اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت مولد نویز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت مولد نویز

سلام
    دوستان من میخوام یه دستگاهی درست کنم که یه نویز صوتی تولید کنه که هر دستگاهی که در فاصله حداقل 50 سانتی اون قرار داره دیگه صدای قابل فهمی شنیده نشه :mrgreen:
    خیلی سرچ کردم جواب دقیق نگرفتم
    این

http://technosains.com/WhiteNoiseGenerator.htm

و
    این
    http://freecircuitdiagram.com/2008/09/06/pink-flicker-noise-generator/

پیدا کردم
    در ضمن نمیدونم تو این کاربرد باید از مدار نویز سفید استفاده کنم یا صورتی :redface:
    لطفا کمک کنید

پاسخ : ساخت مولد نویز

اون نویزها نویزهای پترن دار هستند و گوش بهشون عادت میکنه و در برخی موارد هم تکرارشون توسط گوش قابل تشخیصه(البته اگه خیلی حساس بشی)، در کل همه نویزها پترن دارند ولی زمان تکرارشه که مهمه، برای Synthesizer از Pseudo استفاده میکنند که اگه ترکیب خوبی ازش دربیاری نویز خوبی هم بهت میشه.

موفق باشید.
    اسمایل، تومورو ویل بی وُرس

دیدگاه

ممنون از جوابتون اما میشه بیشتر توضیح بدید؟ oo:
      من الان با ید چی کار کنم؟ :eek:
      منظورتون از Synthesizer و Pseudo چیه؟ :question:
      لطفا اگه منبعی دارید معرفی کنید ترجیحا فارسی باشه؟ :redface:
      مثلا نویزی شبیه نویز موبایل روی وسایل صوتی چیجوری میشه درست کرد؟
      ممنون

دیدگاه

حقیقتش الان دیدم که تاپیک در بخش آنالوگه ولی ایرادی نداره.
        اون Pseudo یا (Pseudo Random Noise) نوعی تولید اعداد رندوم هست که از طریق ترکیبی از مدارات منطقی میشه اون رو ساخت، یعنی با چند تا گیت AND و OR و XOR و غیره . معمولا با یک شیفت رجیستر و چند عدد گیت اینکار انجام میشه نوع نویز هم سلیقه ای هست و وابسته به تابع پیاده سازی شده با گیتها، انواع مختلف نویز قابل ساخت هستند که حاصل مثلا اگه یک عدد 8 بیتی باشه با اتصال اون به یک DAC به راحتی یک Noise Generator ساخته میشه.
        اون نویز موبایل دو خاصیت داره که صدای سیستم رو بهم میریزه، اولی فرکانس کریر(Carrier ) هست و دومی داده های ارسالی و دریافتی. در حقیقت صدایی که در مثلا رادیو شنیده میشه که بر اثر موبایل به وجود میاد از نوع دوم هست، یعنی صدای تبادل اطلاعات هست و نه صدای کریر. برای ایجاد اختشاش(یاد سال 88 افتادم :cry2 در هر فرکانسی باید روی اون فرکانس با کریر نویز رو فرستاد، مثلا برای ایجاد اختلال در شنیدن رادیوی FM در فرکانس 100 مگاهرتز تنها ساختن نویز کافی نیست، بلکه سیگنال نویز بایستی سوار بر کریر 100 مگاهرتزی باشه تا بتونه روی اون سیگنال در محدوده فرستنده نویز تاثیر بگذاره و وابسته به توان ارسال سیستم نویز، محدوده مورد نظر از دریافت سیگنال محروم میشن. :mrgreen:
        منبع فارسی در این مورد ندیدم، البته همون انگلیسیش هم چنگی به دل نمیزنه، بهتره مفاهیم فرستنده و گیرنده رو مطالعه بکنید و در همون قسمت میشه جای ارسال داده نویز ارسال کرد.

دیدگاه

ممنون از جوابتون یه سوالی برام پیش اومد
          اگر ما توی اون فرکانسی که میخوایم مختل بشه یه موج مربعی ساده تولید کنیم و اون بخش تولید نویز رو از مدارمون برداریم قاعدتا باید بتونه دیتا ها را در اون فرکانس درون محیط خراب کنه حالا چه احتیاجی به تولید موجی با دامنه متغیر هست و مدوله کردن اون با کریر؟
          نوع مدولاسین باید Am باشه؟
          تن صدا نویزی که شنیده میشه به فرکانس نویز مربوطه یا کریر؟
          ببخشید اینقدر سوال میکنم تقصیر خودتونه که اینقدر اطلاعات دارید :applause:
          ممنون :redface:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza_stb2002
            ممنون از جوابتون یه سوالی برام پیش اومد
            اگر ما توی اون فرکانسی که میخوایم مختل بشه یه موج مربعی ساده تولید کنیم و اون بخش تولید نویز رو از مدارمون برداریم قاعدتا باید بتونه دیتا ها را در اون فرکانس درون محیط خراب کنه حالا چه احتیاجی به تولید موجی با دامنه متغیر هست و مدوله کردن اون با کریر؟
            نوع مدولاسین باید Am باشه؟
            تن صدا نویزی که شنیده میشه به فرکانس نویز مربوطه یا کریر؟
            ببخشید اینقدر سوال میکنم تقصیر خودتونه که اینقدر اطلاعات دارید :applause:
            ممنون :redface:
            اگه یک موج مربعی ساده بفرستید و فرستنده از مشخصاتش باخبر بشه میتونه معکوسش رو به سیگنالش در اون نقطه که نویز ارسال میشه اضافه کنه تا نویز شما حذف بشه ولی اگه متغییر باشه دیگه هیچ کاریش نمیشه کرد.
            برای هر نوع مدولاسیون باید نویزش هم از همون نوع باشه، برای AM نویزش هم باید به همون شکل و مبنای تولیدش هم به همون صورت تولید AM باشه.
            به فرکانس نویز مربوطه، البته اگه خود کریر هم اگه اختلاف فاز داشته باشه ممکنه کمی تاثیر بذاره ولی چون همیشه کریر از رنج شنوایی بیرونه معمولا شنیده نمیشه.

دیدگاه

ببخشید اگه من الان بخوام یه چیزی درست کنم که روی اکثر وسایل صوتی تاثیر بذاره باید از چه نوع کریری(نوع مدولاسیون ؟،نوع موج یعنی مربعی , سینوسی و...؟ , فرکانس؟) استفاده کنم و فرکانس نویزم چقدر باشه؟
              ممنون

دیدگاه

ببخشید اگه من الان بخوام یه چیزی درست کنم که روی اکثر وسایل صوتی تاثیر بذاره باید از چه نوع کریری(نوع مدولاسیون ؟،نوع موج یعنی مربعی , سینوسی و...؟ , فرکانس؟) استفاده کنم و فرکانس نویزم چقدر باشه؟
                ممنون
                باید یک DCO بسازید و با اون میتونید هر فرکانس کریری ایجاد کنید، با اضافه کردن نویز به کریر کافیه در هر لحظه مشخصات DCO رو تغییر بدید و روی هر فرکانسی مثلا 1 میلی ثانیه نویز بندازید و برید سراغ قرکانس بعدی(فرکانسهایی که واقعا در حال استفاده هستند) اونوقت با سوئیچ سریع بین فرکانسها، همشون دچار مشکل میشن، البته اگه اومدن در خونتون و بردنتون وزارت اطلاعات تعجب نکنید :mrgreen: چون اگه رنجش زیاد باشه سریع متوجه میشن.
                برای هر سیستم صوتی باید از نوع مدولاسیون خودش استفاده کرد و راه دیگه ای نداره که تنها لوازم صوتی رو مختل کرد. نوع نویزش هم زیاد فرقی نداره اما اگه سینوسی باشه بهتره چون شکل کریر رو خراب نمیکنه.

دیدگاه

ممنون من دیگه برم دنبال طراحی
                  فقط یه شبه برام پیش اومده .چرا موبایل که برای تولید نویز درست نشده همون نیازای منو قط با برد یه ذره کمتر براورده میکنه اما من باید اینقدر زجر بکشم :angry:

دیدگاه

ممنون من دیگه برم دنبال طراحی
                    فقط یه شبه برام پیش اومده .چرا موبایل که برای تولید نویز درست نشده همون نیازای منو قط با برد یه ذره کمتر براورده میکنه اما من باید اینقدر زجر بکشم :angry:
                    نه تنها موبایل بلکه کلیه قطعات الکترونیکی که مدارهای فرکانس بالا دارند خودشون به نوعی مولد نویز برای سایر دستگاه ها هستند، مدارات سلفی بیشترین تاثیر رو روی بقیه میذارن، مثل دریل، پنکه، موبایل و خیلی سیستمهای دیگه.
                    بالاخره هرکه فیل خواهد جور هندوستان کشد، آنکه لیف خواهد سر کوچه موجوده

دیدگاه

ببخشید من خیلی دنبال dco گشتم اما یه مدار درست وحسابی پیدا نکردم به خاطر فرکانس بالا هم نمیتونم از میکرو استفاده کنم حتی دنبال dds هم رفتم اما آی سی های موجود در بازار در فرکانس دلخواه من نیستند من فرکانس کریرم میخوام از 100k-200 Mhz باشه(نظرتون درباره فرکانس انتخابیم چیه؟) حالا میگید چه کنم کسی مداری برای dco نداره؟

دیدگاه

ببخشید من خیلی دنبال dco گشتم اما یه مدار درست وحسابی پیدا نکردم به خاطر فرکانس بالا هم نمیتونم از میکرو استفاده کنم حتی دنبال dds هم رفتم اما آی سی های موجود در بازار در فرکانس دلخواه من نیستند من فرکانس کریرم میخوام از 100k-200 Mhz باشه(نظرتون درباره فرکانس انتخابیم چیه؟) حالا میگید چه کنم کسی مداری برای dco نداره؟
                        DCO رو میتونید با CPLD بسازید و بعد موج مربعی رو با فیلتر به سینوسی تبدیل کنید یا با یه DAC اون سیگنال سینوسی بین 100 کیلو تا 200 مگ رو بسازید.
                        چون CPLD سرعت خوبی داره و ارزونه خیلی به درد این کار میخوره. معمولا CPLD ها تا 100 مگ بیشتر کار نمیکنن ولی برای شروع به کار عالین، با یک اوسیلاتور 100 مگ و یک شمارنده مثلا 16 بیتی میشه رنج مختلفی از فرکانسها رو با دقت بالا به دست آورد. اونوقت با تغییر استپ شمارنده فرکانسهای دلخواه رو میشه در هر لحظه تولید کرد.

دیدگاه

من تا حالا با CPLD کار نکردم به خاطر همین هزینم بالا میره :cry2:
                          نمیشه یه راه حل دیگه پیشنهاد بدید من با AVR میتونم کار کنم
                          نمیشه یه فرکانس بالا تولید کرد بعد با مقسم فرکانس تقسیمش کرد اصلا مقسم فرکانس چند بیتی وجود داره که دقت خوبی بده؟
                          این مدار برا dco چطوره
                          http://www.cgs.synth.net/modules/cgs20_dco.html
                          رنج کلاک نهایتا 40 مگه اما از کار مدار زیاد سر در نیاوردم

دیدگاه

با سلام
                            ببخشید من یک سوال دارم
                            نمیشه برعکس این کار رو کرد مثلا از نویز های محیط توی فرکانس کریر مورد نظرمون نمونه برداری کنیم و نویزها رو تشخیص بدیم و بعد عکس همون نویز رو توی همون فرکانس کریر ایجاد کنیم تا نویز اصلی رو از بین ببره ؟
                            البته اگر این امکان وجود داشت خود سیستم های رادیویی ازش استفاده میکردند یا شاید وجود داره و دارن استفاده می کنند نمی دونم !؟؟

دیدگاه

آقا من تا اینو نگم خوابم نمیبره
                              وقتی محیط انتشار ما یکی هست(هوا) بعدش ما بیام یه نویز تو اون محدوده فرکانسی هدف ایجاد کنیم نویز و فرکانس مورد نظر باید با هم جمع جبری بشن پس دیگه نیازی به مدوله کردن و کریر و.. نیست
                              خلاصه نمیدونم گیج شدم ازلحاظ علمی جا نمیوفته برام البته علم من :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X