اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

(آموزش) چاپ PCB با لیزر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : (آموزش) چاپ PCB با لیزر

نوشته اصلی توسط behnam18 نمایش پست ها
    بله دوست عزیز . بنده با اصول طراحی مدار که فرمودید آشنایی ندارم و کلا چند ماهیه درگیر کارهای الکترونیک و طراحی شدم.این چیزها رو هم خودآموز یاد گرفتم.چون نرم افزار طراحی بلد نیستم کارهام رو در سایت easyeda انجام میدم.در برابر آلتیوم مثل paint هست . به هر حال ممنون از راهنماییتون.اگر جایی این نکات رو مطرح کرده بفرمایید مطالعه میکنم.

منظورتون رو متوجه نشدم؟ اگه منظوراز smd زدن سختی کار هست که دیگه از اون پکیج ها که زدم چی سخت تره؟ دوستان حرف 0805 میزدن که در قیاس با اون سایزی که زدم چیزی نیست.اگر اشارتون به ترک ها در برد های smd هست باز برای این روش هیچ فرقی نداره.دیگه داستان اون روش های قبل که در بیاد یا نیاد نیست.ضمن اینکه تو همین مدار من المان های smd هم دارم، مقاومت و خازن و اپتوکوپلر و ....
    هدف من از اجرای اون پکیچ ها نشون دادن دقت کار بود.این طور هم که مطالعه کردم همه جا برای این منظور از این مدل طرح ها استفاده میکنن. میتونستم یه مدار بزنم ولی اونجوری دیگه خیلی عمومیت نداشت.خواستم چیزی بزنم که به کار همه بیاد و رفرنس باشه.

بحث سر دقت و توانایی این کار بود که کاملا جواب گو هست. ضمن اینگه دوست من ،اگه پول داشتم بدم دستگاه مینی cnc که دنبال راه جایگزین نمیگشتم، دستم رو میکردم جیبم خیلی شیک سفارش میدادم بیرون برام میزدن .( بگذریم که اون 800 تومن مال دلار 4000 تومن بود خدا رحمتش کنه....)
    این برد هایی که الان زدم قیمتش از سفارش بیرون کمتر شد. تازه به جز چاپ سبز! اگه اون رو هم حساب کنم که حدود نصف درمیاد.
    در کل دردسر این روش برای من از اتو و لمینت کمتر نباشه بیشتر هم نبود.قبلا هم گفتم،هر کسی در حدامکانات و توانایی هاش روش کارش رو انتخاب میکنه و هدف از ایجاد این تاپیک هم ارائه راهی برای دوستانی با شرایط بنده بود.نه میخواستم روش های تولید را دگرگون کنم نه بگم این بهترین روش دنیاست و همه بشتابید بسوی این کار .... صرفا جهت اطلاع و اشتراک دانش مطرح شد
    خوب الان با صحبت هایی که شما کردین خیلی مطالب رو متوجه شدم و اصن فهمیدم چرا این روش رو انتخاب کردین و من الان موافق هستم با این روشتون ، علتش هم این هست که ابعاد کارتون و خوب به هر حال تجربه در زمینه طراحی pcbتون رو متوجه شدم (منظورم این نیست کمه تجربتون نه اصن ربطی نداره حرفم به این قضیه) ینی ابعاد کاری که میخوایین منظورم هست مثلا شما بر فرض مثال یک میکرو دارین یک lcd و خوب مخلفات مربوط به تغذیه و .. خوب درسته روشی که انتخاب کردین بهترینه دقتش هم خیلی بهتره و خیلی هم از نظر قیمت مناسب هست (راستی در مورد سوراخ کاری نهایی نگفتین خودتون انجام دادین؟ ) که البته همین سوراخ کاری هم بحثش جداست ، و البته جدای از مسئله در دسترس بودن جایی که بخواد با لیزر براتون اینکارو بکنه که میگیم مشکلی نیست ،الان میگم که روشتون خوبه . کل صحبتی که من داشتم در مورده بردهایی هست که مثلا کمه کم 600 تا پد و تعداد زیادی ترک داره ینی در حقیقت اجزای زیاد تری داره و خوب داستان میشه همون صحبت هایی که کردم ، بگذریم از این مطلب چون واقعا صحبت در موردش بسیار هست و در این مقال نمیگنجه فقط اینکه من اصن خواسته شما رو به درستی متوجه نشده بودم و درنظر نگرفته بودم درمقابل روش پیشنهادیتون و برای همین توقعم بسیار زیاد بود از این روش که خوب اشتباه میکردم
    در مورد طراحی pcb مقالات زیادی هست توهمین سایت هم بگردین پیدا میشه ولی بهترین منبعش سایت مکتبخونه هست که نرم افزار پروتل رو داخلش اموزش داده البته برای شروع خوبه و در آینده که خواستید بیشتر یاد بگیرین دیگه مشکلی نیست منابع اموزشی بسیار هست ولی این دو سه نکته ای که اشاره کردم در بورد های فرکانس پایین زیره 100 مگاهرتز معمولا هیچ مشکلی ایجاد نمیکنه بعضا بالای 100 مگاهرتز هم مشکلی ایجاد نکرده ولی خوب بهتره رعایت بشه چون هم از نظر ظاهر کارتون رو زیبا تر میشه و هم از بقیه موارد ،معمولا زاویه 90 درجه استفاده نمیشه و از زاویه 45 درجه استفاده میکنن هم زیبایی میده به کار هم بحث های دیگه اش که زیاده بحثش
    و در آخر من هم بهتون تبریک میگم که این روش خوب رو پیدا کردین و امیدوارم روزبه روز موفق تر باشید

دیدگاه

درود
      تعدادی از دوستان در مورد دقت چاپ smd سوال پرسیده بودند و در مورد کیفیت و توانایی این روش برای چاپ کارهای SMD شک و شبه وجود داشت.خودم کار smd زیاد انجام نمیدم،نهایتا 1206
      امروز وقت شد تا یک تست بگیرم چون خودم هم راغب شده بودم نتیجه رو بدونم.یک فایل رفرنس از پکیج های مختلف پیدا کردم و همون رو چاپ زدم که فکر میکنم جواب سوالات دوستان را بدهد.
      عکس ها رو اینجا قرار میدهم با این توضیح که: 1- متاسفانه ابزار مناسب در اختیارم نبود تا عکس های بهتری بندازم 2- حجم عکس ها رو کم نکردم تا کیفیتشون پایین نیاد ( حدودا هر کدوم 5 مگ هستند)

دوست عزیز فایل رفرنس همین بردهای تست رو اینجا می*گذارید برای ما که استفاده بکنیم ممنون

دیدگاه

خدمت شما ( این فایل رفرنس هست.برد نمونه که چاپ کردم ویرایش شده همین فایل رفرنس بوده)

https://github.com/hemalchevli/Open-Source-PCB-Ruler
        جدیدترین ویرایش توسط behnam18; ۲۰:۰۷ ۱۳۹۷/۱۰/۰۵.

دیدگاه

pcb دو رو هم می شود زد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AIANDEH نمایش پست ها
            pcb دو رو هم می شود زد؟
            بله دوست عزیز
            فقط ملاحضات خودش را دارد.از جمله اینکه اگر بخواهید مستقیم چاپ بزنید؛ برای بورد دو رو باید فیکسچر داشته باشید.به تنهایی بصورت چشمی نمیشود تنظیم دقیقی انجام داد.
            در صورت ساخت شابلون ( پست 28) و استفاده از لمینت نیازی به فیکسچر نیست،فقط دو تا نقطه رفرنس روی شابلونها برای تنظیم در نظر بگیرید.

دیدگاه

خدمت شما ( این فایل رفرنس هست.برد نمونه که چاپ کردم ویرایش شده همین فایل رفرنس بوده)

https://github.com/hemalchevli/Open-Source-PCB-Ruler
              دوست عزیز ممنون..این فایل رو که دانلود کردم مورب هست شما همین عکس رو دادید دستگاه یا کار خاصی رو این عکس کردید.. عکسی که فقط ایسیها داخلش باشه اگر دارید لطف میکنید...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط floyd5677 نمایش پست ها
                دوست عزیز ممنون..این فایل رو که دانلود کردم مورب هست شما همین عکس رو دادید دستگاه یا کار خاصی رو این عکس کردید.. عکسی که فقط ایسیها داخلش باشه اگر دارید لطف میکنید...
                منظورتون از مورب هست را متوجه نشدم؟! من لایه TOP رو چاپ زدم(در آلتیوم هر لایه ای که میخواهید روش کار کنید رو فعال کنید،لایه TOP مد نظر شماست).اگر میخواهید با لیزر بزنید بفرمایید تا فایل کورل خودم رو تقدیم کنم.

دیدگاه

[QUOTE=behnam18;689733]منظورتون از مورب هست را متوجه نشدم؟! من لایه TOP رو چاپ زدم(در آلتیوم هر لایه ای که میخواهید روش کار کنید رو فعال کنید،لایه TOP مد نظر شماست).اگر میخواهید با لیزر بزنید بفرمایید تا فایل کورل خودم رو تقدیم کنم.[/QUO
                  من بیشتر فایلی مثل pdf منظورم بود ..و این فایل کورل هم عالیه اگر لطف بکنید...یه سوال دیگه برای این دستگاه های لیزری باید فایل کورل باشه یا هر فایل دیگه ای هم میشه...نرم افزارهای التیوم یا پرتئوس خروجی کورل دارن...ممنون

دیدگاه

[QUOTE=floyd5677;690277]
                    منظورتون از مورب هست را متوجه نشدم؟! من لایه TOP رو چاپ زدم(در آلتیوم هر لایه ای که میخواهید روش کار کنید رو فعال کنید،لایه TOP مد نظر شماست).اگر میخواهید با لیزر بزنید بفرمایید تا فایل کورل خودم رو تقدیم کنم.[/QUO
                    من بیشتر فایلی مثل pdf منظورم بود ..و این فایل کورل هم عالیه اگر لطف بکنید...یه سوال دیگه برای این دستگاه های لیزری باید فایل کورل باشه یا هر فایل دیگه ای هم میشه...نرم افزارهای التیوم یا پرتئوس خروجی کورل دارن...ممنون
                    این فایل کورل بنده : http://s9.picofile.com/file/83478605...uler2.cdr.html
                    برای لیزر به جز کورل؛ dxf یا dwg هم قبول میکنند.pdf هم میشه ولی نه برای کارهای دقیق چون باید تبدیل بشه و از کیفیتش کم میشه.

دیدگاه

ممنون از همکاریتان

دیدگاه

Re: (آموزش) چاپ PCB با لیزر

درود بر دوستان
                        اول یه مقدمه بگم ( اگه حالش رو ندارید نخونید و یک راست برید سر اصل مطلب...)
                        چند وقتیه درگیر ساخت pcb هستم و فکر کنم هر کسی که یه بار گذرش به این وادی بیوفته می دونه چه هفت خانی هست،مخصوصا برای کسانی مثل من که سر رشته ای از این کارندارند .از تهیه مواد مصرفی بگیر تا 1001 راه پیشنهادی برای انجامش که هر کدوم یک داستانی پشتش هست که عشق آسان نمود اول ولی افتاد مشکل ها.....
                        از اونجایی که واقعا از چاپ برد توسط خودم ( تقریبا هر روشی رو امتحان کردم، اتو،لامینت و ...) قطع امید کردم و دیگه نه وقت و اعصابش رو داشتم و نه پول واسه تست مواد مختلف و باز از اونجایی که همیشه دنبال راه های ساده هستم ( شاید تنبلم ) رفتم سراغ راه هایی که برام آشناتر بودند....( البته در این راه لطف عزیزانی که pcb میزنن (منظورم شرکت ها هستن) هم نباید نادیده گرفت که واقعا عرصه رو به من و امثال من تنگ کردن).
                        اگر شما هم مثل من با چاپ برد مشکل دارید و برای هر برد 4-5 بار تلاش باید بکنید و آخرش چیز دلچسبی نمیشه یا از هزینه چاب برد این روزها کلافه هستید،شاید این مطالبی که خدمتتون عرض میکنم یه راه فراری براتون باشه....
                        اصل مطلب
                        مراحل کار :
                        1- یک برد خام لازم دارید که سطحش رو زبر نکرده باشید.اگر سنباده بزنید کار خراب میشه

2- سطح برد رو با یک لایه نازک و یکنواخت رنگ کنید.بهترین حالت اسپری مشکی مات هست.کلا هر رنگی میزنید مات بزنید.

3-آماده سازی فایل برای لیزر

آپدیت 1 : فیلم آموزش آماده سازی فایل PCB اضافه شد : https://www.aparat.com/v/U60oD
                        سلام
                        عذر میخوام برای پروتئوس (چون من تا الان آلتیوم سالم نداشتم و کار باهاش بلد نیستم) میشه همین کار رو کرد؟
                        به این صورت که ما یه لایر رو بصورت سیاه سفید میگیریم و اون رو از لحاظ رنگ معکوس میکنیم یعنی قسمت هایی که باید از بین برن سیاه میشن (که در اتو باید سفید باشن) و قسمت هایی که باید بمونن سفید می مونن ( تو روش اتو باید سیاه باشن)
                        این همه دردسر هم نداره
                        بعد این روش شما برای برد دو رو خیلی خوب جواب میده
                        سوالای اضافی
                        رنگ رو با چی از بین میبرید؟ با سنباده؟؟؟ یا حلال؟
                        برای من که نوپا هستم تو این حرفه (تعداد کمی برد درست میکنم بخاطر وقت کمی که دارم ) خوب هست که این روش رو بکار بگیرم؟
                        این مشکل رو تجربه کردم
                        یا اینکه از نزدیک دیدم و دارم نظر میدم
                        بعضی ها به اشتباه فکر میکنن من تعمیر کارم و دارم راه حل میگم

دیدگاه

پاسخ : Re: (آموزش) چاپ PCB با لیزر

نوشته اصلی توسط maziar ashouri نمایش پست ها
                          سلام
                          عذر میخوام برای پروتئوس (چون من تا الان آلتیوم سالم نداشتم و کار باهاش بلد نیستم) میشه همین کار رو کرد؟
                          به این صورت که ما یه لایر رو بصورت سیاه سفید میگیریم و اون رو از لحاظ رنگ معکوس میکنیم یعنی قسمت هایی که باید از بین برن سیاه میشن (که در اتو باید سفید باشن) و قسمت هایی که باید بمونن سفید می مونن ( تو روش اتو باید سیاه باشن)
                          این همه دردسر هم نداره
                          بعد این روش شما برای برد دو رو خیلی خوب جواب میده
                          سوالای اضافی
                          رنگ رو با چی از بین میبرید؟ با سنباده؟؟؟ یا حلال؟
                          برای من که نوپا هستم تو این حرفه (تعداد کمی برد درست میکنم بخاطر وقت کمی که دارم ) خوب هست که این روش رو بکار بگیرم؟
                          درود بر شما
                          خوب دوست من هدف در اینجا فقط ایجاد یک فایل سیاه-سفید نیست! این کار رو در هر نرم افزاری میشه انجام داد.هدف رسیدن به یک خروجی قابل چاپ توسط دستگاه های لیزر هست.شما در واقع دارید تمام اجزای pcb طراحی شده رو به خروجی cad تبدیل میکنید تا ماشین cnc بتونه اونا رو بخونه.
                          و اما سوال ها:
                          1- رنگ پلاستیک زیر آب داغ به راحتی پوسته پوسته میشه و پاک میشه(سنباده نزدن بورد قبل رنگ زدن، حالا به پاک شدن رنگ خیلی کمک میکنه). با استون و تینر هم میتونید پاکش کنید ولی هیچ کدوم به تمیزی آب نیست.اگر با حلال پاک کنید ممکن هست فیبر کمی رنگ میگیرد.
                          2-این سوال کاملا شخصی هست.برای من مسئله وقت و هزینه خیلی مهم بود.بیشتر به دسترسی شما و امکانات بستگی داره.بعضی دوستان خودشون توانایی چاپ مداراشون رو دارند ولی بنده هیچ وقت نتیجه دلخواه نگرفتم از اون کار.یا اینکه تو شهر من همه شرکتها برای چاپ فایل آلتیوم لازم دارند که خوب بنده بلد نیستم و این هم یک مشکل دیگه بود و و و .... در کل خودتون باید سبک سنگین کنید ببینید چی براتون بهتره.

دیدگاه

Re: پاسخ : Re: (آموزش) چاپ PCB با لیزر

درود بر شما
                            خوب دوست من هدف در اینجا فقط ایجاد یک فایل سیاه-سفید نیست! این کار رو در هر نرم افزاری میشه انجام داد.هدف رسیدن به یک خروجی قابل چاپ توسط دستگاه های لیزر هست.شما در واقع دارید تمام اجزای pcb طراحی شده رو به خروجی cad تبدیل میکنید تا ماشین cnc بتونه اونا رو بخونه.
                            و اما سوال ها:
                            1- رنگ پلاستیک زیر آب داغ به راحتی پوسته پوسته میشه و پاک میشه(سنباده نزدن بورد قبل رنگ زدن، حالا به پاک شدن رنگ خیلی کمک میکنه). با استون و تینر هم میتونید پاکش کنید ولی هیچ کدوم به تمیزی آب نیست.اگر با حلال پاک کنید ممکن هست فیبر کمی رنگ میگیرد.
                            2-این سوال کاملا شخصی هست.برای من مسئله وقت و هزینه خیلی مهم بود.بیشتر به دسترسی شما و امکانات بستگی داره.بعضی دوستان خودشون توانایی چاپ مداراشون رو دارند ولی بنده هیچ وقت نتیجه دلخواه نگرفتم از اون کار.یا اینکه تو شهر من همه شرکتها برای چاپ فایل آلتیوم لازم دارند که خوب بنده بلد نیستم و این هم یک مشکل دیگه بود و و و .... در کل خودتون باید سبک سنگین کنید ببینید چی براتون بهتره.
                            ممنون از پاسخ گوییتون
                            من میگم با پروتئوس فقط میشه عکس تولید کرد یا فایل pdf اینو میشه به اون فایل مناسب چاپ لیزری تبدیل کرد؟
                            رنگ اسپری پلاستیک نیستا من شک دارم
                            این مشکل رو تجربه کردم
                            یا اینکه از نزدیک دیدم و دارم نظر میدم
                            بعضی ها به اشتباه فکر میکنن من تعمیر کارم و دارم راه حل میگم

دیدگاه

پاسخ : Re: پاسخ : Re: (آموزش) چاپ PCB با لیزر

نوشته اصلی توسط maziar ashouri نمایش پست ها
                              ممنون از پاسخ گوییتون
                              من میگم با پروتئوس فقط میشه عکس تولید کرد یا فایل pdf اینو میشه به اون فایل مناسب چاپ لیزری تبدیل کرد؟
                              رنگ اسپری پلاستیک نیستا من شک دارم
                              بله عکس و pdf را هم میشه تبدیل کرد ولی افت کیفیت پیدا میکنه.باید تست بشه ببینید نتیجه چی میشه.خودم تا حالا با pdf نزدم.جزئیات کار رو میپرسم که کیفیتش ممکنه چطور بشه ، بهتون میگم.
                              اگه اون اسپری که من زدم را میفرمایید،اکریلیک هست و مشابه پلاستیک با گرما برداشته میشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X