واقعا کاربردی بود. من هم سابقا از این روش استفاده میآ‌کردم همیشه میآ‌خواستم دربارش بنویسم که شما زحمتش رو کشید. من فقط چندآ‌تا سوال و نکته به ذهنم میآ‌رسه.

نوشته اصلی توسط محمد منفرد
                                3- ورق لامینیت مثل لواشک دو تا پوسته نازک نایلونی داره. یه پوسته رو جدا میکنید و لامینیت رو به دقت روی برد میچسبونید (اگر حباب های ریزی ایجاد شد اول یه پارچه روی لامینیت بندازید بعد با اتو محکم روی اون بکشید، اگر بعد از این کار هم بازم حباب دیدید در نهایت با یه سوزن ریز اونا رو بترکونید!
                                شما مطمئن هستید که باید دولایه را بکنیم؟ چون دو لایه با هم یکم فرق دارند، یه لایه خیلی نرمه ولی اون یکی سفت و یکم طلقی هست. من یادمه که توی یه راهنما نوشته بود که باید اون لایه نرم رو کند. لایه سفتآ‌تر رو هم بعد از نورآ‌دهی کند؟ حالا شک کردم کدام روش بهتره چون روش شما ممکنه بعضی از مشکلات که من در نورآ‌دهی داشتم از بین ببره

6- حدود 20 دقیقه بعد یعنی وقتی قسمتهایی که نور میبینند تقریبا به رنگ بنفش پر رنگ در اومدند نوردهی تمام شده و لامینیت اصطلاحا چاپ شده است.
                                حالا شیشه و نگاتیو رو بردارید و اون یکی لایه نازک لامینیت رو از مدار جدار کنید.
                                سوال دیگه من هم اینه بعد از نوردهی سطوحی که نور میآ‌بینند و قسمتآ‌هایی که نور نمیآ‌بینند چقدر از نظر رنگ با هم متفاوت میآ‌شوند. چون من که نور میآ‌دادم اون قدر متفاوت نمیآ‌شدند. بعد هم کمی در قسمت ظاهر کردن یه کم مشکل میآ‌خورد. در نورآ‌دهی بیشتر هم به نظر میآ‌اید که باعث بشه دیگه کلا ظاهر نشه :sad:

5- حالا وقت نور دادنه. (تو کتابها نوشته از فاصله 30Cm یا مثلا استفاده از نور خورشید که در عمل اینگونه کار کردن ساعتها طول میکشد.)
                                یک لامپ کم مصرف مهتابی یا یه لامپ 100 وات یا یه چراغ وطالعه رو برای کار انتخاب کنید و اون رو در فاصله 15-20 سانتی متری برد قرار دهید و یه جوری ثابتش کنید. (مثلا میتونید دو طرف مدار چند تا کتاب رو هم بچینید و دو انتهای لامپ کم مصرف رو رو کتابها بزارید). نوردهی رو شروع کنید/.
                                من برای نورآ‌دهی از یه لامپ اشعه ماورای بنفش استفاده میآ‌کنم که دقیقا مانند لامپ مهتابی هست. در این روش من حدود ۲ دقیقه نورآ‌دهی میآ‌کنم. حالا نمیآ‌دونم این روش بهتر هست یا نه؟
                                با تشکر فراوان از شما.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X