اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

روشن کردن LED با 220 ولت AC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : روشن کردن LED با 220 ولت AC

نوشته اصلی توسط alirezajf68
    سلام دوستان
    برا من سوال پیش اومد: مگه نه اینکه یه مصرف کننده هر قدر جریان نیاز داشته باشه میکشه؟ سوالم رو جور دیگه مطرح میکنم. اگه من یه منبع تغذیه 3.2 ولتی 20 آمپری داشته باشم بزنم به یه LED این LED میسوزه؟ ولتاژ که میزانه. جریان رو هم هر مقدار که لازم باشه LED میشکه. پس چرا باید بسوزه؟ سوال من از اینجا ایجاد شد که دوستان تو صحبت هاشون بحث جریان زیاد رو داشتن
    نه بالا بودن امپر باعث سوختن نمیشه بالا بودن ولتاژ باعث سوختن میشه

دیدگاه

سلام دوستان
      برا من سوال پیش اومد: مگه نه اینکه یه مصرف کننده هر قدر جریان نیاز داشته باشه میکشه؟ سوالم رو جور دیگه مطرح میکنم. اگه من یه منبع تغذیه 3.2 ولتی 20 آمپری داشته باشم بزنم به یه LED این LED میسوزه؟ ولتاژ که میزانه. جریان رو هم هر مقدار که لازم باشه LED میشکه. پس چرا باید بسوزه؟ سوال من از اینجا ایجاد شد که دوستان تو صحبت هاشون بحث جریان زیاد رو داشتن
      جریان در عناصر خطی مثل مقاومت و سلف و خازن بستگی به ولتاژ دو سر و امپدانس قطعه داره. توی دیود ها و سایر عناصر غیر خطی موضوع فرق میکنه چون ولتاژ دو سر از ولتاژ هدایت دیود بیشتر نمیشه و جریان به مقاومت بقیه ی مدار بستگی داره در دیود های نور دهنده LED اگر دقیقاً ولتاژ برابر ولتاژ نامی باشه جریان هم در حد مقدار ولتاژ هدایت مستقیم تقسیم بر مقاومت دینامیکی ثابت میمونه اما با کمی بیشتر شدن ولتاژ این ولتاژ اضافه تقسیم به امپدانس کل مدار جریان عبوری از دیود رو تعیین میکنه.
      حالا فرض کن ولتاژ هدایت مستقیم یه دیود 3.2V باشه در یک مدار ایده آل با مقاومت صفر و ولتاژ 3.21V قرار بگیره با تقسیم یک صدم بر صفر به جریان بی نهایت میرسیم! اما در سیستم های واقعی مقاومت مدار (سیم های رابط تا منبع و خود منبع) و جریان قابل تحمل قطعات این حساسیت رو کم میکنه. مثلاً همون دیود LED رو به یه مدار پنج ولت با مقاومت (مقاومت منبع و سیم های رابط) 10 اهم وصل کنیم جریان برابر 5 منهی 3.2 تقسیم بر 10 برابر است با 180 میلی آمپر که برای مدت زمان کوتاه مشکلی ایجاد نمیکنه اما اگه این مدت زیاد بشه دیود میسوزه.
      در بایاس معکوس هم اگر LED خاصی تا 6 ولت رو تحمل کنه حتی اگر به منبع پنج ولت 500 آمپر هم وصل بشه فقط یک جریان نشتی فوق العاده ناچیز ثابت میتونه از اون عبور میکنه مگر اینکه ولتاژ معکوس بیشتر از حد مجاز بشه و پدیده ی شکست بهمنی رخ بده و دیود تبدیل به یک اتصال بسته بشه.
      اون جریان منبع هم که گفتید در حقیقت میزان توانایی منبع تغذیه برای تأمین انرژی نشون میده نه جریان عبوری از مدار رو.
      البته منابع جریانی هم هستند که در حد وصیعی ولتاژ رو تغییر میدن تا جریان نسبتاً ثابتی بدن و با منبع ولتاژ فرق میکنن.
      من آن آشفته ماشینم که تایر زیر تن دارم
      و از اسرار بازارم همان قدر زیر و بم دارم
      چنان خسته شدم از گردش چرخان چرخانم
      که امروزه تمنای دویدن بر دو پا دارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط dideh
        جریان در عناصر خطی مثل مقاومت و سلف و خازن بستگی به ولتاژ دو سر و امپدانس قطعه داره. توی دیود ها و سایر عناصر غیر خطی موضوع فرق میکنه چون ولتاژ دو سر از ولتاژ هدایت دیود بیشتر نمیشه و جریان به مقاومت بقیه ی مدار بستگی داره در دیود های نور دهنده LED اگر دقیقاً ولتاژ برابر ولتاژ نامی باشه جریان هم در حد مقدار ولتاژ هدایت مستقیم تقسیم بر مقاومت دینامیکی ثابت میمونه اما با کمی بیشتر شدن ولتاژ این ولتاژ اضافه تقسیم به امپدانس کل مدار جریان عبوری از دیود رو تعیین میکنه.
        حالا فرض کن ولتاژ هدایت مستقیم یه دیود 3.2V باشه در یک مدار ایده آل با مقاومت صفر و ولتاژ 3.21V قرار بگیره با تقسیم یک صدم بر صفر به جریان بی نهایت میرسیم! اما در سیستم های واقعی مقاومت مدار (سیم های رابط تا منبع و خود منبع) و جریان قابل تحمل قطعات این حساسیت رو کم میکنه. مثلاً همون دیود LED رو به یه مدار پنج ولت با مقاومت (مقاومت منبع و سیم های رابط) 10 اهم وصل کنیم جریان برابر 5 منهی 3.2 تقسیم بر 10 برابر است با 180 میلی آمپر که برای مدت زمان کوتاه مشکلی ایجاد نمیکنه اما اگه این مدت زیاد بشه دیود میسوزه.
        در بایاس معکوس هم اگر LED خاصی تا 6 ولت رو تحمل کنه حتی اگر به منبع پنج ولت 500 آمپر هم وصل بشه فقط یک جریان نشتی فوق العاده ناچیز ثابت میتونه از اون عبور میکنه مگر اینکه ولتاژ معکوس بیشتر از حد مجاز بشه و پدیده ی شکست بهمنی رخ بده و دیود تبدیل به یک اتصال بسته بشه.
        اون جریان منبع هم که گفتید در حقیقت میزان توانایی منبع تغذیه برای تأمین انرژی نشون میده نه جریان عبوری از مدار رو.
        البته منابع جریانی هم هستند که در حد وصیعی ولتاژ رو تغییر میدن تا جریان نسبتاً ثابتی بدن و با منبع ولتاژ فرق میکنن.
        چقدر پیچیده توضیح دادین :angry:

دیدگاه

دوستان بهترین روش روش استفاده از منبع تغذیه ی خازنی هست که دوستان نقشه ی اوما گذاشتن . و دنبال روش های دیگه نباشید البته با توجه به قیمت (یه خازن و یه زنر و یه ال ای دی جمعا 100 تومن). تنها ایراد این نوع مدارات تغذیه ایزوله نبودن اونهاست که باید حواسمون به کار باشه . در ضمن با خازن میی تونید جریانی در حدود 150 تا 200 میلی آمپر بکشید . موفق باشید

دیدگاه

من هم دنبال ی همچین مداری میگشتم ک LED پاور یک وات و سه وات رو باهاش روشن کنم
            هر کدومشون به ترتیب 300 و 800 میلی آمپر جریان میخوان

برای جریان های کم همچین مدارهایی خوب جواب میده، ولی برای LED پاور چیزی به فکرتون میرسه؟؟؟

دیدگاه

سلام دوستان
              دوست عزیز خیلی سادس
              منحنی مشخصه دیود رو ببینید
              led هم ی نوع دیوده ولتاژ فورواردش فقط بیشتره

مثلا ولتاژ فوروارد شما 1.8 ولت باشه منحنی مشخصه فوق رو میتونید ببینید ک در ولتاژ 1.8 جریان به صورت ناگهانی افزایش پیدا میکنه
              و فقط ی مقاومت دینامیکی کم از خودش نشون میده
              مثل اینه ی دیود معمولی برداری بایاس مستقیم کنی بزنی دو سر منبع تغذیه ! میسوزه ! چون وقتی وارد ناحیه هدایت شد در حالت تئوری اونو با ی کلید ( روش ایده آل ) مدل میکنن و در حالت غیر ایده آل با ی منبع ولتاژ 0.7
              اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X