اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای تغییر در منبع تغذیه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک برای تغییر در منبع تغذیه

سلام خدمت مهندسین گرامی.
    من به منبع تغذیه سوییچینگ ۲۴ ولت ۱۵ امپر دارم(NEXT S-360-24) که تصمیم داشتم باهاش( به علاوه ماژول کاهنده باک) منبع تغذیه آزمایشگاهی درست کنم.
    https://drive.google.com/file/d/1EQBJffsL4LEmlswonGKrSLflEOUPb0Jf/view?usp=drivesdk
    بعد سوزوندن چند تا قطعه و ماژول و کنار گذاشتنش برای چند ماه، دوباره اومدم سراغش و بازش کردم و یه ایده به ذهنم اومد.
    با چند تا آپ امپ ، دو تا مدار ساده مقایسه گر میسازیم که یکی اگه جریان از حد مجاز بالاتر رفت خروجی بده و دیگری همین کار رو برای ولتاژ میکنه (رفرنس آپ امپ مربرط به ولتاژ و جریان با ولوم تنظیم میشه).
    حالا دو تا خروجی از آپ امپ ها داریم . با دو تا دیود، اینا رو به پایه feedback آی سی منبع تغذیه میدم و تبدیل میشه به منبع تغذیه ای که ولتاژ متغیر داره، محدود کننده جریان و محافظ اتصال کوتاه داره.
    خب، تا اینجا از لحاظ تئوری درست بنظر میاد ولی چند تا مشکل و سوال دارم:
    ۱-اصلا شدنی هست یه همچین ایده ای؟
    ۲-به طور خیلی کلی اتصالات مدار رو میدونم دقیق توضیح میدید چی به چی باید وصل بشه ؟
    ۳-تست ها و به طور انجام این کار رو (تمام مراحل) چجوری انجام بدم که پایین ترین احتمال آسیب زدن به خود منبع تغذیه وجود داشته باشه؟
    ۴- کسی میتونه زحمت بکشه بگه کدوم پایه ها مربرط به فیدبک هست و بر چه رابطه ای بین ولتاژ فیدبک و دیوتی سایکل خروجی هست؟(همون که به تقسیم مقاومتی خروجی متصل میشه)مستقیم، غیر مستقیم؟ تا بتونم بر همون اساس مدار هایی گفتم با آپ امپ رو تنظیم کنم(کی خروجی بدن کی ندن)
    چون توی دیتاشیت هایی که پیدا کردم ( اگرچه دارت نامبر دقیقا عین آی نبود KA7500B بود) دو تا آپ امپ داخلی داره ، یعنی دو تا پایه رفرنس و دو تا فیدبک ( گیج شدم)
    جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۰۰:۵۱ ۱۴۰۳/۱۰/۰۳.

نوشته اصلی توسط Amirali701 نمایش پست ها
    سلام خدمت مهندسین گرامی.
    من به منبع تغذیه سوییچینگ ۲۴ ولت ۱۵ امپر دارم(NEXT S-360-24) که تصمیم داشتم باهاش( به علاوه ماژول کاهنده باک) منبع تغذیه آزمایشگاهی درست کنم.
    https://drive.google.com/file/d/1EQBJffsL4LEmlswonGKrSLflEOUPb0Jf/view?usp=drivesdk
    بعد سوزوندن چند تا قطعه و ماژول و کنار گذاشتنش برای چند ماه، دوباره اومدم سراغش و بازش کردم و یه ایده به ذهنم اومد.
    با چند تا آپ امپ ، دو تا مدار ساده مقایسه گر میسازیم که یکی اگه جریان از حد مجاز بالاتر رفت خروجی بده و دیگری همین کار رو برای ولتاژ میکنه (رفرنس آپ امپ مربرط به ولتاژ و جریان با ولوم تنظیم میشه).
    حالا دو تا خروجی از آپ امپ ها داریم . با دو تا دیود، اینا رو به پایه feedback آی سی منبع تغذیه میدم و تبدیل میشه به منبع تغذیه ای که ولتاژ متغیر داره، محدود کننده جریان و محافظ اتصال کوتاه داره.
    خب، تا اینجا از لحاظ تئوری درست بنظر میاد ولی چند تا مشکل و سوال دارم:
    ۱-اصلا شدنی هست یه همچین ایده ای؟
    ۲-به طور خیلی کلی اتصالات مدار رو میدونم دقیق توضیح میدید چی به چی باید وصل بشه ؟
    ۳-تست ها و به طور انجام این کار رو (تمام مراحل) چجوری انجام بدم که پایین ترین احتمال آسیب زدن به خود منبع تغذیه وجود داشته باشه؟
    ۴- کسی میتونه زحمت بکشه بگه کدوم پایه ها مربرط به فیدبک هست و بر چه رابطه ای بین ولتاژ فیدبک و دیوتی سایکل خروجی هست؟(همون که به تقسیم مقاومتی خروجی متصل میشه)مستقیم، غیر مستقیم؟ تا بتونم بر همون اساس مدار هایی گفتم با آپ امپ رو تنظیم کنم(کی خروجی بدن کی ندن)
    چون توی دیتاشیت هایی که پیدا کردم ( اگرچه دارت نامبر دقیقا عین آی نبود KA7500B بود) دو تا آپ امپ داخلی داره ، یعنی دو تا پایه رفرنس و دو تا فیدبک ( گیج شدم)
    با سلام و خسته نباشید ،
    بله شدنی هست و چنین کاری بار ها انجام شده.
    نمونه اخیر :
    درود بر دوستان و اساتید محترم یک منبع ۲۴ ولت ۱۵ آمپر هست که از آیسی KA7500 و ترانزیستور های J13009 بزرگ درش استفاده شده و پروتکشن اتصال کوتاه و Overload هم داره موقع اتصال به برق ، خروجی نداشته و بنده متوجه شدم یکی از ترانزیستور ها سوخته چون J13009 کوچک دم دست داشتم،هر دو ترانزیستور رو با کوچک تعویض کردم برای تست البته مقاومت

دیدگاه

منهدس کل تاپیک رو خوندم حقیقت کمی گیج شدم. اینجا میپرسم جواب بدیم ممنون میشم.
      نقشه کلی ای که توی ذهن منه اینجوریه که با یه مدار آپ امپی و شنت، اضافه جریان یا اتصال کوتاه رو تشخیص میدیم و همین کار رو با یه مدار دیگه برای تنظیم ولتاژ انجام میدیم.
      خروجی آپ امپ ها رو به ic میدیم(نمی دونم چجوری فقط میدونم باید به ic بدیم)
      طبق چیزی که توی تاپیکی که دادین خوندم، با کاهش ولتاژ زیر یه حد خاصی، ic خاموش میشه که میتونم پایه های مربوط به تغذیه ic رو از ترانس و دیود جدا کنم و با یه سوییچینگ کوچک جداگونه تغذیه ش کنم.
      حالا هر مشکل یا نکته ای وجود داره بفرمایید.
      اینم شماتیکی که توی اون تاپیک دادین:

روی برد جای اینا خالیه:
      )R5 R7 DB2 C23 (
      کنار R7 مقاومت 5W51RJ هست
      جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۵:۵۸ ۱۴۰۳/۱۰/۰۳.

دیدگاه

منهدس کل تاپیک رو خوندم حقیقت کمی گیج شدم. اینجا میپرسم جواب بدیم ممنون میشم.
        نقشه کلی ای که توی ذهن منه اینجوریه که با یه مدار آپ امپی و شنت، اضافه جریان یا اتصال کوتاه رو تشخیص میدیم و همین کار رو با یه مدار دیگه برای تنظیم ولتاژ انجام میدیم.
        خروجی آپ امپ ها رو به ic میدیم(نمی دونم چجوری فقط میدونم باید به ic بدیم)
        طبق چیزی که توی تاپیکی که دادین خوندم، با کاهش ولتاژ زیر یه حد خاصی، ic خاموش میشه که میتونم پایه های مربوط به تغذیه ic رو از ترانس و دیود جدا کنم و با یه سوییچینگ کوچک جداگونه تغذیه ش کنم.
        حالا هر مشکل یا نکته ای وجود داره بفرمایید.
        اینم شماتیکی که توی اون تاپیک دادین:

روی برد جای اینا خالیه:
        )R5 R7 DB2 C23 (
        کنار R7 مقاومت 5W51RJ هست
        آیسی ۴۹۴ / ۷۵۰۰ دارای ۲ آپ-امپ با ویژگی یکسان برای فیدبک هست.
        معمولا طراحان از پایه ۱ و ۲ برای فیدبک ولتاژ ، و از پایه ۱۵ و ۱۶ برای فیدبک جریان استفاده میکنن.
        در واقع نیازی به اضافه کردن آپ امپ خارجی نداریم.

برای متغییر کردن پاور سویچینگ ابتدا مقاومت های بین کلکتور - بیس تراتزیستور های قدرت رو حذف میکنیم و تغذیه آیسی سویچینگ رو از منبع خارجی ۱۸ ولت تامین میکنیم.
        یک ولوم ۱۰ کیلو اهم برمیداریم و ۲ پایه کناری رو یکی به پایه ۷ و دیگری به پایه ۱۴ آیسی وصل میکنیم.
        پایه وسط هم با یک مقاومت ۱۰ کیلو اهم سری میکنیم و به پایه ۲ آیسی وصل میکنیم.
        این شد متغییر کردن ولتاژ.

مابین شنت خروجی و پایه ۱۵ آیسی هم یک مقاومت قرار گرفته ، اون رو حذف میکنیم و بجاش ولوم ۱ یا ۲ کیلو اهم قرار میدیم.
        معمولا در خروجی ۲ یا ۳ شنت موازی شده که اضافات رو حذف میکنیم تا فقط ۱ شنت باقی بمونه.
        این شد متغییر کردن محدود کننده جریان.

ممکنه یکسری مشکلات جزئی در عملکرد به وجود بیاد که در صورت لزوم توضیح میدم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

معمولا طراحان از پایه ۱ و ۲ برای فیدبک ولتاژ ، و از پایه ۱۵ و ۱۶ برای فیدبک جریان استفاده میکنن.

برای متغییر کردن پاور سویچینگ ابتدا مقاومت های بین کلکتور - بیس تراتزیستور های قدرت رو حذف میکنیم و تغذیه آیسی سویچینگ رو از منبع خارجی ۱۸ ولت تامین میکنیم.
          یک ولوم ۱۰ کیلو اهم برمیداریم و ۲ پایه کناری رو یکی به پایه ۷ و دیگری به پایه ۱۴ آیسی وصل میکنیم.

مابین شنت خروجی و پایه ۱۵ آیسی هم یک مقاومت قرار گرفته ، اون رو حذف میکنیم و بجاش ولوم ۱ یا ۲ کیلو اهم قرار میدیم.
          معمولا در خروجی ۲ یا ۳ شنت موازی شده که اضافات رو حذف میکنیم تا فقط ۱ شنت باقی بمونه.

آقا ممنون.
          ۱. منفی تغذیه ولت۱۸ رو به منفی سوییچینگی که قراره متغیر بشه می‌زنیم و مثبت ش رو به Vcc ای سی؟

۲.شنت خروجی همون جامپر های توی مدار هستند؟ (که توی خروجی کنار خازن های صافی قرار گرفتن) ؟

۳.ولتاژ حداقل و حداکثر چقدر متغیر هست؟ محدودیت جریان چطور ؟

۴.چرا باید فقط یه شنت باقی بمونه و چرا باید مقاومت بین بیس و کلکتور رو حذف بکنیم و اگه هر کدوم از این کار ها رو نکنیم چی میشه؟

۵. تغذیه ۱۸ ولت «حداقل» چند آمپر باشه(نامی)؟

احتمالاً نمی تونم توی روز های آینده انجام بدم ولی «حتماً» انجام میدم و نتیجه رو اعلام میکنم.
          جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۷:۰۸ ۱۴۰۳/۱۰/۰۶.

دیدگاه

آقا ممنون.
            ۱. منفی تغذیه ولت۱۸ رو به منفی سوییچینگی که قراره متغیر بشه می‌زنیم و مثبت ش رو به Vcc ای سی؟

۲.شنت خروجی همون جامپر های توی مدار هستند؟ (که توی خروجی کنار خازن های صافی قرار گرفتن) ؟فردا عکس میدم

۳.ولتاژ حداقل و حداکثر چقدر متغیر هست؟ محدودیت جریان چطور ؟

۴.چرا باید فقط یه شنت باقی بمونه و چرا باید مقاومت بین بیس و کلکتور رو حذف بکنیم و اگه هر کدوم از این کار ها رو نکنیم چی میشه؟

۵. تغذیه ۱۸ ولت «حداقل» چند آمپر باشه(نامی)؟

احتمالاً نمی تونم توی روز های آینده انجام بدم ولی «حتماً» انجام میدم و نتیجه رو اعلام میکنم.
            خواهش میکنم.
            ۱- بله درسته
            ۲- ظاهری شبیه جامپر هستن ولی ضخیم تر از جامپر هستن ، و موقعیتشون هم مابین سلف و خازن های خروجی هست.
            ۳- حداقل ولتاژ چیزی در حدود ۰.۵ ولت و حداکثر هم بستگی به یکسری پارامتر ها داره ، ولی هر چی باشه پیشنهادم اینه که بالای ۴۰ ولت نبرید.
            جریان هم که بستگی به ولتاژ تنظیم شده داره ، هر چقدر ولتاژ بالاتر بره جریان کشی مجاز کمتر میشه و بالعکس.
            در واقع توان ثابته.
            ۴- حذف شنت ها برای افزایش مقاومت شنت و در نتیجه عملکرد بهتر محدود کننده جریان در جریان های پایین ( مثلا ۱ آمپر ) هست.
            حذف مقاومت بین بیس-کلکتور ترانزیستور های سویچینگ هم برای جلوگیری از اختلال عملکرد مدار هست.
            ۵- جریان زیادی لازم نیست ، چیزی در حدود ۲۰۰ میلی آمپر کفایت میکنه.

دیدگاه

خواهش میکنم.
              ۱- بله درسته
              ۲- ظاهری شبیه جامپر هستن ولی ضخیم تر از جامپر هستن ، و موقعیتشون هم مابین سلف و خازن های خروجی هست.
              ۳- حداقل ولتاژ چیزی در حدود ۰.۵ ولت و حداکثر هم بستگی به یکسری پارامتر ها داره ، ولی هر چی باشه پیشنهادم اینه که بالای ۴۰ ولت نبرید.
              جریان هم که بستگی به ولتاژ تنظیم شده داره ، هر چقدر ولتاژ بالاتر بره جریان کشی مجاز کمتر میشه و بالعکس.
              در واقع توان ثابته.
              ۴- حذف شنت ها برای افزایش مقاومت شنت و در نتیجه عملکرد بهتر محدود کننده جریان در جریان های پایین ( مثلا ۱ آمپر ) هست.
              حذف مقاومت بین بیس-کلکتور ترانزیستور های سویچینگ هم برای جلوگیری از اختلال عملکرد مدار هست.
              ۵- جریان زیادی لازم نیست ، چیزی در حدود ۲۰۰ میلی آمپر کفایت میکنه.
              در مورد ۳ گفتید «در واقع توان ثابته»، یعنی با تغییر ولتاژ بالای ۲۴ ولت ،وقتی جریان کشی به حدی میرسه که توان خروجی بالای ۳۶۰ بشه محدوده کننده جریان خود به خود عمل میکنه یا توی ولتاژ های بالای ۲۴ خودم باید رعایت کنم بالای ۳۶۰ وات مصرف نکنم؟
              و اینکه آیا توی ولتاژ های زیر ۲۴، میشه بالای ۱۵ امپر مصرف کرد؟(زیر حداکثر ۲۰ یا ۲۵ امپر)
              تغذیه ۱۸ ولت اصلا پیدا نکردم ۱۹ ولت بود که میترسم آی سی رو با ۱۹ ولت تغذیه کنم. حداقل تغذیه آی سی چقدر پیشنهاد میکنید ؟
              جدیدترین ویرایش توسط Amirali701; ۱۹:۴۹ ۱۴۰۳/۱۰/۰۶.

دیدگاه

در مورد ۳ گفتید «در واقع توان ثابته»، یعنی با تغییر ولتاژ بالای ۲۴ ولت ،وقتی جریان کشی به حدی میرسه که توان خروجی بالای ۳۶۰ بشه محدوده کننده جریان خود به خود عمل میکنه یا توی ولتاژ های بالای ۲۴ خودم باید رعایت کنم بالای ۳۶۰ وات مصرف نکنم؟
                و اینکه آیا توی ولتاژ های زیر ۲۴، میشه بالای ۱۵ امپر مصرف کرد؟(زیر حداکثر ۲۰ یا ۲۵ امپر)
                تغذیه ۱۸ ولت اصلا پیدا نکردم ۱۹ ولت بود که میترسم آی سی رو با ۱۹ ولت تغذیه کنم. حداقل تغذیه آی سی چقدر پیشنهاد میکنید ؟
                در ولتاژ های بالای ۲۴ ولت باید خودتون رعایت کنید که بالای ۳۶۰ وات نکشید.
                و بله با کاهش ولتاژ خروجی هم میتونید جریان بیشتری از خروجی بگیرید ، البته به شرطی که محدود کننده جریان عمل نکنه.
                تغذیه آیسی ۴۹۴ میتونه تا ۴۰ ولت باشه ( طبق دیتاشیت ) و ۱ ولت بالاتر هیچ مشکلی در عملکرد آیسی ایجاد نمیکنه.
                پیشنهاد میکنم تغذیه آیسی زیر ۱۵ ولت نباشه.

دیدگاه

در ولتاژ های بالای ۲۴ ولت باید خودتون رعایت کنید که بالای ۳۶۰ وات نکشید.
                  و بله با کاهش ولتاژ خروجی هم میتونید جریان بیشتری از خروجی بگیرید ، البته به شرطی که محدود کننده جریان عمل نکنه.
                  تغذیه آیسی ۴۹۴ میتونه تا ۴۰ ولت باشه ( طبق دیتاشیت ) و ۱ ولت بالاتر هیچ مشکلی در عملکرد آیسی ایجاد نمیکنه.
                  پیشنهاد میکنم تغذیه آیسی زیر ۱۵ ولت نباشه.
                  آی سی KA7500B هست

دیدگاه

آی سی KA7500B هست
                    آیسی ۷۵۰۰ و ۴۹۴ در عملکرد فرقی ندارن.
                    تنها تفاوت های جزئی در مواردی مثل حداکثر جریان کلکتور دارن.

دیدگاه

آیسی ۷۵۰۰ و ۴۹۴ در عملکرد فرقی ندارن.
                      تنها تفاوت های جزئی در مواردی مثل حداکثر جریان کلکتور دارن.
                      راستی فراموش کردم بگم
                      یه پتانسیومتر هم جلوی برد هست که ولتاژ رو از ۱۶.۵ تا ۲۶.۵ تغییر میده. تاثیری توی چیزای که توضیح دادید نداره که؟

دیدگاه

راستی فراموش کردم بگم
                        یه پتانسیومتر هم جلوی برد هست که ولتاژ رو از ۱۶.۵ تا ۲۶.۵ تغییر میده. تاثیری توی چیزای که توضیح دادید نداره که؟
                        اون بهتره همونطور که هست بمونه.
                        نهایتا برای زمانی کاربرد داره که بخوایید حداکثر ولتاژ خروجی رو محدود کنید.

دیدگاه

اون بهتره همونطور که هست بمونه.
                          نهایتا برای زمانی کاربرد داره که بخوایید حداکثر ولتاژ خروجی رو محدود کنید.
                          مهندس هر چی گشتم منبع ۱۵ تا ۴۰ ولت زیر نیم آمپر پیدا نکردم بالا چند آمپر هم بخرم نمی ارزه .
                          نمی خواهم خیلی پروژه رو طولانی و پیچیده کنم ولی میشه یه منبع (مثلا) ۱۲ ولت ۱ آمپر یا مشابه هاش رو خرید بعد با تغییر مقاومت تقسیم مقاومتی خروجی که به فیدبک آی سی متصل هست، خروجی رو حدود ۱۸ / ۱۹ بکنیم ؟

دیدگاه

مهندس هر چی گشتم منبع ۱۵ تا ۴۰ ولت زیر نیم آمپر پیدا نکردم بالا چند آمپر هم بخرم نمی ارزه .
                            نمی خواهم خیلی پروژه رو طولانی و پیچیده کنم ولی میشه یه منبع (مثلا) ۱۲ ولت ۱ آمپر یا مشابه هاش رو خرید بعد با تغییر مقاومت تقسیم مقاومتی خروجی که به فیدبک آی سی متصل هست، خروجی رو حدود ۱۸ / ۱۹ بکنیم ؟
                            بله میتونید از برد تغذیه یا آداپتور ۱۲ ولت استفاده کنید و با دستکاری ولتاژ خروجیش رو بیشتر کنید.
                            البته تعویض خازن های صافی و دیود یکسوساز خروجی از یادتون نره.

دیدگاه

مهندس منم همین کاری که دوستمون میخواد انجام بده رو می‌خوام انجام بدم. آیا استفاده از تغذیه خازنی برای تغذیه آی سی مشکل نداره؟
                              حداکثر جریان کشی آی سی رو میتونه تامین کنه؟
                              و هم از نظر ایزوله نبودن، آیا دادن تغذیه غیر ایزوله از برق شهری، باتوجه به مدار خود منبع تغذیه سوییچینگ ، خروجی هنوز ایزوله هست یا خطرناکه ؟
                              یه سوال دیگه. دقیق توضیح میدید حذف مقاومت های بین کلکتور و بیس چه دلیلی داره و اگه حذف نشه چی میشه؟
                              جدیدترین ویرایش توسط Apoca.9; ۲۱:۱۴ ۱۴۰۳/۱۰/۲۷.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X