موازی کردن یک دیود به صورت معکوس با led الزامی است چون در غیر این صورت در نیم سیکل منفی 220 ولت روی led میافته وباعث سوختن و یا کاهش عمرled میشه. اگر اشتباه نکنم ولتاژ معکوسی که یک led معمولی قادره تحمل کنه 80 ولته. در مورد طول عمر اگر دیود معکوس را اضافه کنی طوری نمیشه ،ولتاژ متوسط led در حدود یک ولت خواهد بود. در ضمن اگر بجای دیود از یک led استفاده کنیم دو تا led روشن خواهند شد بدون اینکه توان بیشتری مصرف بشه.
یعنی چجوری دیود رو وصل کنیم به ال ای دی؟و دیود چه مارکی باشه؟
آقا یه مقاومت بچسبون تمب دلش بزنش به برق دیگه ... مثل این کلیدای برق که روشن می شن؟؟؟؟
اینی هم که روش 20 ولت یا 30 ولت میافه بخاطر اینه که شما مقاومتت کمه ، شما مقاومتت رو زیاد کن من قول میدم همون 1 ولت بیافته ( باید مقاومت حالت روشن بودن دیود رو بدونی تا دقیق عمل کنی!!!!)
یه ال ای دی دیگه هم مثل همین باهاش موازی کن که ولتاژ معکوس روش نباشه .
البته من اگر جای شما بودم چهار تا دیود رو مثل پل دیود می زدم و بعد یه خازن بعد می دادمش به ال ای دی چون ال ای دی ای که 50 بار در ثانیه خاموش و روشن بشه زود داغون میشه! :NO:
اگر هم نخواستی همون لامپ بهتره تا ال ای دی
مقاومت سری دقیقاً جریان رو محدود میکنن. چیزی که باعث روشن شدن و یا سوختن یه LED میشه نه ولتاژه و نه جریان بلکه توانه پس اگه جریان نیم سیکل مستقیم رو به حد اسمی LED یعنی 10mA یا بیشتر و ولتاژ رو به حدود 2.5 ولت برای رنگ سبز و یا مقادیر دیگه(با توجه به برگه اطلاعاتی قطعه) محدود کنیم به ظاهر مشکلی پیش نمیاد اما مشکل در نیم سیکل منفی اتفاق میوفته که همونجور که دوستمون اشاره کردن پنجاه بار در ثانیه LED در گرایش معکوسه و تا ولتاژ 310 ولت ماکس روی اون افت میکنه که به دلیل گذر سریع از این حالت دیود فوراً نمیسوزه اما خیلی زود این اتفاق میوفته. در مورد LED هایی که در کلید ها استفاده میشه من تا به حال ندیدم و فقط دیدم که از NEON استفاده کنن پس حتماً از یه 1N4004 یا بالا تر سری با مقاومت و دیود استفاده کنید و یا دو LED رو بصورت موازی معکوس ببندید تا ولتاژ معکوس هر قطعه به ولتاژ فروارد LED دیگه محدود بشه. البته میتونید بجای استفاده از دیود و مقاومت یا دیود و خازن در موارد تجاری که تعداد LED ها زیاده از یه ترانس سوئیچینگ ولتاژ ثابت مخصوص LED استفاده کنید.
من آن آشفته ماشینم که تایر زیر تن دارم
و از اسرار بازارم همان قدر زیر و بم دارم
چنان خسته شدم از گردش چرخان چرخانم
که امروزه تمنای دویدن بر دو پا دارم
مقاومت سری دقیقاً جریان رو محدود میکنن. چیزی که باعث روشن شدن و یا سوختن یه LED میشه نه ولتاژه و نه جریان بلکه توانه پس اگه جریان نیم سیکل مستقیم رو به حد اسمی LED یعنی 10mA یا بیشتر و ولتاژ رو به حدود 2.5 ولت برای رنگ سبز و یا مقادیر دیگه(با توجه به برگه اطلاعاتی قطعه) محدود کنیم به ظاهر مشکلی پیش نمیاد اما مشکل در نیم سیکل منفی اتفاق میوفته که همونجور که دوستمون اشاره کردن پنجاه بار در ثانیه LED در گرایش معکوسه و تا ولتاژ 310 ولت ماکس روی اون افت میکنه که به دلیل گذر سریع از این حالت دیود فوراً نمیسوزه اما خیلی زود این اتفاق میوفته. در مورد LED هایی که در کلید ها استفاده میشه من تا به حال ندیدم و فقط دیدم که از NEON استفاده کنن پس حتماً از یه 1N4004 یا بالا تر سری با مقاومت و دیود استفاده کنید و یا دو LED رو بصورت موازی معکوس ببندید تا ولتاژ معکوس هر قطعه به ولتاژ فروارد LED دیگه محدود بشه. البته میتونید بجای استفاده از دیود و مقاومت یا دیود و خازن در موارد تجاری که تعداد LED ها زیاده از یه ترانس سوئیچینگ ولتاژ ثابت مخصوص LED استفاده کنید.
با روش بالا که عکسشو گذاشتم ال ای دی چقدر عمر میکنه؟و میشه با این روش تعداد ال ای دی ها رو بیشتر کرد؟
در این تصویر یکی از دیود ها بدون استفاده است چون در نیم سیکل مستقیم تنها 0.7 ولت افت ولتاژ ایجاد میکنه و در نیم سیکل بعد مدار حتی با یک دیود در برابر جریان معکوس محافظت میشه...
2√220
-1.4
-3.3
Ans/3.3K
Imax=94mA
220/PI
Ans/3.3K
Ia=20mA
جریان ماکس برای LED معمولی کمی زیاده اما مشکلی ایجاد نمیکنه با سری کردن تعداد بیشتری LED جریان کمتر میشه . نیاز به زنر نیست اما دیود سمت چپ باید 1N4004 و یا قوی تر باشه. اگر دیود 4003 یا 4002 بود هر دو دیود لازمه.
در این تصویر یکی از دیود ها بدون استفاده است چون در نیم سیکل مستقیم تنها 0.7 ولت افت ولتاژ ایجاد میکنه و در نیم سیکل بعد مدار حتی با یک دیود در برابر جریان معکوس محافظت میشه...
2√220
-1.4
-3.3
Ans/3.3K
Imax=94mA
220/PI
Ans/3.3K
Ia=20mA
جریان ماکس برای LED معمولی کمی زیاده اما مشکلی ایجاد نمیکنه با سری کردن تعداد بیشتری LED جریان کمتر میشه . نیاز به زنر نیست اما دیود سمت چپ باید 1N4004 و یا قوی تر باشه. اگر دیود 4003 یا 4002 بود هر دو دیود لازمه.
بستگی به ولتاژ حالت روشنش داره مثلاً سفید حدود 4 ولت و سبز حدود 2.2 ولت افت ولتاژ داره 240/4 (با احتساب احتیاطات) LED سفید حدود 60 تا البته جریان رو DC کنید و خازن هم براش بذارید بهتره نیاز به مقاومت هم نداره. اما خودتون باید بدونید اگه یکیشون سوخت همه خاموش میشن.
بستگی به ولتاژ حالت روشنش داره مثلاً سفید حدود 4 ولت و سبز حدود 2.2 ولت افت ولتاژ داره 240/4 (با احتساب احتیاطات) LED سفید حدود 60 تا البته جریان رو DC کنید و خازن هم براش بذارید بهتره نیاز به مقاومت هم نداره. اما خودتون باید بدونید اگه یکیشون سوخت همه خاموش میشن.
سلام دوستان
برا من سوال پیش اومد: مگه نه اینکه یه مصرف کننده هر قدر جریان نیاز داشته باشه میکشه؟ سوالم رو جور دیگه مطرح میکنم. اگه من یه منبع تغذیه 3.2 ولتی 20 آمپری داشته باشم بزنم به یه LED این LED میسوزه؟ ولتاژ که میزانه. جریان رو هم هر مقدار که لازم باشه LED میشکه. پس چرا باید بسوزه؟ سوال من از اینجا ایجاد شد که دوستان تو صحبت هاشون بحث جریان زیاد رو داشتن
دیدگاه